- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #20.761
Kacak topik sahibesi geldi haaaaanim
ne guzel cosmus burasi yeni bacilar hosgeldiniz
yaw benim laptop bi gitti yine fossbenim dediysem kardesimin yani bu gun isim cok bacilar once bi kahvalti ediyim de acim ac
Dun esim topladi evi gayette guzel topladi supurdu yerleri sildi wc banyoyu yikadi simdilik temiz bi evdeyim
Aynen esim benim sansim canim o da benim icinaynisini soyler cok sukur dun hiv halim yoktu yapti yaparda hic gocunmaz cok sukurBildiğim kadarıyla çalışmıyorsun
o halde bile işleri eşinin yapması ne güzel, çok şanslısın bence
ben çalışan biri olduğum halde eşim nadiren yardım eder
o da hasta falan olursam sofra toplar, yemek hazır olması şartıyla
bulaşıkları halleder birde
CNlarım sag elimi kaldırıp sol tarafa koyasım yok.. Allahtan aksamdan mutfagımı temizledim.. Sabahta eşim kahvaltı yapmadı canı istemiyomus.. Kızımla kahvaltı yaptık yemek yedik bı tek onlar var..
Şimdi kalkıp evi toparlayayım..
Banyoyu fala temizliim..
Kavurma yapcam bnde dolaptan cıkardıydım eti..
Ayy bu ne böle ya cok haşsizim
Bugun bime gidip yag sökücü ve asprin almam gerekıyo.. Asprin tam bi kurtarıcı dün kızım tükenmez karmi alıp koltukları ciz daire daire aman yarabbi.. Hemen sıktım asprini cok az beklettim sonra sildim gecti tertemiz oldu..
Dalan roxy alcam bebişimin kıyafetlerine
Güldal yag sökücü mutfagımın bas tacı zaten.. Kirec sökücü alcam bide su dusakabın için.. Ya bu köpük olan kirec sökücü varya kullanan yada memnun kalan bi bildiginiz biri varmı .. Hani iyi bişimi.. 10 lira mı 15 liramı ne bouna para vermim ona
Bilmiyorum balacamcanım kansız falan olabilir misin?
canım ben o köpük olan kireç çözücüden memnun kalmadım
haftalık temizlikte marc kireç çözücüyü duş kabine sıkıyorum, mikrofiber bezle silip bekliyorum, sonra da duruluyorum
günlük temizlikte ise mr muscle sprey kireç çözücü kullanıyorum
her ikisinden de çok memnunum
selam canımArkadaşlar merhaba,
Konu açmayı düşünüyordum ama bu konuyu görünce sizlere sorayım dedim.
Ev işleriyle ilgili rutininiz nasıl?
Mesela hangi işleri her gün, hangilerini haftada bir, hangilerini ayda bir yaparsınız?
2,5 yıllık evliyim ama bir rutin oluşturmayı başaramadım.
canım bende de 30. haftada benzer şikayetler olmuştu,demir eksikliği çıktıBilmiyorum balacam
Zaten su aralar canım kömür toprak cekıyo...kül yıyesım var.. Muhtemel bi demir eksıklıgı söz konu ilaçta kullanıyorum ama ..
Dedıgın spreylerı alıcam bnde ... İşe yarasın 20 lira olsun umrumda degıl ama alıpta kenarda kalan 1 lralık seye bile acıyom
Abooow ben mutfagin pis halini ekledim temizini eklememisimSu mtfagimin fotosunu eklemezsem catlarim
Hah simdi islere basliya bilirim
sizden de boyle once sonra fotolar bekliyorum daha motive edici oluyo
selam canım
ben ayda bir genel temizlik için yardımcı alıyorum
ayda bir olanda bütün camlar siliniyor, çerçeveler cifleniyor
perdeler 3-4 ayda bir yıkanıyor
salonun halısı, mutfak halısı, antre halıları makineyle yıkanıyor
diğer odaların halıları iki ve ya 3 ayda bir yıkanıyor
salon koltukları beyaz sabunlu suyla siliniyor
büfenin ve konsolun içi siliniyor (her 6 ayda bir de içindekiler yıkanıyor)
banyonun fayansları her ay siliniyor
mutfak dolapları her ay iç dış siliniyor (içini yardımcı gelse de genelde kendim siliyorum, içindekileri de ihtiyaç gördüğüm zaman yıkıyorum)
duvarlar her 6 ayda bir siliniyor
bazanın altını da her 6 ayda bir elden geçiriyorum, içindekileri havalandırıyorum, ihtiyaç olursa yıkıyorum veya yıkamaya veriyorum)
haftalık temizliğimi kendim yapıyorum(şu an dücretsiz izin kullanıyorum bu yüzden pazartesileri yapıyorum. )
her taraf dip köşe süpürülüp siliniyor
mutfak dolaplarının kapaklarını iç dış siliyorum
banyo dolaplarının kapaklarını iç dış siliyorum (ihtiyaç varsa içlerini düzenliyorum)
mutfak camını genelde her hafta siliyorum salonun camlarını da ihtiyaç görürsem cam sille geçiyorum
bunun dışında gün aşırı aksatmadan, evimi küçük süpürgeyle süpürüyorum ve görünen yerlerini siliyorum
mutfak balkonunu ve mutfağı hergün süpürüp siliyorum
banyoyu her gün süpürüp siliyorum
klozet ve lavobalar da her gün ovuluyor
duş teknesini de genelede gün aşırı ovuyorum, duş kabinini de içinden gün aşırı mr muscle kireç çözücü sıkıp temizliyorum
davlumbaz haftada 2 bazen 3 kere mr muscle mutfakla siliniyor
kilerimi de haftada 2 3 kere siliyorum
mutfakta evyenin altındaki dolapta deterjanlarım var, onu da haftada 2 kere düzenleyip siliyorum
elbise dolaplarını çamaşır ve ütüden sonra yerleştirirken tozunu alıyorum (pazartesi çamaşır yıkıyorum, salı günü ütü yapıyorum)
şimdili aklıma gelenler bunlar canım
ah su evin duzeni bir otursa bir de islerim artsa ben de ev islerini ne zaman canim isterse yapacagimninsallah ama su anda resmen sarmis durumdayim.çok güzel keyifli bir yazı olmuş, ben çok fazla sallamıyorum bu ev işlerini canım ne zaman isterse.
hehe bazen oyle hisse kapilabiliyor insan buradaki atom karincalari gorunce ama ben de senin gibiyim yani annemin evinde oyleydik 2 aylik evliyim sorunlu bir ev o yuzden cok is cikiyor ama dedigin gibi halilar yikamaya senede 1 giderdi biz hali kullanmiyoruz su anda esimle zaten. Camlar yine 3/4 ayda bir dolap ici de gerek gorulurse ama bu ev asiri toz aliyor mutfak dolaplarini her ay enngec bazen daha sik silmek gerekiyorValla çok hamaratsınız. Ben öyle camdır, halıdır, dolap içidir falan pek silmiyorum.
Halı kirlense bile yıkamaya veririm herhalde.
2,5 yıldır evliyim. Daha bir kere halıları yıkamaya verdim.
Gardrobumun içini de birkaç kere tozunu aldım o kadar.
Mutfak dolaplarını da toplasan 5-6 kere silmişimdir. Camlar da aynı şekilde.
Sizin sisteme bakınca çöp ev gibi hissettim.
Şu an 6 aylık bebeğim var. Zaten fırsat bulamıyorum. Ama onun dışında da çamaşır, bulaşık, toz alma, tezgah-Ocak silme, evi silip süpürme, banyoları temizleme gibi şeyleri sık sık yapabiliyorum. Diğerlerini ancak ihtiyaç olduğunu hissettiğimde.
Dun esim topladi evi gayette guzel topladi supurdu yerleri sildi wc banyoyu yikadi simdilik temiz bi evdeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?