Ev isi yapmak bir gereklilik mi?

Ben de hiç sevmiyordum annemin babamın yanında yaşarken. Ama ayrı bir eve çıkınca ya da evlenince birsüre sonra o dağınıklık veya benzeri bi durum, sana batmaya başlar. Ne biliyim, sabah uyandığında geceden kalma bulaşıkları görmek istemezsin biyerden sonra, ya da dışarıdan evine girince bi oh demek istersin düzenli eve girince. İş başa düşünce yapılıyor merak etme :)
Bu arada kimse evlendi diye ev işi kadının üstüne yapışmak zorunda değil. Umarım işleri birlikte ortaklaşa yaptığın bir adamla evlenirsin.

Hayatimin sonuna kadar yemek yapabilirim. Ama toplamak silmek supurmek bana gore degil. Nefret ediyorum bu islerden. Yapi meselesi

Kullanici adindan anladigim kadariyla işi gücü olan birisin. Evi toplu tutarsin haftada iki üç gun birini alirsin. Bir de robot süpürge alirsin. Ne var yani para olduktan sonra.

Eften püften konulardan mesele cikaran mağara ayılarının nesli tükenmek üzere. Büyüklerin böyle ayilarla evlenmisler, bu rezil muameleye susmuslar diye senin de bu muameleyi görmeni, magdur olmani, susmani bekliyorlar sanki.

Koca dayağı:)
Yani bir kadın evini çekip çevirmezse, kocasının dövmesi olağan.
Çünkü kadının hayat gayesi bu, üremek ve o adamın ininin düzgün, temiz olmasını sağlamak.

Akrabalarını değiştiremeyeceğinize göre mümkün mertebe konuşmamaya çalışın.
Ev işi vs sorun değil, bu mentalite ile savaşmaya çalışın.

Kim seviyor ki temizliği
Ama yapmak zorundayız öyle dip bucak yapamasam da yapabildiğimi yapıyorum
Bana sabahtan akşama karşı sofrayı donat desinler seve seve büyük bir zevkle ama diğeri yoruyor beni ama mecbur pis evde durulmaz

Sevmemekten kastınız ne şimdi ona odaklanalim :d kullandığın yatağı temizlemez, tuvaleti temizlemez, mutfak tezgahını temizlemez öyle bırakırsan bunun adı temizlik sevmemek falan olmaz. Bunlar her normal insanın bana göre yapması gereken şeyler. Pis tuvaleti kullanan biri bana göre iyi bir eş olamaz, pis bir tezgahta yemek yapan birinin yemeğini de yemem. Kocan hiçbir şey yapmasın demiyorum elbette bu saydıklarım kadın erkek herkesin yapması gereken şeyler.
Kocan döver vs iğrenç sözler bunlar. Ama temiz bir insanla evlenip pis bir hayat yaşamak isterseniz boşanmak olası bir durum olur.

koca dayağı derken ? ne saçma bi cumle bu..
bende 1 aylık evliyim.. bekarken evde hiç yemek temızlık yapmadım.. yenge hala anne derken bana fırsat kalmadı işten eve evden işe.. ama evlendıgımde işin tuhafı her seyı yapıyorum temızlık çamşır yemek (mutfakta pek ii dğeilim) daha pratik seyler yapmayı mğrenmem gerek.. megersem biliyormusum bana da diyorlrdı bu evlenecekte bilmem ne. heh :) ağzı olan konusuyor.. maddi durumunz iyiyse kadın tutun.. en azından hafta da bir temızlığe gelsin..

Ipin ucu kacmadan cok dagilmadan mudahale sart. Ufak ufak hep elin ustunde olmali evin.ben ne yemek yapmayi swverim ne ev isini. Oldum olasi bu konularda usengecimdir. Hatta bekarken ben de sik sik seni alacak adam bi haftaya geri getirir lafini duymusumdur bizimkilerden. Sonrasinda ayri da yasadim ailemden tek basima. Baktim ki tek gayet gyzel kotariyorum. Biraz da beni iten annemlerin tutumuymus anladim ki. Evlendikten sonra da bir sekilde duzene kiydum. Ayda bir yardimci aliyordum pandemiden once. Simdi bebegim var, yardimcim da gelmiyor. Ev bal dok yala degil ama toz icinde de oturmuyoruz. Bana yardimci olan bir esim olsa herswy daha kolay olurdu ama o da yokmaalesef.

Aile ve akrabaların düşünceleri berbat orada hemfikiriz de siz kaç yaşındasınız?
Ev işi yapmayı sevmiyorum diyerek işlerden mi kaçıyorsunuz? Odamı temiz tutarım demişsiniz. Sadece o kadar mı? Evin diğer alanları? Banyoyu, lavaboyu, mutfağı vs. hiç temizlemiyor musunuz? Bunları anneniz falan mı yapıyor hep? Siz de kullanıyorsunuz oraları. Yardımcı tutacak imkan yoksa evde herkes bir işin ucundan tutmalı kanaatindeyim. Yanlış anlaşılmasın sen kız çocuğu olduğun için sen yapmalısın demiyorum. Erkek olsan da aynı şeyi söylerdim.
Sonuçta biz yaşıyoruz o evde. Birçoğumuz bayıla bayıla yapmıyoruz ama yapıyoruz. İlerde imkanın olur yardımcı tutarsın vs ama şu an o durum yoksa ve sen bir işin ucundan tutmuyorsan olmaz.

Zorunluluk derken basiniza silah dayanmiyor ama tuvalet banya hergun dezenfekte edilmeli..hele cocuk varsa..asgari bir temizlik evde olmali..tembelllere onerim evi cop ev yapmayin az esya tutun

Bu zihniyet benim ailemde de var bir seyi sevmedigimi istemedigimi söylüyorum hemen kocan isterse ne yapacaksin. Ev de tüm ev islerini ben yaparım abim cok nadirdir tabagini bile makineye koymaz. Ama ben ev isini sevmediğimi söyleyince sen evlenip yuva kuramazsin sen beceriksizsin sen yapamıyorsun basinın çaresine bakamıyorsun. Bizim toplumumuzda kadinin özgür hür iradesi yokmuş gibi davranıyorlar. Yapmak zorunda değilsiniz. Zaten temiz kullanip temiz birakinca temiz kalıyor. Robot süpürge alirsiniz. Esinizle tuvalet banyoyi gün asiri halledersiniz. Haftalik temizlige vereceğiniz paraya biraz daha ekler disaridan ev yemeği alırsınız.

Evet bazi seyler gereklilik.Yardimci kadin gunasiri gelmedikten sonra tuvalet,lavabo bunlari ovmak,yemek yedigin sofranin altini el supurgesiyle supurmek.Bunlari yatilik bir yardimci yoksa yapmamak o evin bence leş olmasidir.Sahsen o eve girmek istemem ozellikle tuvalet ve lavabo temizligi.Bu bile bir iş ve bence en gereklisinden.

Dayak işte bildiğimiz...
ne kadar saçma bir cümle ya. yıl olmuş 2020 hala etraftan söylenen sözlere bak.
sizin etrafınızdaki kocaman kadınları eşleri iş yapmayınca dövüyor muymuş.
asıl siz bunu söyleyen cahillere onu sorun.
koca dayağı zaten iki kelimeyi yan yana bile getirmeye utanmıyor insanlar ya.
cidden bu ülkede kimse cehaletine son vermeyecek. o kadar teknolojiye rağmen.

hic sevmiyorum ama mecbur yapiyorum.

Cocuklarim da sevmiyor mecbur yapiyorlar.

Esim de sevmiyor, o da mecbur yapiyor.

Yani bence evet bir gerekliliktir kisinin kendi pisligini temizlemesi.

amma velakin bu isin dereceleri var,
kimisi haftalik temizligini bal dok yala yapar, kimisi de bahar temizligine saklar bu tarz isleri.
Ben ikinci gruptayim tabiki

kocam da beni bu sebeple dovecek birisi zaten olamaz da, onun disinda mirin kirin da etmez yani
zira flort, nisanlilik doneminde oturup konusulur,
evin duzeni vs nasil olacak, bunu kim saglayacak, karsilikli olarka ayni titizlik duzeyinde misiniz? biriniz daha titiz, digeriniz degil ise bunu tolere edebilecek misiniz ? vs vs

Bana da genelde kocan seni bosar derdi komsu teyzeler, hala daha da sen nasil ev ceviriyorsun diyorlar gorduklerinde iki cocuk yaptim, teyzelerin guvenini hala kazanamadim, senin evinde kesin yardimci vardir diyorlar, yatili yardimci tutmussundur diyorlar.
Yok anacim cimriyim ben yapar miyim oyle sey, sevmesek de yapiyoruz iste iyi kotu

Ne demek gereklilik mi? Pisliğin içinde oturmayı sorun etmiyorsan gerekli değil tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…