En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Kızlar ben şey sorucam şimdi bu hani fakir mop falan var ya onun gibi kullanan var mi almayı düşünüyorum çocuk olunca evi temizleme işini hizlandirmam lazım halıları da süpürsün istiyorum

fakirin mopunu ben kullanıyorum canım. ama süpürmeyle alakası yok. zaten süpürmesini bekleme viledanın yerini tutacak bir ürün bu. ben aldıktan sonra "hijyenik vileda" koymuştum adını :)) ev temizleme işini hızlandırmaz ama bebekli evler için (özellikle de emekleyen bebekler için) olması gerek bence. hem deterjan kullanmıyorsun hem de sıcak buharla temizlediği için deterjandan daha fazla hijyen sağlıyor. tabi farklı markalara bakmakta yarar var almayı düşünürsen. fakirinki ileri geri hareketiyle buhar salıyor. bu özellik vileda gibi kullanımda işini kolaylaştırsa da kapı-duvar gibi dik yüzeyleri temizlemeni engelliyor. farklı markalarda tutma yerinde buhar tabancası olanlar var. onlardan alırsan dik yüzeylerde de kullanabilirsin.

kaç günlük raporu nasıl aklında tutuyosun?bir yere mi yazıyorsun?ben gün içinde yaptığımı unutuyorum

Dün bütün çamaşırlar yıkandı kuruyanlari yerine kalktı utulenicekler ayrıldı bizim nevresimler degistirildi yemek yapıldı çocuklar yıkandı derken pek is yapmadım.bugün öğlene kadar;
-Tezgah ocak ciflendi
-bulasik makinesi calistirildi
-mutfak dolap kapakları silindi kimisininde içi
-buzdolabı cekildi arkada kalan fayansi ciflendi
-yandaki pimapen ciflendi
-altı silindi süpürüldü
Şimdi çocuklar uyutuluyor sorada mutfak camalrindan devam edicem

Burayı okuyup okuyup eve gidip temizliğe girişiyorum.
Dün hastaydım hemde yorgundum ama bir duşa girdim sonra başladım çamaşır suyu ile dezenfekteye sonra çamaşır attım filan
Güzel oluyor burası ya

Cuma günü misafirler olacak 10 kişi falan, o güne hazırlık oluyor hem de,
Bu hafta baya bi elden geçirmem gerek evi

Dun yerler kalmisti aksam arkadas cagirdi yan komşu oglan da gece 12 de uyuynca kaldi.
bugun
kahvaltı fasli sonra mutfagi topladim sildim heryeri
ev süpürdüm
sildim
yemek yaptim kuru fasulye bir de bulgur pilavı yaparim tamam

balkonum cok kirli kullanmiyrum kışın ama oturma odasindan boylu boyunca gorunuyo cok buyuk bi ara yikiycam ins.diger ikisi kapali supur sil yeterli:)

[QUOTE="Yagmurluk, post: 43831538, member: 17949t 12 den buyana mutfak cami silmekdeyim ne yazikki cocuklrin ikiside durmuo büyük brazda olsa uyudu ama küçük hic durmuo ne sinir biseydir çocuklarla is yapmak[/QUOTE]
Benimde 10 aylik oglum cok iyi anliyrum seni bi isin basina kirk kere gidiyorsun

[QUOTE="Yagmurluk, post: 43831538, member: 17949t 12 den buyana mutfak cami silmekdeyim ne yazikki cocuklrin ikiside durmuo büyük brazda olsa uyudu ama küçük hic durmuo ne sinir biseydir çocuklarla is yapmak
Benimde 10 aylik oglum cok iyi anliyrum seni bi isin basina kirk kere gidiyorsun[/QUOTE]

sorma ya inanki 12den bu zamana kadar anca bitti cam

İyi günler arkadaşlar :)
Bi kaç gündür giremedim hiç topiğe ama okudum herkes döktürmüş maşallah :)
Bende aynı düzen gidiyorum.
üç gün içinde ne yaptım derseniz ;
Kahvaltı hazırlığı yla güne başlıyorum .
sonra bulaşık ları makineye attım.
elde yıkanacakları yıkadım.
ocak bulaşık makinesinin buzdolabının fırının yüzünü sildim.
mutfak dolaplarını sildim.
karşı fayansları temizledim.
evi süpürdüm.
yerleri sildim.
küçük halıları çırptım.
kapılarımı sildim.
Wc yi banyoyu baştan aşağı yıkadım.
3 makine çamaşır yıkadım.
serdim kurudu katladım.
ütü yaptım.
Balkonu da yıkıyorum ama kışın hava kirli olduğu için hiç temiz kalmıyo peşine düşmüyorum bende =)
akşam yemeği hazırlığı ve bulaşığı sabit iş
devamlı ev topluyorum :)
Ve sobaların külü ,içinin doldurulması kızım derken akşam oluyor .
Camlarım felaket durumdalar inşallah birgün de onları silerim.:)
Herkese tertemiz günler :)

Soba mı kullanıyosun keşke benim evimde de olsa

Soba mı kullanıyosun keşke benim evimde de olsa
Malesef evet canım :)
bende sobayı eskiyi anımsattığı için seviyordum ama kullandıkça sevmemeye başladım.inşallah en kısa zamanda kaloriferli bi eve geçerim.
çok zor canım .
3. Kata kömür odun çıkarmak.külünü indirmek falan.9 aylık da bebeğim var iyice zor oluyo iş .başka o daya iş yapmaya gidemiyosun soba ilgisini çekiyo gidiyo ,
sabah kalkıyosun yarım saat çocuğunun altını temizle karnını doyur uğraşıyosun ya soba da öyle :) külünü temizle içini doldur falan tam bi işkence :)
daha boru temizliğini falan anlatmıyorum :)

kaç günlük raporu nasıl aklında tutuyosun?bir yere mi yazıyorsun?ben gün içinde yaptığımı unutuyorum
Yok canım nerde aklimda tutucam eski ben olsa hafızam iyiyfdi) simdi gün icinde unutuyorum:) not alıyorum buraya yazıcam diye:)

Allah yardımcın olsun canım. çok zor. evlenmeden önceki evimiz sobalıydı. Sobanın yanmadığı odaya su içmeye bile gidemiyorsun ki bir de bebeğin var. Gerçekten rahat edeceğin bir eve geçmeni gönülden diliyorum.

Bu arada bugün sadece çamaşırları katladım. mutfağı topladım.Akşama da Kv'ler geliyormuş.Artık camlar ne zaman silinir bilmiyorum.

Aynen öyle canım su içmeye bile gidemiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…