En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Merhaba hanımlar ben bugün izinliydim ve elimle 8 gibi uyandık hızlı birmkahvaltı faslından sonra mutfağı yoparladım ve enden çıktık. Ayrı ayrı işlerimiz vardı onları halletmemiz gerekiyodu. Ben işlerimi halledip eve döndüm. Biraz dinlendim. Şimdide bulaşık makinasını boşaltıp yemek faslına geçicem. Bugün menüdenpatlıcan oturtma pilav ve cacık var :) galiba akşama dışarda yemeğe gidicez arkadaşlarımızl ama yemeğim hazır olsun yarına:) hepinize kolay gelsin

Herkese kolay gelsin.. Güzel bir gün olsun inş..
Yaptıklarım camasır be bulasık makınaları calıstırıldı..
Yataklar toplandı.. Yemek yapıldı..
Tatlıda yaptım tatliş kocama..
Tabiki kızımın ihtiyaclarıda giderildi..
Şimdi kardeşime yaptıgım elişleri var ona baslıım..
Oglumada örgü baslıcam inşallah

Bende ortaligi toparladim renklu camasirlami yikadim elma receli ocakta pisiyor
esimin is basilari yikaniyor sonra az bisi beyaz var onuda yikadimmi bugunluk bukadr bnden
yatagimida kapadim ortalk duzgub en azindan :)supurme silme bi kac gun sonra olur artik

Merhabalar, evdeki gumus/nem bocegi sorunuyla savasa adadim kendimi evle ilgili her sey grevde o yuzden.
bir de aklima gelmisken yazmak istedim bu topic bana cok iyi geldi, neden mi? Tamam enerjim ve sagligim sizin gibi atom karinca olmama engel olailir ancak tek tek yazdiklarinizi okurken ya da kendim yazarken kendim bile fark edemedigim aslinda ne cok is yaptigimi fark ediyorum.
masayi silmek, lavaboyu klozeti ovmak, havlulari degistirmek vb isler mesela otomatige bagladigimiz ama ayri ayri zamanimizi ve enerjimizi calan seyler aslinda.

Canim cok mu nemli yasadiginiz yer biz izmirdeyken bi iki tane olurdu en fazla..
Evi komple ilaclat ilaclama firmalarina bir danis gercekten cok sinir bozucu onceki evimde karinca derdim vardi o bile moralimi cok bozuyodu

Sorma canim ev 3 oda 1 salon, salon mutfak calisma odasi gunes aliyor 2 oda almiyor ozellikle depo gibi kullandigimiz 5 metre boyundaki oda. Esim tasinmadan gormus birkac tane onemsememis somra da onun ve benim kolilerimiz 1 aydan fazla kaldi neredeyse esimin sonra yaparizlari sag olsun. Resmen uretim ciftligi olmus koli, poset naylonla besleniyormus bunlar bir de kumasla. Tam bosalttik azaldi diyorduk tablet koyunca azaldi gibiydi gecen hafta mutfakta cikinca bayginlik gecirecektim. Dun annemde kaldim ilk defa deliksiz uyudum dusun artik.
ilaclatma son care maalesef esimin astimi var ve alerjilerimiz var ikmiziin de kokusuz olsa bile kimyasallardan tikanabiliyoruz. Resmen boceklere para doktum
-borik asit (ppatatesle karisip yem olacak)
-karbonat pudra sekeriyle karisacak yem olacak
-esime buyuk boy eldiven yemleri karistirmasi icin:)))
-limon yagi
-fisfis sisesi (evde yok maalesef, limon yagini suyla karistirip sikmak icin sevmiyormus bunlar)
-lavantali limonlu sabun( rendeleyip keselerle her dolaba cekmece koyacgim kokusunu sevmiyorlarmis)
Limon kokan bol kokulu sadece hacisakir bulduk dalga geciyoruz annemle boceklere haci sakir aldik diye:)))
-tulbent 1 metre( sabun rendesi ve mutfaga kekik keseleri koymak icin kekik de caydiriciymis)

Goruldugu uzre maddi manevi yogun ve yorucu gunler beni bekler))
k

Kadin cagirmak gozumu en cok korkutan sey esim o kadar karsi cikmama ragmen kadin gelecek nasil olsa diye alti kolay temizlenmeyen ve agir koltuklar aldirdi. Her esya icin ben temizligini dusununce amaan dedi durdu ev tasinilmadan kac yildir ona gelen temizlikci temizledi guya hatta mutfak 2 defa ve ben temizlenmemis en onemli yerleri buldum. Yeni birini bulmak da kolay degil ama esim bile banyoda temizlenmemis yerleri gorunce hakaten iyi temizlememis dediği icin o da yanasmiuor insanlara ozellikle yasi benden buyuk bir kadina nasil is yaptirabilirim., kayinvalidem yumusak yuzlu oldugu icin kadin oyle alismis herhalde ben ve annem de ayniyiz o konuda disarida hakkimi kolay ararim amaevimde nasil yParim kara kara dusunuyorum bir de ayni bezi oraya buraya surerse ne yaparim boyle ev buyuk bana buyuk tabii kimine kucuk gelir esyalar cok ve agir esim evi tem7z goruyor imdaaat

Royemcim hoş geldin canım.,.. bebekle iş yapmak kolay değil napcan kuzum geccek bu günlerde Rabbim saglık versin gece gece de iş yapmayı cok severim o sevk bir geldimi sessiz sakın sanki terapi,gibi gelir bana gerçi,sen coködikkatli olmalısın aman cocuk uyanmasın diye....

Bende de bugun misafir vardı yarında var.....ellerine saglık tatlım

Bugun temzlige nietim vardi ama adet oldum vok fenayim bi kac gun sonra haftali temizligimi yapcam

Boşver temizliği yat dinlen keyfine bak temizlik herzqman olur tatlım...

Maşallah canım iş dönüşü bukadar iş yapabiliyorsun yapmasan çoğalacak yine sen yapacaksın bu aksamkileride yaparsın inşallah....

Belki bebek olunca daha sık alabilirsin bir hafta kendin yapsan bir hafta kadın alırsın....

Kolay gelsin canım bende cocukrıma yataköortusu örüyorum cok severim bişeylerde ilgilenmeyi...

Ağırılı agrılı kalkmışsın yine daha ne olsun reçel bile yapmışsın hamarat hatun...

Bende kadının arkasından iş yapmak istemiyorum zaten kadın geldiğinde onunla beraber yoruluyorsun bide gidince arkadasından yapmak cok sinir bozucu bana gelen kadına artık söylüyorum şurayı yapmamışsın ya da şurayı da yaparmısın gibi başka kadınlarada guvenemiyorım temiz bir insan bana gelen onu alıştırıyorum napıyım başka çarem yok zaten cok büyük temizliklerde alıyorum....

Selam kızlar bugünkü raporum
Sabah cocuklar ve eşimi gönderdim yatakları topladım
Kahvaltımı hazırlayıp tv karşısında oturup yedim
Biraz oyalandım
Etrafı toparladım
Cocukların dolap içlerini düzenledim
Örtülerini sirkelediyip rafları sildim
yazlıklarla kışlıklar karışmıştı yazlıkları tamamen kaldırdım
Çekmecelerini düzenledim
Cocuklar geldi banyo yaptım
Sonra misafir geldi oturduk çay içtik bişeyler hazırladım yedik
Onlar gittikten sonra mutfağı toparladım yemek yaptım
Biraz ütüm var onları yapmayı planlıyorum yarınada misafirim var....

Araser sagol tatlim,hosbuldum evet gece is yapmak cok zevkli,bayagi ugrastim,kizimda hep uyanip durmustu,tekrar uyut,isin basina don derken cok sukur bitti islerim.
Bugunde sabah kahvaltidan sonra ,yatak odami acip havalandirdim,yatagimi topladim,makina cektim,ortaliktakileri topladim,diger yerler aksamdan toplu oldugu icin co rahatti.mutfagi topladim,bulasik maikinesi calistirildi.Banyo,temizlenip,toplandi,mutfak,,yatak odasi ve girisin yerleri silindi.temizlik bezlerini makinaye attim,ama bi talihsizlik oldu,makine su sizdirmis,suyu temizleyip kuruttum,cikan bezleri serdim.kuruyan camasirlari toplayip,katlayip yerlestirdim daha sonra hava cok guzel ve gunesliydi yuruyuse ciktik.donustede aksam yemegi hazirladim.aksam yemegi sonrasi ortalik elden gecirildi.Ama pilimde bitti,hem cocuk hem dort dortluk olmak cok zor ya,o enerji ile isler yapilsada gece pilim bitmis oluyor..

Kızlar ne mutfagı yaptım nede bişi.. Yarın erken kalkıp bitirmm lazım.. İşlerimi...
Allahım bu evin işi hiç bitmiyo..
Eskiden bu insanlar ne yaparmıs bilmiyomki hem bag bahce coluk cocuk kayanana kaynata görümce bi evde kalıp evide temiz tutan hatunlar neymiş öle ....
75 m kare evim var.. İlkten kçk diye cok agladım.. Anam ben bu evin işini bitiremiyom..camasırım hiç bitmiyo...

Ben bu aralar agırlastım.. Bişi yapasım gelmıyo.. İyiki büyük temizlğimi yapmısım diyorum gercektn ....
Şimdi yapamasdım..
Ben hemen bebegimin kıyafetlerını cantasını bnm çantamı falan ayarlıyayımda .. Gitgide üşengeç oluyommm

Kacak topik sahibesi geldi haaaaanim
ne guzel cosmus burasi yeni bacilar hosgeldiniz
yaw benim laptop bi gitti yine fossbenim dediysem kardesimin yanibu gun isim cok bacilar once bi kahvalti ediyim de acim ac

Selammm canlarım ... Anca kalktım... Cok uykucu oldum coook..
Nese hemen işe koyuluyorum ve işler bitince sizlere rapor ediyorumm...
Yapılacak işler
Mutfak toparlanacak
Camasor asılcak
Odalar süpürülüp silinecek
Yemek yapılacak
Wc banyo temizlencek
Cicekler sulancak
Mutfkak camı silinecek..
Bukadarrrrrrrrrrrr......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…