En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Bu akşam yapacaklarım,

- çıkmadan dükkandaki bulaşıkları yıkarım.... (uzun iş)

- bulaşıklar yıkanacak (uzun iş)
- yemekyapılacak - maksat sebzeler bozulmadan kullanılsın (pöfff sıkıcı)
- kuşların kafesleri temizlenecek
- balıkların suları değişecek (kolay)
- koltuk örtüleri silkelenecek (kolay)
- odalar süpürülecek (uzuun)
- odalar silinecek(uzuun)
- toz alınacak (kolay)
- mutfak dolaplarınınn dışı silinecek (kolay)
- çöpler çıkarılacak (kolay)
- güccük odamlan haşır neşir olucam azcık... hala nereye koyacağımı bilemediğim ıvır zıvırım var... onlara bir kutu ayarlamam lazım bu gün... (çoooook uzun iş)
- güccük odaya dalmadan evvel ütü yaparım... bu hafta sonu her şeyimi ütüledim çok pratik oldu yahu bu hafta bir daha hep ütüleyip koyarım...(uzuun)

- biride camları silsin yaaaa her işi ben mi yapıcam.... hafta sonuda cam silerim... gerçi misafir gelecek....bakacaz artık...

laaa ben önceden nası yaşıyomuş napıyomuştuım hatırlamıyorum....... akşam eve gidince yapılcak planlarım hep temizlik üzerine :|

Betulcum çıkamadın o küçük odadan canım bence sen bu aksam eve giderken kutular al şeffaf kutular var mesela onlardan al herseyi ayrı ayrı kutula hemde içinde ne olduğunu görürsün ya da hurclar alıp fazla kalabalıkları bir yere topla herseyın ayrı bir yerde Dursun ben mesela cocukların yapbozları bir kutuda legoları bir kutuda kalemleri bir kutuda ayırıp o sekilde depoluyorum bulması da kolay oluyor

Bu akşam yapacaklarım,

- toz alınacak (kolay)
- güccük odamlan haşır neşir olucam azcık... hala nereye koyacağımı bilemediğim ıvır zıvırım var... onlara bir kutu ayarlamam lazım bu gün... (çoooook uzun iş)
- güccük odaya dalmadan evvel ütü yaparım... bu hafta sonu her şeyimi ütüledim çok pratik oldu yahu bu hafta bir daha hep ütüleyip koyarım...(uzuun)

- biride camları silsin yaaaa her işi ben mi yapıcam.... hafta sonuda cam silerim... gerçi misafir gelecek....bakacaz artık...

laaa ben önceden nası yaşıyomuş napıyomuştuım hatırlamıyorum....... akşam eve gidince yapılcak planlarım hep temizlik üzerine :|

Cok merak ettim su küçük odayı canım bence sen bu aksam eve giderken hanı şu ucuzcularda satılan şeffaf kutular var onlardan al her seyini ayrı ayrı kutula kaldır ben cocukların legolarını bir kutuya, yapbozlarının bir kutuya, boyalarını bir kutuya gibi her şeyi ayrı ayrı kutuluyorum cok rahat oluyo şeffaf oldugundan bulması kolay....:34::34:

Betulcum çıkamadın o küçük odadan canım bence sen bu aksam eve giderken kutular al şeffaf kutular var mesela onlardan al herseyi ayrı ayrı kutula hemde içinde ne olduğunu görürsün ya da hurclar alıp fazla kalabalıkları bir yere topla herseyın ayrı bir yerde Dursun ben mesela cocukların yapbozları bir kutuda legoları bir kutuda kalemleri bir kutuda ayırıp o sekilde depoluyorum bulması da kolay oluyor

Cok merak ettim su küçük odayı canım bence sen bu aksam eve giderken hanı şu ucuzcularda satılan şeffaf kutular var onlardan al her seyini ayrı ayrı kutula kaldır ben cocukların legolarını bir kutuya, yapbozlarının bir kutuya, boyalarını bir kutuya gibi her şeyi ayrı ayrı kutuluyorum cok rahat oluyo şeffaf oldugundan bulması kolay....:34::34:

aaa bizim pazarda 3 tl ye kapaklı kaplar var... bakem orda bulursam inşallah bol bol alırım.... hay aklınla bin yaşa....

Merhaba mis kokulu temiz hatunlar, sizi okurken icim aciliyo sanki bilgisayardan temizlik kokusu geliyo:-)

Fatihpepe
Azerin
Btlbetul
Elian
Cok tesekkrler arkadaslar kizim daha iyi cok sukur, keyifsizligi var tabi halen
Areser sinavin nasil gecti, ne sinaviydi
Azerin cim evet cok sukur temizledim ama Allah in izniyle şevki sizlerden aliyorum
Lily86 calisiyorsun sanirim, Allah butun calisanlars yardim etsin, 15 yil calistim hem ev hem is zor oluyor. Kuzularim olunca ciktim isten

Kizlar bidr bisey sorucam duvarlari silerken ne kullaniyorsunuz, deterjan yada dogal.

Bu akşam yapacaklarım,

- toz alınacak (kolay)

kız bide evde tek başınasın ve okadar iş yapıyosun valla maşallah diyorum sana:46::46:

Merhaba mis kokulu temiz hatunlar, sizi okurken icim aciliyo sanki bilgisayardan temizlik kokusu geliyo:-)

Fatihpepe
Azerin
Btlbetul
Elian
Cok tesekkrler arkadaslar kizim daha iyi cok sukur, keyifsizligi var tabi halen
Areser sinavin nasil gecti, ne sinaviydi
Azerin cim evet cok sukur temizledim ama Allah in izniyle şevki sizlerden aliyorum
Lily86 calisiyorsun sanirim, Allah butun calisanlars yardim etsin, 15 yil calistim hem ev hem is zor oluyor. Kuzularim olunca ciktim isten

Kizlar bidr bisey sorucam duvarlari silerken ne kullaniyorsunuz, deterjan yada dogal.

kızının iyi olmasına sevindim canım:34:

akşam sildim ben duvarları :27: ben iki kova sıcak su yapıyorum,birini durulama suyu yapıyorum ,diğerinin içine azcık domestos koyuyorum ve süngere cifkrem döküp silip kuruluyorum lekeler çıkıyor tertemiz oluyor:16:

Son düzenleme:
Günaydın hatunlar.....

Dün yaptıklarım;

- çıkmadan dükkandaki bulaşıkları yıkarım.... YAPILDI

- bulaşıklar yıkanacak YAPILDI
- kuşların kafesleri temizlenecek YAPILDI
- koltuk örtüleri silkelenecek (kolay) YAPILDI
- odalar süpürülecek (uzuun) YAPILDI
- odalar silinecek(uzuun) YAPILDI
- toz alınacak (kolay) YAPILDI
- mutfak dolaplarınınn dışı silinecek (kolay) YAPILDI
- çöpler çıkarılacak (kolay) YAPILDI

çöpleri tam apartman dışına çıkarmak üzereydim ki sen elimden düş ağzı açıl birde hızımı alamayıp üstüne bastım... ooohhh apartmanın girişi boydan boya benim çöpler....ben şok vaziyette dururken bir gurup insanda apartmana girdi temizlicem şimdi dedim... insanları görünce :) bir de orları süpürdüm...... bi de yanına kolay demişim hiçte kolay olmadı :) ama dün bende bir sakarlık vardı yani....

- kapıları sildim
- bazayı sildim aayyy mis gibi olduuuuu...........
- buz dolabının üstünü boşalttım sildim
- çamaşır mak. sildim...

- gücccük odaya girmeye korkuyom öcüler var orda hiiiç uğramadım bile... ama evin geri kalanı missssssss miiiisssss......

apartmanın dış kapısına kadar sildim vallahi.....

Son düzenleme:
kız bide evde tek başınasın ve okadar iş yapıyosun valla maşallah diyorum sana:46::46:

tek başımada olsam gelen giden oluyo.... yiyiyon içiyon mecbuğğr.... tozlanıyo pisleniyo... beş tanede kuş var evde istiyosan süpürme ahıra dönüyo.... ben zaten merak ediyom iki üç kişi olsaymış bu evde nolurmuş... her yer küçük oda her yer direniş :)

gerçi eskiden çok sallamazdım.... bulaşıkları biriktirir hafta sonu yıkardım :)) o dönemki boy friendim senin çocuğun olsa öldürürsün dediydi ne bozulmuştum o lafa var yaaaa..... ama haklıymış laaa :))) arasam mı acaba :47:

ayyy maşallahımı aldım şımarayım acık :52::52::52::52:

Günaydın kizceler:16:bu gün anamdayim:27:kendi Evimi topladım geldim bi kaç gün burdayiz artık gidince büyük temizligimi yaparım:8:
Şimdilik anama yardım edem accik kadın çalışıyo yetisemiyor her şeye:31:

bu akşam yapacaklarım;

- buzdolabının içi temizlenecek rafları yıkanacak
- yemek yapılacak sonrasında çıkan bulaşıklar yıkanacak
- çamaşır yıkar asarım
- ütü yaparım
- ve gene geldik güccük odaya... bu akşam baya bi ilerleme katederim... ayaklarım geri geri gidiyo vallahi....
- duş alırım, banyo wc ovulur.....
- banyo aynasını silerim
- yatak odamdaki aynamı silerim.....

sonrada finiş...

dün camlarıda sileyim dedim ama dışarısı eksi bilmem kaç derece idi dedim delirme gece gece....belki hafta sonu camlar ve balkonlar silinir yıkanır.... perdeler yıkanır asılır.... her kuşu öptüm kaldı leylek..... sen önce güccük odanı topla dediğinizi duyar gibiyim... öğğfff toplıcaz yaaa.....

kısss azerin iyiki açmışın burayı ne güzel gaza geliyom siz yaptıkça... tmeizlik = terapi.... söylene söylene silerken sağı solu işi dürüyemin güğümlerine bağlıyorum bi yerden sonra :)))

Günaydın kizceler:16:bu gün anamdayim:27:kendi Evimi topladım geldim bi kaç gün burdayiz artık gidince büyük temizligimi yaparım:8:
Şimdilik anama yardım edem accik kadın çalışıyo yetisemiyor her şeye:31:

hayırlı evlat..... kız anan seni nasıl yetiştirdi anlat bana....

aaa unutmuşum dün birde ocağımı sildim... ocağımın üstünde siyah bir leke vardı.... çooook uğraştımdı vaktiyle çıkaramayınca bırakmıştım, dğn onuda hallettim çok şükür..... onada sirke döktüm ovdum ovdum çıktııı..... aylar sonra ocağın o bölmeside gözültü çok şükür.... bakıp bakıp sinir oluyordum.....

şu an tek bir sorunum var bana gene akıl verin.... tam ocağın üzerinde kalan mutfak dolabının alt kımında boncuk boncuk yağ ekeleri var çok ovdum ettim çıkaramadım... var mı bu işin pratik bir yolu.....

Canım sanırım biz aynı hayatı farklı yerlerde yaşıyoruz:1: Sen de tekmişsin valla tek başına da olsan aile de olsan ev işi hiç bitmiyor aynı işleri dönüp dolaşıp yapmak gerekiyor.
Ben de ilk taşındığım zamanlar, bir de bahar olunca günler uzun tabii, işten sonra epey sil süpür titiz takılıyordum evim yeni ya kendi evim oldu ya heves ediyordum ama sonraları alışınca bıkıyor insan...
Sonraları senin de yazmış olduğun gibi bir ara bulaşıkları biriktirip haftasonları topluyordum mutfağı...Ama o da içime sinmiyordu sizleri okudukça gaza geliyorum ben de...
2 haftadır evde pek yoktum yani şehir dışına çıkma durumlarım oldu evi topladım gittim o kadar, yani pek ilgilenemedim.

Normalde yapmayacağım boşvereceğim işleri sizlerin sayesinde gaza gelip yapmaya başladım:6:

Akşam iş çıkışı çarşıya gittim işlerim vardı eve de 7 gibi girebildim. Dünden kalan yemeklerimi ısıtıp yedim sonra biraz bilgisayarda takıldım. Ama sıkıldım, hadi kalk bakalım mutfak seni bekler deyip laptopumu da alıp mutfağın yolunu tuttum. Youtubedan bir müzik listesi açtım zaten oldum olası bulaşıkları müzik eşliğinde yıkarımmmm:24::24::24:
2 saat uğraştım ama... Aslında çok şey yoktu ama biraz yıkayıp kurulayıp yerleştirdim sonra tekrar yıkadım arada yemek yaptım işe getirmek için hatta ayranımı meyvemi bile hazırladım yani... Tezgahı sildim geçenlerde cif mutfak spreyi aldım anneme de almıştık ben çok severim öyle pratik fıs fıs sıkıp bezle 2 dakikada silmeyi... Evde de ben yapıyordum ama o zamanlar bulaşıkları makineye atıyordum mutfak 10dk içinde toplanıyordu şimdi elde yıka, kurula, yerleştir, ocağı tezgahı masayı sil derken 1 saati geçiyor:37:

Aslında süpürgeyi çalıştıracaktım ama sesi çok çıkıyor komşum da hasta akşam erken yattıysa rahatsız olsun istemedim tabii ben 10du bunu düşündüğümde o yüzden bugun akşam eve gider gitmez açarım ya da yemekten hemen sonra çünkü sizleri okudukça kendimden utandım yaaa...:17:

aaa unutmuşum dün birde ocağımı sildim... ocağımın üstünde siyah bir leke vardı.... çooook uğraştımdı vaktiyle çıkaramayınca bırakmıştım, dğn onuda hallettim çok şükür..... onada sirke döktüm ovdum ovdum çıktııı..... aylar sonra ocağın o bölmeside gözültü çok şükür.... bakıp bakıp sinir oluyordum.....

ya 2 gündür sizi okuyorum şu sirke ne mübarek birşeymiş:1: vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olduğunu biliyordum da normalde de yağ çözücü olduğunu düşünemezdim:28:

Canım sanırım biz aynı hayatı farklı yerlerde yaşıyoruz:1: Sen de tekmişsin valla tek başına da olsan aile de olsan ev işi hiç bitmiyor aynı işleri dönüp dolaşıp yapmak gerekiyor.
Ben de ilk taşındığım zamanlar, bir de bahar olunca günler uzun tabii, işten sonra epey sil süpür titiz takılıyordum evim yeni ya kendi evim oldu ya heves ediyordum ama sonraları alışınca bıkıyor insan...
Sonraları senin de yazmış olduğun gibi bir ara bulaşıkları biriktirip haftasonları topluyordum mutfağı...Ama o da içime sinmiyordu sizleri okudukça gaza geliyorum ben de...
2 haftadır evde pek yoktum yani şehir dışına çıkma durumlarım oldu evi topladım gittim o kadar, yani pek ilgilenemedim.

Normalde yapmayacağım boşvereceğim işleri sizlerin sayesinde gaza gelip yapmaya başladım:6:

Akşam iş çıkışı çarşıya gittim işlerim vardı eve de 7 gibi girebildim. Dünden kalan yemeklerimi ısıtıp yedim sonra biraz bilgisayarda takıldım. Ama sıkıldım, hadi kalk bakalım mutfak seni bekler deyip laptopumu da alıp mutfağın yolunu tuttum. Youtubedan bir müzik listesi açtım zaten oldum olası bulaşıkları müzik eşliğinde yıkarımmmm:24::24::24:
2 saat uğraştım ama... Aslında çok şey yoktu ama biraz yıkayıp kurulayıp yerleştirdim sonra tekrar yıkadım arada yemek yaptım işe getirmek için hatta ayranımı meyvemi bile hazırladım yani... Tezgahı sildim geçenlerde cif mutfak spreyi aldım anneme de almıştık ben çok severim öyle pratik fıs fıs sıkıp bezle 2 dakikada silmeyi... Evde de ben yapıyordum ama o zamanlar bulaşıkları makineye atıyordum mutfak 10dk içinde toplanıyordu şimdi elde yıka, kurula, yerleştir, ocağı tezgahı masayı sil derken 1 saati geçiyor:37:

Aslında süpürgeyi çalıştıracaktım ama sesi çok çıkıyor komşum da hasta akşam erken yattıysa rahatsız olsun istemedim tabii ben 10du bunu düşündüğümde o yüzden bugun akşam eve gider gitmez açarım ya da yemekten hemen sonra çünkü sizleri okudukça kendimden utandım yaaa...:17:

komşu olsaydık keşke.... çene yapardık çalışmazdık o zaman biz :)))

he valla.... ben kim baza başlığı silmek kim dün ilk defa sildim bir aldığımda silmiştim o da öyle üstün körü.... aldığımda eve taşıyan adamın üç parmağının izi duruyordu siyah siyah.... dün bir silmişim ışıl ışıl oldu utandım valla kendimden nasıl yaşamışım ben :))

ya 2 gündür sizi okuyorum şu sirke ne mübarek birşeymiş:1: vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olduğunu biliyordum da normalde de yağ çözücü olduğunu düşünemezdim:28:

ben onla şimdi halıları silmeyi düşünüyorum olur mu acep :)))

komşu olsaydık keşke.... çene yapardık çalışmazdık o zaman biz :)))

he valla.... ben kim baza başlığı silmek kim dün ilk defa sildim bir aldığımda silmiştim o da öyle üstün körü.... aldığımda eve taşıyan adamın üç parmağının izi duruyordu siyah siyah.... dün bir silmişim ışıl ışıl oldu utandım valla kendimden nasıl yaşamışım ben :))

ben onla şimdi halıları silmeyi düşünüyorum olur mu acep :)))

bilmem ki olur mu aceppp:1:

dediğin gibi komşu olsak lak lak etmekten evde işler hiç bitmezdi:40: ben de başlık almadım bazaya çünkü ben sıkıldım mı eşyaların yerini değiştirmeyi severim başlık olunca zor oluyor ama başlıksız eski divan tarzı duvar olsun pencere kenarı olsun her yere monte edilebiliyor:1: ben de bazasının kumaşı deri olanlardan aldım silmesi kolay olsun diye ama dediğin gibi ilk aldığımda silinmişti arada toz beziyle el atıyorum ama sadece görünen kısımları... Bu hafta sonu elim ererse çekip arka taraflarını da sileyim bari:1: Ne zamandır yapayım diyorum aman boşver o kadar inceye girişme işler uzar deyip vazgeçiyorum :17:
Geçen gün küçük odadaki kolinin birinden birşey alacaktım koliyi boşalttım toplanmayı bekliyor senin küçük oda hikayenden sonra bugün ben de toplayayım bari de 2. küçük oda vakasına dönüşmesin iş:52:
Odamı geçen gün süpürdüm, sildim ama şimdi yatağın üstünde çamaşırlar var katlanacak, ütülenecekler ayrılacak, renkliler de askıda hala - dün o işleri es geçtim bugün onu da hallederim inşallah yarım saat ayırsam yetecek de ah şu üşengeçlik yok muuuu:17:
Tamam bugün çamaşırlar katlanacak, ütüye zaman ayırır mıyım bilemiyorum ama en azından ortalıkta dağınıklık bırakmayacağım:kkk:
Küçük odamdaki koliyi yeniden düzenleyeceğim
Süpürgeyi çalıştıracağım.

Şimdilik ufak ama evim için önemli sayılan hedeflerim bunlar kızlar...

Bu arada dün banyodaki lavabomu sildim önce yarın silerim diğer lavaboyla dedim sonra siz aklıma geldiniz kendimden utandım dedim alt tarafı biraz cif sıkıp süngerle ovacaksın millet neler yapıyor, gaza geldim sayenizde ... valla pırıl pırıl oldu:16:

Son düzenleme:
slm kızlar ben artık hiçbirşeyi yetiştiremez oldum..

çalışıyorum akşam saat 8:30dan önce evde olmam imkansız..
sabahta 5:30 da kalkıyorum bana yardımcı olur musunuz bi temizlik programı yapalım olmuyor çünkü böyle eşim benden erken geliyor eve geçen c.tesi günü temizliği o yaptı ki pazar günü gezelim die evim pis değil her dakka misafir ağırlaya bilecek kadar düzen li ama hafta sonlarımı temizlik yaparak ziyanetmek istemiyorum ben..

lütfen yardımcı olur musunuz?:16::16::16:

Back
X