En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Pratik gömlek ve kumaş pantalon ütülemeyi biri bana öğretebilir mi acep?
Yılıyorum yemin ederim
Gömlekleri askıda kurut daha rahat ütüleniyor o zaman

Cillit Bang köpükle ovala çıkıyor.
Püskürtüp bekleyince iz kalıyor o yüzden sen ovala benimde kiracı mahfetmişti resmen buzlu cama benzer bir yapı vardı.
Sirke limon ve bir sürü şey denedim çıkmamıştı.En son temizliğe giden bir abla önerdi çok şükür kurtuldum bu sorundan

Gunaydin canlar
benim evin temizligi bitti sayilir bu gun son gun banyo temizligi var:18:
Allahim o nasil toz oyle
her yer berbatti hala daha ev daginik
icine tasinmadan olmicak
banyo da bitsin hem de annemler turkiyedeler yarin donuyolar onlar da donsun eve gidicez artik
yavas yavas esyalari silip yerlerine yerlestiririm:26:

simdiye kadar neler yapildi
kizimin odasinin iki buyuk pencereleri silindi
tavani avizesi
duvarlari silindi
mobilyalari silindi
kapisi silindi

yatak odasinin penceresi silindi
tavani avizesi
duvarlari silindi
mobilyalar altlari cekilip icli disli silindi
kapisi silindi

mutfagin penceresi silindi
avizesi
duvarlari silindi
dolaplari icli disli silindi
beyaz esyalar silinip yerlestirildi
kapisi silindi

salonun kooocaman penceresi ve balkon kapisi silindi
avizesi
duvarlari silindi
mobilyalarin altlari cekilip icli disli silindi
kapisi silindi
sandalyeler silindi

koridorun duvarlari silindi
tavani silindi
klima silindi
koridora yaptirdigimiz dolap silindi

yer olmadigi icin balkona konan tum esyalar tasinip yikandi toz icindelerdi her sey
komsuya tozlanmasin diye verdigim yorgan dosek eve tasindi
ama malesef toz icinde oldugunu gordugum icin sokulup yikanmaya verildi
battaniyeler yastiklar falan tasininca makinede yikanacak
simdilik bunlaei yaptim
ama esyalarim toz icinde hepsini tek tek silip yikayip yerlestirmek tasininca artik

bu gun banyoyu temizlicez esimle
bi de koridorun avizelerini ha bi de balkonu yikicam

Son düzenleme:
cok icli disli bi sulaleyizdir sagolsunlar coguyla aramizda bi kac mahalle olmasina ragmen kimse yardima gelmedi
hos bebegim olunce bashsagligina bile gelmeyen(birak gelmeyi aramayi bile kendilerine yuk bilen) insanlarin yardimini napicaksam

Son düzenleme:
Pratik gömlek ve kumaş pantalon ütülemeyi biri bana öğretebilir mi acep?
Yılıyorum yemin ederim

Varsa ben de bi pratik yönteminizi alırım :)

ben kendi utuleme yontemimi yazayim o zaman
*gomlegi utulemeden once utuyle su puskurtup her yerini hafif nemlendiriyorum
sonra elimle camasir sıkar gibi sıkıp o sekilde de kenara koyuyorum her tarafi nemlensin diye
o sirada pantolonu utuluyorum sonra gomlegi utulerken cok kolay oluyor kirisikliklarinin acilmasi

*pantolunu da su sekilde utuluyorum
tersini cevirip cep astarlarini kaldirip ceplerini fermuar kismini belini utuluyorum once
sonra duz kismini cevirip cizgi atmak icin olan sekilde katlayip masaya seriyorum
once ustteki bacagi kaldirip alt bacagi utuluyorumalt tarafi bildiginiz gibi utuluyorum
cep kisimlarina gelince alttan her iki on ve arka ceplerin astarlarini yukariya cekip oyle utuluyorum(boyle yapmayinca pantolunun ustunden cep kisimlarinin izi kaliyor cunku)
sonra ust bacagi koyup ustu utuluyorum bu sefer yariya kadar utuluyorum soyle gostereyim

pantolonun pacasindan su kirmiziya kadar olan kismi utuluyorum
sonra pantolunu cevirip ayni islemi yapiyorum yine (alt tam utuleniyo ust yariya kadar)
merak etmeyoin kirisik hic bir yer kalmiyo hem de daha cabuk bitiyo
bi deneyin kizlar

Son düzenleme:
Selaaam canlarimmm nasilsiniz?sizleri coook ozledim
ooo pepecim nerelerdesin

faydali bilgilerin icin tesekkur ederim canim

ben de püskürtüp ovaladım ama lekenin bir kısmı çıkıyor yani bir duşa kabin için bir kutu cilit bangı boca etmek gerekiyor

Çok teşekkür ederim.

Azerincim benim en büyük derdim şu pantalonların cep tarafında yan kısmında hafif buruşuk gibi kalıyor o :26:

herkse selamlar kıslar

bu aralar acayip gaza ihtiyacım var temizlik yapmaya çalışıyorum iki azılı oğlan ve minnacık kızımla

yeni doğum yaptım hem ev işleri hem çocuklar yetişmiyor vallahi yetiştiği zamanda ben pert oluyorum

haydi gaza kızlar takipteyim

Selam kızlar nasılasınız bakıyım yaaa şimdi biraz geçmişi okudum ne kadar çok özlemişim sizi benim bildiginiz gibi düğün telaşım vardı cok şükür bitirdik hersey istediğim gibi oldu bu ara da fazla giremedim topiğe bu aralar yine bir kendimi saldım hiç iş yapasım yok düğün bitti aslında yapılacak cok işim var bir türlü baslayamadım düğünden sonra eşim rahatsızlandı onunla uğraştık okullar kapandı pazar gunu oğlumun ayağı kırık çıkık belli değil ( cocuklarda tam anlaşılmamış kıkırdak kemiği) alcıya alındı. Evdeyiz bu aralar tekrar size raporlarımı yazarım artık....

Buzdolabimin icini temizlemeye giristim. Karbonatli suyla silip kuru bezle ustunden geciyorum. Var mi baska onerisi olan? Buzlugu nasil temizliyorsunuz bayanlar? :)
sirkeli suyla sile bilirsin canimbenim buzdolabi temizligi diye bi konum var onu bi oku istersen
kızlar halıdaki şekersiz çay lekesi nasıl çıkar

aspirin denedim .ilk başta iyi gelmişti. ertesi gün gene leke halımdaydı.
canim gecen benim kiz da krem rengi haliya 1 bardak cayi boca ettionce islak bi bezle tampon yaparak cayi cektim sonra bulasik deterjaniyla sildim ardindan duruladim ve yine kuru bi bezle tampon yaparak suyu cektim ve mis gibi oldu
ama senin leke kurumus artik bi de ayni miktarda kir coz aspirin ve beyaz sabun karisimiyla silmeyi dene
ben de püskürtüp ovaladım ama lekenin bir kısmı çıkıyor yani bir duşa kabin için bir kutu cilit bangı boca etmek gerekiyor
lily nasilsin canim
Azerincim benim en büyük derdim şu pantalonların cep tarafında yan kısmında hafif buruşuk gibi kalıyor o :26:
iste kirisik olmasin diye puf noktalar sunlar
*utuye baslarken pantolonu ters cevirip normal cizgi atmak icin olan sekilde degilde acik sekilde cep kisimlarini fermuar kisimlarini falan guzelce utule
*ikinci ve en onemlisiyse pantolonun ust bacagini yariya kadar utulemek
su yazdiklarimi harfi harfine uygula bak kirisiklik oluyo mu
elian canim kusura bakma ben kendi telasima dustum seni tebrik edemedim
cok tebrik ederim canim arkadasim
Allah kuzuna saglikli mutlu bi omur nasip etsin insallah

areser ablam nasilsinbitti demek dugun telasiniz
sizin su hirsiz olayi noldu bulundu mu abla:18::18:

Son düzenleme:

sen nasıl bişisin yaaaa ben seni çok merak ediyorum.... tavan silmek ne yaa aayyyhhhh.....

cok icli disli bi sulaleyizdir sagolsunlar coguyla aramizda bi kac mahalle olmasina ragmen kimse yardima gelmedi
hos bebegim olunce bashsagligina bile gelmeyen(birak gelmeyi aramayi bile kendilerine yuk bilen) insanlarin yardimini napicaksam

hıhhh al benimkileri vur seninkilere :)) anam vefat teyzemin kızları 7 sine bile gelmediler... bak taşındım yıl oldu daha teşrif etmediler......

kızz sana yardım etmekte zordur gerçi iş beğenmezsin :))

yalnız azerin seni tanıdığıma memnunum... var yaaa artık ev pırıl pırıl sayende totom yer yüzü görmüyo :))

selamlar beybiler,

ben geldim....

çok iş var bu akşam evde....

çamaşır yıkadım iki makina astım kurumadı iki gündür namuzsuzlar.....bu arada bir makina daha yıkamıştım onlar selede kaldı....kokuşmazlar inşalllah....

daha da yıkanacak çamaşır var... yazlıkları çıkardım da....

bunlar kuruduysa şayet ütülenip dolaba koyulacak..........
her yer süpürülüp silinecek
çöpler çıkarılacak
kuşlar temizlenecek
akvaryum temizlenecek
çiçeklerin saksı ve toprakları değişecek....

ooyyşşş eve gitmesem mi acaba bu gün :))

Resmen bana uyari seklinde bu mesaj iyi ki acmisi topigi:))) evdeyim diye isleri siraladim 4 posta camasir listeledimdi de e nasil kuruyacak degil mi, hemen boluyorum:))))

Odamdaki koca kilim supurelecek hucrelerine kadar cunku makineye atilacak (ama yarina kaldi ustteki mesajin verdigi dersle)
camin onundeki kitaplik komple bosaltilip tek tek tozlari alinacak ve secimler yapilacak,
kitaplik cekilip arkasi temizlenecek.
camlar silinecek.
Guneslikler yikanip ipte nemli hale dondukten sonra anneye utuletip asilacak
Guneslik asarken tuller inip makineye atilacak ciktigi gibi dogru cama asilacak,
koyu renk perdeyi hangi sirada yikamam lazim bilemiyorum ama yarindan once kurumaz yani kitaplık ortada kalacak yarin aksama kadar
mutfagin paspaslari da vardi listemde ama kurutmak imkansiz olacak yarin oburgun aksama kaldi artik, tam gaza gelmistim btlbetul un mesaji frenledi
tabii bu planlarin ne kadari gerceklesecek bakali

yaşasın bir işe yaramışım :)

yaaaa felaketten ders çıkarmak bu.... ben bir gün arayla yıkadım gerçi ama içerde kuruttuğum için yaş kalmış gene tam kurumamış... dışarda olsa ohooo yarım günde kurumuştu... malesef birinci kat olunca aleme çamaşırlarımı sergileyemem doğrusu birde çok toz oluyo.... gene de bu kadar zamana kumuş olması gerekirdi....

Hehe betusum valla benim heruf benden beter çıktı yemin ederimtavanı silmek planlarımda yoktu orası çok tozludur şimdi diyip komsudan merdiven alıp sildi
bi de benim ysotiklarimi begenmiyo haha üzerinden geçiyo

senin sulale benimkinden beter

Selam bayanlar bende bugun cocukların geri dönüşüme gidecek kitaplarını falan ayıracağım aslında yapılacak iş cok da bir yerden başlıyım gerisi gelir bu da bir iş sonunda dimi ama....

yaw yok orda bi sey bunlar toplasan 1 bilemedin 1.5 saatlik is senin icin betus
Iyiyim canım sen nasılsın hırsızdan şimdilik bir şey çıkmadı... Özlemişim topiği....

ben de ozlemisim valla eski topigi soyle sayfalara yetisememeyi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…