Ev isi yapan erkek yok mu ?

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Tüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyor Sizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?

tabikk hepsi ayni degil cok sukur esim yemek de yapar temizlikte. burda hep kotu orneklerle karsilasiyoruz. hayat musterek ikimizde calisiyoruz. ve ev isleride paylasiliyor haliyle. bastan kural koymak gerek diye dusunuyorum. taviz vermeden

tabikk hepsi ayni degil cok sukur esim yemek de yapar temizlikte. burda hep kotu orneklerle karsilasiyoruz. hayat musterek ikimizde calisiyoruz. ve ev isleride paylasiliyor haliyle. bastan kural koymak gerek diye dusunuyorum. taviz vermeden
Ee peki evlenmeden beraber mi yaşadınız açık açık konustunuz mu yoksa sürpriz mi oldu ev isi yapması :)

Yapar. Hata benden çok daha iyi yapar. Ama sevmez. Bende sevmem. Yıllarca yanlız yaşamış okurken o yüzden hep kendi yapmış herşeyini, bıkmış. Evlenmeden önce konuştuk tabii, herşeyi beraber yapacaz diye anlaşmıştık. Öylede yaptık uzun bir süre. O süpürdü ben sildim. Ben lavaboları temizledim o mutfağı derken işimiz hemen bittiyordu. Sonra işlerimizi yoluna koyunca yardımcı almaya başladık. İkimizde rahattız artık.

Bunun neresi bdv konusu bu aile ilişkiler vs. bölümünde olmalı.

Ama benimki uzun yıllar tek yaşamış 17 yasından bedi ütü yemek hepsini öğrenmiş.
O biraz akışkanlıkla ilgili ev işi yapmak yapabilmek.
Ama çevremde de çok güzel yemek yapan erkek arkaslarım var
Siz o alışkanlığı yavaş yavaş kazandırmaya çalışın.

Ee peki evlenmeden beraber mi yaşadınız açık açık konustunuz mu yoksa sürpriz mi oldu ev isi yapması :)
beraber yasamadim ama uni hayatimiz bersber gecti. zaten insana insan oldugu icin deger veren biri. birde illaki anlasiliyor sevgili doneminde bazi davranislar ve doguracagi sonuclar. taniyarak evlenmek onemli. birkez kotu bir harekti olduysa devami gelir, iyi bir eyleminde oyle. birkezden birsey olmaz dememek lazim. ataerkil yapidan once kadin zihniyetinin temizlenmesi lazim. onlari bu hale getiren bizleriz cunku

herkes ayni degildir ya. benim esim pek takilmaz 3 cocuk var goruyor halimi aksam geldiginde ev dagniksa bisey demeden toparlar oyle oturur. elinden de gelir sagolsun

Çok sinir bozucu oluyor erkeklerin bu tutumu. Kadin erkek ayirt etmeden bir insan temizligini yemegini yapabilmeli. Karisi evden birkac günlüğüne gidince evi mağaraya ceviren erkekler biliyorum. Yetistirilme tarziyla alakali. Oğlum olursa asla boyle yetistirmeyeceğim diyorum

Kimse sevmez zaten önemli olan paylaşmak. Ya benim de uzun süre tek yaşamasına rağmen yapmayan tanıdığım çok

Benim erkek arkadaşım aile evinde pek iş yapmaz. Ancak tatlı yapıyor çok sevdiği için. :)
Ama beraber aynı evde olduğumuzda (kendisi ailesinden ayrı yaşıyor şu an) yeri geliyor "ben yapacağım sen otur." deyip kalkıp kahvaltı da hazırlıyor. Ayaklarımı uzatıp onun kahvaltı hazırladığını izlediğim çok olmuştur. :)
İçimden gelince ev işi yapıyorum bazen boş zamanlarımda "ne gerek vardı da yapıyorsun?" diyor. Ben bir iş yapıyorsam o da mutlaka bir şeylerle meşgul oluyor. Evlendiğimizde nasıl olacak diye konuşurken çoğu şeyi beraber yapacağımız konusunda hemfikir oluyoruz genelde. "Canımız yemek yapmak istemezse de dışarıdan yeriz canım aman." sonucuna varıyoruz sonra da.

Ayrıca benim ailemde de yemekleri babam yapar. Çok da güzel yapıyor. Diğer işlere pek karışmıyor ama.

Valla aynen benimde öyle kriterlerimden biri de ev işlerine yardımcı olması benim babam mesela mutfağa geçip yumurta kırmışlığı dahi yok. Hatta annem evde yoktu bende evi süpürüp sileceğim evde sadece ikimiz varız bana şu teklifi yaptı :'' babacım sana yardım eder evi süpürürüm ama sakın annene demiceksin sonra hep yapmamı ister'' anlaştık ve inanın evi benden bile iyi süpürdü koltukları teker teker çekti felan umarım babamın bu huyu gelecekteki eşimde de olmaz Yarabbim

Valla benim eşim çok şükür işte yapar yemekte yapar çocukta bakar. Hep biz hep biz olmaz yani oda yaşıyor bu evde yapicak tabi. Bide başta nasıl alışırsa öyle gider bu bı gercek eğer baştan herseylerini yapıp önlerine koyarsak öyle gider

Olsun zaten zor olan yemek :) Temizlik kücik cocuk yoksa hallediliyor zaten. Galiba ailelerle alakalı annesi ondan beklemediği icin evde yapmıyor sanırım size saygisından da yapıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…