En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
bugünkü yaptıklarım
kalkış ortalığı topladım,kahvaltı yaptım cücüklerimle
oturma odasını süpürdüm,mutfağı süpürdüm
mutfak dolaplarının içini dışını sildim,davlumbazı sildim yağ çözücüyle
mutfak masası ve sandalyelerini çamaşır suyuyla sildim
vesriyeri dış kapıyı sildim
akşama dolma sarma yaptım bu kadar

C
canım cok saol.. Evet 0 3 ay arasu ozaman ben bu hafta yıkayıp ütüleyim onları...
Aynen tedbirli olmakta fayda var

Sabah kalkildi
Yataklar yatakodasi cocuk odasi toplandi
Kucuk banyo dus temizlendi yerler silindi
Lavabosu ovuldu
Buyuk banyo dus tuvalet lavabosu temizlendi yerler silindi
Camasir makinesi calistirildi
Kahvalti hazirlandi
Bulasiklar makineye yerlestirildi
Havuclu Kek yapildi
Camasirlar asildi
Oglus uyutuldu
Kucuk tuvalet temizlendi
Lavabosu ovuldu
Corba yapildi
Kuruyan camasirlar katlandi
Bulasik makinesi dolduruldu calistirildi
Oglus uyandi yemek hazirlandi yedirildi
Cok bise yemedi diye Meyve yedirildi
Pilim bitti uyuyakalmisim
Simdi de oglusun elbiselerini degistirdim elini yuzunu yikadim
Aksam komsular gelcek..
Bi oturma odasini topliycam en son baska da bise yapmiycam..

Aman efendim kimler gelmis, hos gelmis kendine zaman tani.bir de esin vardiyali calisiyorsa senin de calismadigin surece duzenini ona uydurabilirsin. Yani o gece isteyken sen de sessiz isleri yavastan yaparsan o gelince onunlanuyursun ama tabii bunu kaldirirsa bunyen. Gerci ise baslamayi dusunuyorsan hic duzenini bozma cunku insan yipraniyor.
pratik bir bez bile insana zaman kazandirabiliyor enerjisini az harcatabiliyor. Annem sari bezlere gicik olurdu onunfavori bezleriyle de tezgah kurulamak masayivb silince kurulamadan birakmak imkansizdi valla ben cok memnunum su anda kagit havlu gibi satilanlardan aldim leke olacak yerleri vb onlarla silip arada atiyorum mutfak tezgahi icin vileda vardi hediye cikmisti temizlik seti alirken makinede yikanan ondan da cok memnunum annem gorunce bunu kendine de almaya karar verdi:)

Valla ev temiz bugün yataktayım ben akşama doğru yemek yapcam
Ev işleri nasıl zor geliyor anlamadım bazılarına.oysa düzenli olunduktan sonra bir sorun yok diye düşünüyorum

Duzen dedigin gibi en onemlisi esim sayesinde duzene 2 aydir sokamadigim evimde bunun zorlugunu yasiyorum. Bana gore ev dandini ona gore cok az isi kalmis. Bana gore ortaligi .ok goturuyor afedersin ona gore ne var tertemiz. Bir de kendisi bakmadan copunu bile attirmayan bir cekmeceye dolaba koydurmayan bir koca olunca e bir de agir cekmeye kaldirmaya engel saglik sorunlari olup kocaya muhtac olunca nasil zor geliyor bazen aaah aaah:)))

Bizde de bana pis geliyor esim de neredeyse bal dok yala diyecek artik fark etsin diye belli noktalari birakiyorum bazen ama adami hic rahatsiz etmiyor benim yuregim kaldirmiyor temizliyorum yine, ah ah diyorum bunca yil temizlik anlaysimizin ttutmadigini fark edememisiz:)((

Bu arada esimin 3 benim 2 aydir oturdugum evde gumuscun gumus ya da nem bocegi denen bas derdimiz var. Uzun sure koliler ambalajlar kaldi ve parkeler arasindaki bosluklarda yasiyorlardi arka odada kokunu kazidik derken pat diye mutfakta belirdiler ev sahibinin esyasi olan bizden onceki kiracinin da kullandigi kose takimina yuva yapmislar persembe gecesinden dun geceye kadar evden cikmadan annem ve esim hangisi yanimdaysa tam mesai kutu at, limon kokan şeylerle etrafi sil her eline aldigini ic dis kontrol et kafayi yedim aglama tutuyor artik bugun isten anneme geldimdogru esime de gelmiycem eve dedim mama hazirlariz onlara kacma diyor.

Borik asit ve karbonatla yem hazirlandigini okuduk internette kayinvalidem de borik asit ve patatesle gerci hama bocegine karsi yapmis zamaninda. Bir yandan cildiracak noktaya geldim bir yandan bocek de olsa canli sonucta olmesi oldurulmesi psikolojim bozuldu basina gelen var mi kizlar tam olarak ne zaman nasil kurtulacagiz posetten cikan her seyi cm cm evirip ceviriyorum koltuk ortulerini kaldirip bakiyorum ya yurudulerse diye

Canim cok mu nemli yasadiginiz yer biz izmirdeyken bi iki tane olurdu en fazla..
Evi komple ilaclat ilaclama firmalarina bir danis gercekten cok sinir bozucu onceki evimde karinca derdim vardi o bile moralimi cok bozuyodu

C

canım cok saol.. Evet 0 3 ay arasu ozaman ben bu hafta yıkayıp ütüleyim onları...
Aynen tedbirli olmakta fayda var
Canim yikayiver tabi ciksin aradan..
Ben 37 deyim daha yeni yikadim izne cikinca ancak yapabildim ama bi daha yikicam galiba icime sinmedi
Bi de kurutmali benim makine sanki bi kuculdu gibi giysiler birincinin kiyafetleri..yeni bise almadim daha haftaya yapcam alisveris Allah izin verirse.. ilkinde besinci ayda herseyini almistik bunda pek bi relaxim ya hayirlisi..

Iyiyim geceler kızlar bugun topiğe baktıktan sonra kendimi temizlik yaparken buldum neler yaptım..
Beyaz çamaşırları utuledim
Yatağımı topladım yatak odasındaki kirlilerş toparladım
Yolluklarını çarptım
Yerleri supurdum
Toz aldım yerleri sildim
Salon koltuk örtülerini sirkeledim serdim
Koltukları çektim supurdum arkalarını sildim
Yerleri supurup sildim toz aldım
Camın onun sildim iç dış
Mutfak kirlileri makineye attım
Tezgahı lavabo Ocak silindi
Yolllugu sirkelendi
Yerler supurulup silindi
Hol yolluklar sirkelendi
Yerleri silindi toz alındı
Cocuk odası supuruldu toz alındı
Banyo lavabo wc kuvet cif camasırsuyu ile ovuldu yerler silindi havlusu değiştirildi
Çöpler boşaltıldı
Klozet takımları makineye atıldı
Ütülerini yerleştirdim...
Cocuklar geldi yemek yaptım
Aksamda oturup örgümü öldüm....

selam arkadaslar,ne cok kisi katilmis bu guzel topige,coktandir ugrayamiyorum,tanidiklardan ,hemen arasere gozum ilisti:)diger kizlar iyisiniz hepiniz insllah.
Ben bu gece kizimi uyutup ev islerine giristim,ara ara sese uyandi,isim yarida kesilsede tum islerimi hallettim cok sukur.
Tozlari aldim,halilari supurup fircaladim,yerleri sildim,mutfak temizlendi,bulasiklar yerlestirildi,yemek yapildi.cop atildi.giristeki halimi silkeledi,girisi sildim,banyo temizlenip duzenlendi.yemek sonrasi mutfak toplandi.ohh cok sukur bitti hepsi.gece is yapinca bu kadar oluyor,hertaraf temiz cok sukur:)

günaydın hanımlar
sabah kalkış, kahvaltı hazırlandı
kocişime mayalı akıtma pişirdim bu sabah
akşam mayalayıp, b.dolabına koymuştum
çok mutlu oldu kocişim

onu işe geçirdikten sonra, kahvaltı bulaşıklarını makineye dizdim
ocağı ve tezgahı sildim
balkonuyla birlikte yerini süpürüp, sildim
dondurucudan et çıkardım

yatak odasını toparladım, tozunu aldım
salon akşamdan toplanmıştı, toz aldım

klozet ve wc ovuldu

dün haftalık temizlik yaptığım için, pek iş yok
çamaşırlar da henüz kurumamış
akşama kadar kurursa, gece oğluşum uyuyunca bir yandan eşimle sohbet eder bir yandan ütülerim

akşam için de mantar sote, yeşil mercimek çorbası ve şehriyeli pilav düşünüyorum

öğleden sonra halamın kızı gelecekmiş, elmalı kek yaptım
fırında pişiyor
yanına da dondurucudan poğaça çıkarırım

benden bu kadar kızlar

günaydın hamarat hanımlar
dün akşam işi çıkışı markete gittik daha sonra eve gidip yemek hazırladım
sofrayı topladım bulaşıkları elde yıkadım
lavaboyu ve tezgahı cifledim masayı sildim
makineye beyazları atmıştım onlar bitti serdim
kuruyan çamaşırlar vardı onları topladım ama henüz katlanmadı bu akşama inş. :)
ütü yaptım ama yerleştirmedim onlar da bu akşama

bu akşam için yapmayı planladıklarım şöyle:
yemeğim var, yemek - bulaşık faslından sonra tuvalet lavabo temizlenecek
oturma odası-koridor-yatak odası-mutfak süpürüp silinecek toz alınacak
beyaz eşyalar silinecek
çamaşır katlanacak, ütülenenler yerleşecek
vaktim kalırsa biraz daha ütü yapılacak (dün akşam fazla yapamadım başım ağrıyordu)
yarın tatilim sabah kahvaltı ve bulaşıktan sonra yemek yaparım salon ve çamaşır-ütü odamı süpürüp silerim, 3 tane balkonu yıkarım
banyoyu temizlerim ve duşumu alırım
daha sonra oğlumla belki gezmelere gideriz

maşallah canım
ben de ücretsiz izin kullanıyorum
öğretmenim, 2.dönem görev başı
evdeyken iş yapmak hiç bir şey değil, zevkle yapıyorum
göreve dönünce nasıl olacak strese giriyorum
bebek yokken sıkıntı olmuyordu, bebekle nasıl olacak çok dert ediyorum
sen yardımcı alıyor musun, alıyorsan ne sıklıkta?
ben şu anda ve doğum öncesinde ayda bir aldım
yeterli olur mu acaba?

Bugun temzlige nietim vardi ama adet oldum vok fenayim bi kac gun sonra haftali temizligimi yapcam
doğumdan önce regl dönemim çok sıkıntı olurdu
okulda fena olup, sevk alırdım
doğumdan sonra bıçak gibi kesildi
ancak reglden bir iki gün önce ağır iş yaparsam ve üşütürsem sıkıntı yaşıyorum
inşallah zamanla senin de geçer canım

canım bende doğumdan sonra çalışmadım
oğlum 1,5 yaşına kadar evdeydim
şimdi 26 aylık benimle temizlik yapan bir kuzucum var
temizlik yapmak bazen zor olsa da (çünkü anne anne diye paçamdan ayrılmıyor) çoğu zaman kolay (ben yorgun değilsem eğer)
bugüne kadar hiç yardımcı almadım

ben evlendiğimden beri ayda bir genel temizlik için alıyorum
sonra haftalık ve günlük rutinlerimi hallediyorum
belki de gereksiz yere stres yapıyorumdur
arkadaşlarımın arasında haftada bir alanlar var, sürekli ev hiç temiz durmuyor
şöyle böyle sürekli anlatıyorlar, galiba onlardan etkileniyorum
inşallah ben de senin gibi rahatça, bunalmadan başa çıkabilirim
sağol canım

sen halledersin bence
yaptıklarından bu anlaşılıyor
çocuk olunca birde çalışınca illaki eskisi gibi olmuyor ama
yinede insan istedikten sonra üstesinden geliyor bence
en azından ben baş edebiliyorum
ne demişler, sen işten değil, iş senden korksun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…