• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işi ve yemek derdi

Selam kızlar ,

Daha evleneli 1 sene olmadı fakat ev işi ve yemek olayından çok sıkılmış bikmış durumdayım.

Hafta içi 6.30 da evden çıkıyorum akşam da 18:30-19:00 arası evde oluyorum hem iş yoğunluğu hem trafik derken çok yoruluyorum .

Her cumartesi esimle birlikte detaylı bir temizlik yapıyoruz . Hafta ici pek fazla temizlik yapmıyorum. Ev çabuk tozlaniyor sinir oluyorum .

Çamaşır işini de cumartesi hallediyorum. Haftasonu evde yemiyoruz. hafta ici de genelde 2 günlük yemek yapmaya çalışıyorum ama hiç çeşit yapamıyorum halim olmuyor üşeniyorum.

Sebze bakliyat ağırlıklı şeyler yapmaya çalışıyorum kızartma turu hamur işi yapmamaya çalışıyorum ama o kadar zor geliyor ki soğan doğramak bile :KK48:

ilk aylar da daha hevesle yapıyordum şimdi her gün ne yemek yapıcam diye düşünüyorum .

Niye böyle oldum bilmiyorum eşim yardım etmese halim duman olurdu sanırım :eek:

Siz çalışan arkadaşlar temizlik ve yemek işini nasıl hallediyorsunuz haftada bile kere detaylı temizlik yeterli mi normal mi . yemek konusunu nasil pratik hale getirebilirim

neler önerirsiniz
Evliligimin ilk senesi ben de aynen senin gibiydim. Acaba daha rahat bir ise gecme sansin var mi? Ben ozelde resmen surundukten sonra kamuya gectim simdi. Inan ki cok cok farkediyor.

Sabah 7,30 evden çıkıp akşam 7.00 de evde oluyorum .

Genellikle aperatif şeyler yıyoruz . Dondurucuda herseyım doğranmış bir şekilde hazır.
Nohutlarım , fasulyelerım hepsi mevcut ..
Nohut fasulye yapcaksam 1 gun akşamdan onu yapıyorum . Akşam gelıncede hemen 1 bardaktan pilav , burgur bişey .
Bende hafta içi temızlık yapmam ama kıyafetler konusunda sabah evde çıkarken mak. çalıştırıyorum ve programı erteleıyorum 5 saat sonra yanı 8 10 saatte mak. anca bitiyo .
Akşam gelınce de hemen asıyorum.

Mesela dun akşam pilavımı yaptım , tavuğumu yaptım :) Ohh kafam rahaatt :deli:
Evimde cillop gibi .

Temizlik için ayda 1 yardımcı almanı tavsiye ederim . Camlarını falan sildiirirsin . Dolaplarını veya şöyle alttan girsin üstte çıksın.

Evim 85 m2 oldugu halde , az eşya oldugu halde hatta ve hatta 2 kişi + 2 kedi oldugumuz halde öyle brır dağılıyor ki ..
Toz konusuna girme 1 hafta almasam mobilyaların üstü 1 parmak toz oluyor :KK43:
benimde dondurucuda nohut fasulye bezelye mercimek filan bulunur dediğin gibi

Allahtan çok ütü çıkmıyor birde başıma ütü çıksa isyan ederim :KK48:

bende dün çorba ve yemek yaptım nasıl mutluyum şu an :KK53:

benimde dondurucuda nohut fasulye bezelye mercimek filan bulunur dediğin gibi

Allahtan çok ütü çıkmıyor birde başıma ütü çıksa isyan ederim :KK48:

bende dün çorba ve yemek yaptım nasıl mutluyum şu an :KK53:
Of ütü deme kusarım konuna :kusmuk:
Bir gun koca katili olabılı ütü yüzünden :(
Bakalım ona da bir çare bulucam .
30 gömlek , 30 kumaş pantalon :deli:
Ayda 1 de birini tutsam kaç para alır acaba :bicak:

temzlikçi de pek iş görüyor zaten,
eşinin dediği şeyi ben kendi şeime söylüuorum yardım et bi saattte bitirelim diyorum hem içimize siner hem de param kalır diyorum da ,
o da temzlikçi al diyo, bu konuda şanslıymışsın,
bi saat yeter siz temzlk her hafta yapıyorsan, eşinle ikiniz bi girişti mi yeter de artar
o konuda sağolsun benden fazla yapıyor diyebilirim . banyoyu ve fırın içi set üstü filan ona kitliyorum :KK53:

işte oda öyle diyor ben yaparım paran cebinde kalsın diyo :KK48:

şu an işin çok kolay inan ki burda hem çalışıp hemde cocukla ugraşan çok insan var.
çalışan anne olmak daha zor.
senn işin o kadar zor değil. cogu şeye ugraşırsan pratikleştirebilirsin.
zaten cocuk olunca herşey sal gitsin modunda oluyor yetişemiyorsun bile.
öyle tabi o zaman daha zordur muhakkak .

O zaman daha yakina tasinabilme sansin var mi. Bence ilk olarak evde gecirecegin vakti arttirmanin bir yolunu bulmalisin. Bir saat bile o kadar farkeder ki.
keşke işte öyle bi şansım olsaydı ç ok iyi olurdu

bekarken anneme kızardım ne yemek yapsam dediği zaman. ama gerçekten öyleymiş insan bi süre sonra tekrara düşüyor

kremi deneyeyim halılarımı 1 kere verdim yıkamaya beyaz olduğu için çabuk tozlanıyor. ama yıkandıktan sonra eskisi kadar tozlanmadı tabi

liste belirliyorum ama uymuyorum:KK48: 2 günlük yapıyorum genelde
Halıları sirkeli su ile sil .. tv izlerken oturduğun yerde sil yavas yavas ..
Tüllerin organz ve ozellikle simli ise cok toz toplar arada camdan silkele tulleri .
Yemegi de zamanla duzene oturtursun buzlugunu aktip kullan cok fazlasini görürsun

Halıları sirkeli su ile sil .. tv izlerken oturduğun yerde sil yavas yavas ..
Tüllerin organz ve ozellikle simli ise cok toz toplar arada camdan silkele tulleri .
Yemegi de zamanla duzene oturtursun buzlugunu aktip kullan cok fazlasini görürsun
beyaz olduğu için çok kirli görünüyor halılar .sirkeli suyu da denicem

yemeği bir gün önce yapınca çok rahat oluyor gerçkten eve gidip yapmaya kalksam 8 i geçiyor

Benim calisma saatlerimde uzun bebeğim de var ama belli bir duzenim de vardir
Ne temizliğim ne yemeğim sorun olmaz hicte yorulmam misafir ile agirlarim ve oğlumun engeli var sadece is icin disarda olmuyoruz okulu doktordu vs zamanim hep dışarda çoğu ama bu na rağmen bitmeyen bir enerjim var benim ev hanimi komsularim bile bana şaşıriyor biz evdeyiz senin evin daha temiz düzenli oyle temizlik manyağı da değilim rutin islerimi aksatmam yemeğim günlük yapılır vsvs

Bes bucukta evdeyim.yemek yapmam gerek gidince..kizimi annemden alinca parkta oynayan cocuklari gorunce anne biz de gidelimmii karkaa deyince hayat duruyor..ben genelde aksamdan yapiyorum.

Yardimci alabilsem alirdim .. varsa imkanin ole yap..yemek iside nolsun iste Allah ne verdiyse

Benim calisma saatlerimde uzun bebeğim de var ama belli bir duzenim de vardir
Ne temizliğim ne yemeğim sorun olmaz hicte yorulmam misafir ile agirlarim ve oğlumun engeli var sadece is icin disarda olmuyoruz okulu doktordu vs zamanim hep dışarda çoğu ama bu na rağmen bitmeyen bir enerjim var benim ev hanimi komsularim bile bana şaşıriyor biz evdeyiz senin evin daha temiz düzenli oyle temizlik manyağı da değilim rutin islerimi aksatmam yemeğim günlük yapılır vsvs
belli bir düzene koydum sayılır aslında bende ama mesela değişik bir yemek deniyim diyorum yok arkadaş gözümde büyüyor. o yüzdende yemek konusunda hep tekrara düşüyorm

Back
X