ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Kuzum ben evliyim.
Eşim ve ben de çalışıyoruz.
Yemek yapar, toplar, çamaşır, bulaşık yıkar, ben cumartesi çalıştığımdan o evi süpürür, çamaşırı katlar...
Bunlar bir lutuf değil. İkimiz de aynı evde yaşıyoruz ve evin sorumluluğu ortaktır.
Eğer o bunları yapmasa nasıl yapardım bilmiyorum. Zaten böyle biri olmasa aşkımdan gebersem de evlenmezdim.
Neden evleneyim çünkü. AŞK SEVGİ GEÇİCİ.... Bunlar geçince geriye yaşaman gereken sorumluluklar kalıyor.
Hayat onun hayatıysa benim de hayatım. O çalışıyorsa ben de çalışıyorum. Kimseye hizmetçilik yapmak için yaşamıyorum.
Sana tavsiyem sen de bunun için yaşama.

Kesinlikle katılıyorum size benim kayınvalidede her işi yaptırmış eşime eşim ben söylemesem bile kalkar yapar bazen hasta olurum sen yat der bütün evi temizler aile çok önemli bu konuda gerçekten.

Çalışmıyorum ama eşim her işte yardımcı bana. Çocuk bakar, çamasır asar sofra toplar, ev siler süpürür hatta daha da fazlası.. ki normali bu hayat müşterek. Kimse hizmetçi olmak için evlenmiyor. Onun mantığına göre hareket edersek oda severek yapsın işleri nitekim oda koca onunda evi. Ama sen kadınsın diye saçmalıyorsada çalışmayan birini bulsun gerçi dediğim gibi çalışmayanda öyle bir adama zor katlanır. Bide temizlikçi istemiyormuş yabancı kadınmış vs vs. Bence senin erkek arkadaşın hem cimri, hemde üç santim fazlalığıyla kendini bir sey sanan kaba bir adam. Böylesiyle evlenme kendini yakma.

Benim eşim aşırı titiz.. evlendiğimizden beri hiç çamaşır bulaşık makinesi çalıştırmadım hatta bilmiyorum bile. Elektrik süpürgesini açar arada vilada ile siler :)) Bana yardımdan çok, titiz olduğu için bu tarz şeyleri aşk ile yapiyor

Kusura bakma ama bence bu adamla değil evlenmek buluşup zaman öldürme bak daha bunun hamileliği var bende hamileyken 37.haftaya kadar çalıştım eşim ayakkabi bağcıklarımi bağlar hiç iş yatırmazdı şu an çocuğunuz var 18 aylık hala yardımcıdır ne demek senin görevin ev ortak alandır çocuk ta herşey de hayatınız müşterek oluyor evlenince saçmalamış yani ağır bir sekilde evde olsan bile hizmetçi değilsin o da yardim edecek afedersin ama eşşek gibi acil ayrıl sevgilinden

Oh paşaya bak. Hem dışarda çalış hem evde çalış. Kendi yayılsın otursun. Yok öyle bir dünya. Hele çocuk olursa.

Demem o ki tabi ki ev işi yapan erkek var. Neden ütopik olsun. Eşim yeri gelince her işi yapıyor. Yapmalı da. Üstelik çalışmıyorum. Dediğim gibi çocuk olduğu için her şeye yetişilmiyor.

İyi düşünün erkek arkadaşınızın düşünce şekli hiç hoş değil.

Çok haklısınız gerçekten annesiyle tanıştık beni gerçekten sevdiğini hissettim,adeta melek sürekli evlenin diye baskı yapıyordu. Ama dün bu söylediklerimi annesine söylemiş gelinin böyle böyle diyor diye kadının ses kaydını dinletti bana şok oldum. O kadar ters karşılamış ki en son e ne demeye evlenmek istiyor,babasının evinde otursun,ben sana su getirtmedim elin kızına hizmet et diye mi diye bi cümle kurmuş. Sanki beni annem babam paşaya hizmet etsin diye doğurdular. Yeminle annemin evinde daha rahatım şimdi nöbetten çıktım yorgunum diye kıyamaz annecim kahvaltıyı hazırlar beni bekler. Bunu diyince de seni onlar şımartmış oluyor.

onuda söyledim madem daha rahat yaşamak için çalışıyorum yardımcı tutarız haftada bir gelir o zaman diye,evin içine yabancı birini sokamam oldu cevabı.
çok biliyor sevgiliniz...
sakın konu sahibi sakın.. hadi 2 kişi iken iare edilir de çocuk olunca çok daha zor
akşam işten gelirsiiz çocuk ilgi ister siz sofra kurcam kaldırcam vs diye yırtınırken o ayaklarını uzatır yatar zorunuza gider

para kazanmaya geldi mi de o da onun görevi.. bunu da belirtmeliydiniz kendisine

Sdn b
Sen bu evliliği iyi düşün bence hatta hiç düşünme bu nası bi bakış açısıdır ya. Annen seni elin adamına hizmet et diyemi doğurdu bu mantıkla bakarsan.

okurken çektim resmen ,

canım ilerde evlendıkten sonra yapacagın evliliğin fragmanı bu ,

iyi düşün taşın , bunları yaparım diyorsan evlen , ama emın ol düğünden hemen sonra aklın başına gelir.

Yardim ediyir tabiki esim.Kadinin görevi falan da degil ev isi.Yemegi ben yaptiysam bazen pilav yapar bazen sofrayi kurar kaldirir ,cocuklari doyurur, evi supurur , bulasik dizer .Bende calisiyorum .Sabahin köründe gidiyorum ve halim olmuyor . Bu öküzle biraz zor ben sana deyim

Bazen eşime kadın olacakmışsın derin.Maşallah çok yardımcıdır.içten geliyor yetiştirmeylede bir yere kadar.
Süpürür siler hatta eliyle siler vilada iyi silmiyor der
Sabah kahvaltıyı hazırlıyor okullar açıkken.
5 gün izni vardı oğlumuza o baktı.gece sırayla bakardık oğlum uyanınca ki yap bak vs demedim kendi yapar
Vicdan meselesi sanırım
Hele ki çalışan kadınların yardımcıları yoksa öküzlüğün alemi yok yardım ediversinler bi zahmet

İyi düşünün bence.bekarken lay lay lom oluyor da evlenince hele ki çocuk olunca birinin sofrayı toplaması bile ilaç gibi geliyor

Evlenmeyi başınızı yakmayin bu kadar diyorum

Erkeklerin doğası bu evet
ama bazı erkekler merhametli olurlar.
kıyamazlar
sen de calısıyorsan ikiniz de yorulacaksınız.
destek beklemen cok normal
toplumumuzda evet bunlar bayanın görevi olarak algılanıyor ama eskıdenmiş onlar
şimdi kadınlar da hayat mücadelesi veriyor.

tüm erkekler böyle değil, benim eşim yardım eder bana sağolsun
etmese kafayı yerdim sanırım.

Daha az önce çocuğu anneannesine bırakırken yukarı çıkar dedim sanki babani öldür demişim öyle tepki verdi ütopik değil yapan erkekler çok seçmesini bileceksin adam rengini açıkça belli etmiş benim gibi başını yakma hergun aglayacagina bir gün anlarsın gidip asalak olarak beslenecek başka enayi bulsun

Bence evlenme, bunu bilir bunu söylerim. Mesele temizlik yapmaması değil, zihniyet. Annesi de kadın olacak, iyi halt etmiş ayağına su getirmekle kazık kadar herifin, eşim bana bunları dese ben harbi ne tepki veririm kestiremiyorum. Lütfen evlenme bu adamla..

Yorumlarda kesin "evlilik böyle bir şey normal" diyenler olacaktır. İnanma! Erkek arkadaşın su katılmamış bir öküz. Sofra kurup kaldırmak gibi basit bir iş bile yapamayacak kadar aciz.. Kadın hem çalışacak hem de evin tüm işini görecek. İleride çocuk olacak bir de çocuğun her şeyiyle ilgilenilecek. O ne yapacak? Damızlık gibi takılacak.

Benim eşim her işe yardım ediyor. Ben iş yaparken yayılıp yatmaz. Arada bir acaba ben çalışmasam da yapar mı diye düşündüğüm oluyordu ama ben yapamayınca da yaptığını gördüm.
"Hadi kalk temizlik yapalım" demez ona göre ben girişmiyorsam gerek yok demek ki diye düşünüyordur ama ben yapılacak dersem başlarız.
Ben söylemeden mutfak toplar. Çamaşır makinesi ne zaman çalıştırılmalı bilmez. Ben yaparım ama "çamaşırları makineye atar mısın" dersem de kalkıp atar..

İş onu yetistiren ailede de bitiyor,Koltuk süsu gibi yetistirilirse olacagi o....Esim elinden ne gelse yapar, ama erkek kardesim su ictigi bardagı kaldirmaz....Babam da esim gibiydi ama annem ısrarla ogullarini pasa gibi oturttu,şimdi ceremesini yengeler cekiyor....Allah erkekçi anneden korusun olan yine kadina oluyor bir düşunseler sonucunu,neymiş erkekmiş pehhh

evlenme bu adam seni çok yorar. ben de çalışıyorum. benimki ev süpürür, siler. geçen hafta baya yoğun bi haftamdı tüm haftanın yemeklerini o pişirdi. ben bulaşık topladım. salataları hep o yapar. etrafı toplar düzenler. çamaşır yıkar serer. ve ben bunların hiçbirini yap demiyorum. kendi yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…