- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #16.701
betül çalışıyo musun sen bana en kolay yne yemek yapmak gelyo gerçi mutfağım çok küçük lojmanda oturduğum için ama diğer işleri yapmayı hiç sevmiyorum valla bide ev lojman böle temzleynce bile pırıl pırıl durmuyo sanki o yzden de pek içimden gelmyo iş yapmak eski evim daha gzeldi her pazartesi düzenli mis gbi yapardım valla pek gelen gdenm de olmaynca boşverdm iyicene...
7 buçukta kalkarım kocayı ve büyk oğlumu yollarım temizliği oyalanmadan yapsam saat 10--11 gbi işim biter ama tembellik işte hala işler beni bekliyo sadece süpürdm bulşık ve tozlar duruyo daha..
Bu olmadı işte tembel tenekeler siziay bu sorudan çok korkuyodumçünkü çok bişey diil hiç bişey yapamadım.
eve gittim
çocuğu annemden aldım
yemekleri ısıttım , sofrayı kurdum
masayı topladım
bizim baby yıkadım
sonra bi baş ağırsı dayanamadım yattım
bulaşıklar bile duruo hala
Tanisiriz canımhoşbulduk ev sahibesi...pek tanımıyorum sizleri ama zamnla artık yaşları,, çocuk kaç tane onu falan öğrenirim...
Ana sayfadaki yemekle ilgili kısım komple kalinkaselin diye bi arkadaşa ait canımanaağğmm teftiş mi var..... dur yaaww ben yeniyim daha...
doğurma kıss işler aksar... gerçi sen onunda çaresini bulu verirsin....
ama ben hep geç uyuyom gene 00.30 u gördüm valla.... kabak yemeği yalan oldu.... patates haşladım :)) ne yediğimin önemi yok karnım doysun diye bakıyorum... dur şu küççük oda toplansın yemek düzenimide oturtcam inşallah... beni de yonta yonta ev hanımı yapcan valla.... ilk sayfaları dün okudum şu fikrine bayıldım soğanı kavur kavanozda sakla bir hafta kullan işte bu benim kurtarıcım olur... ennn nefret ettiğim şey soğan doğramak saçım başım elim her yerim soğan kokuyo... bunu denicem... çok tuttum bu fikri.... denicem bu hafta sonu bi kazan soğan kavurcam koycam kavanoza heytt bee... uzman olcam ben burda...
Abla çok yorma kendini:18:Hatunlar napıyorsunuz bakıyım ben kalkınca yatağımı topladım cocuklar bugun de evde kahvaltı yaptık kahvaltı sofrasını mutfakta bırakıp hemen iğne olaya gittim biraz once geldim yapılacak işlerim mutfağı toplıcam, ev supurcem toplıcam banyo silinecek yemek yapılacak
sabahleyin kalktım ojelerimide sürdüm... neymiş azerin sürmüş bende sürcekmişim.... malum alışmamış şeyde don durmazmış tırnaklarımı çarpmadığım sürtmediğim yer kalmadı.... ömrü hayatımda sürtünmediği kadar sürtündü her yere... fermuara takıldı kapıya sürtündü duvara sürtündü... ve rezil oldu ojeciklerim....pes edermiyim sildim bi daha sürdüm...
bu gün cumaymışş... ben perşembe sanıyordum... yarına o işler biteceeek mecbur... yarın dolmalar var mercimek köfteleri var ohooo....
valla ayarım bozuk her yer gözüme batar oldu.... cam silesim var... koca yaz silmedim iki günde bir yağmur yağıyo nerdeyse şimdi cam silesim var... her kuşu öptüm kaldı leylek....
neyse bu akşam yapacaklarım;
- küçük oda toparlanacak..... bıkktınız biliyorum
- ütü yapılacak.... bundanda bıktınız evit
- kabak yemeği... kabak tadı verdi dimi, banada....
- genel bi dağınıklık toparlaması...
- atılcak eski şeyler ve şu ayrılamadığım, ama artık su alan botlar atayım artık yani... nasıl bir cimriyim ben yahu... parçalanmış ayakkabıyı atmaya kıyamıyorum.... attıkça ruh halimde düzelecek inanıyorum... başarabilirim....dün akşam çıkarıp çıkarıp geri aldım yaaa yok böyle bir şey.... ve o spor ayakkabılar ahı gitmiş vahı kalmış bi kurtul artık....
- kurumuş bulaşıklar yerleştirilecek...
- ev komple süpürülüp silinecek...
- toz alınacak
- çoraplar eşleştirilecek
yukardakilere bende ianmıyorum ama çabalıcam inşallah....
dün arkadaşım aradı beni aramışın beni mi çağarcan yoksa dedi... ben o vakit küçük oda da bir tümbek eşyanın ortasında idim.... aaaa dedim sakın bu akşam gelme... evimi toplıyayım çağarcam ben seni dedim... heee anladım kırmızı kar yağınca dimi dedi.... baaaak lafaa baaakk.... işte bu intibayı çürütmek istiyorum arkadaşlar.... haftaya o arkadaş buraya gelecekk..... aha da buraya yazıyorum.... bööle kalmalı.....
Hanimlar merhaba cok guzel bir topik burasi :)canin birsey yapmak istemese ac oku,acayip gaza geliyor insan :))ben dun heryeri topladim,sildim,temizledim,utumude yaptim.bugun tembellik yapiyorum.actim evi havalandirdim,dun koltuklara serdigim ortuleri yikadim,miss gibi yumusatici kokuyor ev :)) ama mutfagim et kokuyor,dun firinda pisirmistim,kokusu gecmedi halen,tarcin kaynatayim en iyisi sonra,yoksa yumusaticiylami yapsam.
Birde benim soyle bir sorunum var,yazin konserve yapmistim,giriste kilerim var,sanki evin kapisindan iceri girince eksi eksi burnuma kokular geliyor,rahatsiz oluyorum.bu duruma bir cozum yolu varmidir acaba?oyle kimyasal kokulari sevmiyorum,o kokulari her icimize cekiste bizi zehirleyip,temiz hava almamizi engelliyor.o yuzden oda kokusu kullanmiyorum.
ve cogu yuzey temizleyiciye tas cikaracak birsey kesfettim.elma sirkesi ve bulasik deterjanii,mobilyalarin tozunu almak ve yeri silmek icin ideeal.hem temizliyor hem mikrop kiriyor.malesef cogu yuzey temizleyici mobilyalarimi mahvetti,bu temizlik yontemi hem pahali degil,hemde mikroplari kirip,gec tozlanmasini sagliyor.bir de sirke gercekten cok mucizevi birsey,temizlikten sonraki o agirlik kalkiyor sanki,hani nazara iyi gelir derler ya,ne kadar dogru bilmiyorum.
bu karisimla,ayni zamanda beyaz olan mutfak doplaplarimida sildim,tertemiz yapti,benim diyen temizleyiciye o kadar para vermem artik
eksta olarark ciling bang urunleri olmazsa olmazim,biraz pahali ama zor lekeleri cikarmak icin birebir,birde eksta klozet temizleyicisi ve fis fisini kullaniyorum.diger urunlerim halen kutularda duruyor.balkon yikarken falan kullanayim en iyisi.
onun haricinde beyazlarimdan yana dertliyim,digerleri gayet temiz,ama annemin zamaninda yaptigi ceyizlik beyaz havlularim var,senelerdir kullaniyorum,o kadar yuksek derecede camasir sulariyla yikadigim halde temizlenmiyor,hatta genis bir tencerede eski usul kaynatarak bile denedim o da sonuc vermedi,acaba hani su vanish tozlar varya onlar ise yarar mi ?yoksa dogal bir onerisi olan varsa onuda deneyebilirim.
Bu olmadı işte tembel tenekeler siziyarın da bi şey yapmazsaniz sifiri basicam senle betule
Tanisiriz canım
23 yaşındayım 4 yıllık evliyim
3 yaşında kızım var 6 aylık hamileyim
Azeriyim Azerbaycan'da yaşıyorum
Ana sayfadaki yemekle ilgili kısım komple kalinkaselin diye bi arkadaşa ait canımkendisi de çalışıyo
Abla çok yorma kendini:18:
ne küçük odaymis kız Betül 3 gündür bitmek bilmedi
Ben sevabina yarın sana 1 tencere kabak yemeği yapayım en iyisi
Ocelerin de hayırlı uğurlu olsun bu arada
Hoşgeldin canım
Önce şu kokuyla ilgili şunu söyliyim ben balık yaptım mı hemen ardından fırın sicakken bir dilim ekmek koyarım kizartirim fırında hemen kokuyu alır
Ardından kapı pencereyi açarım hemen dağılır koku
Oda kokusu sorunaysa şunu söyliyim burda okumuştum mandalina portakal gibi meyvelerin kabuklarını blendirdan geçirip odaya koyarsan güzel kokuyor demişlerdi:26:
Çamaşır içinse her şeyi yapmishsin bi de çamaşır suyu hacı sakir deterjan uclusuyle yüksek ısıda yika
Olmazsa demek ki zamanını doldurmuş eskimiş artık
aneemmm ne güççüksün ve bana ne kaaaa tecrübelisin... bildiğin köprü varsa ben kendimi atacam gelecem müsadenizle...
o pratik bilgilere hasta oldum... denicem hepsinii teeek teekk...
üç gün oldu mu behhh... vay arkadaş.... zaman su gibi geçiyo....kıısss ben seni çalıştırır mıyıım... hamiş hamiş sen dolandıkça ben strese girerim... sana kabak mı yaptırcam... ocelerimi beğendiler zaten eheeehhehee :)) havalı oldum accık.... çok pembe oldu bu seferde ben rahatsız oldum bana bakın diye bağarıyolar resmen :))
Ve kızlar ben geldim hemide bomba gibi
Siz burda çene çalarkene bn evi kırkladım
İwet sabah 7 de uyandım kocişe işe postaladım
Yatak odasından başladım
Nevresimimi sirkeledim
Yastık kılıflarını çıkardım temizlerini geçirdim
Kirlileri makinaya sttım çalıştırdım
Yatak örtümüde sirkeledim bi güzel serdim
Başladım toz almaya ardından halıları fırçaladım kılını tüyünü aldım
Sonra bi güzel süpürdüm kapısının tozunu aldım çıktım
Kapalı balkonum var yatak odasında onunda kapısını sildim içini süpürdüm sildim
Geçtim oturma odasına dip köşe koltukları tv sehpasını çektim altlarını süpürdüm ardından hemen sildim
Koltuk derilerini cifledim
Koltukları açıp süpürdüm
Tozunu aldım
Halısını fırçaladım
Camınıda
silldim
Kapısının tozunuda aldım çıktım
Hole geçtim spürdüm ardından bi güzl sildim
Ütü dolabımı sildim düzenledim
Küçük paspasları sirkeledim
Geçtim salona
Önce bi güzel spürdüm
Sonra koltukların minderlerini çırptım onlarıda süpürdüm
Konsolumun içini düzenledim
Tozunu aldım
Aksesuarları sildim
Derilerini cifledim
Koltukları çektim altlarını temizlerim
Kapısının tozunu aldım çıktım
O arada çamaşırlarım bitirmişti onları astım
Çelik kapıyı sildim
Mutfağa geçtim
Masamı sandalyemi cifledim
Fırın tepsilerimi cifledim hamur işi yaparken hazır olsun diye yağlı kağıt serdim
Tost makinasını
sildim
Beyaz esyaların yüzeyini sildim
Dolapları sildim içlerini düzenledim
Buzdolabımın üstünü temizledim
Bulaşık makinamın altını temizledim
Baharatlıklarımı sildim
Erzak kavanozlarımı sildim
Ekmekliğimi temizledim
Buzdolabımın içini düzenledim atılacakları attım
Sonrasında kirlileri makinaya attım çalıştırdım
Ocagımı temizledim
Demirleri yağ çözle yıkadım
Tezgahı çamaşır suyu cifle ovdum duruladım
Çöplerimi çıkardım çöp kutusunu domestosla yıkadım
Mutfak camımıda sildim
Halısını fırçaladım süpürdüm
Mutfak bezlerimi yıkadım astım
Ardından bi güzel sildim
Kapısınında tozunu aldım çıktım
Wc ye girdim domestosa yatırdım bekletip fırçaladım duruladım
Banyoya geçtim beyazları attım içine bi kalıp sabun kaynatıverdim
Banyo aynalarını sildim
Dolapların içini temizledim
Çamaşır makinasının yüzeyini sildim
Sabun sepetimi temizledim
Havluları değiştirdim
Lavaboyu küveti domestosla cifle ovdum duruladım
Muslukları parlattım
Yerini domestosla fırçaladım duruladım sildim
Banyo paspaslarını sirkeledim serdim
Kapısın tozunu aldım
Ordanda çıktım
2 pantolon ütüledim
Tabi bende saç baş karıştı hemen duşa girdim çıktım saçımı fönledim
Makyajımı yaptım
Yemeğimide ateşe koydum
Şu an kahvemi yudumluyorum ee hakettim sanıyorum
bak şekercim vaktin varken kaçç.... buraya girdim gireli her akşam temizlik yapıyom noldu bana bilmiyom... değişik bi hava var burda... ev ödevi yapar gibi temizlik yapıyom ... işin garip tarafı hoşumada gidiyo... ne içirdiler bana bilmiyom :))
Kahvaltimizi yaptık
Kızımı yikadim
Şimdi islere
Bu arada chocolate, elian, myheart hoşgeldiniz
Elian şu iştahından az bana ver hiç iştahım yok zavallı bebek aç kalıyo resmen:26:
askos sen şimdi öteki taraftan mı yaziyosun
Eneem kızım olmusun de aglayanin yoke bari halıları da yikayaydin
Bu temizlik bir yıl yeter size
Bu arada ellerine sağlık içimin yağı eridi okurken
merhabalr titiz hanımlar ne güzel yazışıyosnz ya imrendm valla size...
aslında konu yeni açıldığında bende bi kaç kez yazdım ama sonra aksilikler oldu yazamdım ama okuydm yazdıklarınızı
şimdi tekrar aranza katılmak isterim
biraz üşengeç bi bayan olarak hamarat bayanların gazına gelmeye ihtiyicım var açıkçası...
ayyy banada içirsinler neyse o canım....hem temizlik yapıcam hemde cok güzel topik arkadaslarım olacak ...cok sey ögrenicem sizlerden maasallah hepiniz süpersiniz özelliklede aşk1 nasıl temizlik aşkıdır o öyle banada bulassın temizlik güzelligi
Hanimlar merhaba cok guzel bir topik burasi :)canin birsey yapmak istemese ac oku,acayip gaza geliyor insan :))ben dun heryeri topladim,sildim,temizledim,utumude yaptim.bugun tembellik yapiyorum.actim evi havalandirdim,dun koltuklara serdigim ortuleri yikadim,miss gibi yumusatici kokuyor ev :)) ama mutfagim et kokuyor,dun firinda pisirmistim,kokusu gecmedi halen,tarcin kaynatayim en iyisi sonra,yoksa yumusaticiylami yapsam.
Birde benim soyle bir sorunum var,yazin konserve yapmistim,giriste kilerim var,sanki evin kapisindan iceri girince eksi eksi burnuma kokular geliyor,rahatsiz oluyorum.bu duruma bir cozum yolu varmidir acaba?oyle kimyasal kokulari sevmiyorum,o kokulari her icimize cekiste bizi zehirleyip,temiz hava almamizi engelliyor.o yuzden oda kokusu kullanmiyorum.
ve cogu yuzey temizleyiciye tas cikaracak birsey kesfettim.elma sirkesi ve bulasik deterjanii,mobilyalarin tozunu almak ve yeri silmek icin ideeal.hem temizliyor hem mikrop kiriyor.malesef cogu yuzey temizleyici mobilyalarimi mahvetti,bu temizlik yontemi hem pahali degil,hemde mikroplari kirip,gec tozlanmasini sagliyor.bir de sirke gercekten cok mucizevi birsey,temizlikten sonraki o agirlik kalkiyor sanki,hani nazara iyi gelir derler ya,ne kadar dogru bilmiyorum.
bu karisimla,ayni zamanda beyaz olan mutfak doplaplarimida sildim,tertemiz yapti,benim diyen temizleyiciye o kadar para vermem artik
eksta olarark ciling bang urunleri olmazsa olmazim,biraz pahali ama zor lekeleri cikarmak icin birebir,birde eksta klozet temizleyicisi ve fis fisini kullaniyorum.diger urunlerim halen kutularda duruyor.balkon yikarken falan kullanayim en iyisi.
onun haricinde beyazlarimdan yana dertliyim,digerleri gayet temiz,ama annemin zamaninda yaptigi ceyizlik beyaz havlularim var,senelerdir kullaniyorum,o kadar yuksek derecede camasir sulariyla yikadigim halde temizlenmiyor,hatta genis bir tencerede eski usul kaynatarak bile denedim o da sonuc vermedi,acaba hani su vanish tozlar varya onlar ise yarar mi ?yoksa dogal bir onerisi olan varsa onuda deneyebilirim.
Merak etme canım temizliği seviyosan bide burda takılıyosan bi kaç güne sende böylesin
Bu olmadı işte tembel tenekeler siziyarın da bi şey yapmazsaniz sifiri basicam senle betule
Tanisiriz canım
23 yaşındayım 4 yıllık evliyim
3 yaşında kızım var 6 aylık hamileyim
Azeriyim Azerbaycan'da yaşıyorum
Ana sayfadaki yemekle ilgili kısım komple kalinkaselin diye bi arkadaşa ait canımkendisi de çalışıyo
Abla çok yorma kendini:18:
ne küçük odaymis kız Betül 3 gündür bitmek bilmedi
Ben sevabina yarın sana 1 tencere kabak yemeği yapayım en iyisi
Ocelerin de hayırlı uğurlu olsun bu arada
Hoşgeldin canım
Önce şu kokuyla ilgili şunu söyliyim ben balık yaptım mı hemen ardından fırın sicakken bir dilim ekmek koyarım kizartirim fırında hemen kokuyu alır
Ardından kapı pencereyi açarım hemen dağılır koku
Oda kokusu sorunaysa şunu söyliyim burda okumuştum mandalina portakal gibi meyvelerin kabuklarını blendirdan geçirip odaya koyarsan güzel kokuyor demişlerdi:26:
Çamaşır içinse her şeyi yapmishsin bi de çamaşır suyu hacı sakir deterjan uclusuyle yüksek ısıda yika
Olmazsa demek ki zamanını doldurmuş eskimiş artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?