• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev kredisini ben çekmek istemiyorum

tek başıma ödemem sanırım yani tüm maaşım krediye gitse bile evin ihtiyaçlarını ve benim ihtiyaçlarımı karşılar eşim, şimdilik gördüğüm bu, ama şimdilik çok şükür ki kendi ihtiyaçalrımı rahatlıkla karşılayacak maddi güçteyim eşim bana cömertlik yaparken bunun rahtlığıyla yapıyor diye aklıma geliyor hep, ama yarının ne olacağı belli olmaz, benim güvenimi sarsacak bi sürü şey de oldu bu evlikte, diyorum ya şu içime kurt düşürerek beni zorlayarak yaptırdığı herşey için bin pişman oldum ,
üstteki mesahjınız için de şunu söyleyeyim sizin canınız hiç yanmamış belli ki, maalesef hiç bişey öyle sandığınız gibi tozpembe olmuyor,ben yıllarca evliliğimin eşime yapacağım güzelliklerin hayali ile yaşamış bir insandım:KK43:(( keşke şimdi de içim rahat rahat onun isteidği herşeyi yapacak inançta ve saflıkta olabilseydim
peki eşinin sen çek deme nedeni nedir sence?
kredi notu falan mı düşük?
yoksa seninle aynı şartlarda ama sana mı dedi

tek başıma ödemem sanırım yani tüm maaşım krediye gitse bile evin ihtiyaçlarını ve benim ihtiyaçlarımı karşılar eşim, şimdilik gördüğüm bu, ama şimdilik çok şükür ki kendi ihtiyaçalrımı rahatlıkla karşılayacak maddi güçteyim eşim bana cömertlik yaparken bunun rahtlığıyla yapıyor diye aklıma geliyor hep, ama yarının ne olacağı belli olmaz, benim güvenimi sarsacak bi sürü şey de oldu bu evlikte, diyorum ya şu içime kurt düşürerek beni zorlayarak yaptırdığı herşey için bin pişman oldum ,
üstteki mesahjınız için de şunu söyleyeyim sizin canınız hiç yanmamış belli ki, maalesef hiç bişey öyle sandığınız gibi tozpembe olmuyor,ben yıllarca evliliğimin eşime yapacağım güzelliklerin hayali ile yaşamış bir insandım:KK43:(( keşke şimdi de içim rahat rahat onun isteidği herşeyi yapacak inançta ve saflıkta olabilseydim

Canım çekmek istemiyorsan, biraz daha koyalım kenara sen çek, ben maaşımın krediye gitmesini istemiyorum de. Güzelce söyle, uzatamaz da zorlayamaz da. Ama lütfen güvenmiyormuş gibi davranma. Aranız soğumasın. Endişelerin vardır haklısın ama evlilikte en pis konu para konusudur, daha beter olmasın ilişkiniz.

üstteki mesahjınız için de şunu söyleyeyim sizin canınız hiç yanmamış belli ki, maalesef hiç bişey öyle sandığınız gibi tozpembe olmuyor,ben yıllarca evliliğimin eşime yapacağım güzelliklerin hayali ile yaşamış bir insandım:((( keşke şimdi de içim rahat rahat onun isteidği herşeyi yapacak inançta ve saflıkta olabilseydim
Ben sizin nasıl bir yaşamınız olduğunu bilemem, ama şüphelendiğimiz güvenmediğiniz bir konu varsa ve bu yüzden böyle düşünüyorsanız kredi çekmeyi bırakın onunla aynı hayatı paylaşmanız hata. Ama birbirini gerçekten seven, iyi niyetli ve olacak bir boşanmada borcu ortak ödeme yoluna gidebilen insanlarsanız bunu problem etmemeniz gerekir. Eğer ki ediyorsanız ya yakında bir gun ayrılırız da beni bu halde bırakır diyorsanız satarsınız evi iş biter. Yani benim o mal mülk sevdalısı dediğim kişi siz değilsiniz bazı kesimi ilgilendiriyor o ama siz çalışan ekonomik ozgurlugu elinde olan bir kadınsınız. Güvenmiyorsanız tam, sözleşme gibi bir şey yapın herşey ortak olsun ne siz onun hakkını yiyin ne o sizinkini yesin..

Tamamen güvenmiyorsan, krediyi çekip sana borcu takıp gideceğini düşünüyorsan git hemen boşan zaten. Yüzde birlik bir ihtimal de olsa git boşan. Bu sorunlar bir ailede oluyorsa zaten sağlıklı bir evlilikleri yoktur. Ben de kimseye öyle gozum açık güvenmiyorum ama evlendiğin adama güvenmiyorsan boşa evlenmişsin zaten konuşmaya lüzum yok fazla..

sız yuzde yuz guvenın......benım kocam yapmaz mısali .....

nerdeyim, asıl sorun kırmızı ile işaretli cümleniz. Neye zorlandınız ? Neden pişman oldunuz ? Bu soruların cevabını forumda paylaşmak zorunda değilsiniz. O cümlenin sizdeki anlamı her ne ise onu çözmelisiniz.

sız yuzde yuz guvenın......benım kocam yapmaz mısali .....
Güvenmediğim adamla evlenmem, güvenmiyorsam da boşarım. Kimseyle ölene kadar yaşamak zorunda değilim. Kendime haksızlık yapıldığını görürsem orda biter.

peki eşinin sen çek deme nedeni nedir sence?
kredi notu falan mı düşük?
yoksa seninle aynı şartlarda ama sana mı dedi
bugün söylediğimde ben kredi çekmek sitemiyorum dedim, bunu sana ne zmandr söylüyorum dedim sen ev beğendin ban agösterdin dedm, nasıl alacağız diye sorduğum da da hallederiz dedin şimdi son dakika da bana sen çek diyorsun dedim, önce ev sahibi olamayız o halde dedi, sonra e nasıl yapacaz dedi, sonra da e madem öyle sen çek dedim, iyi ben çekerim ben hallederim dedi sinirlendi teli kapatmak istedi, eşimin bi kaç yerden maaşı yatıyor kredi kartlarını benden düzenli öder, kredi notunda sorun olur mu ki...

Geçmiş konularınıza da şöyle bir göz attım da bazı şeylerden emin olmadan uzun vadeli planlar yapmayın bence. Buna çocuk da dahil.

bence krediyi siz çekmeyin. eşiniz çeksin taşın altına elini koysun bu kadr çok ev sahibi olmak istiyorsa. ben evliyken eşimin borçlarından dolayı kredi çekecektim. sonra düşündüm ben neden çekiyorum ki. yavaş yavaş bir şekilde öderiz diye düşündüm bu borcu. sonuçta dünya hali ne olacağı belli olmaz. nitekimde ayrıldım ondan. ayrılmış bir vaziyette bir de beyefendinin borçlarını ödeyecektim !
babam bile olsa kefil olsam bile yada herhangi birşeyde iki defa düşünürüm.
durumunuzu biraz daha düzellikten sonra bir adım atın bence.

nerdeyim, asıl sorun kırmızı ile işaretli cümleniz. Neye zorlandınız ? Neden pişman oldunuz ? Bu soruların cevabını forumda paylaşmak zorunda değilsiniz. O cümlenin sizdeki anlamı her ne ise onu çözmelisiniz.
evet çok haklısın, o kırmızı yerler çok önemli bunu bilişyorum, o kırmızı yere bi cümle daha eklememek için de krediyi çekmek istemiyorum

bugün söylediğimde ben kredi çekmek sitemiyorum dedim, bunu sana ne zmandr söylüyorum dedim sen ev beğendin ban agösterdin dedm, nasıl alacağız diye sorduğum da da hallederiz dedin şimdi son dakika da bana sen çek diyorsun dedim, önce ev sahibi olamayız o halde dedi, sonra e nasıl yapacaz dedi, sonra da e madem öyle sen çek dedim, iyi ben çekerim ben hallederim dedi sinirlendi teli kapatmak istedi, eşimin bi kaç yerden maaşı yatıyor kredi kartlarını benden düzenli öder, kredi notunda sorun olur mu ki...
Bir kaç yerden nasıl maaş yatıyor,sigortası falan var mı eşinin,eğer SSK sı yok ise yine kredi çekemez.

bırakın kendi çeksin... vicdan falan da yapmayın... ben de eski konularınıza göz attım biraz hiç girmeyin bu yüke..

alacağın ev kaç para
çalıştığın yer sigortanı yani maaşını ne kadardan gösteriyor
bankalar öyle %100 paranı elinden almıyor
kredi puanına bakıyor
kredi kartına bakıyor ödeme şekline
Kredi çıkması için maaşının %70 baza alınıyor yok yetmezse eşinde sigortalı işteyse kefil oluyor

sen canını sıkma

sakın öyle bi hata yapmayın çekmek istememekte haklısınız erkektir sonuçta %100 güvenmeyin

arkadaşımın 12 yıllık eşi ,arkadaşım boşanmak istiyo diye kendi üstüne olan evi hemen kuzeninin üstüne yaptı

arkadaşımda boşanamadı tabi 12 yıllık eş dersin 2 çocugumun babası dersin ama bunların gözü döndümü korkacaksın

evet çok haklısın, o kırmızı yerler çok önemli bunu bilişyorum, o kırmızı yere bi cümle daha eklememek için de krediyi çekmek istemiyorum

nerdeyim, o zaman sorun krediyi çekip çekmemekle alakalı değil. En azından artık olasılıkları biliyorsun.

Evi hangi ilden düşünüyorsanız belki elinizdeki hazır para ile daha küçük bir yatırım da yapabilirsiniz , hazır paranın harcanmasından çekiniyorsanız. Veya bir süre bekleyip biraz daha birikim yaparak alırsınız.

Bir arkadaşım 3 sene önce boşanmıştı ve evlenirken aldıkları beyaz eşya, mobilya..vs lerin borcu kızın üzerine olduğu için, boşandıktan sonra bütün taksitleri 3 sene boyunca arkadaşım tek başına ödedi.
Daha birkaç ay önce bitti taksitleri ve üstelik eşyalarını doğru dürüst kullanmamıştı bile.. Bu sürede eski eşi tekrar başkasıyla evlendi, tekrar boşandı filan..
Neticede sözleşmede kimin adı yazıyorsa borcun ona kaldığı ama gayrimenkul veya birikimlerin paylaşıldığı doğru..
En kötüsünü düşünerek hareket etmek iyidir ama herhangi bir sorununuz yoksa, çok takılmanıza da gerek yok..
Arkadaşların dediği gibi, kredi notu düşükse eşinize kredi çıkmama olasılığı yüksek..
Ya da "sonuçta evin babasıyım, benim maaşım krediye giderse evi geçindiremem" gibi düşünceleri olabilir..
Hemen kestirip atmayın bence.. tekrar konuşun..
Bu arada 100 bin liraya da evler var, belki kredi çekmeniz gerekmez.. onu düşünün.?
Ya da 100 bini verip, kalanını kira öder gibi alan yapı firmaları çok.. onları araştırın.? kredi şart değil artık.!

YA bence saçma düşünüyorsunuz ee ev alabilmek için kocası para çektimi normal oluyordu kadın çekince anormalmi oluyor neden orasını anlamadım kime çıkacak gibiyse o çeker..

Ben sahsen kimseye güvenmeyen insanlardanim ama bu sene bende ev kredisi cektim ama esimde kediyi imazaladi. Biz almanyadayiz ama Türkiyedede oluyordur eminimki, taksitleri ben ödüyorum cünkü esim kirayi, elektirigi vs ödüyor hepsini ödemesi zaten mümkün degildi. Yarisini vereyim dedi, banada mantiksiz geldi. Ama suda var benim yinede maasimin yarisi bana kaliyor, ondan para istemem gerekmiyor yani.
Yinede bence iciniz rahat degilse yapmayin, zaten herkonuda biraz kalbimizi dinlememiz gerek, sebebi bile olmasina gerek yok. Sonra hata bile olsa, ben öyle karar veridysem zamaninda o zaman dogrudur diyebilirsiniz :KK14:
Ama ev almayi mutlaka düsünün, baska bir cözüm bularakda olabilir..

sakın öyle bi hata yapmayın çekmek istememekte haklısınız erkektir sonuçta %100 güvenmeyin

arkadaşımın 12 yıllık eşi ,arkadaşım boşanmak istiyo diye kendi üstüne olan evi hemen kuzeninin üstüne yaptı

arkadaşımda boşanamadı tabi 12 yıllık eş dersin 2 çocugumun babası dersin ama bunların gözü döndümü korkacaksın

Slogan , aynı oranda güvenilmez olarak nitelendirilecek kadınlar da var bu dünyada. "erkektir sonuçta %100 güvenmeyin" çok ağır olmuş.

Mal kaçırma ispatlanabilen bir durumdur ayrıca.

Back
X