En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Yağmurlu bir Salı sabahından hepinize günaydın sevgili mis kokulu arkadaşlarımmmmm
Sayenizde bir haftadan da kısa sürede evrim geçirdim diyebilirim
Dün akşam eve giderken markete uğradım ( ben ihtiyacım olan şeyleri parça parça, taşıyabileceğim kadar alıyorum kızlar öyle büyük alışveriş yapsam yine o yükü kaldıracak olan benim o yüzden kendimi zorlamıyorum)
Eve gittim üstümü değiştirdm yemeğimi yedim ve normalde tv karşısında yayılırken dün bundan vazgeçip tv.yi kapattım. Yediklerimi mutfağa götürdüm oturma odamı şöyle bi elden geçirdim süpürge de çalıştırdım. Sonra odama geçtim yerlerini süpürdüm sildim yatağın arkasını çektim süpürdüm sildim kuruyunca yerine yerleştirdim tekrar yatağı... Halının altını da süpürüp sildim bazanın deri kısmının tozunu aldım. Tartımın tozunu da aldım :)
Sonra geçtim banyoya... Önce paspasları çıkardım camdan silkeledim attım makineye, kısa programda yıkamaya... Sonrasında banyoyu büyük fırçayla süpürdüm bir kenara topladım sonra elektrik süpürgesiyle olan tozu çektim. Tuvalete çamaşır suyu ve cif döküp kapağını kapattım. Sonra lavaboyu cifledim süngerle köpürte köpürte Sonra köşe sehpaları vardı banyoya koymuştum üstüne krem, bakım ürünlerini falan koyduğum. Onları hole çıkardım (hala holdeler akşama onların tozunu alıp yerleştireceğim:26:)
Duş teknesini cifledim fırçayla yıkadım fayanslarını da fırçaladım duruladım mis gibi oldu Sadece su zor gidiyor o yüzden su birikimi oluyor yaaa bu akşam da lavabo aç dökeceğim bakalım işe yarayacak mı?:44:
Klozetin içini yatmadan önce fırçaladım ama dış kısımlarını banyoyu temizlerken yıkamıştım. Sonra paspasla tabanları sildim. Akşam yatmadan bir kat daha geçtim çünkü terlikten yapış yapış iz oldu nedense...
Sonra mutfağa geçtim. Bulaşıkları yıkadım tezgahı sildim. Bulaşıkları kurulayıp yerleştirdim plastikleri yıkadım sonra da...
Tavuk almıştım birkaç gün önce onu parçaladım, annem gibi yapamadım ama yarım yamalak oldu beceremiyorum aslında, indirimde olunca almıştım. Kemikli kısmıyla bir parça göğüs etini haşladım akşam suyuna çorba yaparım göğüs kısmını da sandviç yaptım işe getirdim, öğle yemeğim
Sonra tezgahı yine fıs fısla geçtim malum etle uğraştım :) Tahtayı falan yıkayıp kaldırdım ocak kaldı ama bu akşam da onu silerim. Çok kirli değil de yine de üstünden geçmekte fayda var.
Salondan mutfak halısını aldım aslında yeri bir kat silip süpürüp öyle sermek istiyordum ama saat 10u geçince süpürge açmıyorum. Bu akşama kaldı.
Gece 1.30da yattım ev çamaşır suyu ve dezenfektan malzemeleri kokuyordu elim de buram buram çamaşır suyu kokuyordu ama içim rahattı çok yorulmuşum ama değdi

Bu akşam yapılacaklar...
- MUTFAK: Mutfak halısı serilecek onun için sil süpür yapılacak. Ocak silinecek.
- HOL: Süpürüp silinecek, WC'nin lavabosu ciflenecek. Yerler silinecek-çamaşır makinesinin etrafındaki yerdeki fayanslar da silinecek. Temizliğin sonunda vileda suyunu da Wc'ye döküyorum alaturka olunca klozet gibi çok işi olmuyor. Wc'nin yerlerini de fayanslarını da yıkarım.
- Veeeee.... En çok işi olan herşeyi tıktığım meşhur küçük oda... Ivır zıvırları kaldırınca zaten pek işi olmayacak yerlerini süpürüp silsem kilimi silkelesem yetecek. Ama asıl iş gardırop... Kıyafetleri tekrar elden geçirmem lazım yeniden bir düzenleme yapabilirim.

- Ütüler var bakalım onları da halim kalırsa yaparım.

Ha banyo köşe sehpalarının to<unu alıp yerleştireceğim ve işler biter

Aslında perdeler yıkanacak ama onu haftasonu yapabilirim akşam eve gidince olmaz hava karanlık oluyor gündüz gözüyle yapmam daha iyi olur. Camları da silerim hem

Benim de gece yatarken belim ağrıyordu ayak bileklerim şişmiş biraz sızlıyordu hatta...

selam beybiler,

dün hiiiç bişi yapmadım... hafta sonu sınav var malum... dedim az ders çalış.... içten içe biliyoruum ki bu temizlik aşkımın bir köşesinde derslerden kaçış var :) dedim yok bi dersi bitir bari..... 5 sayfa sonra her zaman ki gibi zzzz... limit 5 sayfa....anladım artık bunu....

bi ara kendi horlamama kalktım , ışık açık koltukta iki büklüüm :)) saati sabah 5 e kurup gene yattım... neymiş erken kalkıp çalışıcam.. gözlerim dinlemiş olur hesapta hayalim bu... sabah alarm çaldı... ohh be dedim daha iki saatim var uyumak için :)))

sonra kalktım yatakları topladım
kahvaltı yapıp bulaşık yıkadım
mutfak tezgahını toparladım

kuşları küçük odaya attığım için ev pislenmiyor mutluyum... sınavdan sonra alıcam tabiki yavrucuklarımı yamacıma... ama bir haftacık hem ev çok pislenmesin hemde sessizlik olsun....

canım hangi bölüm okuyorsun?

Bu akşam yapılacaklar...
.................

Aslında perdeler yıkanacak ama onu haftasonu yapabilirim akşam eve gidince olmaz hava karanlık oluyor gündüz gözüyle yapmam daha iyi olur. Camları da silerim hem

aaahhh küçük oda sendromu :))100 metreden tanırım..... evin üvey evladı.... bir oranın camı siinmedi perdesi yıkanmadı yeri süprülmedi... çok hor görülüyo... ama haftasonu arayı düzelticem kendisiyle :) anne şefkatiyle sarıcam kendisini...

benim sildiğim camların üzerine yağmur yağdı ( şimdi sen hafta sonu silersen benimkinden daha temiz olur kıskanırıım.... bende pazara günü gene silerim... kar yağışını temiz bir pencereden izlemek istiyorum bu sene...

valla pencereleri silebilir miyim bilmiyorum önce komşuma sormam lazım merdiveni var mı diye :)))

tarih.... hiç sevmediğim için tarih okuyorum... korkularının üstüne git diye okudum bir yerde gaza geldim....ama evlat olsa sevillmez yaa....

ay ben de hiç sevmem çekemem de :)) oldum olası tarihten nefret etmişimdir!!! ben de 2. üni olarak sosyolojiye başladım ama doğru düzgün çalışamıyorum dün boş kaldım iş yerinde, biraz kitaptan okudum ama benim de 5 sayfadan sonra dikkatim gidiyorr sosyolojiyi imkanım olsa daha önce okurdum şimdi de içimde ukde kalmasın diye okuyorum işte... Ama zor :18:

Son düzenleme:
kadınlık zor iş beeaa...her gün aynı işi yapıyoz yapınca sanki hiç kirlenmcek gbi sevnyozz garibiz ya yassık bize valla...neyse ben bugn evi şöle bi süpürdüm çocuklar ve kendmzn olmak üzere nevresimleri yıkadım kıyafet yıkadım 1 makne hepsini serdim içerye tabi dışarda kurumuyo artık..bulaşıklar yıkandı onlar yerleşcek...ben sabah pijamayı çıkarırsam iş yapabiliyorum pijamalı gezersem yatak modundan çıkamyorum anlaşıldı bundan sonra sabah ilk iş pijamaları çıkartıcam gerisi kolayyy bütün suç pijamada bende değil yani okey babylerr....

valla o işler bi bitse şaşarım
benim de buzdolabım için servis gelecek yarın bi de ne dese beğenirsin dolabı kapatın yarın akşama kadar... içindekiler erimese bari malum çözülünce bir daha dondurmam mümkün olmaz:44: eee daha halıyı seremedim ben hiç sermeyeyim bari ne güzel halımı serip mis gibi oturcaktım

slm arkadaşlar ben çalışan bir anneyim ve birkaç aydan beri bel ağrım var. parkeleri bez ile eğilerek silerim fakat artık çok zorlanıyorum. Bana parkeleri silmede vileda tipi toz saç bırakmayan öneriniz var mı.

Selam guzeller,bu gun cok sukur birseyler yapabildim.yatak odami havalandirip,her yerin tozunu aldim,penceresini icli disli sildim,makina cekip halisini ustten sildim,daha bir parliyor o zaman.
3 kere kurutma makinesini calistirdim,kuruyanlari yerlestirdim,cekmeceleri duzenleyip,Tozunu aldim.
Sabahdan mutfagin halisini makinaya attim,camasir sodasiyla bir karisim yapip,mutfagin fayans aralarina puskurttum,oyle bir Saat bekledi sanirim,sonra eski bir dis firsayiyla aralarini temizlemeye calistim,rengi biraz acildi,bir kere daha yapsamm iyice beyaz olucaklar ama gucum kalmadi bir kere anca yspabildim,artik haftasonu esimdem yardim almayi dusunuyorum.soda iyi Hosta yerde bayagi beyaz kalintilar birakti,birdahaki sefere,ya sifir yada ciling bangle yapmayi dusunuyorum.enerjim kalmadi o yuzden mutfagimi dip kose yarin yaparim insallah.
Oturma odam,giris ve banyoyuda bir guzel temizledim,temizlik bezlerini makinaya attim simdi dinleniyorum,sonra da yemege girismem lazim.
Onumuzdeki gunlerde,yagmur yagmazsa diger pencerelerinide silmeyi dusunuyorum,gecen bizim Burda Firtina vardi,butun toz toprak camlara yapismis resmen.

valla süpürmeden silmediğim için bu konu bana yabancı geldi... süpürge zaten ne varsa yuttuğu için... geriye bir viledeyla silmek kalıyo oda sıcak sulu, az çamaşır suyu ve azda mister masııllla.... oohhhh miss.... yerde cebelleşmeye gerek kalmıyo bence tercih meselesi... uğraşamam ben o kadar bol vaktim yok gücümde yok :) zaten maksimum üç günde bir de siliyorum hiç bişi olmuyo pek... tabş ben kuru başımayım bana konuşmak kolay...

gene temizlik yapasım geldi bak.... akşam olsada evde coşsam :)))

bende önce her tarafı süpürüyorum fakat parkelerde çok toz kalıyor granitlerim bembeyaz tüm kalan tozlar belli oluyor. bu mikrofiberli olan vileda türü şeyler oluyor onlardan almak istiyorum fakat bi fikrim yok

bende önce her tarafı süpürüyorum fakat parkelerde çok toz kalıyor granitlerim bembeyaz tüm kalan tozlar belli oluyor. bu mikrofiberli olan vileda türü şeyler oluyor onlardan almak istiyorum fakat bi fikrim yok

bende 5 canavar kuş var tozu kılı tüyü hiç bitmez mübareklerin... Maşallah diyim yavrucaklarıma...

O fırfır dönenlerden mi istiyon, tırtt bişi ben aldım ama çok ıslak bırakıyor.... hayatımda öyle dandik şey görmedim... bi de dünyanın parasını verdim ona deymezmiş valla.... ama belki ben becerememişde olabilirim bilmiyorum....

çok hevesli gördüm seni

ayyy evet yaaa... böyle temiz kalsın istiyorum... temizlik huzur veriyor... nerdeyse mutfak pislenmesin diye yemek yapmıcam :))

Bende genel de egilerek silerim ama acil durumlarda ya da gunluk görünen yerleri almak için bununla sililyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…