- 15 Eylül 2015
- 10.651
- 28.756
- 598
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #25.401
Ama sana tavsiyem madem erken kalkamıyorsun akşam 8 den sonra işlerini yap..tezgah da bi parça da olsa bulaşık.bırakma .uyumadan önce wc yi lavaboyu temizle.işin olmadıkça toz al mesela .çamaşırlarını akşam yıka ser yani sabaha sadece yeme yıkama derdin olsun .ben böyle yapardım.hatta fırsat bulunca ev süpürür kapıları silerdim sabah kalkınca hiç işim olmazdı =)Selam kızlar maşallah neler yapmışsınız erkenden. Ben bugun çok halsizim hiç iş yapasım yok ama mecburen yapıcam. Aksama kvnin komşuları gelecek. Dolabmda tuzlu kurabiye var zaten bide bisküvi pastası yaptimmi tamamdır. Daha hiic bi iş yapmadım. Saat 10 30 da kkalktık kızımla kahvaltı hazırladım ona yedirdm..sonra kendim yaptım. Şimdi uyutuyorum. Çok isim var çooook....
Kızlar erken kalkmam için ne yapmam gerek. Insan böyle olunca kendini çok kötü hissediyor..
Sağolasın balim:)şimdilik gunluk 1 bazen 2 defa cikariyorum.ama eskisi gibi degilim cok şükür. Dünden beri ishal oldum sadece
:))))topige en uygun şiir :)
Ellerinize saglik kizlar:)Güle güle kirletin
Ah ahhh eski günlerim geldi aklima:)))
Merhaba canim.evet günlük islerimizi de yaziyoruz ama sadece o degil temizlikle ilgili konusuyoruz fikir alışverişi yapiyoruz falan
günaydın kızlar.
geçen haftayı yatarak geçirip hafta sonu da evde olamayacağım belli olunca işten çıkamdan kendimi motive ettim epeyce.
eve gider gitmez basit bir yemek yaptım çocuklara.
yatak odasından başladım.
nevresim çıkarılıp yenisi takıldı.
sağda solda ne varsa toplandı,yerlerine kondu.
bir hafta salınca hiç olmadığı kadar dağınıktı odam.
küçük kızımın park yatağı da odamda.
onun süngerini küvete ıslattım,deterjan,yumuşatıcı ile.
nevrsimini,yatak koruyucusunu,çarşafını,yastık kılıflarını takdım.
yatağını düzelttim güzelce.
kızım odasını kendi topladı.
oğlumun nevresimini değiştirdip yatağını düzelttim.
tüm ıvır zıvır,kitap,kalem vs. toplandı.
kıyafetler vs.de.
salonda gereksiz her şey toplandı.
kanepeler,yastıklar düzeltildi.
balkonda yıkanmış yorgan vardı,kaldırıldı.
balkon toplanıp güzelce yıkandı.
nevresimleri astım dışarı askıya.
beyazları da içeriye astım.
hafta içi çamaşırları bitirimiştim aslında ama kalanları da yıkadım.
açık renkliler,koyu renkliler.
bunları c.tesi sabah erkenden astım.
mutfakda bulaşıkları makineye koydum.
ocağı,duvarları,bulaşık makinesini,fırını,tezgahı,dolapların dışını ç.suyuyla güzelce sildim.
buzdolabını,masayı ,kiler dolabının üzerini sildim.
mutfak kilimizi makineye attım,astım yatmadan.
c.tesi sabah yatakları topladık.
bazadan küçüğe olabilecek kıyafetleri ve ablasının küçülenlerini değiş tokuş yaparak düzenledim.
kardeşimin bebeğine gidecek şeyleri hem bazadan,hem kızımın odasındaki depo alanı olan dolaptan ayırdım.
pazar sabah erken kalktım yine.
küçüğün çorap çekmecesini düzenledim.
yatakları toplayıp büyük kızımın yeni kıyafetlerini ve giymediklerini düzenledim
o da dolabına asılan kıyafetlerini düzenledi.
çorap hurcunu boşaltıp düzelttim.
küçülen ve eşi olmayanları ayırdım.
öğlenden sonra arkadaşıma gittim.
dönünce ütü yaptım epeyce.hafta içi ve hafta sonu epeyce çıkmıştı.
yeni aldığımız kıyafetleri de ekleyince epey sürdü ütü.
yatmadan onları yerleştirdim.
yerleştirirken dolapları da tekrar elden geçirdim.
çocukların bugün giyeceklerini hazırladım.
yemek yaptım.
oğlumu yıkadım.
ev süprülüp silindi.halılar da yıkamadan gelmişti.
tertemiz serdim.
bugüne az daha ütü var.
öğlen gidince yatakaları toplarım.banyoyu da yıkamayı düşünüyorum.
bir türlü ona zaman bulamadım.
bu hafta normale döndüm.boş boş oturmak beni daha kötü ediyormuş onu anladım.:)
geç ama sana da günaydın canım.
c.tesi erkenden karşıya gittim.geç de dönünce uğrayamadım.
yoksa cuma yaptığım işleri keyifle yazmak istiyordum.:)
ne güzel işler yapmışsın.
banyo ve balkon yıkamak en sevdiğim işlerden.:)
çok tarif denedim ama ıspanaklı pasta hiç yapmadım.
börek de yapmışsın.
misafir mi var?
canım hoşgeldin.
nasıl gidiyor miniklerle?
özledik seni.
oh ne güzel.benim de bugün ev düzenli ben ve huzurluyum.:)
hafta sonuna göre normal ama benim gibi erkencilere göre geç.:)
benim büyük kızım çok dağıtıyor giyinip çıkarınca.
dün akşam ben de epey ütü yaptım.az kaldı.
p.tesileri herkese iş gerçekten.
çalışanalra iş yerinde,evdekilere evde.
bazen sırf evde tek başıma keyifle iş yapmak için izin alma isteği duyuyorum.:)))
evet ya küçükken ben pek dışarı çıkmıyorum çocukalrla.
çok geriliyorum.
sevdiğin insanları misafir etmek hoş bir duygu.:)
günaydın canım.kolay gelsin sana.:)
hoşgeldin canım.Günaydın herkeze uzun bi aradan sonra bnde bu saate kadar yaptıklarımı yazayim. mutfak toplandı bulasik makinesi çamaşır makinesi calistrildi kurumuş çamaşırlar kaldirildi şimdi oglumun bzim nevresimler degisicek tabi iki bebek den fırsat bulablirsem
canım bugün rahatım ruhen.Dağcı isimli arkadaş maşallah ne güzel işleriniz kalmamış :) ellerinize sağlık .
Misafirim yoktu kayınvalideme götürdüm çay içtik akrabalarla .tarifi denemelisin gerçekten :)
canım eve kaçta geldiğine bağlı.Süper yaa. Calisan bayanlar aksam neler yapıyorsunuz. Ben eve yorgun geliyorum yemegi zor yapıyorum.
çok geç yatınca geç kalkıyorsun.Selam kızlar maşallah neler yapmışsınız erkenden. Ben bugun çok halsizim hiç iş yapasım yok ama mecburen yapıcam. Aksama kvnin komşuları gelecek. Dolabmda tuzlu kurabiye var zaten bide bisküvi pastası yaptimmi tamamdır. Daha hiic bi iş yapmadım. Saat 10 30 da kkalktık kızımla kahvaltı hazırladım ona yedirdm..sonra kendim yaptım. Şimdi uyutuyorum. Çok isim var çooook....
Kızlar erken kalkmam için ne yapmam gerek. Insan böyle olunca kendini çok kötü hissediyor..
hoşgeldin canım.
hamileydin sanırım.ne zaman doğdu bebeğin?
canım bugün rahatım ruhen.
aklım evde değil.banyo kaldı.öğlen gidip yıkayacaktım ama gidemedim.
denerim canım.çocuklar da çok sever.
canım eve kaçta geldiğine bağlı.
çok geçse fazla iş yapamazsın.
ama her şeyi düzene oturtursan sıkıntı olmaz.
ben bugün kalan ütüleri yapmayı planlıyorum.bir de banyoyu yıkamalıyım.
çok geç yatınca geç kalkıyorsun.
ben de büyük kızım küçükken geç kalkardım.
hem yorgun oluyorsun,hem iş bitmiyor hemen akşama oluyor.
erken kalktığında daha dinçsin ve işleri yaptığını bile hatırlamıyorsun.
sonra kızın uyurken sen de uyursun.hem yorgunluğun geçer.
işleri yoluna erkenden koyunca kendini daha rahat hissedersin.
Ama sana tavsiyem madem erken kalkamıyorsun akşam 8 den sonra işlerini yap..tezgah da bi parça da olsa bulaşık.bırakma .uyumadan önce wc yi lavaboyu temizle.işin olmadıkça toz al mesela .çamaşırlarını akşam yıka ser yani sabaha sadece yeme yıkama derdin olsun .ben böyle yapardım.hatta fırsat bulunca ev süpürür kapıları silerdim sabah kalkınca hiç işim olmazdı =)
insan sürekli uyanmaktan perişan oluyor.Ay canım benim çok teşekkür ederim benim bu halim birazda kızıma bağlı sanırım gece öyle bi cocuk oluyor ki....
aynı geçen geceki gibi yaptı yine uyaniyo emziriyorum uyuyo sonra tekrar arka arkaya bu böyle ne kadar sürdü hatırlamıyorum bile şu an bitmiş durumdayım..
Bende 1 ay önceye kadar senin gibiydim canım geç kalkıyordum bebek te olunca işim bitmiyordu :) bebeğim diş çıkarınca uykuları bozuldu 7 de kalkar olduk :) ben de erken kalkmayı çok istiyor ama yapamıyordum kızım sağolsun alıştırdı gün bereketli oluyo sabah kalkınca .öğlene kadar tüm işler bitiyor :)
Bunuda deniycem canım teşekkür ederim..:)insan sürekli uyanmaktan perişan oluyor.
ben çalışıyordum 2. ve 3. üde.
sabah uykusuz sersem gibi işe geldiğim çok olmuştur.
biraz büyüyüncüye kadar idare edersin.
bir de erken kalkıp gündüz onunla uyumayı dene.
o uyku daha dinç hissettirir.
bu saate kadar yaptıklarım:Kahvaltı kaldırıldı koltuk örtüleri silkelendi yatak odası ve kızım ve oğlumun nevresimleri yenileri ile değiştirildi sığdığı kadarı ile kirli olan nevresimler makineye atıldı yıkanıyor.alt ve üst kat süpürüldü yerler silindi mutfağa girildi patlıcan oturtma yapıldı domates çorbası pişirildi bi adet mor lahana kıyılıp sirke tuz şeker yağ ve limonla harmanlandı cam kavonaza konuldu haliyle mutfak battı bi nescafe yapıldı soluk almak üzere bi mola verildi
canım erken kalkmak için bi neden olmalı misal çocuklarımın okulu.kızım 8.15 oğlum 8.35 evden çıkmak zorunda e tabi yanında birde sabah işe giden bir eş.Gün benim için 7 de başlıyor haliyle en geç 11 de yatıyorum sabah herkes gittikten sonra da yatmıyorum tabi yatamam zaten hasta olmadıkça.Gerçi küçük çocuk olunca uykular bölünüyor ister istemez ama sabah erken saate kalkıp bir daha uyunmazsa fark edeceğini tahmin ediyorum canım kolaylıklar diliyorum ama gerçekten güne erken başlamak inan çok bereketliSelam kızlar maşallah neler yapmışsınız erkenden. Ben bugun çok halsizim hiç iş yapasım yok ama mecburen yapıcam. Aksama kvnin komşuları gelecek. Dolabmda tuzlu kurabiye var zaten bide bisküvi pastası yaptimmi tamamdır. Daha hiic bi iş yapmadım. Saat 10 30 da kkalktık kızımla kahvaltı hazırladım ona yedirdm..sonra kendim yaptım. Şimdi uyutuyorum. Çok isim var çooook....
canım erken kalkmak için bi neden olmalı misal çocuklarımın okulu.kızım 8.15 oğlum 8.35 evden çıkmak zorunda e tabi yanında birde sabah işe giden bir eş.Gün benim için 7 de başlıyor haliyle en geç 11 de yatıyorum sabah herkes gittikten sonra da yatmıyorum tabi yatamam zaten hasta olmadıkça.Gerçi küçük çocuk olunca uykular bölünüyor ister istemez ama sabah erken saate kalkıp bir daha uyunmazsa fark edeceğini tahmin ediyorum canım kolaylıklar diliyorum ama gerçekten güne erken başlamak inan çok bereketli
Öyle canım çok rahat oluyor :) kaç aylıktı kızın .? Benim ki 7 buçuk aylıkAyyy çok iyi geliyo sizlerle konuşmak hepinize teşekkür ederim. Onu yaptım ben geçenleri boş vaktimde hep işle ggeçirdim gerçekten çok iyi oluyor ama galiba işlerimin biraz düzenli olmasi için kızımın büyümesi lazım
bugün burası güneşli.tam temizlik yapma havası.bu saate kadar yaptıklarım:Kahvaltı kaldırıldı koltuk örtüleri silkelendi yatak odası ve kızım ve oğlumun nevresimleri yenileri ile değiştirildi sığdığı kadarı ile kirli olan nevresimler makineye atıldı yıkanıyor.alt ve üst kat süpürüldü yerler silindi mutfağa girildi patlıcan oturtma yapıldı domates çorbası pişirildi bi adet mor lahana kıyılıp sirke tuz şeker yağ ve limonla harmanlandı cam kavonaza konuldu haliyle mutfak battı bi nescafe yapıldı soluk almak üzere bi mola verildi
ben yarım saat baksam tele geriliyorum.birde bu topiclere takılmak çok zevkli.ben eski bi üyeyim sonradan bi koptum buralardan unuttum. akıllı telefonlar elimizden düşmez oldu instagrama falan çok takılıyordum az işim bitsin hemen elimde telefon onun kahve keyfi bunun poğçası pastası gezmesi derken zaman heba olup gidiyordu bakma bu sosyal medya bayağı vaktimizden çalıyor neyse bigün karar aldım uygulamayı tel den sildim kk da bu topiği buldum derli toplu düzenli hanımları görünce şevkim arttı hepten
Yorumunuza çok katılıyorum :)birde bu topiclere takılmak çok zevkli.ben eski bi üyeyim sonradan bi koptum buralardan unuttum. akıllı telefonlar elimizden düşmez oldu instagrama falan çok takılıyordum az işim bitsin hemen elimde telefon onun kahve keyfi bunun poğçası pastası gezmesi derken zaman heba olup gidiyordu bakma bu sosyal medya bayağı vaktimizden çalıyor neyse bigün karar aldım uygulamayı tel den sildim kk da bu topiği buldum derli toplu düzenli hanımları görünce şevkim arttı hepten
sirke de koyuyorum tabi dedim biran acaba yazmayı mı unuttum ama yazmışım .tadı da güzel birde böyle bi kere uğraşıyorsun sonra 1 hafta boyunca istediğim kadar tüketiyorum cam kavanozda buzdolabına koyupbugün burası güneşli.tam temizlik yapma havası.
camlarım silinecek.evde olsam ne güzel olurdu.
sirke koymadın mıcanım?
tadı nasıl oluyor?
ben yarım saat baksam tele geriliyorum.
ister istemez zamanı çalıyor.
limonu görünce ona odaklanmışım:)sirke de koyuyorum tabi dedim biran acaba yazmayı mı unuttum ama yazmışım .tadı da güzel birde böyle bi kere uğraşıyorsun sonra 1 hafta boyunca istediğim kadar tüketiyorum cam kavanozda buzdolabına koyup
birde bu topiclere takılmak çok zevkli.ben eski bi üyeyim sonradan bi koptum buralardan unuttum. akıllı telefonlar elimizden düşmez oldu instagrama falan çok takılıyordum az işim bitsin hemen elimde telefon onun kahve keyfi bunun poğçası pastası gezmesi derken zaman heba olup gidiyordu bakma bu sosyal medya bayağı vaktimizden çalıyor neyse bigün karar aldım uygulamayı tel den sildim kk da bu topiği buldum derli toplu düzenli hanımları görünce şevkim arttı hepten
Öyle canım çok rahat oluyor :) kaç aylıktı kızın .? Benim ki 7 buçuk aylık
bugün burası güneşli.tam temizlik yapma havası.
camlarım silinecek.evde olsam ne güzel olurdu.
sirke koymadın mıcanım?
tadı nasıl oluyor?
ben yarım saat baksam tele geriliyorum.
ister istemez zamanı çalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?