Ev kadini nasil olunur?

Mrb.
yeni evli sayilirim,fakat evimde henüz bir düzen oluşturamadim.Olmuyor,olmuyor.
Yemek yapamiyorum,camasir yikiyorum yikiyorum bitmiyor,ev de devamli bir daginiklik...

Lütfen beni toparlayacak fikirler,öneriler verin. Eksiksiz olmasa da iyi bir ev kadini olmak istiyorum..
ah canım ev hanımı işte böyle..işler bitecek diye beklersen yanılırsın.rahatla...

Mrb.
yeni evli sayilirim,fakat evimde henüz bir düzen oluşturamadim.Olmuyor,olmuyor.
Yemek yapamiyorum,camasir yikiyorum yikiyorum bitmiyor,ev de devamli bir daginiklik...

Lütfen beni toparlayacak fikirler,öneriler verin. Eksiksiz olmasa da iyi bir ev kadini olmak istiyorum..
Herşey zamanla.Aceleye gerek yok.Bir de şunu bilirim.Aldığın şeyi yerine koyarsan dağınıklık olmaz.

ah canım ya bende 10 yıllık evliyim iki çocuk var bide çalışıyorum bende istiyorumki tertipli düzenli olsun olmuyo.eve gelince anca yemek yapıyorum bulaşık felan filan.evi toplayım biraz desem çocuklarla ilgilenemiyorum bende çok merak ediyorum bazı arkadaşlarımın evi tertemiz dümdüzzz :( nasıl beceriyolar anlamıyorum.

ah canım ya bende 10 yıllık evliyim iki çocuk var bide çalışıyorum bende istiyorumki tertipli düzenli olsun olmuyo.eve gelince anca yemek yapıyorum bulaşık felan filan.evi toplayım biraz desem çocuklarla ilgilenemiyorum bende çok merak ediyorum bazı arkadaşlarımın evi tertemiz dümdüzzz :( nasıl beceriyolar anlamıyorum.

aynen beni anlatmışsınız bende on yıllık evliyim . işten gelince yemek bulaşık o kadar

bitmiyor bide ben ütü yapmazdım kendime de ütülenmeyecek kıyafetler alıyordum kocam polis olunca zaten pantolonları gömlekleri he birde burası nemden ve sıcaktan devriliyor bursa...birikip dağ oluyor bazen yardımcı alıyorum ama utanıyorum anam nasıl yetişiyor diye o da çalışan kadın...
Hadi yaaa canim zor isin al kadin tabiki:)benim annemde calisiyo ama ev cicek herseye yetisiyo bide benim islereede yetisiyo hayret ediyorum
Belki bigun bende umuduyla yasiyorum

Hadi yaaa canim zor isin al kadin tabiki:KK66:benim annemde calisiyo ama ev cicek herseye yetisiyo bide benim islereede yetisiyo hayret ediyorum
Belki bigun bende umuduyla yasiyorum
benim anam gelmez bursaya..konyada mutlu o altında arabası coştur coştur geziyo gelir mi hiç..şaka şaka gelmek zorunda da değil bizde iş yok..çocuk olunca ne halt etcez onu bilmiyom..en kısa zamanda toparlanmamız lazım:KK45:

bende ilk zamanlar böyleydim..hele ben bankacıyım geç gelirdim eve..bırak yemek yapmayı yemeye halim kalmazdı..ama zamanla oturur diye düşünüyorum..şimdi bi kızım var. sana 1 haftalık maratonumu anlatayım.sabah saat 7 de onunla kalkarım kızı giydir altını aç emzir , sonra git elini yüzünü yıka dişlerini fırçala derken yarım saat geçer.. sonra kızımın öğlen yiyeceği çorbasını yapıyorum giyinip çıkıyorum akşam 7 15 de evdeyim. kızı emzir bazen uyut.. sonra yemek ye derken saat oluyo 9..sofrayı koykaldır bu arada ertesi gününü yemeğinii yap saat oluyo 10..sabah saat 7 den akşam saat 10 olmuş benim kıçım ilk defa koltuğa oturmuş oluyo:))zaten 11 gibi yatıyorum..e gecede uyanıyo benim bıdık..hafta içi böyle birde haftanın ortasında genellikle çarşamba evi kabaca bi süpürüp silerim.. hafta sonu ise bir gün temizlik çamaşır birgün ütü ve kızımla parka gitme şeklinde geçiyor..yani hayat benim için bu işlerin içine sıkışmış durumda.. geçen kuaföre gittim kızımı uyutmuşken bi beş dakka çıkayım dedim(bu arada kv evde o bakıyo) kuaför kapalıydı..kaşlarımı aldıracam hala aldıracam..kaşlar oldu martı..durum bu yani..bütün bunları yetiştirip bir düzen içinde yapabilenlere imereniyorum..bende yapıyorum ama yaptığımdan çok memnunmuyum orasını bilemiyorum:)
memnun olduğum tek şey akşam işten gelince kızımın kucağıma atlaması:))

Bende çalışıyorum.tabi şuan tatildeyim.bir kızım var.üstüne üstelik hamileyimde.sabah kahvalti.ardından tuvalet banyo yikarim.banyoyu kızımı tuvalet için klozete götürdüğünde yıkarım.o tuvalet keyfi yaparken ben 5 DKK yikarim.hergün yikayinca çok kirlenmiyor.sonra evi makinelerim.hergün oturma odasını ve mutfağı.birkaç günde birde diğer odaları.iki güne bir çamaşır yikarim.kuruyup toplayinca hemen katlar yerlerine koyarim.ertelemem.yoksa sepette kalıyor uşeniyorum.kızım uyurken evdeysem yemek yaparım.çalışırken akşamları ertesi gün için yemek yaparım.genelde iki günlük olur.yatmadan oncede mutfağı odaları toplar yatarim

Bende çalışıyorum.tabi şuan tatildeyim.bir kızım var.üstüne üstelik hamileyimde.sabah kahvalti.ardından tuvalet banyo yikarim.banyoyu kızımı tuvalet için klozete götürdüğünde yıkarım.o tuvalet keyfi yaparken ben 5 DKK yikarim.hergün yikayinca çok kirlenmiyor.sonra evi makinelerim.hergün oturma odasını ve mutfağı.birkaç günde birde diğer odaları.iki güne bir çamaşır yikarim.kuruyup toplayinca hemen katlar yerlerine koyarim.ertelemem.yoksa sepette kalıyor uşeniyorum.kızım uyurken evdeysem yemek yaparım.çalışırken akşamları ertesi gün için yemek yaparım.genelde iki günlük olur.yatmadan oncede mutfağı odaları toplar yatarim

mesajlarıj okumadım ama

bi söz varya

yata yata hasta oldum

yapa yapa usta oldum:KK49::KK49:

zaman zaman zaman

ama baştan bi düzen oturt neyi nereye koyacağını nizamla yap

sistem oturunca kolay zaten

mesela şekerini fasulyeni çayını mercimeğini bulgurunu pirincini yani en ufak bişeyini bile paketiyle kullanma

saklama kabı dolu ortalık

onlarla muhafaza et

bunu niyemi yazıyorum herhalde yani deme :)

bazıları çayını bile koymuyor direk paketten kullanıyor gördüğüm için

Bence ne kadar az eşya o kadar az iş. Kayınvalidemin eşyaları var şu an, kocaman vitrin içinde kristaller, biblolar, masalarda yapma çiçekler, köşelerde artık ağaç olmuş bitkiler, milyon tane köşe yastığı, 1737364738 tane tabak çanak...toz almak zaten bir gün sürüuor.

:)) tebessüm etmemi sağladın valla :) Benimkinin de yıllardır birikimi bitmemiş bitmeyecek hala bişiler biriktiriyor. Ah ah... Çiçeklerle perili köşk gibi ev :)))))))))

bende ilk zamanlar böyleydim..hele ben bankacıyım geç gelirdim eve..bırak yemek yapmayı yemeye halim kalmazdı..ama zamanla oturur diye düşünüyorum..şimdi bi kızım var. sana 1 haftalık maratonumu anlatayım.sabah saat 7 de onunla kalkarım kızı giydir altını aç emzir , sonra git elini yüzünü yıka dişlerini fırçala derken yarım saat geçer.. sonra kızımın öğlen yiyeceği çorbasını yapıyorum giyinip çıkıyorum akşam 7 15 de evdeyim. kızı emzir bazen uyut.. sonra yemek ye derken saat oluyo 9..sofrayı koykaldır bu arada ertesi gününü yemeğinii yap saat oluyo 10..sabah saat 7 den akşam saat 10 olmuş benim kıçım ilk defa koltuğa oturmuş oluyo:KK66:)zaten 11 gibi yatıyorum..e gecede uyanıyo benim bıdık..hafta içi böyle birde haftanın ortasında genellikle çarşamba evi kabaca bi süpürüp silerim.. hafta sonu ise bir gün temizlik çamaşır birgün ütü ve kızımla parka gitme şeklinde geçiyor..yani hayat benim için bu işlerin içine sıkışmış durumda.. geçen kuaföre gittim kızımı uyutmuşken bi beş dakka çıkayım dedim(bu arada kv evde o bakıyo) kuaför kapalıydı..kaşlarımı aldıracam hala aldıracam..kaşlar oldu martı..durum bu yani..bütün bunları yetiştirip bir düzen içinde yapabilenlere imereniyorum..bende yapıyorum ama yaptığımdan çok memnunmuyum orasını bilemiyorum:KK66:
memnun olduğum tek şey akşam işten gelince kızımın kucağıma atlaması:KK66:)

ne güzel düzen için yapıyormuşsun işte daha ne yapıcaksın.
ama merak ettiğim bişi var. bu koşuşturmada eşin ne yapıyor yada onunla ne ara vakit geçiriyorsun. yedi gününde doluda

ay okurken benim içim şişti... bekarım, çalışıyorum, ailemle yaşıyorum, elimi sıcak sudan soğuk suya sokmuyorum, keyfim beyde yok:KK54:
yalnız yaşarken bile ev işlerine, yemeğe zor yetişiyordum evlensem ölüm fermanmı imzalarım herhalde:KK12: çoluk çocuk ev iş yok yooook:KK12:
sizleri tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum :KK24:

Öncelikle planı olmalısın. Ben sana ne yaptığımı söyleleyim. Bir iş listesi çıkarıyorum. Daha sonra sırası ile işleri yapmaya başlıyorum. Yaptığım her işin yanına + koyuyorm ve bitirdiğim saati not alıyorum.
Aşağıdaki listeyi örnek alalım :KK66:. Listeye göre öncelikle çamaşırları makineye atarım ki diğer işleri yaparken onlar bir taraftan yıkansın. Sonra evi önce süpürür sonra silerim (istersen buna halıları silkele, kaldır gibi de ekleyebilirsin). Daha sonraki adım yemeği ocağa koymak olur o da bir taraftan pişsin. Ara sıra yemeği kontrol edebilirim(süpürgeyi bitirdim nasılsa). Yemek pişerken toz alır ve ortalığı toplarım bunların ikisi aynı anda oluyor zaten. AA çamaşırlar yıkanmış onları da asarım işlem tamam. Yemek de pişti sayılır oh mis :KK66: e bi duş alayım bari.

Örnek liste:

Evi sil
Süpür
Toz al
Ortalığı topla
Çamaşırları Makineye at
Çamaşır as
Yemeği ocağa koy

Velhasıl ne yapacağımı kağıda yazdığımda işlerin tamamını görünce en doğru sıra ile minimum sürede tamamlayabiliyorum.

ben bunu evlenmeden önce annemin evinde yapıyordum. annem eskiden çok temizlik yaptırırdı bana. her ctesi halılar kalkar koltuklar çekilir camlar silinir vs.
evde yalnızsam süpür sil toz al bulaşık yıka, banyo, tuvalet vs işleri yaptıysam annem illaki gelir ve ne yaptın bu evde demez mi?? :mad::mad::mad:
ben de liste yapar eksiksiz işleri bitirmeye çalışırdım. çözüm buymuş, sonra annem yeni replikler buldu kendini "yemek yapmamışsın" :mad::mad::mad::KK34::KK34::KK34::KK34:

Back
X