ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Ayyy coookk şanslısinn...
Niye mi? Çunku senin o gerikafali sevgilin allahtan dürüst ya seni tabi yaparim diye yaglayip ballayip evlenince de mecbur yapacaksin deseydi...
Ayrilmak bosanmaktan daha kolay biliyorsun, bence bir an once ayril. Annesi oyle yetistrmis diyecektim ki msjini gordum ne demek bir bardak su bile getirtmedim ee getirteydin canim sen kendin herkese hizmetci oldun diye millet de size mi hizmetcilik yapacak. Gerci bu biraz da karakter meselesi.
Benim kayinbabam dibindeki kumanda icin bile taa berden kv yi cagirir. Esim bekarken hic is yapmazmis. Ama evleneli 3 yil bitti masallah diyeyim yeri gelir ev supurur yeri gelir makine bisaltir yemekte sofrayi kurar kaldirir. Bu karsilikli anlayis meselesidir.
Sen o anneden de oglundan da uzak dur.
Haa bir de daha da ilginci beyefendinin calisan kadin istemesi. Ee efendim o zaman ev isi benim görevimse ev isi bitince yan gelip yatmak ve senin paranı yemek de benim hakkim diyeceksin

vallahi hayal değil sonradan hüsrana uğramamak için baştan netleşin bu konuda
eşim Allah razı olsun evlendiğimizde çalışıyordum bana özellikle mutfakta çok yardımcıydı sonra bir oğlumuz oldu Rabbim uzun ve hayırlı bir ömür versin oğlumun banyosunu yaptırır doğduğundan beri bende evde olmama rağmen ütü ve çamaşır harici her işime yardım eder yemekte yapar kahvaltıda hazırlar masayı kurmama-toplamama salatayı yapar hafta sonu çok iş yapmam ama detaylı süpüreceksem koltukları işte yatak odamızda yatağı mobilyaları gardolap üstünü felan o süpürür camları ben silerim o tül perde çıkartır yıkanınca takar yerine işte tavandaki sarkıt avizeleri felan siler elimin yetişmediği yada yapamadığım ne varsa görürse o yapar yada söyleyip rica ettimmi hemen yapar ortalık fazlaca dağılır savaş alanına döner yatmadan evvel ben mutfağı toparlamaya girerim o oturma odasını halleder oyuncakları yastıkları tv kumandasını yerine kaldırır gibi bende ona yardımcı olurum yetişemediği yerde evden pc başından ona destek veririm birlikte her işimizi yaparız birlikte gezeriz birlikte tv izleriz birlikte uyuruz

ev işi yapmak senin görevinse, çalışıp evi geçindirmekte onun görevi. resmen kendine hizmetçi arıyo. hem işte çalışcak, hem evde çalışcak. kendi hiç bişeye elini sürmücek beyzade. yontamazsın bu odunu. madem iş ayrılma noktasına geldi. o noktoyı koy kendi yoluna bak

Bu demek oluyor ki çocuk olursa gece bir kere bile kcını kaldırıp bakmayacak.
Ev işi hep senin üstünde olacak.. hatta market alışverişi bile.. bu liste uzar gider.. Çünkü bu zihniyet bunu gerektirir
Niye evleneceksiniz ki o zaman.
Kadında çalışıyor ne farkımız var erkeklerden.. sabah sıcak yatağımızdan bizde kalkıp işe geliyoruz..
Hangi kitapta yazıyor.. kadın yemek yapar ev işi yapar.. neye dayanarak bunu üstümüze yıkmışlar
Ne kadar kadını ezen bir toplumumuz var.

Ben ev hanımıyım eşimin işi yorucu ama ben mesela sofrayı kurarım oda kaldırırken yardım eder bana heosi baştan odun oluyo ama daha sonra yontuyoruz biz onları :))

Normal bir evlilikte erkek kadina yardim etmez, erkek ve kadin isbolumu yapar.
Eşimin benim calismadiigm dönemler dahil, ben herhangi bir ev isi yaparken bos oturdugunu dusunemiyorum bile, utanir kalkar is cikarir kendine yine de duramaz. Ve bence bu arti bir ozellik degil, olmasi gereken bu.
Ve ne olur bu tek hucreliden hallice varliklarla evlenmeyin, cunku bunlarin zihniyet belli, tek sorun temizlik olmayacak, omrunuz curuyecek.

Ben kendi eşimi örnek vermeyeyim ama ciddi anlamda ben çalıştığım dönemde müşterek paylaşıyorduk işleri diyeyim.

Ben başkasını örnek vereyim size. Yakın akrabam, eşinin çalışmasını da istemez, kadın evde otursun, ev işlerini yapsın ister. Sonra kendisi iş değiştirdi vs kadın çoğunluklu bir ofise geçti (evlilikleri on yılı devirmiş bir çift). E adam çalışan, kendine bakan, kendi haklarını talep eden kadınları gördü, şimdi karısını sen öyle değilsin, bak millet nasıl vs diye ezikliyormuş. Ne kadar acı.
Sen adamın suyunu bile eline ver ama kıymetin görülmesin diyorum bir yandan. Bir yandan da kişi kendi kıymetini kendi görmeli önce diyorum.

Bu adam sana kıymet vermiyor. Sen de vermiyor musun? Senin anan baban sana kıymet vermiyorlar mı? Yazık etme kendine.

Sen bunların içine girersen yanarsın demedi deme. 2 haftalık evliyim... diye konu açarsın burada. Aşırı benciller. Zaten evlenince sadece kendine değil anasına babasına da hizmet bekler..

O evlatsa sen de annenin babanın evladısın. Beyzadenin çükü var diye mi bu kadar tantana!

O zaman o çalışsın eve baksın.erkeğin görevi bu.madem eski kafalı çalışsın basın size.yok öyle yağma!

Eşim her işi ortak yapalım ister bana hiçbir işi rahatlıkla yaptırmaz her işi ortak yapmak ister hep senin yapman haksızlık ben seni hizmet et diye almadım kendine zaman ayır der. Biz evlenmeden önce “elalem ne der diye yaşamicaz” dedik ve kaynana falan ne titiz gelin desin diye evi sürekli temizleyemem bnmde zamanım değerli.

Eşim akşam işten gelir yemeğini alır, bitince makineye yerleştirir. Kahve içer misin diye sorar. Bu zamana kadar çay demlediğimi bilmem her akşam kendi çayını demler pasta falan yiyecekse tabak hazırlar. Bana da sorar. Suyunu benden istemez kalkar kendi alır. Temizlikte yapar. Bu arada ben şu aralar iş arıyorum, evdeyim. Böyle erkeklerde hayal değil.

nisanliyken benim esim de ayni sekilde ben yapmam etmem diyordu hatta bu yüzden kavgalar edip ayrildik, büyükler araya girdi de barıştık. evlendik ben ondan daha yoğun çalışıyordum, mecbur yardim ediyordu. Ben ev işlerine yetisemiyorum diye bi kac kez oturup aglamistim filan ondan sonra daha çok yardim eder oldu ama yine de işin çoğu bendeydi. Utusunu kendi yapar, evi haftasonu esim süpürür, balkonlari yikar, salatayi yapar, masayi kurmaya yardim eder, haftasonu kahvaltilarini birlikte hazirlardik filan. simdi çalışmayı bıraktım nerdeyse hic biseye elini sürmüyor gerçi benim de beklentim yok ev hanimi olunca çoğu şey rahatça yapiliyor...

yani demem o ki erkek arkadaşın şimdi dışardan rahatca yapmam etmem diyebilir ama evlenince işler yetismezse yapmak mecburiyetinde kalir, az vicdanliysa yapar ama vicdansizsa bu mevzu aranizda büyük kavgalara neden olur. Maasin iyiyse en kötü ihtimal bi yardimci tutmayi teklif edersin haftada bir gelir temizlik işini halleder en azindan

waayyy canına öyle erkekler de varmıymış

Ben çalışmıyorum eşim çalışıyor.. o yüzden eve gelince iş yapacak hali olmuyo bende üstelemiyorum.. çünkü ben evdeyim.. işlere yetişmediğim de oluyo pek lafını yapmaz.. ama karı koca çalışıyorsa işler tek bir kişinin görevi olamaz.. ben kocan sandım ilk.. madem sevgilin.. eski sevgili aşamasına geçmeli.. sen hem çalış eve maddi destekte bulun hem de bütün işleri yap . Bulunmaz hint kumaşı:))

Gitsin kendine hizmetçi tutsun.. hem çalış hem ev işi.. başkaa.. babam 52 yaşında hep bize yardım eder evde.. sevgilinin zihniyetinin değişeceğini sanmıyorum..

Erkeklerin doğası diye birşey yok. Gerikafalılık, kadına değer vermeme, onu hizmetçi yerine koymak var. İnsan değer verdiği birine neden yardım etmek istemesin? Vermiyor çünkü...

Ben çalışmıyorken bile eşim baya baya yardım ederdi, cam silme evi süpürme vs ağır işler hep onundu zaten. Sofraya da yardım eder, bazen bulaşığa da bakardı. Şimdi çalışıyorum işlerin yarıdan fazlası onda şuan. Evde olduğu süre içinde de oğlumla hep ilgilenir. Çevremde bu şekilde de çok insan var. Hayal ürünü olan tek şey "kadın görevi - erkek görevi"...

Nacizane tavsiye, böyle kafası millattan önce kalmış biriyle evlenmeyin.

Son düzenleme:

Bu adamla evlenme.
Ikiniz de calisacaksiniz sonra evde isi sen yapacaksin. Köle misin sen? Asla kabul etme boyle bir seyi.

Is yapan erkek hayal urunu degil..ama anasina bak kizini al diye laf var ya... babasina bak oglunu al. Kendi ailesinde babasinin is yaptigini gormusse yapar. Yoksa yapmaz.

Ev isini pek umursayan biri degilim. Ama genelde yemegi bile esim yapar. Veya cocuga benden cok o bakar.
Ikimizde yoruluyoruz iste. Yapi meselesi... erkek kadindan fiziksel olarak daha guclu. Bu sebeple evdeki isi o yapiyor.

8 yildir birlikte yasiyoruz bunun 6 yili evlilik.
Ikimiz de hic temizlik ve utu bilmeyiz.
Yemek bulasik makinaya camasir atmak ve bir sey dokulurse elektrik supurgesini acmak disinda ikimiz de beceremeyiz zaten. Bunun da cogunu o yapar

Eger tum ev islerini senin gorevin olarak goruyorsa bu adamla evlenme. Igrenc zihniyet. Duzelmez bu. Az yesin usak tutsun.

Sonra buraya gelir bir aylik olmayan evlilikte is yapmaktan heba oldum konusu acarsin

Ve hicbir erkek hic bir zaman sacini supurge eden kadin istemez. Hani bunlati yapip yaranacagini saniyorsan cok yaniliyorsunu

Hayat müşterek. Eşim ev işlerinde yardım eder. Ütü yapar, bulaşık yıkar ev süpürür, hatta bir vakit zaman yoktu benim çok yemek yapmam lazımdı, süpürdü tozları bile alabildiğince aldı. Tamamen eşin merhameti ve hayat görüşüyle ilgili diye düşünüyorum.

Benim eşim hamilelik ve emzirme harici herseye ama herseye koşturdu. İyi olduğum şeylerde bazen ben fazla yaptim, takip, randevu alma vs. gibi. İyi olduğu şeyleri bazen eşim fazla yaptı, bizim ufakligin tuvalet eğitimi, ütü vs. gibi. Ki ben bir sebepten yorgunsam veya keyfim yoksa çayım hep ayağıma kadar gelir.
Eğer iki kişi çalışıyorsa biraz eksik biraz fazla ev işleri de ortak olmalı.
Evlensen, yıllar geçer, herşey eskir, çocuğun olur. Bir bakarsın dışarıda çalışıyorsun, evde temizlik, yemek, koca, çocuk çalışıyorsun. Herşey omuzlarında, nefes alamıyorsum. İşte o an ne yaptım ben demek için çok geç kalırsın. Gerçekten değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…