Ev kadini nasil olunur?

camaşırlar.bulaşıklar,ütü,temizlik,......vb...bu gibi işler asla bitmiyo ..kısır döngüü.
tek cocuk ıki iş
iki cocuk bitmeyen iş :)
sadece bunye alışıyo zamanla
:))
zamanla pratiğe geciyosun,yemekler ,işler pratiğe geciyosun
yemek işi kaygı etme ben de bilmiyodum 10 yıl oldu 2 cocuk annesi oldum.
ve herşeyi biliyorum...yada ögrendim :)) yada pratiğe gectim :))
kolay gelsin zamanla ögrenirsiniz herseyi...(((zamanında cok yemek yaktım)))

Öncelikle planı olmalısın. Ben sana ne yaptığımı söyleleyim. Bir iş listesi çıkarıyorum. Daha sonra sırası ile işleri yapmaya başlıyorum. Yaptığım her işin yanına + koyuyorm ve bitirdiğim saati not alıyorum.
Aşağıdaki listeyi örnek alalım :). Listeye göre öncelikle çamaşırları makineye atarım ki diğer işleri yaparken onlar bir taraftan yıkansın. Sonra evi önce süpürür sonra silerim (istersen buna halıları silkele, kaldır gibi de ekleyebilirsin). Daha sonraki adım yemeği ocağa koymak olur o da bir taraftan pişsin. Ara sıra yemeği kontrol edebilirim(süpürgeyi bitirdim nasılsa). Yemek pişerken toz alır ve ortalığı toplarım bunların ikisi aynı anda oluyor zaten. AA çamaşırlar yıkanmış onları da asarım işlem tamam. Yemek de pişti sayılır oh mis :) e bi duş alayım bari.

Örnek liste:

Evi sil
Süpür
Toz al
Ortalığı topla
Çamaşırları Makineye at
Çamaşır as
Yemeği ocağa koy

Velhasıl ne yapacağımı kağıda yazdığımda işlerin tamamını görünce en doğru sıra ile minimum sürede tamamlayabiliyorum.
sanki ben yazmışım gibi:)
gece yatarken yarın şunu şunu yaparım diyerum çamaşır yıkanırken silip süpürme işini halledıyorum o bitince çamaşırı sererım. yemek koyarım sonra o pişerken de banyo tuvaletı hallederım.. kahva molası verrırım ardından toz alırım....ertesı güne de ütüyü bırakırım sevdıgım diziyi izzlerken de ütüyü çıkarırım aradan zaten dünden yemegım kalmıs olur onun zamanında poğaca kek tatlı gibi şeyler yaparım... ertesi gün gene döngü devam eder ....

Mrb.
yeni evli sayilirim,fakat evimde henüz bir düzen oluşturamadim.Olmuyor,olmuyor.
Yemek yapamiyorum,camasir yikiyorum yikiyorum bitmiyor,ev de devamli bir daginiklik...

Lütfen beni toparlayacak fikirler,öneriler verin. Eksiksiz olmasa da iyi bir ev kadini olmak istiyorum..
abooooovv..çocuğunda yoktur herhalde..bekarken annenmi topluyordu arkanı kııız?düzensiz çalışıyorsun..sabah kalk çay suyunu koy ateşe veya çay makinasına..allah ne verdiyse kahvaltı hazırla kocacığına kahvaltı yaptır işe posta..eşin işine giderikene sen kahvaltı masasını topla bulaşıkları makinaya koy makina yoksa elinde yıka..yatak odanı topla malum yeni evlisiniz darmadağınıktır:KK66:toplamak uzun sürebilir kirlileri çarşaf vs topla makinaya at...banyo tuvaleti yıka..oturma odanı topla makinayla ortalığı süpür..paspas yap mobilyaların tozunu al..ütü yap yerli yerine yerleştir..sökükleri varsa dik..aslında ev işi artık zor değil bu zamanda..her işi makina yapıyor sen düğmesine dokundurup çalıştırıyorsun..neyse...gelelim yemek işine ..eee tabi akşamdan yarın için kocacığına sormuşsundur..aşşşkııım yarın ne mama yapayım sana diye..alışverişe çık pazara git sebze meyve al..direk eve gel kahve içmek için konu komşuya arkadaşa falan sapmadan hani evde iş yaparken yorulmuşsundurda yorgunluk kahvesi içmek için uğrama diyorum:KK50:...çabuk eve gel kocacığının beğendiği yemeği yap.akşam erin eve gelmeden üstünü başını derle topla süslen..fazla boyanma erin seni öperken adamcağızın orasına burasına boya bulaşmasın..erkekler çok boyalı kadından hazzetmez..kulağın kocacığının ayak sesinde olsun kapı ziline basmadan sen kapıda bitiver kapıyı güleryüzle aç..hoşgeldin aşşşkıııım de..öp buyur et içeri..üstünü başını değişmesine yardım et..aç ise sofrayı kur..zaten altı üstü 2 kişisiniz..akşam yiyin için doğru yatağa girin..:confused:ertesi günü aynen rütun işlere devaaaam...

bu arada ayrıca sabah kahvaltı sonrası veya aksam yemegı sonrası hemen bulasık makınesını toplarlarım,tezgahı ve ocagı silerim, eger makıneyı yerlestırmezsem mutfak tamamen dagınık gorunuyor. böyle yapınca ekstra vakit harcamama gerek kalmıyor,temiz görünüyor....

Back
X