En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Hanimlar merhaba cok guzel bir topik burasi :)canin birsey yapmak istemese ac oku,acayip gaza geliyor insan :))ben dun heryeri topladim,sildim,temizledim,utumude yaptim.bugun tembellik yapiyorum.actim evi havalandirdim,dun koltuklara serdigim ortuleri yikadim,miss gibi yumusatici kokuyor ev :)) ama mutfagim et kokuyor,dun firinda pisirmistim,kokusu gecmedi halen,tarcin kaynatayim en iyisi sonra,yoksa yumusaticiylami yapsam.

Birde benim soyle bir sorunum var,yazin konserve yapmistim,giriste kilerim var,sanki evin kapisindan iceri girince eksi eksi burnuma kokular geliyor,rahatsiz oluyorum.bu duruma bir cozum yolu varmidir acaba?oyle kimyasal kokulari sevmiyorum,o kokulari her icimize cekiste bizi zehirleyip,temiz hava almamizi engelliyor.o yuzden oda kokusu kullanmiyorum.

ve cogu yuzey temizleyiciye tas cikaracak birsey kesfettim.elma sirkesi ve bulasik deterjanii,mobilyalarin tozunu almak ve yeri silmek icin ideeal.hem temizliyor hem mikrop kiriyor.malesef cogu yuzey temizleyici mobilyalarimi mahvetti,bu temizlik yontemi hem pahali degil,hemde mikroplari kirip,gec tozlanmasini sagliyor.bir de sirke gercekten cok mucizevi birsey,temizlikten sonraki o agirlik kalkiyor sanki,hani nazara iyi gelir derler ya,ne kadar dogru bilmiyorum.
bu karisimla,ayni zamanda beyaz olan mutfak doplaplarimida sildim,tertemiz yapti,benim diyen temizleyiciye o kadar para vermem artik
eksta olarark ciling bang urunleri olmazsa olmazim,biraz pahali ama zor lekeleri cikarmak icin birebir,birde eksta klozet temizleyicisi ve fis fisini kullaniyorum.diger urunlerim halen kutularda duruyor.balkon yikarken falan kullanayim en iyisi.

onun haricinde beyazlarimdan yana dertliyim,digerleri gayet temiz,ama annemin zamaninda yaptigi ceyizlik beyaz havlularim var,senelerdir kullaniyorum,o kadar yuksek derecede camasir sulariyla yikadigim halde temizlenmiyor,hatta genis bir tencerede eski usul kaynatarak bile denedim o da sonuc vermedi,acaba hani su vanish tozlar varya onlar ise yarar mi ?yoksa dogal bir onerisi olan varsa onuda deneyebilirim.

çalışıyorum canımcım.... hade hade tozlarıda al....

Bu olmadı işte tembel tenekeler siziyarın da bi şey yapmazsaniz sifiri basicam senle betule
hoşbulduk ev sahibesi...pek tanımıyorum sizleri ama zamnla artık yaşları,, çocuk kaç tane onu falan öğrenirim...
Tanisiriz canım
23 yaşındayım 4 yıllık evliyim
3 yaşında kızım var 6 aylık hamileyim
Azeriyim Azerbaycan'da yaşıyorum
Ana sayfadaki yemekle ilgili kısım komple kalinkaselin diye bi arkadaşa ait canımkendisi de çalışıyo
Abla çok yorma kendini:18:
ne küçük odaymis kız Betül 3 gündür bitmek bilmedi
Ben sevabina yarın sana 1 tencere kabak yemeği yapayım en iyisi
Ocelerin de hayırlı uğurlu olsun bu arada

Hoşgeldin canım
Önce şu kokuyla ilgili şunu söyliyim ben balık yaptım mı hemen ardından fırın sicakken bir dilim ekmek koyarım kizartirim fırında hemen kokuyu alır
Ardından kapı pencereyi açarım hemen dağılır koku
Oda kokusu sorunaysa şunu söyliyim burda okumuştum mandalina portakal gibi meyvelerin kabuklarını blendirdan geçirip odaya koyarsan güzel kokuyor demişlerdi:26:
Çamaşır içinse her şeyi yapmishsin bi de çamaşır suyu hacı sakir deterjan uclusuyle yüksek ısıda yika
Olmazsa demek ki zamanını doldurmuş eskimiş artık

Ben de rapor veremdün akşam

Ortalığı topladım
Bulaşık yikadim
Yemek yaptım
Yoğurt mayaladim

Bu gün
Kızımı yikadim
Yatak odasını topladım
Yatak odasının halisini fircalaadim tüyleri topladım üstünden
Tozunu aldım

Oturma odasını topladım
Halisini fircaladim
Tozunu aldım

Mutfağı topladım
Bulaşık yikadim
Ocağı ovdum
Halisini fircaladim

Wc lavaboyu çamaşır suyuyla yikadim
Aynasını
Yerini sildim
Koridorun halisini fircaladim
Kapının önünü sildim
Çamaşır topladım
Ama yine katlamadim:26:
Yemek derdim yok bu gün

Bu arada başımız kel kalmış haberimiz yok:26:tüylerin hepsi halilardaymisyemjnlen bi peruk çıkardı kendimden utandım
Yarın büyük temizlik var altyapısını hazırladım bu gün

aneemmm ne güççüksün ve bana ne kaaaa tecrübelisin... bildiğin köprü varsa ben kendimi atacam gelecem müsadenizle...

o pratik bilgilere hasta oldum... denicem hepsinii teeek teekk...

üç gün oldu mu behhh... vay arkadaş.... zaman su gibi geçiyo....kıısss ben seni çalıştırır mıyıım... hamiş hamiş sen dolandıkça ben strese girerim... sana kabak mı yaptırcam... ocelerimi beğendiler zaten eheeehhehee :)) havalı oldum accık.... çok pembe oldu bu seferde ben rahatsız oldum bana bakın diye bağarıyolar resmen :))

Bu arada ana sayfamızı guncellemem gerek telden hiç zevkli olmuyor ama
Anamlara gitsem ordan guncellerim olmadı telden yapcam artık
Yılbaşı geliyo şöyle senlensin topik dimi amasusleyelim accik

teşekkür ederim canım
Bak senle komşu olaydik ben koca gobusum tazmanya canavarı kızım sen isteyken miss gibi yapardık evi
Boş ver renkli oce iyidirne kadar çok oce o kadar çok koca

Ve kızlar ben geldim hemide bomba gibi
Siz burda çene çalarkene bn evi kırkladım
İwet sabah 7 de uyandım kocişe işe postaladım
Yatak odasından başladım
Nevresimimi sirkeledim
Yastık kılıflarını çıkardım temizlerini geçirdim
Kirlileri makinaya sttım çalıştırdım
Yatak örtümüde sirkeledim bi güzel serdim

Başladım toz almaya ardından halıları fırçaladım kılını tüyünü aldım
Sonra bi güzel süpürdüm kapısının tozunu aldım çıktım

Kapalı balkonum var yatak odasında onunda kapısını sildim içini süpürdüm sildim
Geçtim oturma odasına dip köşe koltukları tv sehpasını çektim altlarını süpürdüm ardından hemen sildim
Koltuk derilerini cifledim
Koltukları açıp süpürdüm
Tozunu aldım
Halısını fırçaladım
Camınıda
silldim
Kapısının tozunuda aldım çıktım

Hole geçtim spürdüm ardından bi güzl sildim
Ütü dolabımı sildim düzenledim
Küçük paspasları sirkeledim

Geçtim salona
Önce bi güzel spürdüm
Sonra koltukların minderlerini çırptım onlarıda süpürdüm
Konsolumun içini düzenledim
Tozunu aldım
Aksesuarları sildim
Derilerini cifledim
Koltukları çektim altlarını temizlerim
Kapısının tozunu aldım çıktım
O arada çamaşırlarım bitirmişti onları astım
Çelik kapıyı sildim

Mutfağa geçtim
Masamı sandalyemi cifledim
Fırın tepsilerimi cifledim hamur işi yaparken hazır olsun diye yağlı kağıt serdim
Tost makinasını
sildim
Beyaz esyaların yüzeyini sildim
Dolapları sildim içlerini düzenledim
Buzdolabımın üstünü temizledim
Bulaşık makinamın altını temizledim
Baharatlıklarımı sildim

Erzak kavanozlarımı sildim
Ekmekliğimi temizledim
Buzdolabımın içini düzenledim atılacakları attım

Sonrasında kirlileri makinaya attım çalıştırdım
Ocagımı temizledim
Demirleri yağ çözle yıkadım
Tezgahı çamaşır suyu cifle ovdum duruladım
Çöplerimi çıkardım çöp kutusunu domestosla yıkadım
Mutfak camımıda sildim

Halısını fırçaladım süpürdüm
Mutfak bezlerimi yıkadım astım
Ardından bi güzel sildim
Kapısınında tozunu aldım çıktım
Wc ye girdim domestosa yatırdım bekletip fırçaladım duruladım

Banyoya geçtim beyazları attım içine bi kalıp sabun kaynatıverdim
Banyo aynalarını sildim
Dolapların içini temizledim
Çamaşır makinasının yüzeyini sildim
Sabun sepetimi temizledim
Havluları değiştirdim
Lavaboyu küveti domestosla cifle ovdum duruladım
Muslukları parlattım
Yerini domestosla fırçaladım duruladım sildim
Banyo paspaslarını sirkeledim serdim
Kapısın tozunu aldım
Ordanda çıktım

2 pantolon ütüledim
Tabi bende saç baş karıştı hemen duşa girdim çıktım saçımı fönledim
Makyajımı yaptım
Yemeğimide ateşe koydum
Şu an kahvemi yudumluyorum ee hakettim sanıyorum

askos sen şimdi öteki taraftan mı yaziyosun
Eneem kızım olmusun de aglayanin yoke bari halıları da yikayaydin
Bu temizlik bir yıl yeter size
Bu arada ellerine sağlık içimin yağı eridi okurken

ayyy banada içirsinler neyse o canım....hem temizlik yapıcam hemde cok güzel topik arkadaslarım olacak...cok sey ögrenicem sizlerden maasallah hepiniz süpersiniz özelliklede aşk1 nasıl temizlik aşkıdır o öyle banada bulassın temizlik güzelligi

Kızlar ne cok yazmışsınız valla okuyamadım. Ben neler yaptım
Mutfağı topladım süpürdüm
Yatak odasını süpürdüm toz aldım
Salon supuruldu toz alındı
Cocukların odası supuruldu toz alındı
Holü süpürdüm aynaları sildim
Banyoyu süpürdüm wc lavabo çiflendi çamaşır suyuyla ovuldu
Simdi arkadas aradı oturmaya gelecekmiş hemen bi kısır ısladım
Simdi banyoya yapıyım yerlerini de silip çıkarım
Cayın yanına bişeyler hazırlarım hadi öptüm sizi aksamda yaptıklarınızı okurum artık....

askos sen şimdi öteki taraftan mı yaziyosun
Eneem kızım olmusun de aglayanin yoke bari halıları da yikayaydin
Bu temizlik bir yıl yeter size
Bu arada ellerine sağlık içimin yağı eridi okurken

Ahhh azim ah keşke dediğin gibi olsa ama bu temizlik anca 2 gün idare ediyo sonra aynı tas aynı hamam
Halıları daha yeni yıkamaya verdim azim ondan yıkamadım
Ama içim rahatladı walla ev temiz olunca çok huzurlu oluyorum ben

merhaba canım merak etme bende sendenim...inş burdaki hamarat hanımlardan bende destek alıcam onlar gibi olucam azimliyim

Merak etme canım temizliği seviyosan bide burda takılıyosan bi kaç güne sende böylesin

Merhabalar kizlar pek takip edemiyorum sizleri evime net geldi ama misafirden yemekten isten kafami kaldiramaz oldum hepiniz iyisiniz ins

merhaba canım bencede cok güzel topık burası elma sirkesini bende kullanıyorum evleri silerken özellikle mikrop kırıcı özelliği var ,meyve ve sebzelerimi,kireclenen ketılımı elma sirkesiyle hallediyorum...deterjan kokuları beni mahvediyo....lavabo ve wc içinde böyle hem ucuz hemde kokosu agır olmayan bişeyler biliyo musunuz kızlar?

bişey sorucam tatlım elma sirkesini bulasık makınasında nasıl kullanıyosun? yada baska nerelerde kullanıyosun?

bu arada camasırlarını beyazlaması içim 4 sb deterjanına 1 sb camasır sodası karıstır ve bu karısımı beyazlarını yıkarken kulllan ben böyle yapıyorum

Merak etme canım temizliği seviyosan bide burda takılıyosan bi kaç güne sende böylesin

aranıza alırsanız takılacam canım peşinize sizler gibi evim pırıl pırıl olsun ve birbirimize destek vererek birazda sohbet ederek cok eglenırız...birbirimizden ögrenicek pratik seylerimizi paylasırız

azerin maasallah ben 26 yasındayım sen benden temizlikte harıkasın yaslandım mı ne

bu arada canım balık kokosu gıtsın dıye ekmek kızartınca kokoyu alıyomus ya acaba o ekmek kullanıyo mu ? yoksa atılıyo mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…