- 16 Ekim 2014
- 3.602
- 6.690
- 208
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #24.121
canım deterjanları birbirine çok katma iyi olmazsirke dediniz aklıma geldi banyoyu temizlerken duvarlar için asprin spreyin içine çamaşıur suyu ve az su kattıydım mis gibi olduydu... bir de sirke katayım... yakında imha olucam mikroplarla birlikte :))
canım deterjanları birbirine çok katma iyi olmaz
sirke de mikrop kirici canim. Hem de zararli degil. Bence de sirke kat. Cigerlerine yazik olmasin.sirke dediniz aklıma geldi banyoyu temizlerken duvarlar için asprin spreyin içine çamaşıur suyu ve az su kattıydım mis gibi olduydu... bir de sirke katayım... yakında imha olucam mikroplarla birlikte :))
BirTutamMutluluk20 tebrik ederim canım rabbim sağ salim kucağına almayı nasip eder inşallah canın...
@Esra Beyza canım sen temizleme sakın kulağını... Sadece dışına çıkan kirleri yumuşak bi bezle sil yeter... Kulak kendi kendini temizler... Çubuk vs sokma canım.
Ama hala huysuzsa iltihap vardır onun için de dr a gitmen gerek. Antibiyotik kullanırsın..
Emzirirken veya biberonla bir şey verirken kafasını yüksek tut... Banyo yaptırırken dikkat et su kaçmasın... Senin yapacağın başka bişey yok canım.
Etraftan sut damlat vs diyen çıkarsa inanma... Şimdi her kafadan bir ses çıkan zaman:)
kalak ne canım ben anlamadım?
Hafta sonu raporu:
- evi süpürdüm sildim komple....
- koltuk örtüleri kırlentler ne varsa yıkandı
- bütün bulaşık neyim yıkandı
- çöpler atıldı
- banyo -wc duvarları muvarları miss gibi çitilendi (asprin spreyin içine çamaşıur suyu ve az su kattım mikrop falan kalmamıştır diye umuyorum )
bunları yaparken çok hastaydım.... ama yılmadım.... sonra pazara gittim kışlıkları aldım. 1.5 kg bamya ayıkladım attım dolaba...
mutfak temiz ama yinede tezgahımı sildim misler gibi her yer....
küçük oda gene kaldı gene kaldııı.......
Bu akşam yapılcaklar....
Eve gider gitmez çöpleri atıcam
buz dolabı kontrol edilecek atılcaklar atılacak..... meyve yemem meyve alırım çözemedim şu sorunu :) al at hep ziyanlık....
patlıcanları delin fırına atarım
ardından kırmızı kapya biberleri fırına atarım
onlar olurken kuşların kafeslerini temizlerim
koltuk örtülerini sererim kırlent kılıflarını ütüleyip takarım
yastık kılıflarını ütüleyip takarım...
küçük odayla az uğraşırım
işte böyle........
aaayyh gaza geliyoommmm
aman geç kalmaaaa erkeeen geell..... durduğun kabahat at bebebyi bana ben bakayım sen çalış :))
ayyy maşallah azerincim çok sevindim Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin inş.
BirTutamMutluluk20 canım hayırlı olsun inşallah darısı başıma sağlıklı bir şekilde kucağına almayı Rabbim nasip etsin inşallah
Sıra geldi bugünkü raporum
Üst kat ön terası yıkadım
Terasın kapısını pimapen cifledim camını sildim
Boş odanın camlarını, avizesini, kapısını ve yerlerini sildim
Üst kat arka terası yerlerini cifledim
Arka terasın kapısını cifledim camını sildim
Ütü odasının camını sildim
İki makine çamaşır astım katladım
Orucumu açtım mutfağı topladım
oruç oruç bugün bu kadar yapabildim
hayırlı olsun canım,Allah'ım sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip eder inşallah,kuzcuklarınla mutlu mesut yaşarsınız inşallah
BirTutamMutluluk20 tebrik ederim canım rabbim sağ salim kucağına almayı nasip eder inşallah canın...
@Esra Beyza canım sen temizleme sakın kulağını... Sadece dışına çıkan kirleri yumuşak bi bezle sil yeter... Kulak kendi kendini temizler... Çubuk vs sokma canım.
Ama hala huysuzsa iltihap vardır onun için de dr a gitmen gerek. Antibiyotik kullanırsın..
Emzirirken veya biberonla bir şey verirken kafasını yüksek tut... Banyo yaptırırken dikkat et su kaçmasın... Senin yapacağın başka bişey yok canım.
Etraftan sut damlat vs diyen çıkarsa inanma... Şimdi her kafadan bir ses çıkan zaman:)
Hayirli olsun cok sevindim azerincim
Cnn tebrik ederim:) çok sevindim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah allahim:)
Maşallah suphanallah..... geliyor jr. hadi inşallah....
cok tesekkur ederim canlarAzerincim Hayrli olsun Allah tamamını erdirsin.
kizlar merhaba
kusura bakmayin bu gun yazamadim size
sabah az biraz kan geldi sonra da kesildi moralim bozuldu sanirim yerlesme kanamasiymis bu saat oldu sukur gelmedi
insallah canimOyledir merak etme canim insan korkuyo tabi insallah gebeligin kolay gecer
Bugün fırtına gibiydim desem yeri heralde:) sabah nobetten geldim hiç uyumadin 11.30 da dişçi ye gittim eve geldim12.30 kardeşim uyanmış yavruyu doyurmus hemen eve daldım süpürülcek hale getirdim
hazırlandık atladık arabaya doğru denize
14.00 de denizdeydik
17.00 gibi çıktık eve geldik 17.30
gitmeden önce nevresimleri beyazlari makinaya attmistim bulaşık makinasinida doldurup çalıştırıp öyle gittim
geldiğimde kardesime çamaşırları verdim assin diye ben yavruyu yikadim kendim yikandim ciktim evi supurdum toz aldim banyoyu temizledim
Beyaz eşyaların yüzünü sildim tuvaleti yikadim banyoyu yikadim bu arada renkli ler yikandi onları astim şimdi menemen yaptım çayda var onu yiycez öldüm ama enerji falan kalmadı direk pestil oldum:)
günaydın canım.selaam,
bende fasulye, araka ve bamya aldım.... ama daha sadece bamyaların yarısını halledebildim. 3 poşet dolaba attım biraz da yemeklik ayırdım. Daha bir kilo daha var... Bu hafta bamya ucuzlamıştı 6 TL ye aldım.... Enginarlar 1 tl den aldım... 10 tane alıverdim.... onları nasıl buzluğa hazırlanır bilmiyorum... ama atmam lazım. diğerlerine hiç dokunmadım. Hafta sonu hasta oldum iki seksen yattım... tabe bünye alışık değil yaktık motoru sonunda...
patlıcan ve kırmızı biber de aldım ajvar sos yapçam kahvaltılık....... oyy günü 48 saate çıkarmamız lazım yetmiyor anacım yetmiyor....
bu arada dükkandakiler benden tırsmış zannımca hafta sonu yemiş içmişler ama bulaşık bırakmamışlar yerler temiz her yer temiz :)) bunlara bu gerekiyormuş.... bundan sonra görür onlar.... sıkı yönetim ilan ettim gari.... benim borum ötecek bundan sonra :))
betül tek başına bu kadar iş yapınca kendi halime acımaktan vazgeçtim.:)Hafta sonu raporu:
- evi süpürdüm sildim komple....
- koltuk örtüleri kırlentler ne varsa yıkandı
- bütün bulaşık neyim yıkandı
- çöpler atıldı
- banyo -wc duvarları muvarları miss gibi çitilendi (asprin spreyin içine çamaşıur suyu ve az su kattım mikrop falan kalmamıştır diye umuyorum )
bunları yaparken çok hastaydım.... ama yılmadım.... sonra pazara gittim kışlıkları aldım. 1.5 kg bamya ayıkladım attım dolaba...
mutfak temiz ama yinede tezgahımı sildim misler gibi her yer....
küçük oda gene kaldı gene kaldııı.......
Bu akşam yapılcaklar....
Eve gider gitmez çöpleri atıcam
buz dolabı kontrol edilecek atılcaklar atılacak..... meyve yemem meyve alırım çözemedim şu sorunu :) al at hep ziyanlık....
patlıcanları delin fırına atarım
ardından kırmızı kapya biberleri fırına atarım
onlar olurken kuşların kafeslerini temizlerim
koltuk örtülerini sererim kırlent kılıflarını ütüleyip takarım
yastık kılıflarını ütüleyip takarım...
küçük odayla az uğraşırım
işte böyle........
ben de bazen aspirin ve ç.suyuyla yıkıyorum banyoyu.:))sirke dediniz aklıma geldi banyoyu temizlerken duvarlar için asprin spreyin içine çamaşıur suyu ve az su kattıydım mis gibi olduydu... bir de sirke katayım... yakında imha olucam mikroplarla birlikte :))
canım inşaALLAH her şey yolundadır.Günaydın canlar kaynimla eltim geliyor bu gun onlarla doktora gidicez hazirlandim bile
3 senedir bebek istiyolar bi de benim doktora gorunmek istediler
Gitmisken ben de doktorla konusayim simdi kese falan gozukmez ama
kizlar merhaba
kusura bakmayin bu gun yazamadim size
sabah az biraz kan geldi sonra da kesildi moralim bozuldu sanirim yerlesme kanamasiymis bu saat oldu sukur gelmedi
Bugün fırtına gibiydim desem yeri heralde:) sabah nobetten geldim hiç uyumadin 11.30 da dişçi ye gittim eve geldim12.30 kardeşim uyanmış yavruyu doyurmus hemen eve daldım süpürülcek hale getirdim
hazırlandık atladık arabaya doğru denize
14.00 de denizdeydik
17.00 gibi çıktık eve geldik 17.30
gitmeden önce nevresimleri beyazlari makinaya attmistim bulaşık makinasinida doldurup çalıştırıp öyle gittim
geldiğimde kardesime çamaşırları verdim assin diye ben yavruyu yikadim kendim yikandim ciktim evi supurdum toz aldim banyoyu temizledim
Beyaz eşyaların yüzünü sildim tuvaleti yikadim banyoyu yikadim bu arada renkli ler yikandi onları astim şimdi menemen yaptım çayda var onu yiycez öldüm ama enerji falan kalmadı direk pestil oldum:)
Masallah selincim....
Ben bugun hic bisey yapmadim ya ogleye kadar uyudum sonra kalktim kahvalti hazirladm esim gunduz evde oldugu icin kahvalti yaptk beraber. Sonra bulasiklari makinaya yerlestrdm ocagi sildm buz dolabini bosalttm guzelce sildim yerlestrdim baskada bisey yapmadm simdide kizimla otuyoz bakamuykumuz ne zaman gelirse yatcez
oy kızlar eşim ramazandan beri evden çalışıyo sürekli evde gitse de 1-2 saatte geliyo e tabi erkek olunca evde yemek bulaşık derdi bitmiyo oooy ooyy ölüyom yorgunluktan oturduğum anlar nadir yani rapor bilem yazamıyom yaw...
çok iş de yapamıyorum ama çünkü istanbulda bikaç gündür hava feci nemli bunaltıyor
Günaydın canlar kaynimla eltim geliyor bu gun onlarla doktora gidicez hazirlandim bile
3 senedir bebek istiyolar bi de benim doktora gorunmek istediler
Gitmisken ben de doktorla konusayim simdi kese falan gozukmez ama
günaydın canım.
bamya da temizle temizle bitmez.
burda hala çok pahalı.
6 tl olsa ben de alırım her hafta bir kilo.:))
enginar hiç yemedim diyebilirim.bir denemek lazım taze olarak.
seversek dolaba da koyarım.
ajvar ablam yapmıştı.yedikçe yediren bir sos.
ama onunla uğraşırmıyım şu an bilemiyorum.:)
bir kavanoz kırmızı biber közledim,doğradım.
6 yarım kavanoz domates çıktı.
bir kavanoz kadarını 2 kilo fasulyeyi sotelerken kullandım.
fasulye de iki poşet olarak dolaba koydum.
biz kalabalığız bir kilo ancak yetiyor.
mor lahana aldım.rendeleyip sirkeli sarımsaklı kavanoza koyacağım.
yeni projem fırında kızartmalar hazırlayıp koymak.
yeşil,kırmızı biber,kabak gibi.:)
her hafta biraz biraz yapmayı düşünüyorum.
kış çok yorucu geçiyor benim için.
patlıcanlı biberli kahvaltılık sos güzel oluyormuş.
onu yapmak istiyorum bakalım.:)
barbunya da az biraz koyarım.
betül tek başına bu kadar iş yapınca kendi halime acımaktan vazgeçtim.:)
benim közmatiğim var.ocakta közledim biberleri.
bir kaç kavanoz daha yapmak istiyorum.
ben de bazen aspirin ve ç.suyuyla yıkıyorum banyoyu.:))
canım inşaALLAH her şey yolundadır.
bebişin sağlıkla doğar,büyür.
günaydın kızlar.
düne evdeydim.akşamalra değilde gün içinde rahatça işlerimi yaptım.
yalnız evde olunca iş üretmekte üstüme yok galiba.
2ye kadar topa,süpür,yıka,as ile geçti.
çocuklar yaz okuluna gidince toplamaya başladım.
çocuklar kendi odalarını toplamışlardı.
sağda soldaki ıvır zıvırları topladım epey bir süre.
kendi odamı toparladım.
kuruyan çamaşırları toplayıp katladım.
yıkananları astım.
dolaptan battaniyeleri çıkarıp yıkadım.
bornozları,küçüğün tüm yatak malzemelerini yıkayıp astım.
süngerini de küvette yıkadım.
en son beyazları attım.
kaç gündür hergün çamaşır yıkanıyor zaten.:)
mutfakda makineyi boşalttım.
boşaltmadan dolapların içini sildim.çekmeceleri sildim.
bulaşıkları makineye koydum.
tezgahı sirke ve karbonatla sildim bu kez.
masayı toplayıp sildim.
mutfağın yerlerini sildim.
yemek yaptım.
oğlumun sporu vardı.onu götürdüm akşma 6 da ancak eve geldim.
yatmadan kek yaptık çocuklarla.
çamaşır astım yine banyo yapıp yattım.:)
bu sabah biber dolması yaptım.
mutfağı toparldaım.elde yıkanacakları yıkadım.
kahvaltıyı hazırladım ve çıktım.:)
akşam ütü yapmam lazım.
mor lahanayı de rendelemem.
haftada bir gün tatil olmalı çalışan bayanlara.
her şey daha düzenli oluyor ve rahat ediyormuş insan.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?