- 29 Nisan 2015
- 454
- 558
- 18
- 30
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #26.801
maşallah canım iyi iş yapmışsın sen de. buharlı mopum lekeleri çıkarmıyor maalesef öyle bir özelliği yok. ben çıkarır diye almıştım ama kılavuzunda yazıyor çıkarmaz diyeben fakirin mopunu kullanıyorum. zamanında 180'e almıştım ama şimdi daha ucuz sanırım. leke çıkarmıyor ama halıları daha parlak ve kabarık gösteriyor. en önemlisi de hijyen sağlıyor. raporun devamını yazdım bu arada ama son bir tur daha çıkacak gibi. güya hastayım ve raporluyum sabah 7'den beri ayaktayım ve daha da yatacak durumda değilim işler bitmiyor. ama evim eve benzedi hehe :)))
Öğle evi toplayip mis gibi yemegimi de yapmistim sonra ablama gittim.
geldiğimde her yet dagilmis cok canim sıkıldı
esim kombiyi temizletmis kilerde o da ordakileri disari cikarmis tezgah batmis
yemek yemis masa daginik offf
hic mecalim yok vucudum kirgin nane limon kaynatip iceyim bari mecburen de ortaligi topluycam
masallahkuzucuk15 cnntrm gulenyuzumsunsen dokturmussunuz
Evet arkadsşlar geldim.çayımı da koydum ocağa şimdi yazabilirim ev de tertemiz oldu mis gibi.bir makine çamaşır attım makineye.halıları hali fırçasıyla taradım küçük olanları silkeledim.bütğn yerleri elimle sildim.halıları yaydım bu seferde süpürgeye süpürdüm.2 makine çamaşır toplamıştım onları katladım yerlerine yerleştirdim ütüleri ayırdım.bunlar daha üst katta yaptıklarım.dolapların tozunu aldım aynalarını sildim çorap çekmecelerini düzenledim .bşten çamaşırları astım asmadan terası yıkadım.banyoyu domestoslamıştım önceden bu sefer yıkadım yerlerini sildim lavaboyu cifledim bataryaları kuruladım yere paspası serdim havluları değiştim aynasını sildim.merdivenleri sile sile aşağıya indim.bütün halıları fırçaladım süpürdüm.yerleri sildim.salonun tozunu aldım düzelttim.mutfak çekmecelerini yeniden düzenledim ankastre Ocak -fırın davlumbaz ayrıntılı silindi .tezgahı sildim düzenledim.mutfaktan çıkmadan bi su dsha yerleri sildim mis gibi yaptım.yemek yapmadım dünden kalanlarda idare ettik.ara holdeki gömme dolanın içini tekrar düzenledim.temizlik malzemeleri var alt dolapta .düzenleyince bayağı bi yer açıldı.allttaki tuvaleti de temizleyip havlusunu değiştim.çöpleri attım çöp kovasını dezenfekte edip yeni torba geçirdim.bütğn bezleri kovaya atıp kaynar suda beklettim .beyaz kalıp sabunla iyice yıkayıp bu seferde çamaşır suyuna bastım.bir gece de öyle bekleteceğim.iim bittikten sonra banyo tuvalet ve odalara da yumoş extra sıktım.mis gibi oldu evim mis .ellerime sağlık.bugünkü temizlikte bana eşlik eden Arap sabunu -cif -Marc yumoş extra /domestos ve yağ çöz ekibine çok teşekkür ederim .
sirke ve karbonat gerçekten çok iyi,yağçözün çıkaramadıklarını bile çıkarıyor,süper bişey hem de zararsızhepsi zararlı maalesef canımben de son zamanlarda azaltmaya çalışıyorum kimyasal kullanımını elimden geldiğince. özellikle mutfakta çamaşır suyunu bıraktım. sirke ve karbonatla takılıyorum.
ben de yaptım akşamdan koydum sabah bir baktım kireç mireç kalmamıştıValla aynen benimde hiç içime sinmiyor sanki temizlenmiyor gibi geçen bi kettleye limon tuzu attım hiç sökülmedi kireci
Ben niye beceremedim ki yaaaben de yaptım akşamdan koydum sabah bir baktım kireç mireç kalmamıştı
Krem cifle telleyeceksin anca öyle çıkarkızlaarr fırın yağını nasıl temizleyebilirim.. karbonatla beklettim , fırın temizleyici kullandım yok.. ben yokken eşim yemek yapmıştı yağ taşmış alt tarafı siyah oldu. ne yapsam çıkmadı fikri olan var mı ?
fırınımın kendi kendini temizleme özelliği var.kullanma klavuzunda kesinlikle bastırarak ovmayın yazıyor. yüzeye zarar verirmiş. kendi kendine temizleme özelliğini de kullandık fakat çıkmadıKrem cifle telleyeceksin anca öyle çıkar
limon tuzunu az mı koydun?ya da az mı beklettin? ya da çok mu kireçliydi acaba?Ben niye beceremedim ki yaaa
sirkeyle karbonatı karıştır ve kirli yere sür biraz bekle sonra telle (zarar görmüyecek bir yerse eğer) yada süngerin sert kısmıyla temizleyebilirsin ben bu yöntemle yağçözün gönderemediğini bile gönderdim istediğin sonucu alamazsan bir daha tekrarlarsın mis gibi pırıl pırıl olur inşallahkızlaarr fırın yağını nasıl temizleyebilirim.. karbonatla beklettim , fırın temizleyici kullandım yok.. ben yokken eşim yemek yapmıştı yağ taşmış alt tarafı siyah oldu. ne yapsam çıkmadı fikri olan var mı ?
ÇOK TEŞEKKÜRLER :) DENERİM BU AKŞAMsirkeyle karbonatı karıştır ve kirli yere sür biraz bekle sonra telle (zarar görmüyecek bir yerse eğer) yada süngerin sert kısmıyla temizleyebilirsin ben bu yöntemle yağçözün gönderemediğini bile gönderdim istediğin sonucu alamazsan bir daha tekrarlarsın mis gibi pırıl pırıl olur inşallah
Yok öokta kireçli değildi 1 hafta evvel porçözlemiştim akşamdan bekletmeyi deneyim bidelimon tuzunu az mı koydun?ya da az mı beklettin? ya da çok mu kireçliydi acaba?
Bizim ufaklık büyüdükçe halılar dahada batmaya başladı. Lekeler de ciksaymis ne iyi olurmuş. :) netten baktm o civarda fiyatı mopunda. Sen nasıl temizliyosun halılarıni?
Evet canim gördüm raporu. Maşallah hiç durmuyosun. :) bak ben iki gündür erken kalkiyorum ama bu saat oldu hala oturuyorum. Sonra da çocukla ne kadar olursa. Niyeyse erken baslayamiyorum işlere. Bide hız kazanamadim bi türlü.
Teşekkür ederiz canim :)
Benim eşimde evlendigimiz zaman bana yardımcı oluyodu şimdi yediğini toplamiyor. Niye degisiyolar ki anlamıyorum?
sirke ve karbonat gerçekten çok iyi,yağçözün çıkaramadıklarını bile çıkarıyor,süper bişey hem de zararsız
halılar için amway LOC, kosla oxi action, arap sabunu falan karışıtırıp marketten aldığımız liflerle (tülden top şeklinde olanlardan) siliyorum. mopu sadece hijyen amaçlı kullanıyorum. hem de halıyı daha kabarık ve parlak yapıyor. ben de 1 gün sıkı çalışıp sonra yatışa geçiyorum canım. çarşambadan beri bir işe elimi sürmedim desem olur yani. sadece geceden ortalığı toplayıp yatıyorum sabah da işe gitmeden yatakları toplayıp örtülerini serip çıkıyorum o kadar. kv'ler bende bugün üstünkörü süpürmüşler evi. yarın banyo wc temizler toz alırım yeter. benim eşim bana çok yardım ettiğini iddia eder ama ne zaman yapıyor bilmiyorumüstünden çıkardıklarını yerlerden, yiyip içtiklerini odalardan topluyorum anlamadım gitti nasıl yardım ettiğini
aynen canım ben de yeni yeni alışmaya çalışıyorum sirke ve karbonata ama gayet iyi gidiyor şimdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?