En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010

süpersin canım.. Ben de tezgah üzerini hemen boşaltırım, bulaşık sepetim bile yoktur, pek ferah :9

ben de rapor vereyim okula gidip gelindi
ortalık toplandı (dün gece ev yayla gibiydi)
ütülü kıyafetler yerleştirildi
mutfak süpürüldü silindi
ocak silindi tezgah ve lavabo temizlendi
bulaşıklar makineye konup çalıştırıldı
misafire ikramlık hazırlandı
oğlanın karnı doyuruldu ama uyutulamadı
çişine yetişemeyen kuzunun kirlettiği banyo paspası (daha dün yıkayıp bugün sermiştim ) yıkandı
misafir ağırlandı
oğlanın balık fanusunu kırması sebebiyle sırılsıklam olan halı önce süpürüldü sonra yıkamaya gitmek üzere rulo yapıldı
cam kırığı dolayısıyla bütün koltuklar ve tv ünitesi çekilip altları süpürüldü silindi
evin her yerine itina ile dağıtılmış olan oyuncaklar toplandı
eş doyuruldu :)
bulaşık makinesindeki yıkanmışlar yerlerine gitti
dağ gibi bulaşık toplandı makineye yerleştirildi
şimdi kahve içiliyor

Vayyy be sen bu işi bir günde mi yaptın.?
Maşallah yanı

Vayyy be sen bu işi bir günde mi yaptın.?
Maşallah yanı

aynen canım bir günde yaptım ama uyandığımdan beri düşünüyorum ben nerde uyudum diye sanırım çocuğun yanında sızmış olmalıyım üstümde hırkayla yatak odasında uyandım ama orda uyumuş olamam çünkü yatak örtüsünü kaldırdığımı hatırlamıyorum

Bu saate kadar yaptıklarım
1-yatak topla
2-bulaşık makinası boşalt, tezgah üzerindekileri yerleştir.
3-Mutfak dolabının yüzünü domestos, loc ve dış fırçası ile temizle
4-mutfağı ve arayı süpür
5-Mutfak halısını sil
6-1 makina as, ve ser
7-2. makineyi as, şu an çıkmasını bekliyorum.
8. Boş odayı biraz düzenle

Kızlar

Bugün sabah kahvaltı bulaşıklarını yerleştirip yıkadım..
Tezgahı sildim ve toparladım..
Mutfak balkonunu sildim ,
Mutfağı sildim
Koridoru sildim
yatak odasının balkonunu da sildim.. Daha biraz daha işim var ama sanırım onları biraz ertelicem..

2 makine yıkanacak çamaşırım var onları halledicem birazdan sonra da anca yemek yaparım herhalde

Bu arada yıkamadan geldi halılarım ve yatak alezim.. Alezi akşam eşimle takarız ama halıları doğuma kadar sermeyeceğim

Vayyy hamarat hatunlar varmis burda ben bugun uzum ve seftali receli yaptim 5 er kilodan dun cam silip perde yikamistim bugun utuledim vc banyo yikadim simdi mutfagi topluycam nevresim degisicem camasur katlitxam ve asicam oyncak toplayip ustunden supurucem

Selamlar
Kuveti oydum ama bazi yerler kirli gibi.,cikmiyot,ne yapsbilirim

canım neler kullandın?
1- domestos, aspirin, mr muscle, marc banyo, cif ve benzeri ürünlerden biri ve tel ile ovmayı deneyip hala çıkmadıysa
2-mutlaka eldiven kullanmak ve dikkat etmek şartı ve başka bir şey ile karıştırmamak şartı ile porçöz ya da tuz ruhu

biraz erken olacak ama anneme gideceğim için bugün başka iş yok :)
tüm odalar tek tek dağınıklık toplandı yataklar düzeltildi
öğlen olana kadar boş boş oturulup uyuklandı
çocuk uyutuldu
oturma odası halısı silindi
koltuklar silindi
bulaşıklar makineye kondu
mutfak dolapları (sadece kapaklar) silindi
buzdolabının üstü silindi oradaki malzemeler tekrar elden geçirilip düzenlendi
ocak ve fayanslar silindi
tezgah ve lavabo silindi
buzdolabı ve bulaşık makinesinin dışı silindi

makinenin yıkaması bitince temizler yerleştirilecek
valiz hazırlanacak

şuanda kahve içiliyor

merhaba kızlar
mutfak toparlandı
yatak odası temizlendi,dolaplar düzenlendi
tozlar alındı
banyo wc temizlendi
bi süpürge vileda işim var o kadar
ama şimdi bir kahve içmem lazım,enerji kalmadı

10 gündür annem kardeşlerim kuzım ve teyzem mısafırımdı cuma gunu ugurladım
gecen cumartesıde evımde 17 kişiyi agırladım yatılı nısanımız vardı ve yol cok uzaktı bende kaldık:)
yorganlar yastıklar nevresimler her yer havadaydı:))
nerde yatırdım valla yorgan serdım yerde yatırdım:)

neyse toparlama yemek camasır vs... annemler yardım etti hatta onlar yaptı ben yardım ettım dıyebılırım
ben aynı zmanda ıse gıdıp geldıgım ıcınde heryer karman çorman oldu halıyle benım duzenımı bılmedıklerı ıcın:)

cuma gnu annemlerı yolcu ettım
dırek ılk ısım buzdolabına gırısmek oldu cunku ıgrenc olmuştu fişini çektim parçalarını balkonda yıkadım kuruladım ıcını sıldım taktım yerleştırdım:) mutfak dolaplarının ıcını sıldım duzenledım hersey yerlı yerıne
dışlarınıda sıldım beyaz esyaların altını sıldım bu arada sureklı nevresım ve havlu yıkadım astım kapıların ustu koltuklar askılık ıp her yer nevresım ve havluydu:) bızle bırlıkte 8 kişi nerdeyse hergun dus aldı :)

sonra dooooooooooğru ütüye
kocaa bi sepet utu yaptım yerleştırdım yattım:)

sabah kaltım dün:)
once oğluşun odasına gırdım oyuncaklarını ayrıştırdım legolar ,peluşlar, küçük arabalar,buyuk arabalar vs.. onlarda karman çorman olmuştu
sonra nevresımını degıstırdım detaylı toz aldım
gıysı dolabının ıcını temızleım duzenledım
camını kapısını sıldım tum esyaların altlarını sıldım yerlerını sıldım cıktım

salona gırdım
yastık yuzlerını makınaya attım 1 saatlık programa kendımede zman verdım
detaylı toz aldım koltukların ve sandalyelerın mınderlerını derılerını sıldım herseyın altını sıldım supurdum bu arada mınderler cıktı onları yerlerıne taktım salondan cıktım

mutfaga gırdım esım nobetten gemıştı bu arada saat 2 oldu çay koydum
merdıvenı getırdım ardıyeden mutfak dolaplarının ustu dogalgaz boruları kombının ustunu sıldım
bulaşık makınasını yerıne yerleştırım tezgahtakı çıkanları doldurdum
kahvaltı hazırladım mola verdım tabı bu arada oğlumu doyurdum uyuttum

kahvaltıdan sonra balkonu yıkadım detaylı araba fırçasıyla
mutfagın camını kapısını sıldım sofrayı topladım ocagı sıldım
sonra doğğğğru yatak odasına bı gece once kuruyan camasırları katladım yatagın kendı alezını yıkadım ılk defa
gardolabın ıcının tozunu ustten aldım
cekmece ıclerını temızledım
camını sıldım yerlerını sıldım cıktım

arka bos odamı topladım ama sılmedım
geçtım korıdora aldım elime diş fırçasıyla cifi
fayans aralarını temızledım yaklaşık 2 saatımı aldı ama esımı yolcu ettım oglumu doyurdum ıkıde bı kalktım vs..
orasıda bıttıkten sonra gun ıcınde yıkadıgım ve kuruyan çamaşırları katladım yerleştırdım
oğlum makarna ıstedı ona bıraz makarna yaptım yedı bende kahve ıctım o sırada gunun son kapanış kahvesi

yatagın alezını yıkadıgım için koltukta yer açtım oğlumla bana bir iki sayfa kitap okudum sonra elimde uyyakalmışım sabah doğru işe:) şu an dinleniyorum:)

yarınki listem
tuvalet banyo detaylı tmızlenecek tum duavarlar , fayans araları vs..
boş odam deaylı silinecek ütü çıktı gene ütü yapılacak
iki tane tekli koltuk silinecek
ayakkabılıgın içi temizlecek
mutfağın fayans araları temizlecenecek
tüm evi süpürüp görünen yerleri silip toz alırım sonra halıları küçük bi törenle sererim:)
bitsin gari:) yaz kapanışını yaparım artık:)

Merhaba, fayans aralarını nasıl temizliyorsunuz?
Benimkiler bir türlü ilk halini almıyor...

ve şunu anladım bu eve gelen gündelikçilerin işi çok zormuş yaaaaa o kadınların bütün gün ve hergün aynı şi yaptıgını düşündükçe allah yardım etsin diyorum
dün ço yoruldum ama bugün dinleniyorum her gün dün gibi olsa
Merhaba, fayans aralarını nasıl temizliyorsunuz?
Benimkiler bir türlü ilk halini almıyor...
öncelikle bi diş fırçası buluyorum ama adilerden şu marketlerde diş macunun yanında bedava verilenlerden falan
yanıma çamaşır sulu bi su alıyorum
diş fırçasını suya daldırıyorum fırçanın üstünede cifi dköküyorum diş fırçalar gibi fırçalıyorum:)
tabi başka bi yöntem daha var ama yapmıyorum
fayans aralarına porçöz dökmek ama hem o araları boşaltıyo hemde ellerim çok kötü oluyo hemde onu solumak ıyı diil diye yapmıyorum

Ben de spreyde çamaşır suyu kullanıyorum ve cifle yapıyorum ama ele geçen büyük fırçalardan kullanıyorum yine de beyazlamıyor. Fırça mı büyük geliyo acep

Evi topladım
Makinayı boşalttım,yerleştirdim
Sofra kur,kaldır
Makinayı çalıştırdım,bulaşık gene
Ocağı sildim
Pirizleri sildim
Çöp attım

Havadan sanırım canım iş yapmak istemiyor offf

Okurken ben Yoruldum nasl yaptiniz bu kadar işi bi günde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…