slm kızlar ben artık hiçbirşeyi yetiştiremez oldum..
çalışıyorum akşam saat 8:30dan önce evde olmam imkansız..
sabahta 5:30 da kalkıyorum bana yardımcı olur musunuz bi temizlik programı yapalım olmuyor çünkü böyle eşim benden erken geliyor eve geçen c.tesi günü temizliği o yaptı ki pazar günü gezelim die evim pis değil her dakka misafir ağırlaya bilecek kadar düzen li ama hafta sonlarımı temizlik yaparak ziyanetmek istemiyorum ben..
lütfen yardımcı olur musunuz?

bana pek laf düşmez ama bende çalışıyorum.... akşam kaçta çıkarım belli olmuyor... yok yukardaki rahatsız olmasın diye süpürgeyi açmıyodum hafta içi... baktım onlar gece yarılarına kadar yukarda sıragecesi yapıyorlar dedim ben size ses etmiyorum siz de bana etmeyin... iki günde bir süpürüp siiliyorum... dip köşe hemde.... bu standart işim zaten...
bunun dışındaki yapılacakları listeilyorum sonra sırasıyla yapıyorum listem olunca çabuk bitiyor....
bak mesela azerinin veya ask1 in listesine örnek olarak kendi listeni oluştur ben öyle yaptım ilk zamanlar..... şimdi güccük oda hariç her yer bal dök yala.... hatta bu gün hepiniz toplaşıp bana gelin bundan daha temiz olamam gibi geliyor :)))) güccük odaya sokmam ama.....
Misal bende şöyle gidiyor sıra
- evcillerin varsa onların yuvalarını temizle kafes akvaryum vs.... temizlik bitene kadar yemlerini takma ki sen arkanı dönünceye kadar gene batırmasınlar :))
- evi süpürmene engel olacak fazlalıkları topla her şeyi yerine koy
- evi süpür
- halıları topla altını sil
- koltukları itele altlarını sil
- ev kururken geç mutfağa bulaşığın varsa yıka
- bunları yaparken çamaşırın varsa yıkansın bu arada
- çamaşırları as
- toz al
sabah ;
- yatağını toplayarak çık
- yıkandıktan sonra banyoyu yıkayarak çık
benim izlemye çalıştığım yol bu......
büyük işler mecbur hafta sonuna.... cam,kapıibaza sil, perde yıka as..... balkonlar..... zaten geneli temiz olmuş oluyo bunlarıda her hafta yapmak zorunda kalmıyosun benim gib temzbelsen yani bu haftada idare eder deyip sıyırabiliyosun :))