- Konu Sahibi pportakall
-
Kimse sevmez zaten önemli olan paylaşmak.
Kendi sevgilim icin demiyorum zaten ev isi yapmazsa ayrilırım evliliğe götürmem. Genelleme yapıyorum yani coğu kahvaltilikla dışarıdan yemekle okul yemekhanesiyle hallediyor. Temizliği yapıyorlar ama sevgilisini sırf temizlik yaomak icin eve cağıran erkekler gördüm.Uzun süre nasıl basının çaresine bakmış ki o zaman.
Erkek adam yapmaz kafasında ise işiniz zor.
O insanlardan biri benim annem temizlik programları izleyip izleyip dubleks evi kırklıyor :)Var var
Ev işini seven insanlar varmış
Cam kapı silmek, evi kaldırıp indirmekle mutlu olan insanlar tanıyorum. Hiç anlayabileceğim birşey değil ama var yani.
Ha bazen benimde sinirlerim tepemde olunca kendimi temizliğe veriyorum. Ev parladıkca rahatlıyor gibi oluyorum. Ama bu senede 1-2 kez anca oluyor.
Üslubumdan dolayı tam anlatamadım ama bu gerçekten benim icin dert :) yani su an erkek arkadaşımla bunun problemini yaşıyoruz abimle kalıyorum doğru düzgün ev isi yapmiyor benden bekliyor hep ya da tanıdığım çoğu erkek bu durumda diyorum acaba türkiye de kadinin geleceği kölelik miama adı üstünde bdv..
sadece şikayetler dertler var
Benim ablam da annem de çalışmıyor. Ama eşleri hizmetçi değil hayat arkadaşı ile evlendiklrri icin ellerinden geldiğince birşeyler yaparlar. Babam mesela süpürge tutmaz ama çamaşır asar toplar. Yazın balkon yıkar, perdeleri o asar. Her pazar ve Tatil günlerinde bayramlarda özene bezene kahvaltı hazırlar/birşeyler pişirir , alışverişleri yapar. Cocukken pek çok seyimizle o ilgilenirdi.Tüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyorSizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?
burası derdi olanların başlığı zaten, burda tabiki de pırlanta gibi kocişini anlatmıycak ki kimse sorunu olan gelecekTüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyorSizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?
Öyle valla abim bir keresinde çamaşırlarını acelesi olduğu icin kendisi asmak istedi. Benim üniversite mezunu öğretmen annem "sen erkeksin" dedi ve astırmadı. Bulaşık yıkatmadı bir kez olsun oğullarına veya sofrayı kurun toplayın demedi misafirliğe gittigimizde de görüyorum hep kadınlar hizmet ediyor erkekler iceride oturup sohbet ediyorBiz kadınlar suçluyuz bu durumda.. Erkek cocukları poh pohlandığı için oluyor bütün bunlar. Kadın kendine düşman...
Olsun zaten zor olan yemek :) Temizlik kücik cocuk yoksa hallediliyor zaten. Galiba ailelerle alakalı annesi ondan beklemediği icin evde yapmıyor sanırım size saygisından da yapıyor :)
Sizinki gibi bir sevgiliye sahip olmak için ne yapmam gerekiyor 4 aenelik erkek arkadasımdan ayrilmayı düsünmemin en büyük sebebi buAilesi çok iyi insanlar ama ülkedeki çoğu aileler gibi biraz ataerkiller anladığım kadarıyla. Erkek arkadaşım onlardan bağımsız olarak kendini ataerkil olarak yetiştirmemiş. Dediğiniz gibi her şeyden önce bana saygısından da yapma hevesi var sanırım. Ev işleri konusu açılınca genelde "Hayatımızı birleştireceksek güçlerimizi de birleştirmemiz lazım." gibisinden bilim-kurgu filmlerden alıntı yapar gibi konuşuyor.
Ama bunun aksine baş başa olmadığımız (aile içinde olduğumuz durumlarda) ben de ona veya ailesine ufak jestler yapıyorum.
Burası bdv o yüzden görmemişsinizdir. Bizim evde yemek işi eşimde,bulaşık da..çok çok nadir girerim mutfağa. Ayda 2 kere temizliğe abla geliyor,detaylı temizlik için. Onun haricinde ütü, süpürüp silme kimin gözüne batarsaama genelde çamaşır yıkama bana aittir
Ay ne güzel aslında olması gereken bu ama görmeyince çok ütopik geliyorBenim ablam da annem de çalışmıyor. Ama eşleri hizmetçi değil hayat arkadaşı ile evlendiklrri icin ellerinden geldiğince birşeyler yaparlar. Babam mesela süpürge tutmaz ama çamaşır asar toplar. Yazın balkon yıkar, perdeleri o asar. Her pazar ve Tatil günlerinde bayramlarda özene bezene kahvaltı hazırlar/birşeyler pişirir , alışverişleri yapar. Cocukken pek çok seyimizle o ilgilenirdi.
Ablamın kocası ben ne zaman onlara gitsem ablamla birşeyler oynarken çayımı kahvemi getirir,meyve salatası yapar...
hayat BDVden ibaret değil.
Eski kafalı kadınlardan Kurtulmak tek dileğim...Öyle valla abim bir keresinde çamaşırlarını acelesi olduğu icin kendisi asmak istedi. Benim üniversite mezunu öğretmen annem "sen erkeksin" dedi ve astırmadı. Bulaşık yıkatmadı bir kez olsun oğullarına veya sofrayı kurun toplayın demedi misafirliğe gittigimizde de görüyorum hep kadınlar hizmet ediyor erkekler iceride oturup sohbet ediyor
Valla öyle baba naparsa yapsın anne cocuktan yardım istese cocuk severek yapar annesine yardım etmek icin kücüklükten alışırEski kafalı kadınlardan Kurtulmak tek dileğim...
Benim işime asla karışmaz hele beğenmemek gibi luksu yokTüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyorSizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?
Üslubumdan dolayı tam anlatamadım ama bu gerçekten benim icin dert :) yani su an erkek arkadaşımla bunun problemini yaşıyoruz abimle kalıyorum doğru düzgün ev isi yapmiyor benden bekliyor hep ya da tanıdığım çoğu erkek bu durumda diyorum acaba türkiye de kadinin geleceği kölelik mi
Sizinki gibi bir sevgiliye sahip olmak için ne yapmam gerekiyor 4 aenelik erkek arkadasımdan ayrilmayı düsünmemin en büyük sebebi bu
Defalarca hem de ısrarcı. Kendisi tembel bir insan tüm sorunlarimizin temelinde bu yatıyor diğer konularda sorunumuz yok o yüzden beraber yaşayıp test sürüsüne çıkarmayı düşünüyorumBiz 4 senelik bir ayrılık yaşadık. O dönem için de hayatıma giren birkaç insan iğrençlik seviyesinde ataerkil düşüncelere sahipti. Ailesinden ne gördülerse aynısını bana yaptırmaya çalıştılar. Kendime olan öz güvenimi bile kaybetmeye başlamıştım. "Kadın dediğin şöyle olur, kadın dediğin böyle olur..." deyip duruyorlardı.
En sonunda aldatıldım zaten.Hem de "istedikleri kadın" profilden çok uzaktaki insanlarla.
Şimdi de iyi ki olmuş diyorum.
Gerçekten büyük bir sorun ama konuşmayı denediniz mi hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?