- 6 Haziran 2025
- 130
- 239
- 18
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
demek ki iyi şeyler olmamış yalnız kaldığınız için şimdiki halinize bakarsak. sizin çocuğunuzu sizden daha cok biz düşünüyoruz farkında mısınız ? orda yaşayamam diyip duruyorsunuz hiç de fikir alıyor gibi bir haliniz yok.Ben sadece fikir aliyorum.kesin bisi yok ortada.ama ben 11 yasinda evde yalnız kalabiliyor hatta okula bile giderken servisi bırakıp minibusle gitmeye başlamıştım.
Orayi kaçırdım ben. Cocuk sabah kalkamaz,kahvaltı yapamaz. Yani en azından benim oğlumda aynı yaşta ben uyandırıyorum kahvaltıyı hazırlıyorum bir üstünü giyecek kac dk oyalaniyor . Kendi oğlumdan pay biçerek evde de kalmaz. Hafta içi zaten iş,okul hafta sonu gezsinler. Çocuğa Uygun yerde kalsinlaretüt merkezi olsa bile sabah nasıl olacak bir saat erkenden cıkmam lazım diyor hiç bi sekilde ilçe planı tutmuyor yani.
bakmicaksanız bu cocuğu neden yaptınız sizin iki dakikalık zevkleriniz yüzünden toplum ziyan oldu.Yoo ac kalmıyor. Eve bırakıyorum bisiler.yiyor.hatta canı isterse lahmacun bile alir
Siz yine bildiğinizi okuyacaksınız ,cocuk korkuyorum diyor tabi önemli değil önemli olan sizsiniz ve sizin saçma sapan kararlarınız....Yoo ac kalmıyor. Eve bırakıyorum bisiler.yiyor.hatta canı isterse lahmacun bile alir
Merkeze 30 km diyip yanılıp merkeze taşınmayın artık samsunda merkezden merkeze bile 30 km değil tam neresi köy dediğiniz yerKızlar merhaba samsuna tayinim cikti.ankarada kurumumla görüşmüştüm.sorunlari anlatmıştım.ve kızlar yerime personel bile vermemişler.neyse atandığı m ilce çok küçük, merkeze 30 km.dolmusla 40 dk.ben evi merkeze kurmak istiyorum.hem 10 yaşındaki çocuğumun eğitim ve sosyal çevresi açısından.hem de daha önce orada yaşadım.o bakimdan.ama cocuguma sorduğumda anne ben sen gelene kadar ne yapacağım korkarım diyor.okulu 15.00 te bitiyor.ben 18.30 da evde olacağım.cocugumun telefonu var. Bir sıkıntıda arayabilir.benim için de gidiş geliş yapmak konforlu değil, 13 sene sonra ilk kez gidiş geliş yapacağım.ama burada böyle gerekli diye düşünüyorum.siz ne dersiniz evi nereye kurmalıy im?çocuğum anahtarla kapıyı açabiliyor, evi okula yakın tutacağım ve bölge çok güvenli, çocuğun kötü bisi yaşayabileceği bir yer değil.sizce cocugum korkuyor diye köye mi yerleşelim?orada çok sıkılırı biz.cocugumun 11 yasi aralik ayında doluyor ama gelisimi biraz geriden geliyor, sakın bir cocuk
Evet bizler yaptık ama biz yaptık diye bunlari beklemek mi gerekiyor?Ben sadece fikir aliyorum.kesin bisi yok ortada.ama ben 11 yasinda evde yalnız kalabiliyor hatta okula bile giderken servisi bırakıp minibusle gitmeye başlamıştım.
Haftada kaç gün?Ben sadece fikir aliyorum.kesin bisi yok ortada.ama ben 11 yasinda evde yalnız kalabiliyor hatta okula bile giderken servisi bırakıp minibusle gitmeye başlamıştım.
Her gun hatta haftasonu da dershaneye gidiyordum.bizim kuşak farklıydı.12 yasinda arkadaşım ev işi yapar yemek bile yapardı.Haftada kaç gün?
Babasi yurtdisina gidip geliyor.oyle bir talebi yok.Çocuğu babaya ver
Hayır onu sormuyorum.Her gun hatta haftasonu da dershaneye gidiyordum.bizim kuşak farklıydı.12 yasinda arkadaşım ev işi yapar yemek bile yapardı.
Yazık gerçekten üzüldüm eski konunu hatırlıyorum dersleri de kötüydü ziyan edeceksiniz ana baba. Zaten boşanmış ailede ben de öyle bi aileden geliyorum bu arada ve böyle düşüncesiz anne baba var. 11 yaşındaki çocuk yalnız bırakılmaz o devir geçtiBabasi yurtdisina gidip geliyor.oyle bir talebi yok.
Benim annem evdeydi ama degildi işte.hep komsulari vardı onun.bisi desem dinlemezdi, ayağımın altında dolaşma, uyuz kedi gibi sirnasma derdi.evde duygusal siddet ve bazen de fiziksel şiddet vardi ben küçükkenHayır onu sormuyorum.
Ben de 7 yaşındayken yalnız kalabiliyordum ama arada bir.
Siz haftada 5 gün saatlerce yalnız kalıyor muydunuz?
83lüsünüz ama maşallah kafa yapınız 75 yaşında annemle aynı. O da biz nasıl yaptık zamanında diye bizden kapasitemiz yaşımız üstü şeyler bekledi hep. Yalnız kalır kalmasına ama haftanın 5 günü rutin bir şey bekliyorsunuz. Arada bir kalsın idare ediversin olayı değil ki bu.Ben 83 luyum.bizim kuşak farklıydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?