Bir yandan da kişi kendi kıymetini kendi görmeli önce diyorum.
Merhaba kk üyeleri;
Özellikle evli üyelerin yorumlarını daha çok merak ediyorum. Sorum açık aslında,erkek arkadaşımla ilişkimiz evliliğe doğru gidiyor.Geçen gün laf arasında sofrayı kurarken kaldırırken yardım edersin heralde bi cümle kurdum. O günden bugüne uzlaşamıyoruz bu konuda.
Açık açık böyle bi beklenti içine asla girme o senin görevin dedi. Savunması da,işte bütün gün yorulucam,kafam sürekli dolu evde huzurla oturmak istiyorum. Bu arada beyimiz çalışan kadın istiyor onu belirtiyim. Tamam benim işim onunkisine göre daha rahat,onun işi biraz riskli. Ama bende bütün gün işte olucam sonuçta birbirimize yardımcı olmak varken niye tek bi kişiye yıkalım bütün işi diyorum, bu seferde senin bunları zevkle yapmann,evine bakman gerekir diyor. Baya diretmeme rağmen geri adım atmıyor ben öyle bi erkek değilim diyor. Baya iş ayrılığa kadar geldi bende düşünücem dedim.
Şimdi sorum şu;evet düşünceleri beni dehşete düşürdü(benim erkek kardeşim var şimdiden alıştırıyorum onu böyle bi öküz olmasın diye sofrayı biz kurduysak o kaldırır mesela), ondan yardım beklemek çok mu ütopik ,erkeklerin doğası mı böyle yoksa eşeleriniz size yardım ediyor mu? Ve ilerde ben tatlı dille yavaş yavaş bişeylere alıştırabilir miyim?
Merakla bekliyorum yorumlarınızı.
Disarida avlanip aksama magaraya taze et getirecek sanirimKonu sahibi peki sevgilin erkek olarak ne yapacakmış? Onun görevi neymiş?
gercekten super bi düşünceDisarida avlanip aksama magaraya taze et getirecek sanirim
Magara adami
Deli oluyorum ya, bir de şu erkeğin doğası kadının doğası ayağına yatmıyorlar mı? Sen binlerce yıldır evrimleşemediysen ben ne yapayım? Kadın erkeğin yapabildiği her şeyi yapmayı öğrendi de erkek ev işi yapmayı öğrenemedi. Yetersizler.Disarida avlanip aksama magaraya taze et getirecek sanirim
Magara adami
Semsiyeni ac bebegim,birazdan “ev hanimiyim ama kocam her dedigimi yapar”cilar gelirev işi senin görevin diyen bir adamla kesinlikle evlenmezdim. abartmıyorum bu cümle espri değilse benim için kat-i ayrılık sebebi olurdu. çalışmıyor olsam yaparım ayrı ama hem çalışabilen hem eve koşup yemek yapabilen , fırsat bulunca süpürge çıkarıp, tuvalete gitmişken tuvaleti küveti ovabilen , bir de çocuk doğurup bakabilen, yatakta da 10 numara performans gösterebilen bir geyşa değilim. normal bildiğin insanım.
zaten en yardım edeni ne kadar ediyor???? kendiliğinden "çamaşırlar da birikmiş dur şu beyazları atayım" diyen, yada yatmadan şu lavoboyu bir ovayım leke olmuş diyen adamın varlığına inanmıyorum. en ev işi yapanı kırk tane hadi ile yapıyor. bir yemek yapsa mutfak savaş alanı gibi bana kalıyor. bu da "birlikte yapanı" kaldı ki yapmıyorum diyen ....
benim için tartışmaya açık bir konu değil. ya dışarda çalışmam ya da evde her işe yardım eder. nokta.
Yardım edeni o kadar eder tabi de kadının işi olarak görmeyip yapanı harikalar yaratıyor vallahi. Ben şahidim yıllardır. Hem de bir değil bir çok erkek gördüm öyle.ev işi senin görevin diyen bir adamla kesinlikle evlenmezdim. abartmıyorum bu cümle espri değilse benim için kat-i ayrılık sebebi olurdu. çalışmıyor olsam yaparım ayrı ama hem çalışabilen hem eve koşup yemek yapabilen , fırsat bulunca süpürge çıkarıp, tuvalete gitmişken tuvaleti küveti ovabilen , bir de çocuk doğurup bakabilen, yatakta da 10 numara performans gösterebilen bir geyşa değilim. normal bildiğin insanım.
zaten en yardım edeni ne kadar ediyor???? kendiliğinden "çamaşırlar da birikmiş dur şu beyazları atayım" diyen, yada yatmadan şu lavoboyu bir ovayım leke olmuş diyen adamın varlığına inanmıyorum. en ev işi yapanı kırk tane hadi ile yapıyor. bir yemek yapsa mutfak savaş alanı gibi bana kalıyor. bu da "birlikte yapanı" kaldı ki yapmıyorum diyen ....
benim için tartışmaya açık bir konu değil. ya dışarda çalışmam ya da evde her işe yardım eder. nokta.
Islerine gelmiyor hayatim. Yardim etmesin zaten erkek,kendisi yapsin mumkunse. Degilse de anasinin evinde otursun kendine orada baktirsin. Corabini donunu makineye atmasi icin bir es almak oldukca pahaliya mal oluyor zira bu is icin evlenilmez kiDeli oluyorum ya, bir de şu erkeğin doğası kadının doğası ayağına yatmıyorlar mı? Sen binlerce yıldır evrimleşemediysen ben be yapayım? Kadın erkeğin yapabildiği her şeyi yapmayı öğrendi de erkek ev işi yapmayı öğrenemedi. Yetersizler.
Ev hanımıyım. Evlendiğimiz günden beri eşim ne söylesem el atar. Hatta bazen evin çoğu işini o yapar. Makine yapmak banyo wc temizliği balkon yıkaması vs. Yemekleri bazen birlikte yaparız. Ama sofrayı kurma kaldırma muhakkak birlikte halledilir. Uyumadan önce bana suyumu da getirir. Kahve de yapmayı öğrendi artık :) sağolsun onu da yapar getirir. Ev işinde yardımcı olmak sünnettir bi de. Bunu bildiği için daha çok istekli olur. Son zamanlarda bel ağrısı yaşamaya başladım gebelikten dolayı. Artık çamaşır ihalesi de eşimde görünüyor. Allah eksikliğini göstermesin. Ve kayınvalidem çok iyi bir evlat yetiştirmiş. Her şey yetişmeyle alakalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?