Ev işi yapamıyorum,sürekli üşengeçlik halindeyim

evlendikten 3 ay sonra oğlum oldu 2,5 yaşında işe ara vermiştim şimdi tekrar başladım 1 sene bitti ama devamlı bi koşuşturmaca dediğiniz gibi kadın çalışıyo süsüne püsüne düşkün evini pislik götürüyo demesinler diye akşam yemek v.s v.s hepiniz biliyosunuz çamaşır bulaşık saat oluyo 11 eee ne yapcaksın yat sabah kahvaltı öteyi beriyi topla işe offf offf kesinlikle dağınıklığa kokuya gelemiyorum gazetede okudum bu hastalığın adı mükemmel kadın olma hastalıymış ve tedavisi varmış çok ciddiyim eşime anlattım hemen tedavi ol dedi :))) ama 2 haftadır kolumu bile kaldırmak istemiyorum sadece yatıp uzanmak tv izlemek geliyor içimden ama olmuyo bide boyun fıtığı tekrar başladı kaça bölünüceğimi şaşırmış vaziyetteyim (

bende evlenmezden önce canim annecigime hic yardim etmezdim
sonra evlendim iste benle dalga geciyordular sen evlen evin nasil olcak falan diye halam teyzem ....
ben bunu kendime inad etim dogruya doguru elim is bile tutmuyordu ama evime gelen söyle bi bakiyor mis gibi demeden gecemiyor

hersey tabiki zamanla oturcak....

sana tavsiyem hic daginikliga izin verme birsey cikardin zaman yine yerine koy

daginiklari aksamdan topla tabak filan hic sabaha birakma

kendine her gün bir is belirler fazla degil

ve bunu AKLINDA bulundur sen o evi kendin ve esin icin yani sevdigin insan icin temizliyorsun o sizin ask yuvaniz :)bu
temiz bir evde oturmak gibisi var mi insanin ici aciliyor valla:92:

ama bende üşengeçlik hali hiç gitmiyor

O zaman sizin durum klinik vaka olacak nerdeyse..
O kadar önerilerde bulunduk hiç mi etkilemedi sizi?

Bence bi psikoloğa görünün,çünkü temizlik hiçbişeye benzemez..
Şarttır,zorunludur bana göre...

Peki eşiniz bu durumdan şikayet edip sizden soğursa ne yapacaksınız,1 çeker 2 çeker allah korusun...
Bişey sorucam evinizi inceleyen bir kayınvalideniz de mi yok sizin?

nasııllmışşş koca evine gitmeekk annemde bize hep öyle derdi kulakları çınlasın.siz koca evine gidinde görürsünüz.

ama bende üşengeçlik hali hiç gitmiyor

Oooo siz bozuk plak gibi sürekli aynı şeyi söylüyorsunuz...Herkes bişeyler söylemiş ama hep aynı cevap "üşengecim"
çocuğunuz olunca siz yanmışsınız haberiniz yok... Ayrıca üşengeçseniz haftada 2 gün kadın tutun başka yolu yok

Plan ve program her zaman işe yarar.mesela aynı anda yemek ve çamaşır süpürme işi varsa.önce makinaya çamaşır atarım onlara yıkanmaya dursun.sonra yemeği ocağa atarım oda pişe dursun.bunlar olurken evi süpürür siler toz alırım.ha o arda oğlumla ilgilenmekte var tabi.

konu sahibi hala üşengecim deyip duruyor kimseden fayda yok bunu önce bi kabullen ve silkelen kendine gel!!! öncelikle eşine karşı sorumlu olduğunu hatırla onun hakkı değilmi tertemiz evde yaşamak ki sana yardım ediyomuşta ... hem kocan seni uyarmış ve ben olsam utançtan ölürdüm... ben annemin evinde içtiğim suyun bardağını kaldırmazdım ama evlilik farklı o evin sahibi sensin artık , insan seve seve yapmalı zevkle yapmalı sevdiğin kişiye bişeyler hazırlamak onu tertemiz gömleği pantolonuyla işe göndermek zevktir çünkü...

Arkadaşım isteyen insan her halukarda yetiştirir yeter ki içinizden gelsin. Bence yorgunluk felan değil sorununuz siz iş yapmayı sevmiyorsunu ama eşinizde eve geldiğinde bir kap yemek ve derli toplu ev görmek ister dimi. Benimde yoğun zamanlarım oldu yapmadığım zamanlar oldu ve şimdi nasıl yapmıyor muşum ya nasıl yaşıyormuşum öyle dedim. Ama bir yerden başlamalısınız yarın bir gün çocuğunuzda olacak o zaman daha da atracak işler nasıl altından kalkacaksınız. Önce bu düzeni oturtun sonra çocuk düşünün şimdi yapamıyorsanı o zaman hiç yapamazsınız. Belli bir düzende yavaş yavaş programlı harekrt edin. Haftasonunda yemeğinizi yapın dolaba koyun bir iki çeşit yeter iki kişisiniz zaten bir iki gün de aperatif bişiler çabuk olanlardan hazırlarsınız işten gelince. Evde yemek olan akşamlarda mesela yemekle uğraşmayacağınız için, ütünüzü yapın yada süpürge çekin şöyle bir vileda ile silin. Salonu kullanmıyorsanız haftasonu süpürün silin kapatın kapısını. Diğer yerleri günlük yapın. Bir gün gelin banyonuzu temizleyin, tozunuzı alın hemencik yemek ısınırken mesela. Bir gün süpürün silin zaten hergün gerekmez evde yoksunuz. Yemeği yedikten sonra hemen şöye bir mutfağı silin ocağınızı silin. Bulaşıkları makineye koyun yada hemen yıkayıverin. Hergüne bir iş yaparsanız biirkmez ama bunun planını gündüzden yapın kafanızda hazır olsun. Snra bakliyat yemekleri için fazla haşlayın dondurucya koyun eve gelince hemen pişer. Hazır olu elinizin altında. Çıkarıdığınızı hemen atın kirliye yada hemen asın. Yani işin sırrı birikmeden hemen o anda yapmak.. Umarım yardımı olur.

bacım hala üşengecim diyorsun aaa redbulu damardan verecem sana ondan sonra yerinde duramıcan sonrada biri beni durdursunnnn diye konu açarsın

kız o kadar insan yazmış şöyle yapıyorum böyle yapıyorum diye o kadar kadından ne farkın var kalk bi silkelen kendine gel

bide şöyle bi söz var sen iyi olursan herkes iyi olur diye bi laf varya ben onu sana uyarladım sen kendini iyi hissedersen evinde iyi olur.. senin bu halin kocanıda etrafınıda kötü etkiler

senin bu üşengeçliğinin altında ya bir sağlık problemi var ya da ciddi psikolojik canını sıkan bir durum söz konusu..

bir hastaneye gitsen kan sayımı yaptırsan eğer sağlığında bir sıkıntı varsa bu ciddi düzeyde problem oluşturur canım Allah muhafaza başka başka şeyler çıkarmasın daha sonra..
benimde bir arkadaşım gitmişti sabahları uyanmak istemiyorum hiç bişey yapmak istemiyorum kolumu kaldıracak dermanım yok çok halsizim isteksizim herşeye karşı diyodu gitti doktora ilaç verdi bir ayın sonunda yüzüne renk geldi hatunun şükür normal haline döndürdük..

ne güzel çalışıyorsunuz haftada ıkı kere temızlıkçı tutsanız aldıgınızı aldığınız yere koysanız ev dagılmaz zaten.
yemeklerıde akşamda yapıp atın dolaba. bıraz fazla yapın 2 gun gıtsın.

canım bende çalışıyorum üstelik şuan 6 aylık hamileyim kasiyerim ama inan bende bazen ağlıyorum sinirimden bişey yapamıyorum diye bi izin günümde muhakkak bi yeri temizlemeye çalışıyorum seninde illa izin günün vardır yada sen en azından eve erken gidiyosun ben çıkıyorum 10 11 de akşam..o saaten sonrada ne süpürge açılır ne bi yer silinir..en azından bi izin gününde banyoyu bi izin gününde salonu bi hafta balkonları yıkıyorum ..bi ara bende halsizdim bebekten dolayı herşeye üşeniyordum kan hapı verdi doktorum ve kan hapını içince dahada iyi oldum..kansızlıkta çok halsizlik ve elde ayakta üşüme yapar..bu durumun geçici değilse muhakkak tahlil yaptırıp kansızlık olup olmadığını araştırki en azından tıbben ortaya çıksın bişey varsa..ama sürekli sürekli böyleysen psikolojikte olabilir...titiz bi bayansan zaten için rahat etmiyor ev öyleyken..muhakkak geçecektir..istediğin halde elinden bişey gelmiyorsa...hamile olduğum için bende bazen boşveriyorum ama olmuyor ev temizse bende temiz olduğumu hissediyorum ..alışkanlık işte...erkekler pis dağınık kadın sevmezler,kendini bir an önce toparla canım.

herkese yakşamlar ya kızlar neden bana bu kadar kızıp yargıladınız tabiki de sizin anlattıklarınız beni etkiledi lütfen beni yanlış anlamayın hala kendi kafasına göre hareket ediyor demeyin inşallah bende en kısa zamanda sizler gibi derli toplu ve temiz olacağım tabiki de sizin yardımlarınızla

ah canım ya bu sorun bendede var ve ben üstelik çalışmıyorum. mutfağa gidiyorum toparlayım diye bişey yapmadan geri dönüyorum. eğer sana çok fazla gelen giden olmuyorsa bu durum oluyor maalesef. ama müzik eşliğinde iş yapabilirsin yada ne bileyim kendine bi program belirleyebilirsin

Canım yok burada kimse seni neden yargılasın
sen ilk önce evini derle topla bence dağınık ev evi dahada pis gösterir valla işe mutfaktan başla
bulaşıkları hallet lavabonun üstü mis olsun ilk önce sonra yatak odanı düzenle kıyafetlerinizi kirli varsa seç sepete at
ondan sonra sil süpür mis gibi yap evini zaten kaç dakika sürüyor silip süpürmek ben 20 dakikada süprüyorum evi
15 dakikada siliyorum sonra lavabo banyo cifle domestosla beklet o sırada tozunu al toz bitince banyonu lavabonu yıka bi güzel. işe başlamadan öncede makinaya kirli çamaşırları at sen iş yaparken onlar yıkanır temizlik bitincede
balkonunu yıkayıp asarsın kurur onlar bi güzel toplarsın ütülenecekleri ütüle diğerlerini katla çekmecenize koy
ahanda sana ev işi bitti..sonrada yemeğe geç işte yemek yap

Son düzenleme:
evine sık sık misafir al....gör bak nası temizliyosun her tarafı:))
sana başka bi tavsiyemde kendini şartla...mesal yemekmi yediniz hemen bulaşıkları yıka...asla erteleme..ama aslaaaaa....
kirliler biraz biriktimi hamen at erteleem...yerlermi kirlendi anında makina tut erteleme..
ve gör bak zamnala rayına girer....

Hımm bu tavsiyeyi bende dikkate alayım ya bol bol misafir ağırlamalıyım :) çünkü bende aynı dertten müzdaripim.:44:

gamyoncu ben burayı okudum ve gaza geldim.ütülerim var yapmaya üşendiğim hemen kalkıyorum ve o ütüleri dizi eşliğinde keyifle yapacağım. sen de kalkıp ütün varsa ütünü apabilirsen ya da mutfağı toparlayabilirsin .bunu şimdi yap yoksa insan oturursa kalkamıyor. sonra pişman olacaksın yine yapmazsan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…