• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev kredisini ben çekmek istemiyorum

hayır yani niye o çekmiyor, eski ben olsam ben de utanırdım çekmem demeye ama eşimin beni zorlayarak yaptırdığı herşey de bin lerrr pişman oldummm, istemedğim bi ilden alıyoruz üstelik evi, mecbur diyo kiralar çok pahallı diyo, 100 bin iyi bi peşinat ama bunun da yarıya yakını borçla olacak bi peşinat, herşey istemediğim gibi bir de maaşımın da kontrolümden çıktığını düşnmek beni gerecek yıllarca

Krediyi ha siz çekmişsiniz ha eşiniz ne fark eder ki. Siz artık bir ailesiniz. Biz de ev alırken eşim serbest çalıştığı için gelirini belgeleyemiyordu ve krediyi ben çektim bu sebeple evde benim üstüme oldu. 8.5 yıldır ödüyoruz şimdiye kadar bir sorun olmadı.

Mal paylaşımı anlaşmanız yoksa evi sizin üstüne yapması birşey ifade etmez. Ortak maldır. Ev kredisi ise banka eve ipotek koyacaktır. Ödenmezse ev satılır. Kredi sizin üstünüze bile olsa zaten boşanma anında borçlar ve mallar eşit bölüşülür kanunen. Bence çok birşey farketmiyor eşinizin veya sizin çekmeniz krediyi. Tabi borç ödenmezse ve ev kredi borcunu karşılamazsa sizin evlilikten önce almış o lduğunuz mallara haciz gelebilir. Bu kısmı sakat sizin açınızdan.

yanlış biliyorsunuz...borçlar sahsındır.tabıkı yanlış ama malesef kanun boyle

Krediyi ha siz çekmişsiniz ha eşiniz ne fark eder ki. Siz artık bir ailesiniz. Biz de ev alırken eşim serbest çalıştığı için gelirini belgeleyemiyordu ve krediyi ben çektim bu sebeple evde benim üstüme oldu. 8.5 yıldır ödüyoruz şimdiye kadar bir sorun olmadı.

eşim belgeleyebilir maaşını, o konuda sıkıntısı yok, kendi memur değil ama

Oldu çok yakın bi ark. ım şu an ödüyor o borcu.

Ben şimdi araştırdım. Arkadaşınız ya oyuna gelmiş, yada bilinçsizce davranmış.

Şimdi ev bankanın. Evi paylaşmıyorlar, ödenen parayı paylaşıyorlar. Ev kadının üzerine, ve tapuda ipotek var. Erkek hisse alamıyor evden, ödenen tutarın yarısını karısından talep ediyor. Bu durumda kadını zora sokan tek durum, evi satıp krediyi kapatamaması. Çünkü ev ipotekli. Ama eminim bununda kanunlarda bir yeri vardır ve kolaylık sağlanıyordur.

Anlamadan dinlemeden hemen erkeğe yüklenilmiş , pes diyorum.

Boşanma durumunda konut kredisi ile alınan evlerde önce evin satışı yapılıyor kredi bakiyesi kapatıldıktan sonra kalan tutar eşler arasında pay ediliyor.

Konu sahibesi , kendi içinizde şunun cevabını arayın bence. Eşinize mi güvenmiyorsunuz ? Sizi rahatsız eden nedir ?

evet hukukumuzda boyledır.mallar ortak borç sahsı....yanı evlılığe tıcaret gozuyle bakan kım oluyo bu durumda anlamadım?????? yasalar mı...
Pardon da iki tane aynı hayatı paylaşan bir insan neden evini alırken böyle bir ayrıma düşsün? Neden konu hemen ya ayrılırsanıza geldi? Ben olsam sevdiğim insan güvendiğim insan çek kredi dese çekerim paşalar gibi de öderiz. Hayat arkadaşıma evimiz için kredi çekmem demem utanç kaynağıdır benim için. Ne anlamı kaldı o evliliğin? Yasalar dese de ben boşanırsan ve eşimin de kendi parasıyla aldığı evi arabası varsa yarısını almam bile. Yasalar böyle diyor diye almak mı zorundayım? Kendi alın terimle almadığım her mal mülk beni rahatsız eder. İlerde de böyle bir durumla karşı karşıya gelirsem kendi malım neyse onu alırım, fazlası rahatsızlık..

Konu sahibi 100 bin kredi çok elbet, maaşını bilemem. İstemiyorsan çekme, ama kendini baskı altında da hissetme. Seni zorlayamaz neticede.

Biz krediyi çekerken bankada eşime kağıt imzalattılar bütün haklarımdan feragat edip eşime devrediyorum diye. Ayrıca zaten boşanma gibi bir durum olursa eşiniz borcu ödemeye yanaşmazsa sizde ödemezsiniz. Krediyi çekerken zaten banka ipotek koyuyor ve ödemediğiniz takdirde evi satar kendi parasını alır kalan parayı da size verir.

hayır yani niye o çekmiyor, eski ben olsam ben de utanırdım çekmem demeye ama eşimin beni zorlayarak yaptırdığı herşey de bin lerrr pişman oldummm, istemedğim bi ilden alıyoruz üstelik evi, mecbur diyo kiralar çok pahallı diyo, 100 bin iyi bi peşinat ama bunun da yarıya yakını borçla olacak bi peşinat, herşey istemediğim gibi bir de maaşımın da kontrolümden çıktığını düşnmek beni gerecek yıllarca
Siz mi odeyeceksiniz kredi borcunu?

şimdi burada ''krediyi sen cek'' lafını önce eden mi kazanıyor. madem evlilk ticaret kaldırmaz madem müşterek adam nıye karısına '' sen cek kredı'' dıyor?? ''ben cekerım'' dıyemıyor...?? kadın çekemem diyince ev sahibi olamayız diyor anlamadım yani kadın suçlu cıktı:)

krediyi cekelim ortak ödeyelim demek varken kaç yıl kadını sadece borca çalıştıracak. böyle kim çalışmak ister ki?

iki kişi ortak çekemiyor mu kredi?

eğer kredi taksitlerini ödeyebilecekseniz eşinizde size kefil olur zaten tapuda ipotekleniyor alırsınız evi bence sonunda sizi üzecek tek durum ödeyemezseniz evin satılması olur .

şimdi burada ''krediyi sen cek'' lafını önce eden mi kazanıyor. madem evlilk ticaret kaldırmaz madem müşterek adam nıye karısına '' sen cek kredı'' dıyor?? ''ben cekerım'' dıyemıyor...?? kadın çekemem diyince ev sahibi olamayız diyor anlamadım yani kadın suçlu cıktı:)

krediyi cekelim ortak ödeyelim demek varken kaç yıl kadını sadece borca çalıştıracak. böyle kim çalışmak ister ki?

Belki eşinin kredi notu düşüktür. Maaşı sabit falan değilse yüksek faizle kredi çekebileceğinden falandır. Ortak kredi hiç duymadım.

Pardon da iki tane aynı hayatı paylaşan bir insan neden evini alırken böyle bir ayrıma düşsün? Neden konu hemen ya ayrılırsanıza geldi? Ben olsam sevdiğim insan güvendiğim insan çek kredi dese çekerim paşalar gibi de öderiz. Hayat arkadaşıma evimiz için kredi çekmem demem utanç kaynağıdır benim için. Ne anlamı kaldı o evliliğin? Yasalar dese de ben boşanırsan ve eşimin de kendi parasıyla aldığı evi arabası varsa yarısını almam bile. Yasalar böyle diyor diye almak mı zorundayım? Kendi alın terimle almadığım her mal mülk beni rahatsız eder. İlerde de böyle bir durumla karşı karşıya gelirsem kendi malım neyse onu alırım, fazlası rahatsızlık..

yasamadıgınız şeylerı yasayan 500 küsur ınsan görsenız sizde emnım benım gbı dusunurdunuz.....kımse boşanmak ıcın evlenmez..ama hayat neler getırıyo neler goturuyo....hıçkımseye tamamen guven olmaz...kım ne derse desın....sevıyorum aşığım evlendım dıye gözum kapalımı guvenecegım yanı.....sonra olan hep kadınlara oluyo....siz görmedıgınız için boyle konuşuyorsunuz....
ayrıca zaten kendı parasıyla aldıgı evlıklıkten once olan bırsey varsa kımse ondan hak talep edemez

ayrıca kredi borcunu siz çeksenizde eşinizin maaş hesabına otomatik ödemeye bağlatabilirsiniz kredi taksidini

Krediyi kim çekerse ev onun üzerine olur. Krediyi kocam çeksin ama ev benim olsun gibi bir ihtimal yok. Zaten kim çekerse çeksin boşanma durumunda ortak ama boşanmayı düşünüyorsanız niye evalıyorsunuz diye de sorarlar adama... Bir insan hayat arkadaşına güvenmiyorsa neden sürdürür o evliliği?

Ev ipotekli olduğu için boşanma durumunda borç kredi çekene kalmaz. Ev satılır borç ödenir, kalan miktar iki kişi arasında pay edilir.

Bu arada merak ettim evlilik mi yaptınız ticari anlaşma mı?

Açıkçası ben kredi puanı düşüktür diye düşündüm.

Ama şu var. Nişanlıyım bende. Ev alırken eğer benim kredi puanım daha yüksekse ben çekerim seve seve. Eşiminki yüksekse o çeksin. Maaşımın direk krediye gitmesi beni rahatsız etmez. Eşimin maaşı da benim neticede. Onun maaşını harcarım :P Arada güven olduktan sonra ne farkeder ki?

Ha adamın başka düşüncesi varsa bilemem tabi ama konu sahibi bir şey dememiş onunla ilgili.

eşim belgeleyebilir maaşını, o konuda sıkıntısı yok, kendi memur değil ama
Siz daha önce kredi kullandınız mı peki,anladığım kadarı ile eşiniz esnaf belki eşiniz daha önce kredi kullanmadığı için kredi notu düşüktür,siz de memursunuz galiba size çıkma ihtimali yüksek diye söylemiş olabilir.

yasamadıgınız şeylerı yasayan 500 küsur ınsan görsenız sizde emnım benım gbı dusunurdunuz.....kımse boşanmak ıcın evlenmez..ama hayat neler getırıyo neler goturuyo....hıçkımseye tamamen guven olmaz...kım ne derse desın....sevıyorum aşığım evlendım dıye gözum kapalımı guvenecegım yanı.....sonra olan hep kadınlara oluyo....siz görmedıgınız için boyle konuşuyorsunuz....
ayrıca zaten kendı parasıyla aldıgı evlıklıkten once olan bırsey varsa kımse ondan hak talep edemez
Tamamen güvenmiyorsan, krediyi çekip sana borcu takıp gideceğini düşünüyorsan git hemen boşan zaten. Yüzde birlik bir ihtimal de olsa git boşan. Bu sorunlar bir ailede oluyorsa zaten sağlıklı bir evlilikleri yoktur. Ben de kimseye öyle gozum açık güvenmiyorum ama evlendiğin adama güvenmiyorsan boşa evlenmişsin zaten konuşmaya lüzum yok fazla..

Siz mi odeyeceksiniz kredi borcunu?
tek başıma ödemem sanırım yani tüm maaşım krediye gitse bile evin ihtiyaçlarını ve benim ihtiyaçlarımı karşılar eşim, şimdilik gördüğüm bu, ama şimdilik çok şükür ki kendi ihtiyaçalrımı rahatlıkla karşılayacak maddi güçteyim eşim bana cömertlik yaparken bunun rahtlığıyla yapıyor diye aklıma geliyor hep, ama yarının ne olacağı belli olmaz, benim güvenimi sarsacak bi sürü şey de oldu bu evlikte, diyorum ya şu içime kurt düşürerek beni zorlayarak yaptırdığı herşey için bin pişman oldum ,
üstteki mesahjınız için de şunu söyleyeyim sizin canınız hiç yanmamış belli ki, maalesef hiç bişey öyle sandığınız gibi tozpembe olmuyor,ben yıllarca evliliğimin eşime yapacağım güzelliklerin hayali ile yaşamış bir insandım:((( keşke şimdi de içim rahat rahat onun isteidği herşeyi yapacak inançta ve saflıkta olabilseydim

Back
X