• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işi ve yemek derdi

ay çocuk varsa haklısın...

peki hemen başka öneri gelsin :KK53:

sadece fırın yemekleri yapsan :KK70:

örneğin;

poşette tavuk
borcamda patates

- bunlar altlı üstlü fırında aynı anda pişer.

sonra köfteleri diz diz, üstüne salçalı sos.
onlar pişerken alt rafta da güveçe verdiğin kurufasulyeler pişer.

ocak hiç kullanmamak için de :KK70: (reklam olmasın diye isim vermiyorum) hani şu yemek sipariş verilen site var ya... orada her gün kampanyalar oluyor sisteme giriş yapınca lokasyona göre öneri veriyor. X lira yerine Y lira öde diye. Ciddi indirimler oluyor. O teklifleri bazen pilav siparişi için kullanıp bolca pilavı hoop... nereye? deepfreeze :KK53:

mesela böyle yöntemler geliştirsen... aklıma bunlar geldi şimdilik :KK66:

Fırın yemeği candır diye diye yaşıyorum zaten :halay:
Elimden gelse her şeyi fırına atacağım da mümkünatı yok. Bana şöyle bütün malzemeyi içine atıp hazır yemek halinde çıkaracak bir robot lazım. :bicak:

O sitelere de baktım bir ara da hiç siparıs vermedim. Ama deneyeceğim bir gün.

Sabah 7 bucukta evden cikiyorum aksam 8 dogru eve geliyorum yemek isini aksamdan yapiyorum cogu zaman annemden aliyoruz temizlik isi pazartesi esimin ve benim izin gunumuz beraber yapiyoruz ayda bi defada kadin tutuyorum tam gun bu sekilde gidiyor

Fırın yemeği candır diye diye yaşıyorum zaten :halay:
Elimden gelse her şeyi fırına atacağım da mümkünatı yok. Bana şöyle bütün malzemeyi içine atıp hazır yemek halinde çıkaracak bir robot lazım. :bicak:

O sitelere de baktım bir ara da hiç siparıs vermedim. Ama deneyeceğim bir gün.

slow cookerlara baktın mı? tam aradığın şey aslında :KK45:

ilk aylar baya çeşit yapardım kayınvalidem herkese söylerdi işten gelince bana gelmiyor da koşa koşa eve gidip yemek yapıyor diye ,kıskana kıskana nazar etti sanırım içimden gram bişey yapmak gelmiyor :KK12:
Amaaaan uzerinize vazifeymis gibi gormeyin. Calissaniz da calismasaniz da icinizden gelmeyen bir isi veya yemegi yapma zorunlulugunuz yok ki. Pratik seyler lazim size.

ozge72 ozge72 pişmiş koyunca tadında değişiklik oluyormu
Ben bi kaç kez denedim farklı kokuyor gibi geldi

Konu sahibi arkadaşın dediği gibi planlarsan kolay oluyor
Ben ayda bir kez organik pazara gidiyorum
Mevsim sebzelerinden 2 şer kilo alıyorum
Eve gelince her birinş 4 e bölüp yıkayıp doğrayıp buzluğa atıyorum
1 kilo kıymadan köfte yapıp buzluğa (4 er tane porsiyon şeklinde)
1 er kilo fasülye nohut haşlayıp 3 e bölüp buzluğa
2 bütün tavuk alıyorum birini parçalayıp soslayıp diğerini haşlayıp didikleyip buzluğa
Metrodan doğranmış soğan alıyorum 5 kilo buzluğa
Böylece bütün ay yemek planı hazırlıyorum
Ocağa koyması 3 dk
Geriye pişmesi kalıyor o arada başka iş yap
Ben genelde çamaşır atmış oluyorum çıkarıp onları seriyorum yada eşim seriyor ben kahve içiyorum :)

-Mavi -Mavi

Canım pişince koyduğunda ben de hiç bir tat değişikliği olmuyor ama dolapla mı alakalı bilemedim.
Bir tek aşırı soslu yemekler (örneğin kremalı fesleğenli makarna gibi) ağırlaşıyor, onları tavsiye etmem ama onun dışındakiler de ben problem yaşamadım koku ve tat olarak, ki tada düşkün biriyim ayıptır söylemesi :oops:

Selam kızlar ,

Daha evleneli 1 sene olmadı fakat ev işi ve yemek olayından çok sıkılmış bikmış durumdayım.

Hafta içi 6.30 da evden çıkıyorum akşam da 18:30-19:00 arası evde oluyorum hem iş yoğunluğu hem trafik derken çok yoruluyorum .

Her cumartesi esimle birlikte detaylı bir temizlik yapıyoruz . Hafta ici pek fazla temizlik yapmıyorum. Ev çabuk tozlaniyor sinir oluyorum .

Çamaşır işini de cumartesi hallediyorum. Haftasonu evde yemiyoruz. hafta ici de genelde 2 günlük yemek yapmaya çalışıyorum ama hiç çeşit yapamıyorum halim olmuyor üşeniyorum.

Sebze bakliyat ağırlıklı şeyler yapmaya çalışıyorum kızartma turu hamur işi yapmamaya çalışıyorum ama o kadar zor geliyor ki soğan doğramak bile :KK48:

ilk aylar da daha hevesle yapıyordum şimdi her gün ne yemek yapıcam diye düşünüyorum .

Niye böyle oldum bilmiyorum eşim yardım etmese halim duman olurdu sanırım :eek:

Siz çalışan arkadaşlar temizlik ve yemek işini nasıl hallediyorsunuz haftada bile kere detaylı temizlik yeterli mi normal mi . yemek konusunu nasil pratik hale getirebilirim

neler önerirsiniz

Evinizin çabuk tozlanması çok normal. Hem temizliği hem çamaşırı Cumartesi hallediyormuşsunuz. Muhtemelen siz temizlik yaparken çamaşır yıkanıyor, temizlikten sonra çamaşır asıyorsunuz.

Evin tozlanmasının en büyük sebeplerinden biri çamaşırlardır. Temizlik yapar yapmaz tozlanmaya sebep oluyorsunuz. Çamaşırları Perşembe veya Cuma günü yıkayıp asın. Cumartesi çamaşırları toplayıp, kaldırıp, ondan sonra temizlik yapın.

Çamaşır kurutma makinesi alırsanız da çok faydasını görürsünüz. Hem tozlanma azalır. Hem de çamaşır asma, toplama işi biter.

Amaaaan uzerinize vazifeymis gibi gormeyin. Calissaniz da calismasaniz da icinizden gelmeyen bir isi veya yemegi yapma zorunlulugunuz yok ki. Pratik seyler lazim size.

çok doğru... olayın "çeşit çeşit" olsununa takılırsanız oranın sonu yok... o zaman her akşam "ıspanak yatağında dinlendirilmiş cherry domates soslu ılık keçi salatası" falan hazırlamak lazım :confused: olayın özü pratiklik... benim verdiğim liste ve benzeri pratik listeler hayat kurtarır ;)

önemli olan dengeli ve sağlıklı beslenmek... çok alengirli olanları darkmore darkmore un da dediği gibi heves ederseniz yaparsınız...

inan bana önerdiğim yöntemle ilerlersen hem kendine fayda hem de çevrene :KK5:

Fissler düdüklü tencere öncelikle.Pişirme süresini inanılmaz kısaltıyor.Patlamama garantisi var.
Fırın yemekleri,herşeyi fırına atarım.Patates,kabak,patlıcan kes salçalı su dök at fırına yoğurtla ye.Et,patates,havuç at yanına bütün patlıcan kırmuzı biner koy.Al sana yanında közlenmiş patlıcan ve kırmızı biner de hazır.Fırında kabak mücver mesela.Karnıbaharı koy fırına haşlansın üstüne kaşar peynir koy biraz daha pişir.Fırına balık at,tavuk at yanına makarna haşla.Brokoli mesela haşlarım üstüne limon,yağ hem sağlıklı hem leziz.çok üşeniyorsan hazır soğan al ben almadım ama kullananlar memnun.

çok doğru... olayın "çeşit çeşit" olsununa takılırsanız oranın sonu yok... o zaman her akşam "ıspanak yatağında dinlendirilmiş cherry domates soslu ılık keçi salatası" falan hazırlamak lazım :confused: olayın özü pratiklik... benim verdiğim liste ve benzeri pratik listeler hayat kurtarır :KK66:

önemli olan dengeli ve sağlıklı beslenmek... çok alengirli olanları darkmore darkmore un da dediği gibi heves ederseniz yaparsınız...

inan bana önerdiğim yöntemle ilerlersen hem kendine fayda hem de çevrene :KK5:
Kiymetli kociskolar hic dert etmiyor valla,daha aksam eve gidince me yiyecegiz ne hazirlayacagiz derdine dusen bir koca hic gormedim. Bence onlar da dusunmeli ya,haksizlik bu. ;)
Pratik tarifler icin yaz sonu konu acip neyi napacagiz diye yazmayi planliyorum ;) bir ise yaramasa da egleniriz en azindan

soğan patates doğrayıp buzluğa atmakta iyi fikir aslında yapayım boş bi zamanımda .

marketlerde satılan doğranmış soğanlardan almaya yeltendim de kötüdür diye almadım tadı bozulmuyor dimi

yeşil mercimek haşlayıp koydum da olur dimi o da.

et kıyma .yapacağım zaman alıyorum dolapta beklemesi hoşuma gitmiyor sanki kokuyor gibi

Soğanı dondurmayın her zaman taze kesip kullanın , bir tane soğan doğramak bir iş değil. Soğanın donup çözüldüğünde zehirleme ihtimali var

Selam kızlar ,

Daha evleneli 1 sene olmadı fakat ev işi ve yemek olayından çok sıkılmış bikmış durumdayım.

Hafta içi 6.30 da evden çıkıyorum akşam da 18:30-19:00 arası evde oluyorum hem iş yoğunluğu hem trafik derken çok yoruluyorum .

Her cumartesi esimle birlikte detaylı bir temizlik yapıyoruz . Hafta ici pek fazla temizlik yapmıyorum. Ev çabuk tozlaniyor sinir oluyorum .

Çamaşır işini de cumartesi hallediyorum. Haftasonu evde yemiyoruz. hafta ici de genelde 2 günlük yemek yapmaya çalışıyorum ama hiç çeşit yapamıyorum halim olmuyor üşeniyorum.

Sebze bakliyat ağırlıklı şeyler yapmaya çalışıyorum kızartma turu hamur işi yapmamaya çalışıyorum ama o kadar zor geliyor ki soğan doğramak bile :KK48:

ilk aylar da daha hevesle yapıyordum şimdi her gün ne yemek yapıcam diye düşünüyorum .

Niye böyle oldum bilmiyorum eşim yardım etmese halim duman olurdu sanırım :eek:

Siz çalışan arkadaşlar temizlik ve yemek işini nasıl hallediyorsunuz haftada bile kere detaylı temizlik yeterli mi normal mi . yemek konusunu nasil pratik hale getirebilirim

neler önerirsiniz

Buzluk diyorum bende :))
Ama her şeyi dondurmakta doğru değil biraz besin değerlerine de dikkat etmek lazım. Yazdan bezelye, barbunya,taze fasulye, türlü, patlıcan falan donduruyorum. Ama kuru bakliyatı dondurmam. Akşamdan tencereye koyar bir iki taşım kaynatarak ıslarım ertesi akşam pişiririm. Hızlı yemeğin püf noktası düdüklü tencere. Pilavıda dondurmam çünkü buzluktan çıkınca sevmiyorum. 1 bardak pirinçten taze pişiririm mutlaka çok çabuk pişiyor zaten. Domates konservesi, kavanozda meyve suları falan yapıyorum yazdan. Eşim çeşit sever o yüzden mesela bir karnabahar haşlayıp iki akşam salatasını yapıyorum, hem çeşit oluyor hem mevsim sebzesi tüketmiş oluyoruz. Kışın haftada bir balık günü yapıyorum. Hamur işi türü şeyler hafta sonu.
Temizliğe gelince en iyi çözüm işi biriktirmemek ve dağıtmamak.

Kiymetli kociskolar hic dert etmiyor valla,daha aksam eve gidince me yiyecegiz ne hazirlayacagiz derdine dusen bir koca hic gormedim. Bence onlar da dusunmeli ya,haksizlik bu. :KK66:
Pratik tarifler icin yaz sonu konu acip neyi napacagiz diye yazmayi planliyorum :KK66: bir ise yaramasa da egleniriz en azindan

Aç sen konunu bana da haber ver, resmen bütün yazı mutfakta geçiriyorum:)))

evim pis :KK70:
sadece toplu görünüyor. kadın almaya utanıyorum düşün. ama ben oğluşla coşuyorum akşamları.
çocuk olmadan önce haftada bir yapardım.
yemek işini de 2 günlük yapıyorum. sulu yemekler tepsi yemekleri pilav türü tercih ediyorum.birara bakıcıya yaptırdım ama yiyemedik. ben aldım geri yemek işini.bence kendini darlama rahat bırak olduğu kadar :KK66:
turkiyede herkes kadin mi aliyo . oyleyse hani issizlik vardi millet zor geciniuodu vs vs demekki turkiye iyi durumda. yurtdisi temizlikci almak ooo luks

Çalışan ve sürekli huzursuz bir bebeği olan,Kayınvalideye (temizlik hastası ve her aklına estiğinde çıkar gelir)yakın oturan biri olarak diyeceklerim ;
>En önemli kural AYEK kuralı. Peki AYEK nedir ? Aldığını Yerine Koyma Kuralı. Bu kural özellikle dağınık evlere en önemli çözüm önerisi.İster bir çatal al ister bir havlu kullan onunla işin bittiği an aynen yerine koymalısın.Ben bu kuralı şimdilerde evde oturtmaya çalışıyorum hatta bu konuda eşimden ders almaya çalışıyorum çünkü kendisi düzenli olmayı buna bağlıyor. Aldığını sonra koyarım yeaaa deyip olduğu yerde bırakırsan maalesef her yer her yerde oluyor işin içinden çıkılmıyor
>Bir diğer önemli kısım yemek. Eve geldiğinde en az bir çeşit bir gün önceden yapılmış yemeğin olursa hiç zorlanmazsın yanına hemen çorba ya da pilav ya da makarna vb birşey yapabilirsin.Bunun en iyi formülünü bir örnekle açıklayayım. Mesela bu akşam yemek yediniz sofra toplama ve bulaşık yıkama kısmına geçerken hemen bir yemek yap. Sen yediğiniz bulaşığı sofrayı toplarken ertesi günün yemeği hemen hazır oluverir ve sen o an işle uğraşırken hemen aradan çıkıverir.
>Bir diğer altın kural Buzluğu mümkün mertebe dolu tutma yöntemi. Bu bizim elimiz ayağımızdır resmen.Pişmiş nohut,pişmiş fasulye,poğaça börek (sadece misafire değil bir akşam işten gelirsin kahvaltılığın yanına hemen poğaçacı ısıtırsın),fasulye,patlıcan........diye uzayan bilimum ne varsa hep olsun dolapta
>Ve bence en önemli kurallardan biri hafta içi mümkün mertebe evi toplu tutmak
>Her gün istisnasız (bakın bu kural çok yorulmayı efendime söylim halim yoktu bilmem ne dinlemez )lavabo ve tuvalet muhakkak deterjan yada kullanıyorsanız çamaşır suyu ile yıkanmalı. Kısaca her gün tuvaleti yıkayacaksın bacım
>Buzdolabı temizliği için kesinlikle büyük temizliği falan bekleme her alışveriş yerleştirme işinde hemencik bir bezle dolabı siliver öyle yerleştir göreceksin dolap dağılmayacak ya da lekelenmeyecek
>Ütü işine bir çare bulursanız bana da diyiverin.Tek bildiğim çok birikmeden yapmak ama benim en kıl olduğum iş olduğu için işlence gibi geliyor
Son olarak bu temizlik düzen işine çok kafa yormamak lazım yahu. Düzenli kitap okuyalım,Çocuklarımıza eşimize bol bol vakit ayıralım,kendimize bakım yapalım ,Sevelim Sevilelim zira işler bitmiyor anacım...

Kiymetli kociskolar hic dert etmiyor valla,daha aksam eve gidince me yiyecegiz ne hazirlayacagiz derdine dusen bir koca hic gormedim. Bence onlar da dusunmeli ya,haksizlik bu. :KK66:
Pratik tarifler icin yaz sonu konu acip neyi napacagiz diye yazmayi planliyorum :KK66: bir ise yaramasa da egleniriz en azindan

ya öyle öyle çok haklısın... :D fakat biz de düşmezsek o derde, o zaman da sağlıksız beslenip birer armut olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz :D benim çevremde ne kadar bunlara üşenen insan varsa hepsi Michelin lastiklerinin karakteri gibi geziyor etrafta... dengeli ve trans yağsız beslenmek için de ev yemeği şart. Yani sorun kocişkolardan çok kendimize yatırım... :KK22:

turkiyede herkes kadin mi aliyo . oyleyse hani issizlik vardi millet zor geciniuodu vs vs demekki turkiye iyi durumda. yurtdisi temizlikci almak ooo luks

ooo hem de var ya nasıl... ben şaşakalıyorum...

- bekarsan > gündelikçi
- evliysen > gündelikçi + ütüye / yemeğe ayrıca bir yardımcı
- evli ve çocuklu isen > gündelikçi + yardımcı + çekik göz bir yatılı bayan

:KK70:

bunlar da şaka değil... bizim karşı dairede çocuklu bir aile var. Ev halkından çok yardımcı yaşıyor evde ve ev topu topu 4+1... hani dubleks falan da değil...

Türkiye'de bu aralar böyle :) bu arada bizim çok şükür maddi durumumuz iyi ama ben almıyorum mesela, zira işyerimdeki çalışan eleman sayısı 22 ve eve gidince de ne kadar az insan görsem o kadar iyi... :KK60:

Dondurucuda hazir bulunan gidalar ve firin yemekleri hayat kurtarir.
Resmen kolaylik.
Annem karniyarigi bile doldurur koyar buzluga.

Dolmalik biber, kizartilmis patlican, dogaranmis biber, bezelye, bamya, barbunya, haslanmis nohut, haslanmis kurufasulye, yazin domatesle soyle bir cevirdigimiz taze fasulyeler, harci katilmis sekil verilmis kofteler, kavrulmus kusbasi etler, domates soslar, menemenlikler.

Bunlarin hepsi candir.
En sevdigimdir , bagrima bastigimdir.
:KK66:

Back
X