- 1 Haziran 2009
- 14.516
- 25.748
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #24.141
ben biraz limon sıkarım sotelerken.bamyalar hep ellerime battı. Biliyo musun bilmem emine bederin tarifinde şu bamya pişirirken salgı bırakmasın diye 5 dakka kaynar sirkeli suda haşlıyorsun sonra süzüyoorsun yemeği öyle yapıyorsun. Ben yeni öğrendim de söyliim dedim.
enginar muhakkak al garnitürlü yap süper oluyor çokda basit... yormuyor yani.... üstelik çok faydalı karaciğere falan... doktor tavsiyesiyle almaya başladım tiryaki oldum.... hep tanesi 2.5 tl idi 1 e bulunca saldırdım :)
ahhh ajvar sos sera marka var denk gelirsen muhakkak al... ben bayılıyorum iki günde biter o kavanoz :)) o derece seviyorum kendim yapınca pek o tada varamasamda kimyasalsız falan diye işte avutuyorum kendimi :)
tek başınaykende iş aynı iş.. ev gene tozlanıyor yemek pişir mutfak batıyor banyo yap banyo batıyor gelen giden oldukçası gene iş bitmiyor yani üçe beşe takılma :))
Maşallah bacım gene formundasın....
o kuş yemlerini hayal etmek bile beni deli ediyor.Selam Beybiler
Dün demişim ki;
Bu akşam yapılcaklar....
Eve gider gitmez çöpleri atıcam --- YAPTIM
buz dolabı kontrol edilecek atılcaklar atılacak..... meyve yemem meyve alırım çözemedim şu sorunu :) al at hep ziyanlık.... -- YAPTIM
onlar olurken kuşların kafeslerini temizlerim-- YAPTIM
küçük odayla az uğraşırım -- ÇOK AZ YAPTIM
gerisin yapmadım.... yemek yedim mayıştım el işi yaptım öyle geçti işte zaman.... kırgın çiçeklere baktım... ayy o adamın eve girme sahnesinde o kadar tırstım ki kanal değiştirdim... zaten birinci katta oturuyorum balkon kapılarının arkasın kanepe mi dayasam diye düşündüm :)
Sabah içime geç uyandım bıcı bıcı yaptım hızlıca banyonun yerlerini yıkadım
içime sinmedi kirlileri toplayıp makineye attım
bulaşıkları temizleri çıkardım kirlileri koydum
dışardaki sebzeleri buzdolabına koydum
salondaki dağanıklığı toparladım
nevresimleri yastık kılıflarını söküp makineye attım...
dükkana geldim masaların tozunu aldım....
ama makineyi çalıştırmayı unuttum :)
Bu akşam yapılcaklar;
ipteki çamaşırlar toplanacak
süpürge açılacak kuş yemleri saçıldı
yatak odasının halıları serilecek
koltuk örtülerini sererim kırlent kılıflarını ütüleyip takarım
yastık kılıflarını ütüleyip takarım...
çamaşırlar yıkanır asarım...
patlıcanları delip fırına atarım
ardından kırmızı kapya biberleri fırına atarım
enginar yemeği yapılacak
misafir gelebilir belli değil gelirse bunlar bilem yalan olabilir....
fasulyeleri ayıklayıp buzluk için hazırlarım.... bir de kurutup koyuyarlarmıiş bunuda denicem yarım kilosuyla...
ben biraz limon sıkarım sotelerken.
sirkede haşlamam sanırım,vitamini gider diye.
enginar aklımda olsun.
ajvarı ablam anlatınca çok zor gelmişti.
o ara yeni doğum yapmıştım ve dünyadan bezmiştim o derece.
deniyeceğim ama.:)
kalabalıkda sürekli bir sürkülasyon oluyor.
dün evdeydim ya amaaaaaaaaaan üç çocukla uğraşmak ne zor ya dedim kendi kendime.
işe gideyim de şöyle bir oturayım diye hayal kurmadım değil yani.
o kuş yemlerini hayal etmek bile beni deli ediyor.
seni takdir ediyorum sürekli uğraşıyorsun,maaşALLAH.:)
ben de çok korkaktırım.
herkes uyuyorsa o tür sahneler aklımdan çıkmaz.
Allah korusun canım.
öğlen eve gidince lavaboyu fırçaladım.
banyonun yerlerini sildim.paspasları serdim.
makinenin üstünü düzenledim.
yatak odasını toparladım,yatağı düzelttim.
dünden ocak kaldı.
bu akşam silmem lazım.:
ütü de evin sıcaklığına bağlı.:)
çatı katı olduğundan dışardan daha sıcak ev.
Geldim canım tatildeydim pazar döndümm keşke dönmeseydimmmm.....kız araser karabatak nerlerdesin bakiim çık ortaya.....
Selam kızlar napıyorsunuz bakıyım Ramazan+ Bayram+ tatil geçti eve döndük geldiğimden beri çamasır yıkıyorum yapılacak bir sürü ütü ve iş var sizlere bakıyım dedim hava sıcak iş yapılmıyor dolaşıp duruyorum Ağustos sonu tekrar bir tatil yapacagım o zamana kadar işlerimi hafifletmem lazım sonra okullar açılacak ayyy ne çabuk gecti yaaa bugun bir iş yapmadım daha basım ağrıyor....
Geldim canım tatildeydim pazar döndümm keşke dönmeseydimmmm.....
BirTutamMutluluk20 nerelerde???
Ayyy cok sevindim hadi hayırlısı olsun inşallah.....vay kaçak vay.... azerin derki sıcaklarda sabah erken saatlerde yapın işi öğlen saatlerinde mayışılınıyor....
Hımm güzel fikir aslında
öyle olmuyo canım o işler :))
Keşke öyle olsa
azerin hamiiiş jr geliyor.... bu gün doktora gidicekti...
Ayy bak buraya bakınca insanın iş yapası geliyor kalkıyımda mutfağı toparlayayım camını. Önünü sileyim yerleri de silerimmm bugun bukadar iş yeter herhalde ama ilk önce bir ağrı kesici içeyim başım cok ağrıyor.....
hoşgeldin canım.Selam kızlar napıyorsunuz bakıyım Ramazan+ Bayram+ tatil geçti eve döndük geldiğimden beri çamasır yıkıyorum yapılacak bir sürü ütü ve iş var sizlere bakıyım dedim hava sıcak iş yapılmıyor dolaşıp duruyorum Ağustos sonu tekrar bir tatil yapacagım o zamana kadar işlerimi hafifletmem lazım sonra okullar açılacak ayyy ne çabuk gecti yaaa bugun bir iş yapmadım daha basım ağrıyor....
Şakacı jr. sende biraz iş yapma bakalım şu bebe bi tutnsun iyicene... yer beğendiremedik jr a....
ne içtin kızım sen bize de yolla... Maşallah tütü tüüh....
leyn enişte evdeyken bebeyi ona kakalayıp iş yapaydın yaaa tembel teneke :))
ıyyy evde erkek hiiiç çekilmez...
Hayırlı haberlerle gelirsin inşallah....
bamyalar hep ellerime battı. Biliyo musun bilmem emine bederin tarifinde şu bamya pişirirken salgı bırakmasın diye 5 dakka kaynar sirkeli suda haşlıyorsun sonra süzüyoorsun yemeği öyle yapıyorsun. Ben yeni öğrendim de söyliim dedim.
enginar muhakkak al garnitürlü yap süper oluyor çokda basit... yormuyor yani.... üstelik çok faydalı karaciğere falan... doktor tavsiyesiyle almaya başladım tiryaki oldum.... hep tanesi 2.5 tl idi 1 e bulunca saldırdım :)
ahhh ajvar sos sera marka var denk gelirsen muhakkak al... ben bayılıyorum iki günde biter o kavanoz :)) o derece seviyorum kendim yapınca pek o tada varamasamda kimyasalsız falan diye işte avutuyorum kendimi :)
tek başınaykende iş aynı iş.. ev gene tozlanıyor yemek pişir mutfak batıyor banyo yap banyo batıyor gelen giden oldukçası gene iş bitmiyor yani üçe beşe takılma :))
Maşallah bacım gene formundasın....
Valla kiz ne desen yeridr hic bi is yapmiyomya ben iyice
saldim kendimi
afedersn evi sey goturuyo
Bana gaz lazim gaaaaz
Geldim kizceler
Dohtora gitim catlak ya bu doktor
Git agustos sonu gel direk kalbini falan dinleyelim demesin mi
Ayol ben keseyi gormesem rahat edermiyim
Geldim kizceler
Hayırlı olsun tatlım çok sevindim doktor görmedi mi keseyi belki de atışlar 7. Haftada çıkıyor ya onun için demiştir....Geldim kizceler
sana sopa lazım... o da bizde var verelim efenim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?