Ev kiralama sözleşmesi

oznryangn_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2019
161
162
53
Hanımlar merhaba, bir yere 6 aylığına gitmem gerekiyor. Ancak otelde veya apart gibi yerlerde kalmak istemiyorum. 1-2 emlakçı ile kiralık evler konusunda konuştum durumumu anlattım ama hepsi en az 1 senelik sözleşme imzalamanız gerekir diyor. Bu böyle yazılı bir kural mı yoksa ev sahiplerinin insiyatifine kalmış bir durum mu ? yada bu konuda önerisi tavsiyesi olan var mı

Kimse evini 6 aylığına kiralamaz. Kanun değil ama bulamazsınız öyle birini.

Kanun olmasına gerek yok ki ev sahibi ister 3 aylığına kiralar ister bir yıl.Sonuçta ev onun istediği şekilde kiraya verir.

Gittiğim yerde memnun kalırsam kalmayı düşünüyorum. Kanun değilse belki ikna edebilirsem olabilir yani

peki 6 ay degil de 7 ay surme ihtimali var mi isinizin?
boyle durumlarda risk almayip 1 yillik sozlesme yapmak daha dogru olabilir, gecici oldugu icin kucuk butceyi sarsmayacak bir ev bulun.

bir de ben bir evimden 6 ay sonrasinda ayrildim, ev sahibi de ayrica bir yaptirim uygulamadi, zaten cok tutulan bir muhitti, ev aninda tutuldu, ev sahibi zor durumda kalmadigi icin anlayisli davrandi.

Açıkcası küçük şehirden büyükşehire gideceğim. Yaşayabilir miyim onu deneyeceğim, eğer içime sinmezse dönmeyi düşünüyorum ancak kafama 6 ay kalmayı şartladım. En ucuz 1500e anca bulabiliyorum eğer gerçekten çok sıkılır bunalırsam geri dönmek istersem 6 ay boyunca 1500 boş yere ödeyemem

Ben de sözleşmem dolmadan 5 ay önce çıkmıştım. Ev sahibi bir yaptırım uygulamadı hatta depozitomu bile geri verdi. Ev sahibinizin karakterine bağlı birazda. Bazıları çok anlayışlı oluyor umarım öyle birisine denk gelirsiniz. Ama 1 seneden az kimse sözleşme imzalamaz gibi geldi bana.

Tatil bölgesinde bir yerse genelde insanlar yazlıklarını kış aylarında kiralamak ister. Öyle bir yer araştırın bence

Ev sahibiyle görüşün onun inisiyatifine göre olabilir ama genelde sıcak bakmazlar. Ben de bir ev sahibiyim, ben gerekçesi olduğu için zamanından önce çıkmak isteyen bir öğretmen hanım rica ettiği için ekstra para talep etmedim. Sözleşmede 1 sene yazıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…