• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev kredisini ben çekmek istemiyorum

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
merhaba hanımlar
eşim bütün acele etme söylemlerime karşı ev almakta ısrar ediyor biraz birikim yapalım dedim ondan sonra alırız dedim.100 bin tl birikimden satacağımız arabadan ve alacağımız borçlardan elimize geçecek, 100 bin tl de sen kredi çek evi senin üstüne yapacaz ya dedi. ama ben çekmek istemiyorum, durumumuz da zaten pek iç açıcı değil, resmiyette bütün maaşımın kredi odaklı olması psikolojisini kaldıracak durumda değilim, ama elbette maaşımı da kendime harcamıyorum, bugün eşime söyledim ben çekmek istemiyorum dedim o halde ev sahibi olamıcaz dedi, neden yani o çekse ne oluyor anlamış değilim....

merhaba hanımlar
eşim bütün acele etme söylemlerime karşı ev almakta ısrar ediyor biraz birikim yapalım dedim ondan sonra alırız dedim.100 bin tl birikimden satacağımız arabadan ve alacağımız borçlardan elimize geçecek, 100 bin tl de sen kredi çek evi senin üstüne yapacaz ya dedi. ama ben çekmek istemiyorum, durumumuz da zaten pek iç açıcı değil, resmiyette bütün maaşımın kredi odaklı olması psikolojisini kaldıracak durumda değilim, ama elbette maaşımı da kendime harcamıyorum, bugün eşime söyledim ben çekmek istemiyorum dedim o halde ev sahibi olamıcaz dedi, neden yani o çekse ne oluyor anlamış değilim....

Peki siz çekseniz ne oluyor ? Aradaki fark nedir sizin açınızdan ? Belki eşinizin kredi notu düşüktür o yüzden sizin üzerinizden çekilmesini önermiştir.

merhaba hanımlar

bence haklısınız...düşünüyorumda bende cekmem....şimdi nolcak cek dıyenler olacak ayrılmayımı dusunuyosun dıye sana kızanlar olacak ama hayat bu yarınnın ne getırecegı bellı olmaz..evlılıkte mallar ortak ama borçlar şahsındır....asla çekme derım.üstelık kendı cekme ımkanı varken nıye sana dıretıyor...evı ustune yapması onemlı degıl zaten yarı yarıya hakka sahıpsınız

Ben Size ne olduğunu söyleyeyim umarım böyle düşünmemiştir diye umarak. Boşanma durumunda evlilikte edindiğiniz mallar ortak sizin üstünüze olsa bile ama kredi ortak değil boşanma durumunda ödemek istemiyorum diyip çekilebilir bir avukattan böyle ogrenmistim

çekmeyin bence de..
Hem Allah korusun ya bir şey olsa..
Bu erkekler çok saçmalıyor ya...

Ben Size ne olduğunu söyleyeyim umarım böyle düşünmemiştim diye umarak. Boşanma durumunda evlilikte edindiğiniz mallar ortak sizin üstünüze olsa bile ama kredi ortak değil boşanma durumunda ödemek istemiyorum diyip çekilebilir bir avukattan böyle ogrenmistim

Öyle şey olmaz. Ev kredisi bu, zaten tapuyu alamayacaklar. Banka ipotek koyacak. Eve ortaksa, borcada ortaktır. En kötü ihtimal, ev satılır, borç ödenir, kalan para pay edilir. Netice de bu krediyi evliyken çekiyorlar.

İyi de, krediyi sen çekeceksin, ev senin üstüne olacak. Adamın ne planı olsun? Başkası olsa ev sahibi olalım diye didinir, sen neden istemiyorsun anlamadım ki?

100 bin tl çok iyi bir peşinat. Ne güzel bağlayın maaşın birini eve, diğeriyle de geçinin gidin.
Ayrılık durumunda mal yarı yarıya bölünür. Borç bölünmez

Mal paylaşımı anlaşmanız yoksa evi sizin üstüne yapması birşey ifade etmez. Ortak maldır. Ev kredisi ise banka eve ipotek koyacaktır. Ödenmezse ev satılır. Kredi sizin üstünüze bile olsa zaten boşanma anında borçlar ve mallar eşit bölüşülür kanunen. Bence çok birşey farketmiyor eşinizin veya sizin çekmeniz krediyi. Tabi borç ödenmezse ve ev kredi borcunu karşılamazsa sizin evlilikten önce almış o lduğunuz mallara haciz gelebilir. Bu kısmı sakat sizin açınızdan.

bence haklısınız...düşünüyorumda bende cekmem....şimdi nolcak cek dıyenler olacak ayrılmayımı dusunuyosun dıye sana kızanlar olacak ama hayat bu yarınnın ne getırecegı bellı olmaz..evlılıkte mallar ortak ama borçlar şahsındır....asla çekme derım.üstelık kendı cekme ımkanı varken nıye sana dıretıyor...evı ustune yapması onemlı degıl zaten yarı yarıya hakka sahıpsınız
Nasıl mallar ortak borç şahsın ya? Ne bu mal mülk sevdası, eşinin borcu olunca onun ama evi olunca ortak. Evliliğe ticaret mantığıyla bakınca böyle oluyor demek ki.

Öyle şey olmaz. Ev kredisi bu, zaten tapuyu alamayacaklar. Banka ipotek koyacak. Eve ortaksa, borcada ortaktır. En kötü ihtimal, ev satılır, borç ödenir, kalan para pay edilir. Netice de bu krediyi evliyken çekiyorlar.
Benim görüncem ev kredisi çekti boşanma davası açtılar avukat ödemek istemiyorsa ödemek zorunda değil dedi kocası ödemek istedi ama beraber yaptık borcu diye

Nasıl mallar ortak borç şahsın ya? Ne bu mal mülk sevdası, eşinin borcu olunca onun ama evi olunca ortak. Evliliğe ticaret mantığıyla bakınca böyle oluyor demek ki.

evet hukukumuzda boyledır.mallar ortak borç sahsı....yanı evlılığe tıcaret gozuyle bakan kım oluyo bu durumda anlamadım?????? yasalar mı...

Back
X