ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Ev hanımıyım. Evlendiğimiz günden beri eşim ne söylesem el atar. Hatta bazen evin çoğu işini o yapar. Makine yapmak banyo wc temizliği balkon yıkaması vs. Yemekleri bazen birlikte yaparız. Ama sofrayı kurma kaldırma muhakkak birlikte halledilir. Uyumadan önce bana suyumu da getirir. Kahve de yapmayı öğrendi artık :) sağolsun onu da yapar getirir. Ev işinde yardımcı olmak sünnettir bi de. Bunu bildiği için daha çok istekli olur. Son zamanlarda bel ağrısı yaşamaya başladım gebelikten dolayı. Artık çamaşır ihalesi de eşimde görünüyor. Allah eksikliğini göstermesin. Ve kayınvalidem çok iyi bir evlat yetiştirmiş. Her şey yetişmeyle alakalı.

Babam annemden güzel yemek yapar. Titizdir özellikle kendi odasını asla elletmez kendi temizler, düzenler. Çayını kahvesini zaten kendisi yapar, yapmışken hepimize yapar Kardeşime mesela bugün bile kendisi bakıyor. Çoğu zaman bana da Masa hazırlanırken herkes birlikte hazırlar kaldırırken de misafirlikte dahi olsak, herkes kendi tabağını kaldırırsa kimse yorulmaz der. Babaannem bu şekilde yetiştirmiş. Çok dikkatlidir Babam. Bu vesileyle onu çoookk sevdiğimi belirtir memleketime selam eylerim :)))

İki dayım da küçük yaştan beri kendi işini kendi yapan tayfadan. Küçük olan daha derli toplu olsa da büyük dayım mutlaka belli aralıklarla temizlik yapar. Bir gün yengem mutfağa girdi, tüm bulaşıklar yıkanmış tiril tiril her yer. Geldi kuzenimle bana teşekkür ediyor, kızlar çok sağolun falan diye dedik noluyor sonrasında dayımın hamaratlığı anlaşıldı falan teşekkürler geri alındı
Kısaca bunların hepsi yetiştirilme tarzıyla alakalı azizim. Bir de... Bilmiyorum ya insan kıyamıyor gibi... Ben sevdiğim kişiye kıyamıyorum, onun yorulmasını istemiyorum o da bana velhasılkelam tüm gün aç aç bekliyor akşama doğru dışarı çıkıyoruz bu da yanlış kıymak gerekiyor

Evlilik öncesi ve evlilik başlarında kurulan güzel bir hayal...
Maalesef ki o yaşına kadar anası tarafından pohpohlanmış eli sıcak sudan soğuk suya sokulmamış beyimiz evlenince de aynı moddan çıkamıyor.
Çalışmıyorsan iki tabak ellesin falan idare ediyor da çalışıyorsan eğer yardım etmek zorunda. Hele çocuk varsa kaçışı olmamalı. Beyimiz kendine kıyamıyorsa parasına kıyacak yardımcı tutacak o ya da

sizinki bariz su katılmamış odun, yada öyle görünmek işine geliyor.
Ev işi yapmak senin görevinse, yeterli geliri sağlamakta onun görevi, sen evde oturursun senin ekstranıda kazanır.
hem çalışan kadın hem ev işi yapmayan erkek!
kadın çalışmasa bile adamın bikaç işin ucudan tutması lazım nerde kaldı hem çalışsın hem her işi yapsın.
Benim eşimde kendi yetiştiği geri kalmış çevre içinde bıraksan evde gelir anca maç izler yan gelir yatar, ama bizim çevremiz değişikti hep, arkadaşlarımız eş ilişkileri kadının üstüne iş yıkan mantıkta değildi. ilk başından öyle alışınca herşeyi yapar oldu, çocuğada baktı, çamaşır bulaşık her işi yaptık beraber. Ama ne zamanki anasının evine gidelim fabrika ayarlarına dönüyor.
Çevreniz nasıl olacak, ev işi kadının görevidir diyolarsa adam zaten göre göre iyice iş yapmaz, potansiyerde varmış.
Niye böyle bir çıkış yaptı bilinmez ama çok ciddi ise bence sende resti çek, bende beraber yaparız diye düşünüyordum, bu şekilde bana gelmez de bakalım ne yapacak.

O zaman eve bakmakta o öküzün işi siz beden çalışasınız. Tabiki hayal ürünü değil benim eşim sağolsun her işi yapar benimle birlikte.

Benim esim bu konularda çok iyi haftasonlari evi esim supurur siler bende evin tozunu alirim hicte sikayet laf etmez yapmam diye her masa kuracagimda birlikte kurup kaldırıyoruz bu durumdan gayette memnunuz ikimizde aramizda sorun olmuyor.Bence evin her işi bayana yikilmamali helebide çalışıyorsa..

ev işi senin görevin diyen bir adamla kesinlikle evlenmezdim. abartmıyorum bu cümle espri değilse benim için kat-i ayrılık sebebi olurdu. çalışmıyor olsam yaparım ayrı ama hem çalışabilen hem eve koşup yemek yapabilen , fırsat bulunca süpürge çıkarıp, tuvalete gitmişken tuvaleti küveti ovabilen , bir de çocuk doğurup bakabilen, yatakta da 10 numara performans gösterebilen bir geyşa değilim. normal bildiğin insanım.

zaten en yardım edeni ne kadar ediyor???? kendiliğinden "çamaşırlar da birikmiş dur şu beyazları atayım" diyen, yada yatmadan şu lavoboyu bir ovayım leke olmuş diyen adamın varlığına inanmıyorum. en ev işi yapanı kırk tane hadi ile yapıyor. bir yemek yapsa mutfak savaş alanı gibi bana kalıyor. bu da "birlikte yapanı" kaldı ki yapmıyorum diyen ....

benim için tartışmaya açık bir konu değil. ya dışarda çalışmam ya da evde her işe yardım eder. nokta.

Bebim eşim de ben ev hanimi olmama rağmen her işin ucundan tutmaya çalışır. Şimdi bebek calismalari icindeyiz ve onu ben yaparim bunu ben yaparim sen yat dinlen havasinda ama ben sevmiyorum ona is yaptirmayi o da ogrenmem lazım bebek olunca ne yapcaz diye tutturuyor. Bu arada eşimin ilk cocugu da degil ilk esinden 2 tane cocugu da var bizle yaşayan onlara da surekli yardim edin diyip duruyor. Tertipli duzenli erkek iyidir yardim eden erkek Allah rizasi icin yapmali ve sünnettir. Eşimde bunun farkinda cennete gitmek icin yapiyorum sen karisma diyip duruyor şakasına

Disarida avlanip aksama magaraya taze et getirecek sanirim
Magara adami
Deli oluyorum ya, bir de şu erkeğin doğası kadının doğası ayağına yatmıyorlar mı? Sen binlerce yıldır evrimleşemediysen ben ne yapayım? Kadın erkeğin yapabildiği her şeyi yapmayı öğrendi de erkek ev işi yapmayı öğrenemedi. Yetersizler.

Semsiyeni ac bebegim,birazdan “ev hanimiyim ama kocam her dedigimi yapar”cilar gelir

Sana yardim etmeyecek erkege nicin sen maddi konuda yardim edecekmissin ? Onun gorevi de o zaman para kazanmak sen niye calisacakmissin ? O calissin sende evde islerini yaparsin ama ikiniz calisip her işi senin yapman bence bencillik

Yardım edeni o kadar eder tabi de kadının işi olarak görmeyip yapanı harikalar yaratıyor vallahi. Ben şahidim yıllardır. Hem de bir değil bir çok erkek gördüm öyle.

Anneler böle yetiştiriyor cocuklari pamuklarin icinde sonra da boyle oluyor iste benimde oğlum var ilkokul a gidiyor simdiden ogretmeye çalışıyorum esimde saolsun ütü disinda elinden geleni yapar annesi böle alistirmissa beyimizi zor gibi düzelmesi

Islerine gelmiyor hayatim. Yardim etmesin zaten erkek,kendisi yapsin mumkunse. Degilse de anasinin evinde otursun kendine orada baktirsin. Corabini donunu makineye atmasi icin bir es almak oldukca pahaliya mal oluyor zira bu is icin evlenilmez ki

Kesinlikle yetiştirme ile alakalı..
Kv biz daha nişanlıyken "yapacaksın tabi" derdi eşime.. Hiç aksini söylediğini bilmem.
Haftasonu cam silinecek derdim salonun fransız camı ve balkon camı onundu. Arka camlar benimdi. 1 saatte bütün evin camları silinmiş olurdu. Hamile kalınca komple onun oldu. Şimdi de "sen çıkma ben yetişirim" der.
Tek başıma başlasam en az yarım günümü alır. Kadına yazık günah değil tabi bencil heriflere göre.. Hatta hiç unutmam cam silerken "aşkım komşular bakıyor" demişti "ne güzel işte aşkım özeniyorlardır, kıskanıyorlardır evin hanımını" demiştim..

O kahveyi öğrenmesi çok iyi bir şey dimi? Benim eşim de yapamazdı ilk zamanlar şimdi biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…