En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Mutfagi toparladim simdi sirada oturmada odasi, yatak odasi cocuklarin odasi , var salon ve kucuk odaminda temizlige ihtiyaci var ama simdilik oralara hic giremiycem. Iste mutfagin son hali , ama yerleri supurup silmedim daha size kolay gelsin..

Eklentiler

• 20141030_103033.webp
    125,5 KB · Görüntüleme: 186
  • 20141030_091128.webp
    99,1 KB · Görüntüleme: 177
Dun esim topladi evi gayette guzel topladi supurdu yerleri sildi wc banyoyu yikadi simdilik temiz bi evdeyim

Bildiğim kadarıyla çalışmıyorsun
o halde bile işleri eşinin yapması ne güzel, çok şanslısın bence
ben çalışan biri olduğum halde eşim nadiren yardım eder
o da hasta falan olursam sofra toplar, yemek hazır olması şartıyla
bulaşıkları halleder birde

Aynen esim benim sansim canim o da benim icinaynisini soyler cok sukur dun hiv halim yoktu yapti yaparda hic gocunmaz cok sukur
o biricik hayatim benim cok sansliyim gercekten

selam kızlar
dün resmi tatil olduğu için eşim işe gitmedi
biz de fırsattan istifade salı akşamından, şehir dışındaki arkadaşımıza ziyaret yaptık
dün gece eve döndük

sabah erkenden kalktık, bu sabah da kocişime peynirli gözleme yaptım
onu işe geçirdikten sonra, kahvaltı masasını topladım, bulaşıkları makineye dizdim
ocağı, masayı ve sandalyeleri sildim
davlumbazı elden geçirdim

mutfak balkonunu, mutfağı süpürüp sildim

sonra oğluşuma meyve püresi hazırladım, yedirdim
sütçü geldi, sütü kaynattım, bir kısmıyla yoğurt mayaladım, bir kısmını da sütlaç yapmak için ayırdım

oğluşumu emzirdim, bezini değiştirdim ve uyuttum

y.odasını topladım, seyahat çantasını boşalttım, kirlileri sepete attım, toz aldım

oğluşumun odasının tozunu aldım, bakım sepetini düzenledim, dolabını düzenleyip tozunu aldım

çalışma odasının tozunu aldım, çöpünü boşalttım

salonum topluydu, tozunu aldım

sonra küçük süpürgeyle bütün evi süpürdüm, yerlerini sildim

banyoya girdim, lavoba ve klozeti ovdum, duş teknesini ovdum
çöpünü boşalttım, havlularını değiştirdim, yerini süpürüp sildim

küçük banyoyu süpürdüm sildim, lavobasını ve klozetini ovdum

akşam için de orman kebabı pişirdim, pirincimi ıslattım
akşama yanına salata da yaparım, tamamdır

k. validem oğlumu özlemiş, birazdan o gelir
o oğluşumla ilgilenirken, ben de duş yaparım, duş kabini içten mr muscle kireç çözücü sıkarak temizlerim

benden bu kadar kızlar, herkese kucak dolusu sevgiler

Son düzenleme:
CNlarım sag elimi kaldırıp sol tarafa koyasım yok.. Allahtan aksamdan mutfagımı temizledim.. Sabahta eşim kahvaltı yapmadı canı istemiyomus.. Kızımla kahvaltı yaptık yemek yedik bı tek onlar var..
Şimdi kalkıp evi toparlayayım..
Banyoyu fala temizliim..
Kavurma yapcam bnde dolaptan cıkardıydım eti..
Ayy bu ne böle ya cok haşsizim

Bugun bime gidip yag sökücü ve asprin almam gerekıyo.. Asprin tam bi kurtarıcı dün kızım tükenmez karmi alıp koltukları ciz daire daire aman yarabbi.. Hemen sıktım asprini cok az beklettim sonra sildim gecti tertemiz oldu..
Dalan roxy alcam bebişimin kıyafetlerine
Güldal yag sökücü mutfagımın bas tacı zaten.. Kirec sökücü alcam bide su dusakabın için.. Ya bu köpük olan kirec sökücü varya kullanan yada memnun kalan bi bildiginiz biri varmı .. Hani iyi bişimi.. 10 lira mı 15 liramı ne bouna para vermim ona

canım kansız falan olabilir misin?

canım ben o köpük olan kireç çözücüden memnun kalmadım
haftalık temizlikte marc kireç çözücüyü duş kabine sıkıyorum, mikrofiber bezle silip bekliyorum, sonra da duruluyorum
günlük temizlikte ise mr muscle sprey kireç çözücü kullanıyorum
her ikisinden de çok memnunum

Bilmiyorum balacam
Zaten su aralar canım kömür toprak cekıyo...kül yıyesım var.. Muhtemel bi demir eksıklıgı söz konu ilaçta kullanıyorum ama ..
Dedıgın spreylerı alıcam bnde ... İşe yarasın 20 lira olsun umrumda degıl ama alıpta kenarda kalan 1 lralık seye bile acıyom

selam canım

ben ayda bir genel temizlik için yardımcı alıyorum
ayda bir olanda bütün camlar siliniyor, çerçeveler cifleniyor
perdeler 3-4 ayda bir yıkanıyor
salonun halısı, mutfak halısı, antre halıları makineyle yıkanıyor
diğer odaların halıları iki ve ya 3 ayda bir yıkanıyor
salon koltukları beyaz sabunlu suyla siliniyor
büfenin ve konsolun içi siliniyor (her 6 ayda bir de içindekiler yıkanıyor)
banyonun fayansları her ay siliniyor

mutfak dolapları her ay iç dış siliniyor (içini yardımcı gelse de genelde kendim siliyorum, içindekileri de ihtiyaç gördüğüm zaman yıkıyorum)

duvarlar her 6 ayda bir siliniyor
bazanın altını da her 6 ayda bir elden geçiriyorum, içindekileri havalandırıyorum, ihtiyaç olursa yıkıyorum veya yıkamaya veriyorum)

haftalık temizliğimi kendim yapıyorum(şu an dücretsiz izin kullanıyorum bu yüzden pazartesileri yapıyorum. )

her taraf dip köşe süpürülüp siliniyor
mutfak dolaplarının kapaklarını iç dış siliyorum
banyo dolaplarının kapaklarını iç dış siliyorum (ihtiyaç varsa içlerini düzenliyorum)
mutfak camını genelde her hafta siliyorum salonun camlarını da ihtiyaç görürsem cam sille geçiyorum

bunun dışında gün aşırı aksatmadan, evimi küçük süpürgeyle süpürüyorum ve görünen yerlerini siliyorum
mutfak balkonunu ve mutfağı hergün süpürüp siliyorum
banyoyu her gün süpürüp siliyorum
klozet ve lavobalar da her gün ovuluyor
duş teknesini de genelede gün aşırı ovuyorum, duş kabinini de içinden gün aşırı mr muscle kireç çözücü sıkıp temizliyorum
davlumbaz haftada 2 bazen 3 kere mr muscle mutfakla siliniyor
kilerimi de haftada 2 3 kere siliyorum
mutfakta evyenin altındaki dolapta deterjanlarım var, onu da haftada 2 kere düzenleyip siliyorum
elbise dolaplarını çamaşır ve ütüden sonra yerleştirirken tozunu alıyorum (pazartesi çamaşır yıkıyorum, salı günü ütü yapıyorum)

şimdili aklıma gelenler bunlar canım

canım bende de 30. haftada benzer şikayetler olmuştu,demir eksikliği çıktı
verilen ilaçlar dışında sabahları özellikle keçi boynuzu pekmezi yedim, beslenmeme de ayrıca dikkat ettim kısa sürede düzelmişti
hani insan ağırlaşıyor, üşengeçlik de olabiliyor ama halsiz hissetmek başka bişey
kendine de bebişe de dikkat et canım

bugünkü raporum
sabah biraz miskinlik edip geç kaltım
çocuklarıma kahvaltılarını yaptırdıktan sonra ortalığı topladım hmen yatakları kapattım
2 makine çamaşır katladım
bulaşık makinasını boşaltım kirlileri yerleştirdim,mutfak tezgahını sildim güzelce
evi süpürdüm ,toz aldım
yemek yaptım bu kadaar

maşallah . Ben okurken yoruldum

Sabah belli bir sure gecmeden egilip kalkmamam gerekiyor kaslar isinana kadar ama dun cok isim ve az vaktim oldugu icin giristim bulasik makinesine o anda basladi aksama kadar katlanarak artti bugun de disarida isim var kendimi zor tutuyorum egilip kalkmamak icin :) dun halledebildiklerim
-aksamdan kalan salomdaki masadakileri mutfaga tasidim, atilacaklari attim
-bulasikliklardaki tencere ve diger seyleri dolaplara yerlestirdim,
-elde yikanacak birkac seyi yikadim
-bulasik makinesini doldurdum tabii once lavaboda sungerle kabaca yikiyarak bu huyumdan vazgecmem lazim
- isle ilgili birkac sey hallettim is yerine gittim yagmur fenaydi yolda zaman kaybettim bir de terle islan bugun hapsuruyorum
- eve geldim,esimin bekarliktan gelen dolabinin alt cekmecisini bosalttim her seyi tek tek gozden gecirdim su gumuscun bocekleri ya girdiyse diye cok sukur temi cikti, bir suru pijamasi varmis ben de hala pijama aliyorum haberim yoktu:)
-pazara gittim iyice yamuldum,
-gitmeden bulasik bezlerini tutac ve firin eldivenlerini atmistim makineye ek durulama yapip onlari astim.
-bir makine camasir attim
-aksam icin yemegi koydum normalde esim olmadan yemek yapmiyorum istisna bir durum sayılabilir:)))
-buzdolabini yerlestirdim eski meyveleri torbaoarla meyve gozune aldim yenileri alti izGrali kaplarima koydum, torbalarini degistirdim.
-mutfak, wc ve banyo coplerini bosalttim.
- camasirlari astim
- yemekten sonra tencredekileri 2 cam kaba bolerek kaldirdim ilk defa bu kadar cok miktarda yemek yaptim 3 g6n yiyecegiz:))))
- makineyi doldurup calistirdim sigmayan cam kaplari ve tencreyi elde yikadim son darbe oldu sirtima kanepeye yigildim.
esim onceki gun evde cok is yaptigi icin dokunmadim is dediysem 2 aydir yerlesemedigimiz surekli sorun cikaran evimizin dertleriyle ugrasti aah ah bir yandan ne zaman bitecek bu dertler diyoruz bir yandan da allah baska dert vermesin.

çok güzel keyifli bir yazı olmuş, ben çok fazla sallamıyorum bu ev işlerini canım ne zaman isterse.
ah su evin duzeni bir otursa bir de islerim artsa ben de ev islerini ne zaman canim isterse yapacagimninsallah ama su anda resmen sarmis durumdayim.

hehe bazen oyle hisse kapilabiliyor insan buradaki atom karincalari gorunce ama ben de senin gibiyim yani annemin evinde oyleydik 2 aylik evliyim sorunlu bir ev o yuzden cok is cikiyor ama dedigin gibi halilar yikamaya senede 1 giderdi biz hali kullanmiyoruz su anda esimle zaten. Camlar yine 3/4 ayda bir dolap ici de gerek gorulurse ama bu ev asiri toz aliyor mutfak dolaplarini her ay enngec bazen daha sik silmek gerekiyor

Dun esim topladi evi gayette guzel topladi supurdu yerleri sildi wc banyoyu yikadi simdilik temiz bi evdeyim

Esim 2 ayda epey yol kat etti ama daha cok yolu var tabii:) hayat musterek ve ev isleri fiziksel olarak cok yorucu kesinlikle paylasilmasingerekiyor gule gule kirletin

günaydın hanımlaaaar
bu sabah uyandık bir baktık, oğluşumun ağzında bir inci parlıyor
nasıl mutlu olduk
sonra da halimize güldük
alt tarafı bir diş yani

bu sabah kahvaltıda eşime yumurtalı ekmek yaptım
eşim hizmete iyice alıştı, bakalım görev başlayınca nasıl olacak
bir yandan da evdeyken elimden geleni yapayım da diyorum, adamcağızın içinde kalmasın
yapamadığımda bu günleri yad eder, mutlu olur diyorum

eşimi gönderdim, mutfağımı toparladım
haliyle biraz koktu
havalandırdım, ocağı ve tezgahı marc mutfak jelle bir güzel sildim
yerlerini süpürdüm sildim

y.odasını topladım, camlarını açtım ve kapısını çektim
salon zaten akşamdan toplu
artık camlar kapalı olduğu için, evde toz da olmuyor

banyoya girdim, lavoba ve klozeti ovdum
duş kabinin dışını cam sille sildim
yerini süpürdüm, sildim
havlusunu değiştirdim

başka da işim yok, evim temiz ve derli toplu

bugün peynirli hamur mayalayıp, dondurucuya atmak için poğaça yapayım diyorum
k.pederim bugün çarşıya gidecek ona da yufka ısmarlıyayım
yarın da onlardan kıymalı gül böreği yapıp dondurucuya atayım diyorum

kızlar fırsat buldukça dondurucuya bir şeyler hazırlayıp koyunca, dar zamanda kurtarıcı oluyor
ne zaman misafir gelse hazır bir şeyler oluyor
yarım saat önce bile haber verseler, hiç stres yapmıyorum, yüzüm de ak oluyor

keşke imkanım olsa da, 2 sene ücretsiz izin kullanabilsem
oğluşumla doya doya ilgilenebilsem, kocişime çeşit çeşit yemekler hazırlasam

ayy kendi kendimi doldurdum, efkarlandım yineeee

akşam için de etli bamya ve sebzeli bulgur pilavı, cacık yapayım diyorum
k.pederim de bamyayı çok sever, onları da davet ederim

herkese kolay gelsin kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…