ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Çok yakın bir arkadaşımın eşi de aynı bu kafada. Kız evlendiğine o kadar pişman ki. Çünkü bu tarz basit işlerin sorumluluğunu almayan insanlar başka sorumlulukları da almıyor.

Her erkek böyle değil. Erkek arkadaşım her zaman bana yardım eder, evlenince de böyle olması gerektiğinin bilincinde çünkü babasından böyle görmüş. Onlara gittiğim zaman koskoca adam bana kahve yapıp getirir, sofrayı kurar kaldırır. Yani biraz da yetişme tarzı herhalde.

Eşim de ben de çalışıyoruz. Onun işi benimkine göre biraz daha ağır. Evleneli dört yılı geçti. Hafta sonları kök temizliği yapıyoruz. Evlendiğimizden beri evin elektrikli süpürge ile evi süpürmek onun işiydi, erken bitirmişse tozları da alırdı. Yemek yapmaktan hiç anlamaz ama masayı kurmama yardımcı olurdu, toplamama da.. Ben ûtü yaparken o katlanacak çamaşırı katlar, ütüleneni yerine koyardı. Şimdi çocuk var. Eşim oğlanı oyalarken işlerin tümünü ben yapmak durumundayım. İnanın annesinin evinde hiç böyle şeyler de yapmadı. Kayınvalidem her işi kendi yapsın ister çünkü. Ama tek başıma yapmaya çalıştığımda, kendi oturmaktan rahatsız olduğu için mutlaka yardımcı olmak isterdi..

Sığır. Utanmadan pis zihniyetini de açıklıyor bir de. Bu adamla evlenirsen hem iş hem ev hem çocuk yetişemiyorum diye ağlamaya da hakkın olmaz iyi düşün. Ne iş yapıyor ayrıca merak ettim. Benim babam insan değilmiş herhalde, nöbetten gelip kahvaltı hazırlardı.

onuda söyledim madem daha rahat yaşamak için çalışıyorum yardımcı tutarız haftada bir gelir o zaman diye,evin içine yabancı birini sokamam oldu cevabı.

O zmn bi zahmet annesi ablasi gelip temizlesin dicem hic olmicak.
Sizin mutlu bir geleceginiz olacagini dusunmuyorum bu kafayla kimseyle olamaz.

Çalışan bayan olup eve yetişmek oldukça zor zaten, bi de üzerine bu söylemler eklendiği zaman çekilmez olur.. bende çalışıyorum çocuğumuz yok henüz eşim her akşam bana yemekte yardım ediyor , kimi zaman o yapıyor ben yapıyorsam da o masamızı hazırlamaya yardımcı oluyor bazen benden önce evde oluyor Pazar’a gidiyor ya da çay demliyor veya çamaşır varsa onları asıyor gibi..ben cumartesi öğlene kadar çalıştığım için o gün temizliği bitiriyorum pazar gününe iş bırakmıyorum. Ama olur ilerde cumartesi de çalışmak gerekir o zaman pazar beraber yaparız hayatı evi herşeyi paylaşıyorsun eşinle böyle bir adamla işin zor..

Viyh insan kopruyu gecene kadar ayi ya dayi demeli yani bune boyle daha bastan merak etme zora gelince yapiyorlar

Eger bu öküzle evlenirseniz kocam sevgiliyken cok romantikti, birbirimizi cok seviyorduk ama evlenince bambaska biri oldu, onu tanıyamıyorum, cok ilgisiz, cok dusuncesiz diye konu acacaklardan biri de sizsiniz. Adam bagira bagira ben katıksız bir hayvanim, insanliktan nasibimi alamadim, kac kurtar kendini diye bagiriyor. Karar sizin.

İfşa olurum diye söylemiyim açık açık ama fiziki yorgunluk gerektiren bi iş değil sorumlulukları fazla sadece. Bu arada senin işin rahat dediği de hemşireyim ben nöbet çıkışıyım şu an hatta oturmuş hayatı sorguluyorum ama bunları gözü görmüyor tabi

Doğaları gereği tembel, Türk toplumunun genel bakış açısı nedeniyle yetiştirilmeleri sebebiyle ev işlerini kadın işi olarak görüyorlar, bekarken yapsalar bile evlenince çoğu bir işe elii sürmüyor, yaptıkları da sınırlı işler oluyor o da sizin yönlendirmeniz ve söylemenizle ama hepsi bir değil kadınlardan daha hamarat ve becerıklı erkeklerde var ama o kısmına ben denk gelmedım

Bunları kadının görevi olarak düşünen erkeği değiştiremezsin herşeyi senden bekler halbuki sana kıyamayıp yardım ederim demesi gerekirdi üstelik çalışan kadın istiyormuş oldu hem çalış hem köle gibi hizmet et beye

Birkaç haftadır evdeyim. Öncesinde ben çalışıyorken yemeği de beraber yapardık, temizliği de. Şimdi işi bıraktım, yemeği o gelene kadar zaten hazırlıyorum ama masayı beraber kaldırıyoruz. Yerde kuştan sebep dökülen pislik falan varsa hiç bana demeden alıyor süpürgeyi süpürüyor vs.
Sevgilinizin durumu biraz ütopik bence. Hem çalış, hem ev işini yap. Evlenmeyin o zaman tek başınıza yaşayın.

Benim esim bana yardim etmez yaptigi seyler evin bir uyesi olarak onunda gorevi. Gomleklerini genelde kendi utuler. Arada evi supurur erken geldiyse yemek yapar camasirlari genelde ben yikarim o katlar :) katlama stilimi sevmiyor
Ama bunlar yardim degil. Kendi gorevleri.

Eşimin işi fiziksel yorgunluk getiriyor
Benim işim masa başı
Akşamları gelir yemeği yapar çoğu zaman
Ben de yardım ederim
Haftasonları evi süpürür
Balkonu yıkar
Çok az cam sileriz ama ben değil eşim siler
Verdiğim diğer işleri yapar

Yani öyle bi dünya var
Bence şimdiden yardım değil görevi olduğunu kafasına sok

Ben sonradan değişen öküz görmedim hiç. Ama Allah'tan umut kesilmez!

Hemşireliğin sorumluluğu yok muymuş? Evlilik şans işi, evlenmeden önce yaparım ederim diyen hatta bekar evinde yapan bazı erkekler bile evlendikten sonra iş yapmayabiliyor ama göstere göstere senin görevin ben asla yapmam diyen, bu zihniyette olan bir adamla da bile bile evlenmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…