Ev isi yapan erkek yok mu ?

10 yil sevgiliydik. Esim hep ailesiyle yasadi annesi ve kizkardesi cok guzel yemek yapan esime hic is yaptirmayan insanlar, esimde yoruluyor doye kiyamazlardi. Evlendik bir iki ay ayni sehre gelemedim cumartesi pazar kalip donerdim esim haftaici kiyafetlerimi yikardi dolabima koyardi. simdi isten gelince ben supurge yapiyorsam o yemegi yapiyor ben yemek yapiyorsam camasir as katla yapiyor. Kendiliginden gelip camasirlar toplayayim demez aklina gelmiyor bence ama surekli hayatim ben ne yapayim der nerede ihtiyacim varsa soylerim. Ikimizde calisiyoruz kadin almiyorum cunku boyle yurutuyoruz evi ikimiz. Bence nasil ogrendigi degil nasil kiyamadigi noktasi cok onemli. Konustuk my desem hic konusmadik ama ben bir is yaparken mesaj attigimda ben olsaydim beraber hallderdik derdi 16 yasimizda. Evlenince bundan kat kat daha yardimsever destekci oldu.

Benim eşim elinden geldiği kadar yapar, bazen Kıyafetlerini makinaya atıyor tabi bana sorular soruyor deterjan nereye gibi her defasında, sofra kurup toplarken yardım eder 2-3 bardak tabak götürür, bu akşam hastaydım mesela yemek diye patates haşlamış üstüne kaşar rendelemiş ben onun arkasından tekrar yapıyorum genelde.
Elinden gelip bu işleri çok seven erkekler de var, gerçekten beceremeyen de.

Erkeklerin ev işi yapması evlilikle olacak bir şey değil. Bir erkek eşini çok sevse de yardımcı olacağı iş hayatında ilk kez 30 yaşında temizlik yapıyorsa yatak örtmekten, süpürge yapmaktan öteye geçmez. Kadınların erkek çocuklarına evde sorumluluk vermeli. Böyle yetişen erkeklerin elinden iş gelir. Eşini hizmetçi gibi gören erkeklerin annesi de evde her işi yapıyor ve oğluna iş vermiyor.

Senin erkek arkadaşın hiç öyle bir asam değil, hiç aynı evde yaşayıp test sürüşü girme zahmetinde bulunma, işe girip çalışırsa öpüp başına koy ama tabi yine sen bilirsin.

Diğer yorumlara katılıyorum. Mesela haftasonu mutfağı toparlayayım dedim. Esime göre mutfakta bulaşık yoksa sorun yoktur. Ama bana göre mutfak dolapları kirlenmiştir. Ocağın üst kısımları yağlı gözüme çarpar durur. Mutfakta bıkac çekmece karmakarisıktir. Buzdolabı elden geçmesi gerekiyordur.
Salonunum camlarıni silmem gerekiyordur vs. Bunları ayrıntı işleri erkekler düşünmüyor genelde. Bunları düşünen kadin.
Alışveriş listesini de ben hazırlarım
Tek tek kontrol ederim. Bakliyat ne alemde evde sebze kalmamış o da alınsin
Banyoya bakar tuvalet kağıdı sabun kontrol edilir. Yani sorumluluk kadında oluyor genelde.
Belki daha ilgili erkekler de vardır bunları düşünen bilemedim.
Yazın bazen annemlerde kalırım tabı orada misafirim annem yemek hazırlar alışveriş vs babam halleder o zmn bu sorumluluklarım olmaz ne kadar rahatım diye düşünürüm

Ben talep etmedim kendisi yardımcı olmaya çalışır, hem iş yapar hem video çeker egleniriz. Sonra o videoyu anneme gönderip kızın beni zorla çalıştırıyor diye şikayet eder biraz fenadir da kendisi. Bİrde ben gormeden gizli çekiyor acıklı hareketler falan sanırsın silah dayamisim

Senin erkek arkadaşın hiç öyle bir asam değil, hiç aynı evde yaşayıp test sürüşü girme zahmetinde bulunma, işe girip çalışırsa öpüp başına koy ama tabi yine sen bilirsin.
Ya kendisine karşı icimde aşk yok galiba. Yalnız kalmamak için kullanıyorum ve alışkanlarım sanırım vicdan yapıyorum bir yandan da ama bu cokk derin bir mevzu. Şu anlık takmıyorum kendisini ha olmuş ha olmamış geleceğe dair bir düsüncem yok

Zaten içinizde ona karşı aşk olmadığını düşünüyorsanız gerçekten yoktur. Şüpheye düşmeniz bile yeterli bunun için. O yüzden bence de aynı evde yaşamanıza bile gerek yok. Sevmediğiniz bir insanı her gün aynı evde görmeye katlanamaya bilirsiniz çünkü...

Ya zaten iliskiler de böyle değil midir ? Bir taraf organize eder diğer taraf ona uyum sağlar. Bence düşünmüyor diye sikayetci olmamak lazım ben de hic düsünmem çünkü temiz gözüküyorsa temizdir der geçerim :) Bir taraf planlar öbür taraf üstüne düşen sorumluluğu yerine getirir. Getirmiyorsa sıkıntı var demektir

sevgilime “ben simdi yemek yapacagim sen de toz al” dersem ikiletmeden yapar veya direkt “camasirlari katlar misin” tarzina da okeydir. ama hayatta durduk yerde aklina gelip de ev isi yapmaz. yine de sorun olmuyor soyluyorum direkt kalkiyor.

Her erkek öyle değil. Ben bunu konuşmadım,aynı evde yaşıyorum. Anlatmaya gerek yok,görüyorum lol

Çok şükür bu konuda bende şanslıyım ki özellikle hasta olduğum zamanlarda hiç iş yapmam yaptırmaz yemeği bile yapar

Eşim rahatsizlandiğimda mutlaka bana yardım eder tüm ev işlerine . Onun haricinde evden ben sorumluyum eşim de işé gider..
İşi zahmetli eve geldiğinde talepte bulunmam,yorgunsam ya da modum yoksa yemek yapmam sorun olmaz ortaya ne koysam yiyebilir . Bunu çok sık yapmam bu arada.
Akşam çayı içerken falan servis bazen ben bazen eşim yapar.
Kayinvalidemin evini temizliğe gitmem öyle talepte eşim hiç bulunmadı . Bulunsa da gitmezdim. .
Yani işin özü herkes öyle değil iyi eşler de var..
Benim çocuğum küçük olmasına rağmen şimdiden alistiriyorum sofra kurma ,eşyalarını katlama gibi. Ki katlayamiyor o yokken tekrar katlarım. Maksat bilsin öğrensin . Ağaç yasken eğilir.

Eşim bugün sabah benden önce kalktı, ufaklığın kahvaltısını yaptırdı, ben uyudum.
Sonra kendi kahvaltımızı birlikte hazırladık,mutfağı bugün o topladı genelde ben yaparım bunu.
tüm evi dip köşe süpürdü, arızalı musluğu onardı, çiçekleri suladı, balkonda çürüyen meyveleri ayıkladı.
Tabi bu haftasonu için böyle. Haftaiçi genel yük bende.
Erkekler ne kadar yapsa da yine de her anlamda işin çoğu kadınlara kalıyor.

Ben bu konunun abartıldığını düşünüyorum, iki taraf çalışıyosa yardımlaşılır ev işlerinde ama erkek çalışıyosa bizde öyle mesela, tabi ki yapıcam üzerime düşen bu oluyo benim de bu durumda, ama bu durum zamanımızda kadına bi hakaretmiş gibi adlediliyo, erkekler nasıl eve bakmak zorundaysa kadında eve bakmak zorundadır bu ister maddi olsun ister ev işi anlamında, küçümsenecek bişeyse hiç değil, benim eşim canı isterse yapar eder istemezse de sorum etmem hiç

Benim esim yapar ustelik ev hanimiyim hic gocunmaz cam kapi siler ev supurur yemek yapar balkon yikar tabikide her zaman degil ama yardim et dedigimde geri cevirmez, evlenmeden sorulmasi gerekir bana kalsa bu konuda ben cam silmem diye net bi tavrim vardi ben yaparim dedi ve yapiyor. Peki yapiyorda ne oluyor dersen hicbisey o sorun olmuyor ama bambaska seylerle ugrasiyorsun yine

İki taraf çalışıyorsa eşit paylaşılmalı. Biri evde durup diğeri çalışıyor diyoruz mesela ama ev hanimliğının mesaisi yok. Çalışan adam gelipte karisina ev işi yapıyor diye maaşının yarısını vermiyor sonuç olarak

Var, benim koca kişisi yapıyor.
Yapmasa daha iyi, yaptıkça söylenme hakkı da buluyor kendinde çünkü.
Evlenmeden önce bardak kaldırmışlığı yokmuş ve yapmam demişti, bugüne kadar evimizde yapmadığı şeyler, ütü ve yemek.
Keza ben de ütü yapmıyorum, onun haricinde elinden geleni yapar, söylersem yapmadığını da yapar.

Ama işte yapmasa daha iyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…