- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #20.721
Canim cok mu nemli yasadiginiz yer biz izmirdeyken bi iki tane olurdu en fazla..
Evi komple ilaclat ilaclama firmalarina bir danis gercekten cok sinir bozucu onceki evimde karinca derdim vardi o bile moralimi cok bozuyodu
maşallah canım
ben de ücretsiz izin kullanıyorum
öğretmenim, 2.dönem görev başı
evdeyken iş yapmak hiç bir şey değil, zevkle yapıyorum
göreve dönünce nasıl olacak strese giriyorum
bebek yokken sıkıntı olmuyordu, bebekle nasıl olacak çok dert ediyorum
sen yardımcı alıyor musun, alıyorsan ne sıklıkta?
ben şu anda ve doğum öncesinde ayda bir aldım
yeterli olur mu acaba?
selam arkadaslar,ne cok kisi katilmis bu guzel topige,coktandir ugrayamiyorum,tanidiklardan ,hemen arasere gozum ilisti:)diger kizlar iyisiniz hepiniz insllah.
Ben bu gece kizimi uyutup ev islerine giristim,ara ara sese uyandi,misim yarida kesilsede tum islerimi hallettim cok sukur.
Tozlari aldim,halilari supurup fircaladim,yerleri sildim,mutfak temizlendi,bulasiklar yerlestirildi,yemek yapildi.cop atildi.giristeki halimi silkeledi,girisi sildim,banyo temizlenip duzenlendi.yemek sonrasi mutfak toplandi.ohh cok sukur bitti hepsi.gece is yapinca bu kadar oluyor,hertaraf temiz cok sukur:)
günaydın hanımlar
sabah kalkış, kahvaltı hazırlandı
kocişime mayalı akıtma pişirdim bu sabah
akşam mayalayıp, b.dolabına koymuştum
çok mutlu oldu kocişim
onu işe geçirdikten sonra, kahvaltı bulaşıklarını makineye dizdim
ocağı ve tezgahı sildim
balkonuyla birlikte yerini süpürüp, sildim
dondurucudan et çıkardım
yatak odasını toparladım, tozunu aldım
salon akşamdan toplanmıştı, toz aldım
klozet ve wc ovuldu
dün haftalık temizlik yaptığım için, pek iş yok
çamaşırlar da henüz kurumamış
akşama kadar kurursa, gece oğluşum uyuyunca bir yandan eşimle sohbet eder bir yandan ütülerim
akşam için de mantar sote, yeşil mercimek çorbası ve şehriyeli pilav düşünüyorum
öğleden sonra halamın kızı gelecekmiş, elmalı kek yaptım
fırında pişiyor
yanına da dondurucudan poğaça çıkarırım
benden bu kadar kızlar
Bugun temzlige nietim vardi ama adet oldum vok fenayim bi kac gun sonra haftali temizligimi yapcam
günaydın hamarat hanımlar
dün akşam işi çıkışı markete gittik daha sonra eve gidip yemek hazırladım
sofrayı topladım bulaşıkları elde yıkadım
lavaboyu ve tezgahı cifledim masayı sildim
makineye beyazları atmıştım onlar bitti serdim
kuruyan çamaşırlar vardı onları topladım ama henüz katlanmadı bu akşama inş. :)
ütü yaptım ama yerleştirmedim onlar da bu akşama
bu akşam için yapmayı planladıklarım şöyle:
yemeğim var, yemek - bulaşık faslından sonra tuvalet lavabo temizlenecek
oturma odası-koridor-yatak odası-mutfak süpürüp silinecek toz alınacak
beyaz eşyalar silinecek
çamaşır katlanacak, ütülenenler yerleşecek
vaktim kalırsa biraz daha ütü yapılacak (dün akşam fazla yapamadım başım ağrıyordu)
yarın tatilim sabah kahvaltı ve bulaşıktan sonra yemek yaparım salon ve çamaşır-ütü odamı süpürüp silerim, 3 tane balkonu yıkarım
banyoyu temizlerim ve duşumu alırım
daha sonra oğlumla belki gezmelere gideriz
maşallah canım
ben de ücretsiz izin kullanıyorum
öğretmenim, 2.dönem görev başı
evdeyken iş yapmak hiç bir şey değil, zevkle yapıyorum
göreve dönünce nasıl olacak strese giriyorum
bebek yokken sıkıntı olmuyordu, bebekle nasıl olacak çok dert ediyorum
sen yardımcı alıyor musun, alıyorsan ne sıklıkta?
ben şu anda ve doğum öncesinde ayda bir aldım
yeterli olur mu acaba?
Herkese kolay gelsin.. Güzel bir gün olsun inş..
Yaptıklarım camasır be bulasık makınaları calıstırıldı..
Yataklar toplandı.. Yemek yapıldı..
Tatlıda yaptım tatliş kocama..
Tabiki kızımın ihtiyaclarıda giderildi..
Şimdi kardeşime yaptıgım elişleri var ona baslıım..
Oglumada örgü baslıcam inşallah
Bende ortaligi toparladim renklu camasirlami yikadim elma receli ocakta pisiyor
esimin is basilari yikaniyor sonra az bisi beyaz var onuda yikadimmi bugunluk bukadr bnden
yatagimida kapadim ortalk duzgub en azindan :)supurme silme bi kac gun sonra olur artik
Merhabalar, evdeki gumus/nem bocegi sorunuyla savasa adadim kendimi evle ilgili her sey grevde o yuzden.
bir de aklima gelmisken yazmak istedim bu topic bana cok iyi geldi, neden mi? Tamam enerjim ve sagligim sizin gibi atom karinca olmama engel olailir ancak tek tek yazdiklarinizi okurken ya da kendim yazarken kendim bile fark edemedigim aslinda ne cok is yaptigimi fark ediyorum.
masayi silmek, lavaboyu klozeti ovmak, havlulari degistirmek vb isler mesela otomatige bagladigimiz ama ayri ayri zamanimizi ve enerjimizi calan seyler aslinda.
Yazınca ne kadar şey yapmışım diyorsun dimi bende öyle görünürde hiç bişey yapmamışçgibisin ama bir çamaşır katlamak bile zaman alıyor....
Kadin cagirmak gozumu en cok korkutan sey esim o kadar karsi cikmama ragmen kadin gelecek nasil olsa diye alti kolay temizlenmeyen ve agir koltuklar aldirdi. Her esya icin ben temizligini dusununce amaan dedi durdu ev tasinilmadan kac yildir ona gelen temizlikci temizledi guya hatta mutfak 2 defa ve ben temizlenmemis en onemli yerleri buldum. Yeni birini bulmak da kolay degil ama esim bile banyoda temizlenmemis yerleri gorunce hakaten iyi temizlememis dediği icin o da yanasmiuor insanlara ozellikle yasi benden buyuk bir kadina nasil is yaptirabilirim., kayinvalidem yumusak yuzlu oldugu icin kadin oyle alismis herhalde ben ve annem de ayniyiz o konuda disarida hakkimi kolay ararim amaevimde nasil yParim kara kara dusunuyorum bir de ayni bezi oraya buraya surerse ne yaparim boyle ev buyuk bana buyuk tabii kimine kucuk gelir esyalar cok ve agir esim evi tem7z goruyor imdaaat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?