- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.180
- 898
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #26.341
Günaydın söyle bir ugramisken dünün raporunu verim;
Mutfak toplandı ocak davlumbaz tezgah üstü silindi bulasik makinesi calistirildi
Koltuk örtüleri makineye atılıp yıkandı
Balkondakı çamaşırlar toplandı bakliyat dolabı silindip düzenlendi balkon camı silindi supuruldu silindi.aslında niyetim daha fazla iş yapmaktı ama cocuklrla yetsmedi
Maşallah canım bana göre çok çok çok iyi yapmışsın. :)
Ne kadarlık oldu canım bebiş?
hic kullanmadim biminki iyiAcenin camaşır suyunu tavsiye eder misiniz
Domestos?hic kullanmadim biminki iyi
O da guzel ama cok yogun . Biminki yetiyor bence. Siz ne kullaniyirsunuz?Domestos?
Ben tuz ruuhu ama zaraliymisO da guzel ama cok yogun . Biminki yetiyor bence. Siz ne kullaniyirsunuz?
Of hepsi zararli. Sadece wc ve lavaboya kullanmak gerekiyor. Diger yerlere sirke yetiyor.Ben tuz ruuhu ama zaraliymis
Acenin camaşır suyunu deneyeceğimOf hepsi zararli. Sadece wc ve lavaboya kullanmak gerekiyor. Diger yerlere sirke yetiyor.
eğer yapmaya mecbursan sevmenin yollarını bulacaksın.:)Nefret ediyorum ya ev işlerinden
merhaba canım,bak misafir nasıl itici bir kuvvet olmuş sana.Günaydın geçmişe sonra bakayım, Dünün raporunu vereyim, hiç iş yapasım yoktu ta ki ablam sana gelicem diyene kadar:)
Hemen butun evi topladım
Halıları fırçaladım
Kuruyan camaşırları yerleştirdim
Evi süpürdüm
Toz aldım
Banyoyu temizledim
Wc yi temizledim
Mutfağı topladım
Oglumu okula hazırladim, tekrar yaptık
Duşa girdim hazırlandım cıktık
Okuldan sonra markete uğrayip eksikleri aldim
Kv de bendeyken hemen yemeklere girıstim, o varken çoğunu yaptim, oğluma baktı yoksa yapamazdım
Etli patlıcan yemegi, bulgur pilavı, ayran çorbası, taze etli kabak dolması, kuru biber dolması etli, yoğurtlu havuç salatası, patatesli borek bunu ablam gelince o yaptı, şerbeti sutlu tatlı:)
Bu arada çıkan bulasiklari yıkadim, makineyi boşalttım
Yeğenlerimle oglumu almaya gittik
Akşam yemekleri yedik
Çay fasli, cocuklardı derken yoruldum epey:)
Misafirler gidince kuruyan camaşırları topladim yetleştirdim
Mutfağı toplamıştım misafirler gitmeden, onlar gittikten sonrada çay bulaşığını topladım
Bebeğimi uyutup yattım
ben arada kullanıyorum.Acenin camaşır suyunu tavsiye eder misiniz
yok canim senin yanindan bile gecememsüpersin canım maşallah
ben halı silme uzmanı sayılmam bu sene siliyorum. önceden silmezdim. ne deterjan kullanılır bilmiyorum açıkçası ben ne bulursam atıyorum suyun içinebugün attıklarımı sayayım: arap sabunu, kosla oxi action, domestos(renkliler için leke çıkarıcısı),ersağ genel temizlik sıvısı ve damla konsantresi, amway loc az kaldı cif-yumuşatıcı falan da katarım içine yakında
tesekkur edrim canimaynen ,ben de katlamaktan nefret ediyorum.
o yüzden toplarken katlıyorum genelde.
içeri girince elim varmıyor.
baya iş yapmışsın canım.
gece uykusuz kaldığın için sabah bir şey yapmak gelmiyordur icinden.
dagci .!.:önceki düzenine alışık olduğun için canın sıkılıyor.
ben de büyük kızım da öyleydim.
küçükde de toplam 4 ay evde kaldım.
erken doğdu ve çok zor bir ameliyat geçirdim.
yani ok uzun süre normal hayatıma dönemedim.
tam iyi hissederken iznim bitti.
öğlene kadar bebeği yıkama,kahvaltı vs. işleri oluyordu.
sonra da 16 ya akdar evi toplayıp işleri bitirmeye çalışıyordum.
tam süpürmeye geçeceğim hava kararıyor çocuklar geliyordu.
sağlıklı olup işten yorulmak ne büyük nimetmiş demiştim hamilelik ve sonrası yaşadığım zor günlerde.
her şey geçiyor.bebekler büyüyor.yorgunluktan anlamıyorsun bile.
bir de kış bebeğiyse yat kalk yaz geliyor.:)
eflalim .!.:Günaydın geçmişe sonra bakayım, Dünün raporunu vereyim, hiç iş yapasım yoktu ta ki ablam sana gelicem diyene kadar:)
Hemen butun evi topladım
Halıları fırçaladım
Kuruyan camaşırları yerleştirdim
Evi süpürdüm
Toz aldım
Banyoyu temizledim
Wc yi temizledim
Mutfağı topladım
Oglumu okula hazırladim, tekrar yaptık
Duşa girdim hazırlandım cıktık
Okuldan sonra markete uğrayip eksikleri aldim
Kv de bendeyken hemen yemeklere girıstim, o varken çoğunu yaptim, oğluma baktı yoksa yapamazdım
Etli patlıcan yemegi, bulgur pilavı, ayran çorbası, taze etli kabak dolması, kuru biber dolması etli, yoğurtlu havuç salatası, patatesli borek bunu ablam gelince o yaptı, şerbeti sutlu tatlı:)
Bu arada çıkan bulasiklari yıkadim, makineyi boşalttım
Yeğenlerimle oglumu almaya gittik
Akşam yemekleri yedik
Çay fasli, cocuklardı derken yoruldum epey:)
Misafirler gidince kuruyan camaşırları topladim yetleştirdim
Mutfağı toplamıştım misafirler gitmeden, onlar gittikten sonrada çay bulaşığını topladım
Bebeğimi uyutup yattım
tesekkur ederim tatlim.Sende gayet iyisin canım 2 aylık oldu bebek
İki gündür hiç iş yapasım yok yani topiğe bile girmedim şevke gelmeyim diye :) bi girdiö rapor psikolojimi bozdu valla :))ARA RAPOR -1-
beyazları yıkayıp dışarı astım hava güzel diye. azlardı zaten çamaşırlığın yarısı doldu. öyle olunca koyu renkleri de yıkadım. hepsi sığmadılar. arada kontrol edip kuruyanların yerine asıyorum.
salonu kabaca süpürdüm. çocuk odasının halısını salona alıp sildim. camları açıp camın önündeki koltuğa attım kurusun diye.
yatak odasındaki 2 yolluğu aldım sırayla onları da silip bir köşede kurumaya bıraktım.
oturma odasındaki halıyı yeni silmiştim ama maşallah lekelemeden duramıyoruz. sadece lekeli yerlerini sildim.
mutfakta olmaması gereken malzemeleri koridora çıkardım (yerlerine daha sonra götürücem). molaya geçtim :)
ARA RAPOR -2-
mutfak masası ve puflarını koridora çıkarmakla başladım işe. mutfağın yerini süpürdüm. halısını altlı üstlü süpürüp kaldırdım. (silinmesi gerekiyor)
bulaşık makinesini çektim. arkasında kalan duvarı sildim yağ sökücüyle. makinenin kenarlarını ve arkasını sildim. yerini de silip tekrar yerleştirdim.
setüstü ocağım bulaşık makinesinin üstünde duruyor. onun da kenarlarını üstünü yağ sökücüyle sildim. birleşim yerlerinde yağlar birikmiş onları diş fırçasıyla temizledim.
buzdolabını çektim. (belim koptu bu arada) altını sildim. dolabın kenarlarını ve arkasını silip onu da yerleştirdim.
tekrar tüm mutfağı süpürüp mopla sildim. masayı ve pufları yerine koydum. halıyı sermedim. silince sericem.
çamaşırları kontrol edip kuruyanları topladım.
-SON RAPOR-
bulaşık makinesini boşaltıp tekrar yerleştirdim. elde yıkanacakları yıkadım. yemek yaptım.
koridoru ve oturma odasını süpürdüm.
çocuk odasının halısı kurumuş. yerleri süpürüp sildim halıyı serdim tekrar süpürdüm.
yarın için mantar kavurdum. eve geldiğimde sadece sotelerim.
poğaça hamuru yoğurdum yine. ama yemeği yiyince tüm yorgunluk üstüme çöktüğü için dolaba koydum yarın yaparım inşallah. oğlan bir de kek istiyor yanına :)
yemek yendi. bulaşıklar toplandı. tezgah ve lavabo temizlendi. tabi masa da silindi.
8 parça ütü yaptım. (aslında çoooook fazla ütüm var ama gücüm yok yarın bitiririm inşallah.)
saçımı yıkadım banyo yapacak bile gücüm yok
şimdi sakinleştirici bitki çayımı içiyorum bitince yatıcam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?