ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Zaynna

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2017
80
116
13
29
Merhaba kk üyeleri;
Özellikle evli üyelerin yorumlarını daha çok merak ediyorum. Sorum açık aslında,erkek arkadaşımla ilişkimiz evliliğe doğru gidiyor.Geçen gün laf arasında sofrayı kurarken kaldırırken yardım edersin heralde bi cümle kurdum. O günden bugüne uzlaşamıyoruz bu konuda.
Açık açık böyle bi beklenti içine asla girme o senin görevin dedi. Savunması da,işte bütün gün yorulucam,kafam sürekli dolu evde huzurla oturmak istiyorum. Bu arada beyimiz çalışan kadın istiyor onu belirtiyim. Tamam benim işim onunkisine göre daha rahat,onun işi biraz riskli. Ama bende bütün gün işte olucam sonuçta birbirimize yardımcı olmak varken niye tek bi kişiye yıkalım bütün işi diyorum, bu seferde senin bunları zevkle yapmann,evine bakman gerekir diyor. Baya diretmeme rağmen geri adım atmıyor ben öyle bi erkek değilim diyor. Baya iş ayrılığa kadar geldi bende düşünücem dedim.
Şimdi sorum şu;evet düşünceleri beni dehşete düşürdü(benim erkek kardeşim var şimdiden alıştırıyorum onu böyle bi öküz olmasın diye sofrayı biz kurduysak o kaldırır mesela), ondan yardım beklemek çok mu ütopik ,erkeklerin doğası mı böyle yoksa eşeleriniz size yardım ediyor mu? Ve ilerde ben tatlı dille yavaş yavaş bişeylere alıştırabilir miyim?
Merakla bekliyorum yorumlarınızı.

GÜNCEL:Günaydın herkese :) yorumlara tek tek cevap yazamadım hepsini okudum hatta malum arkadaşa da okuttum dün akşam. Önce bi bazıları için bunları bende yaparım dedi yumuşadı,sonra delirdi birden annesine kendisine laf söyletmişim,nasıl lanse etmişsin beni yazık falan dedi. Ki gerçekten az bile yazdım oraya neyse onu söyledim.
Neyse yani sonuç olarak ayrıldık. Ve iki gün önce abartıyo muyum derken şimdi zerre pişmanlık duymuyorumresmen bambaşka bi insan çıktı içinden onu gördüm. (Bu mesajıda okursun inşallah,diğer konumdaki kısa boylu arkdaşta sendin evet)
Hepinize teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Eşlerinize de koca bi maşallah

Son düzenleme:
lutfen boyle okuzlerle evlenmeyin
kusura bakmayin sevgilinize okuz dedim ama oyle
ne demek kadinin gorevi?? yok oyle birsey
benim esim yemek de yapar , camasir da asar , bulasik makinasini da bosaltir , evi de toplar , bitek temizligi pek beceremiyo onu da zaten yardimci yapiyor ikimoz de elimizi surmuyoruz
ve cevremdeki cogu erkek de boyle
sizinki gibi okuzlerle evlenmeye devam ederse kadinlar bunlarin nesli tukenmeyecek diyim ben size

Bir de o "sofrayı kurarken" ve "yardım" kelimeleri olmamış.
Yani siz de evlilikte kadın ve erkeğin konumunda daha net olmalısınız.
İki taraf da çalışıyorsa yemek de beraber yapılır, sofra da beraber kaldırılır.
Yardım olmaz bunun adı.

Ama erkek arkadaşınıza söylemeyin bunları, medeniyet zehirlenmesi geçirir.

Beyimiz zamanin ruhunu yakalayamayanlardan. Yil olmus 2017, adam hala toplumun bictigi rolleri size dayatma pesinde. Bu zihniyetle yola cikilmaz.

Erkeklerin dogasi deyip de bu sacma durumu mesru kilmaya calismayin lutfen. Bu, kendinizi kandirmaktan oteye gecmez. Adam bildiginiz geri kafali.

Ben çalışmıyorum eşim çok yardımcı değil ev işlerinde açıkçası ama yemek olayında hallediyoruz bazen o yapar bazen ben soylensemde aynı ama şu konuda hakkını yiyemem çok güzel çocuklara bakar evdeyse zaten hep benden önce uyanır mamasını yapar verir ,gerekirse altını açar değiştirir beni uyandirmaz ben 11 e kadar uyuyor oluyorum .Bi şekilde paylaşım yapıyoruz çocukların yükünü alınca ev işi beklentisine girmiyorum bende
Ama senin durumun hem çalışıp hemde her işin senden beklenmesi sinir edici bu şekilde hayat geçer mi bilmem biraz eşinde fedakarlıklar yapması şart
O değil böyle zihniyette birde çalışan kadın istiyor ,insanlar garip varlıklar . işlerine nasıl geliyorsa

Son düzenleme:
Mesaj tekrari

Senin görevin madem ev işi yapmak, dışarda da onun çalışıp sana bakması gerekiyor bu mantıkla baktığımızda. Sinir oluyorum şöyle erkeklere ya. Eş değil ırgat arıyorlar resmen.
Ev işinin ne kadar yorucu olduğundan, bir kadının ondan daha güçsüz olduğundan, hem dışarda hem de evde ondan iki katı fazla yorulacagindan haberi yok galiba odunun.

tabi yorgunsam eder değilsem zaten ben iş yaparken biriyle yapmayı sevmem kendi kafama göre yaparım neredeyse iki hafta ütü yapmadım mesela adam kendi yapar giyer aç mı yorgunum dersem ya dışarı ya da o yapar hani ben hiçbir zaman evimin kadınıyım tipinde olmadım sizde olmayın öyle olunca da kimsenin değer verdiği yok bana da bir iki kere kadının görevi şu bu dedi günlerce muhatap almadım onu mesele yapsın yapmasın değil kadının görevi şudur erkek şudur lafları beni irite ediyor

Kadın çalışmıyorsa erkek çalışıyorsa bence ev işlerini kadın yapmalı. Hayat müşterekse erkek dışarda çalışırken kadın da evi çekip çevirmeli. Ama kadın da çalışıyorsa ev işi ve yemek beraber halledilmeli.
Aynı şekilde kadın çalışıyor erkek çalışmıyor evde kalıyor ise ev işlerini erkek yapmalı diye düşünüyorum. Bunu da zaruriyet gibi değil de keyifle yapmalı. Sonuçta başkasının değil kendi evini temizliyorlar

Evlilik zaten kadının omzuna yeterince yük bindiriyor. Lütfen böyle bir adamla evlenip daha da agirlastirmayin yükünüzü. Sizi düşünen seven bir adam zaten yardım etmez birlikte yaparsiniz. Kaldı ki bu kadının kadsr erkeğin görevi. Çalışan bir kadına ev işi senin işin diyen kabalikta bir adamdan incelik güzellik beklemeyin. Evlilik zAten başlı başına yorucu birde böyle bir adamla kendinize eziyet etmiş olursunuz

Benim esim biraz utopik ve tek aciklamasi ben babam gibi olmak istemedim annemin yasadiklarini sen yasa istemiyorum oluyor.
Biz karsilikli saygi ve hosgoru ile ilerledik, hic bsye elini surmedigi zamanlarda oldu, ben hastayken bana bakip herseyi yaptigi zamanlarda. Ayni sey benim icinde gecerli.
O bana guvendi ben ona guvendim biz bu konuyu iktidar savasina cevirmeden cozduk.
Kardesimin esi ise nisanliyken kendi evlerinde ondan su istemisti. Annesi evin tum yukunu ustlenmis. Su an herseye yardimci ve cok yeniler. Sebebi brz benim esim brz kardesimin israri.
Cozulebilirde cozulmeyebilirde.
Ben hic boyle bsy yasamadim ama emin oldugum bsy var ev isi yapmak sizin goreviniz degil temizlik icin yardimci bulun yemek ve rutinlerde ise mecbur yardim edecek.

onuda söyledim madem daha rahat yaşamak için çalışıyorum yardımcı tutarız haftada bir gelir o zaman diye,evin içine yabancı birini sokamam oldu cevabı.

senin görevin benim görevim diye birşey yok ortada
ev hanımı dahi olsanız eşinizin yardımına ihtiyacınız olur
çok zor böyle bir insanla evli olmak
Allah eşimden razı olsun benden bile çok iş yapar
Mesela ben sabah kahvaltı hazırlarken oda makinayı dizdi ne var ki bunda
huzursuz etmez böyle şeyler insanı aksine bir birine daha da yakınlaştırır

Görümcemin kocası böyle. Gömleğini dahi ütülemezmis. Kadından 3 öğün yemek beklermiş. Ev derli toplu tutsun istermiş. Ama sadece istermiş , kendi birşey yapmazmis.
Görümcem şuan çocuğuyla bile zor ilgileniyor ev işine yetsmekten , eşinin arkasını toplamaktan. Karar senin ....

Benim eşim de gömlek utusuzse kendi ütüler yada bazen öylece giyip çıkar. Çamaşır asar .,masayi kaldırır, arada yemek yapar, pazara gider ,Başka bişey yapmaz ama ben çalışmıyorum, çalışınca elbet yapmak zorunda yada yardımcı alacak

yardım eden
hatta sabah kahvaltıya misafir gelecek diye akşam halı çırpan (erkek) tanıdığım var

daha dün elektrik süpürgesi açan erkek gördüm gözlerimle şaşırdım
yok diye birşey yok
bazı arkadaşlarımın eşleri misafir gelecekse kız çalışmadığı halde yardımcı oluyor hattaortada çocuk varsa ben ne yapayım diye soruyor

hayal değil eşin yardımcı olması
madem geri kafalı sende yardımcı olmazsa çalışamayacağını sonuçta senin de zevkle evine, hanımına bakman gerekir deyin

şimdiden seni eğitmeye çalışıyor güya iyiymiş, söyledikleri çok saçma, bunun kafa yorgunluğu ile alakası yok, beraber sofra kurup kaldırmak sevgiyle alakalı, onu yaparken yorulmaz, sohbet ede ede yaparsınız bi kaç dakkada biter, geriye beraber takılmak için daha çok zaman kalır
bazı erkekler hem mutfaktan çıkmıyorsun beraber oturamıyoruz der, bi taraftan da bu işler sana ait der, hem karnım doysun hem pastam dursun
bence o seni eğittiği sanırken sen onu eğit :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…