- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #11.741
Selam milleeeeeet;
sabah kahvaltısından sonra mutfağı topladım, bulaşık mak. çalıştırdım. çorba yaptım. çamaşır mak. çalıştırdım. arka balkonu yıkadım, sildim. oğlumun odasını topladım, süpürdüm, tozunu aldım, camını sildim, nevresimlerini değiştirdim. yatak odasını topladım, süpürdüm, tozunu aldım, camını sildim, nevresimlerini değiştirdim. çamaşırları astım, yenilerini makineye attım, onları da astım, şimdi 3. posta bitmek üzere. salonu topladım, süpürdüm. antreyi ve holü ve mutfağı süpürdüm. yemek hazırladım. mutfak balkonunu yıkadım, sildim. üstünkörü banyoyu yıkadım, birazdan tekrar yıkayacam. markete gidip alışveriş yaptık.
aralarda oğluma yemek yedirmeye çalıştım falan.
daha da yapacak bi dünya işim var. yemekten sonra mutfağı toplamadım mesela, şimdi mutfağı halletmem gerek.
benimde balkon temizliğiyle başım dertte. hamile kaldığımdan beri eşimi sigara içmesi için balkona attım. bu sefer onla başa çıkamıyorum. yıkıyorum, kül tabağıda koymama rağmen iki günde zannedersinizki biri gelip bi kova kül boşaltmış balkona. havada soğuk ,sularla yıkarken üşüyorum.
benimde balkon temizliğiyle başım dertte. hamile kaldığımdan beri eşimi sigara içmesi için balkona attım. bu sefer onla başa çıkamıyorum. yıkıyorum, kül tabağıda koymama rağmen iki günde zannedersinizki biri gelip bi kova kül boşaltmış balkona. havada soğuk ,sularla yıkarken üşüyorum.
ooyyyyy o nasıl günaydın kız aziiii öyle
ooyyyyy o nasıl günaydın kız aziiii öyle
gel bak bu daha başlangıç der gibi
güllerin çok güzelmiş azi bi de adam ne yapsa yaranamıyo sana heee
neyse kurabiyeler de çok güzel görünüyo tadı nasıldı :26:
kizlar biri bana dudukluyu nasil kullanicagimi anlatir mi:26:
ne pişireceksen düdüklüye koy çok fazla su koyma kapaktan 4 parmak kdr aşağıda olsun en fazla.
kapağını sıkıca kapa.
ilk başta yüksek ateşte kaynayana kdr bkle. ama düdük denen yeri açık olacak ordan buhar çıkacak çıkarken de ses gelecek işte o ses gelmeye başladığı zman altını kısacaksın o buhar çıkan yeri de kapatacaksın. pişirmek istediğin şeye göre süresi değişir. etse 1 saat tavuksa yarm saat çorbaysa 15 dk filan.pişince altını kapat açmadan bkle buharı çıksın. 5 10 dk bkledkten sonra o düdük denen yeri açıp buharın çıkmasına da yardmcı olablrsn ama sakın buhar çıkmadan açma.
canim detayli anlatimin icin tesekkur ederimet haslicaktim ama korktum normal tencerede koydum pismeye esim gelsin ilk onla deniyim sonra tek basina yaparim:18:
bi de bir sey sorucam su ortadaki yer var ya o nasil cikariliyo daha dogrusu kapak nasil acilip icine bi seyler konuyor bi turlu su ortadaki serit gibi seyi cikaramadim da:26:
resim koysan daha iyi anlayabilirm canım ya tıpa filan anlamadım.
canim yani demek istedigim tencerenin kapagi kapali ve acip cikaramiyorum
kolunu cekiyorum kenarlari kivriliyo ama tam olarak kapagi acamiyorum
kapağı tencerenin içerisine giren düdüklülerden mi senn ki
evet canim
kolu çevirdin gevşedi ama kapak hala içerde dimi. işte ozman kapağı çapraz kaldıpı çıkaracaksın zorla biraz kayıp çıkacak.
kapağın içe doğru yamulan tarafını önce çıkarmya çalış. hani rulo yaparsın da kağıdı çıkarırsın ya biyerden öyleymiş gbi düşün tencerenin ağzından çıkar biraz zor çıkar kuvvetli çıkar
ay ne kadar zor cikaramiyorumya cikardim diyelim bunu her seferinde nasil yapicam nasil takicam off kolum koptu ama cikmadi
bi alıştın mı kolay da bir denk getirebilsen zamanla o da gevşiyor daha raht çıkıyor. bnce de saçma bir kapak olmuş
simdi ben bunu iceriye kivrilan kismindan mi bastirarak cikariyim yoksa kivrilmayan tarafindan mi:26:cok soru sordum ama hala cikaramadim kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?