- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.098
- 398
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #20.741
Hosgeldin canimArkadaşlar merhaba,
Konu açmayı düşünüyordum ama bu konuyu görünce sizlere sorayım dedim.
Ev işleriyle ilgili rutininiz nasıl?
Mesela hangi işleri her gün, hangilerini haftada bir, hangilerini ayda bir yaparsınız?
2,5 yıllık evliyim ama bir rutin oluşturmayı başaramadım.
Hoşbulduk.Hosgeldin canim
Simdi yazmaya zamanim yok ama ilk firsatta yazicam rutinimi
aslinda boyle bi konu acicakdim ben de
sen istersen simdilik benim 3 saata dip kose temizlik nasil yapilir topigime baka bilirsin
Muhtesem olmus cnm mutfagin tebriklerr ben tembelleri oynuyorumbu aralar :)
Benim telefonda dandik degil ama kimi zaman yukluyor kimi zmn yuklemio gene yuklemwdi oo baya hamarat herkesTeşekkür ederimm cancazımmm... Foto atınca bi gaza geldiiim.. 1 saatede evimin işi biter tamamdır ohhh
Arkadaşlar merhaba,
Mesela hangi işleri her gün, hangilerini haftada bir, hangilerini ayda bir yaparsınız?
Arkadaşlar merhaba,
Ayda bir yaptıgım kısın cam silmek.. Perdeleri yıkamak.. Halı ve koltukları silmek..avize kapı tablo vs silmek..yazın cam silme 2 haftaya düşüyo.. Perdele aynı bazen perdelrım 2 ayda bi oluyo..
Haftada iki gün ütü yaparım..
İki haftada bir nevresim degiştirim kısın.. Yazın haftada ir oluyo canım malum terlıyoruz vs..
Camasırlar zaten hiç birmiyo..
Cıktıkca yıkayp asar yerlestirirm.. Mümkün olduugnca hemn yapıyorum sonra zor oluyo..
Gardrobumu haftada bir sirkeli suyla silerim..
2 günde bir silip süpürme.. Misafir vs gelecekse pespesede olur.
Mutfak dolabımı ve buzdolabımı iki haftada bir iç dıs temizlerim.. Ama her yemek piştiktrb sonra fırınımı ve mutfak dolabımı muhakkak güldal la silerim..
Banyo hergün en cok dikkat ettigim şeydir..
Muhakkak camasır suyu cif olacak..
ben yazayım rutinimi her zaman düzenli yapınca hem az yorucu hemde zamanada tasarruf
ayda yaptıklarım: eskiden kadın alırdım 3 ay öncesine kadar ama içime hiç sinmiyordu artık her işimi kendim yapıyorum
kanepeleri yıkarım ,tüm halıları silerim ,birde perdeler yıkanaır,yatak odası,çoçuk odası ve misafir odasının camlarını ayda bir siilerim tabi bunlar haftalık temizliğimi yaptığım günde yapılır
iki haftada bir yine pazartesileri oturma odası ve mutfağın camlarını silerim,mutfak dolaplarını içli dışlı temizlerim
banyonunun tüm duvarlrını sier kurularım
haftada pazartesi günleri nevresimler değişir ,dolap içlerine bakılır ,tozu alınır,nerededeyse bütün mobilyalar çekilip altları silinir,toz alınır,vestiyerin dışı içi silinir düzenlenir,halılar kalkar altları silinir elle silerim
çamaşır neredeyse her gün yıkarım,ütüsün hemen yaparım,wc banyo temizliği günlük pratik bir şekilde marcla yıkanır silinir,mutfak tezgağı davlumbazı 3 günde bir yağ çözücüyle silerim,balkon 2 güne bir yıkarım
hegün evi mutlaka süpürürüm,toz alırım ,2 günde bir yerler vileda ile silrim,
6 ayda bir duvar sildiririm
unuttuklarım vardır mutlak bunlar aklıma gelenler:)
günaydın hamarat hanımlar
dün akşam işi çıkışı markete gittik daha sonra eve gidip yemek hazırladım
sofrayı topladım bulaşıkları elde yıkadım
lavaboyu ve tezgahı cifledim masayı sildim
makineye beyazları atmıştım onlar bitti serdim
kuruyan çamaşırlar vardı onları topladım ama henüz katlanmadı bu akşama inş. :)
ütü yaptım ama yerleştirmedim onlar da bu akşama
bu akşam için yapmayı planladıklarım şöyle:
yemeğim var, yemek - bulaşık faslından sonra tuvalet lavabo temizlenecek
oturma odası-koridor-yatak odası-mutfak süpürüp silinecek toz alınacak
beyaz eşyalar silinecek
çamaşır katlanacak, ütülenenler yerleşecek
vaktim kalırsa biraz daha ütü yapılacak (dün akşam fazla yapamadım başım ağrıyordu)
yarın tatilim sabah kahvaltı ve bulaşıktan sonra yemek yaparım salon ve çamaşır-ütü odamı süpürüp silerim, 3 tane balkonu yıkarım
banyoyu temizlerim ve duşumu alırım
daha sonra oğlumla belki gezmelere gideriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?