• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev meselesi

Türkiyede bir memurun maasi en fazla ne kadar? Kira ayliklarini az cok biliyorum da ama kredi borcuna bir kac bin TL rahat gider diye varsayiyorum. Ha ölüm meselesine gelince: Is ortak islere gelince onlari düsünmek zorundasiniz. Mesele de o zaten: bu aslinda ortak bir is degil. Kadinin söz hakki da yok. Sadece para yetmedigi yerde onun parasi daha cok devreye girecek, gerisine susacak. Oldu. Daha dügün felan, ev kurma felan da olmamis. Ya Türkiyede memur maaslari cok yüksek ve benim haberim yok. Ama simdiden bunlarin Problem olacagini net söyleyebilirim.
Burda ev alan arkadaslar ödedikleri aydatlari bir yazsin, konu sahibi de maaslari..az cok belli olur o zaman
1.200.000 e ev aldik 500 kredi cektik. Aylik 27 bin oduyoruz. Memur maasinin 3 te biri 27 ediyosa valla refah seviyemiz baya artmis tam yol ileri Turkiyem🤪

Hayır biri bana böyle bir şey teklif etse aklımla dalga geçiyor sayıp hakaret olarak algılarım. Bu erkekler utanmıyorlar mi böyle bir şey teklif etmeye. Allahım benim de kızım var, ben kıyamıyorum saçının telini, ne hallerle büyütüyorum yarın öbür gün salak herifin birinin babasına ev alsın diye mi? Ey konu sahibi kendini düşünmüyorsan ananı babanı düşün
Açıkçası eşim bana bu teklifle gelse ben bu kadar avel miyim diye düşünür üzülürdüm. Adam dalga geçiyor resmen, kendi maaşıyla alacakmış. Kendisi de taş kemirir artık ahsjajs

Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
AYRILMALISIN.

Ben yazılanlardan sizin kadar net anlamlar çıkarmadım açıkcası. Sondan başlayayım, kardeşlerinin nasıl insanlar olduğunu bilmiyoruz ki, belki de Allah korusun bir vefat durumunda kimse paydan söz etmeyecek, sonuçta kardeşler de kimin ödediğini bilecek. Nasıl söz hakkı olabilir ki?
Taksit miktarını da bilmiyoruz, nereden biliyoruz kadının tüm maaşının takside gideceğini? Belki adamın maaşının 1/3 oranı gibi takside gidecek, o pay da ailesine yardım gibi düşünüyor olabilir.
Babasının üstüne almak yerine kendi üzerine de alabilir tabi ki.
Ben sadece empati yapıyorum, benim sevgilim ben ona ilerideki planlarımı anlatırken bence babanın üzerine değil kendi üzerine yap, ilerde bizim olsun, kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım. Ve bu hesapları şimdiden yapan biri benim çok aklımı karıştırırdı. Tabi bu benim düşüncem, doğru budur demiyorum.
Ama adam için kötü niyetli ya da paranızı yiyecek, evlenmeyin vb yorumları da doğru bulamadım.
soru sahibi, öncelikle bu yorumu yazan ablayı ciddiye alma bunun kafa gidik bu sex and the city dünyasında yaşıyor.

sana gelince soru sahibi, kaç kurtar kendini. evlenince seni ve çocuğunu öncelik olarak görmeyen bir adamla yuva kurma. seni kredi olarak görecek, nasıl olsa senin maaşın da var anasına babasına ev alacak sonra? sen yeri gelecek çocuğunun rızkından yemeğinden kısacaksın kredi ödeyeceksin. yarın bir gün kaynanan kayınpederin ölünce ev kime kalacak? sadece eşine değil eşinin kardeşleri de nemalanacak.

asla evlenme. memur maaşı ne ki zaten. iki memur bu şartlar altında zar zor geçinirken bir de kendinizin oturmayacağı eve kredi ödeyeceksiniz.

ha bu arada üst düzey memur maaşı denmiş. ben üst düzey memurum 4 yıllık, aldığım maaş 20 bine az yaklaşıyor.

W willyy arkadaş plaza girl olduğu için herkesi kendi gibi sanıyor, bu arkadaşı ciddiye almayın. tabi gerçekse. ekşici bi tip geliyor her konunun içine ediyor böyle. konudan uzaklaşıyoruz.

soru sahibi. evlenme. karşına daha bir sürü insan çıkar asla kendini ezdirme elin adamı için.

Haklısınız ama bana dediği su benim maaşımdan odenecek dedi . Ee tamam onun maaşı krediye gidecek evin ihtiyacıni kirasıni ödemede zorlancak devreye benim bütçem girecek yani bı nevi ortak oluyorum ve ortak olduğum disimden tirnagimdan giden para da söz hakkı sahibi olmak istyorum . O da diyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem vs ama bu benim sorunum degil demi bazen diyorum vicdansizlik mi yapıyorum biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim
Karşındaki insanlar da genç oldu, çalıştı,kazandı,kazandığını nereye yatırdı acaba ki bu yaşta hala evi yok, çocuklarını sömürmeye çalışıyor ?

Bir insanın bu şekilde bir yorum yapması için ya aşırı derecede “saf” olması ya da buradaki müstakbel damat kafasında çok uyanık olması lazım. 3. Bir ihtimal yok.
Ay tam saç baş yolmalık yorum kim kimin parasını yönetmeye çalışıyor acaba. Adam tüm maaşıyla babanın üstüne ev alacak kızınki ile de geçinecekler. Adam kızın parasını yönetmeye kalkıyor resmen görmemek için kör olmak lazım.üstelik aldıkları ev de babanın üstüne olacak. Dünyanın binbir türlü hali var yarın öbür gün bir şey olsa kız hiçbir hak iddia edemeyecek. Hiçbir akıl ve zeka bu salak fikri kabul etmez
ciddiye alma o yorumu yapanı normal değil o. herkes tanıdı zaten onu genelde dalgasını yapıyoruz burada. :)

Ev almak için sizi mi beklemişler ?

Empati yapıp kendimi sizin yerine koyuyorum.

Ev benim olmayacaksa girmem bu işe

eşiniz tek değil yarın öbür gün vefat durumunda tüm kardeşler pay isteyebilir.

Kusura bakmasın kimse herkes elini taşın altına koysun.

Aylık yardımlar tabii ki yapılır anne babası sizde ailenize yapabilirsiniz

Ancak burda ev almaktan bahsediyoruz.

Ev ya bu ev fiyatlar bu haldeyken pazardan domates , biber alınmıyor.

Aklınızı başınıza alın ömür boyu sizin olmayacak bir ev için hayatınızı heba etmeyin.

Bu arada sizin fikriniz soruldu mu bu konu ile ilgili.

Beyefendi evlenmesin o zaman ailesinin ev borcu bitince evlensin.

1.200.000 e ev aldik 500 kredi cektik. Aylik 27 bin oduyoruz. Memur maasinin 3 te biri 27 ediyosa valla refah seviyemiz baya artmis tam yol ileri Turkiyem🤪

Allah yardımcınız olsun çok büyük paralar kaç ay ödemesi acaba?

Ya da söyle sorayım 500.000 TL'nin geri ödemesi kaç para olacak toplamda.

Bilgi için sordum teşekkürler.

Asla böyle birşeyi kabul etmeyin yaşlanınca başımı sokarım diye de birşey yok. Önceden batmaya başlayacak size. Siz hem kredi hem kira öderken onların evin keyfini sürmesi, kardeşlerin de el atmaması, sizin durumunuzun zorluğuna dair en ufak bir kelam etmemeleri zorunuza gitmeye başlayacak. Bütün kardeşler toplanıp alıyorsa başka ama tek evleneceğiniz kişiye kitlenecekse asla kabul etmeyin.

Asla böyle birşeyi kabul etmeyin yaşlanınca başımı sokarım diye de birşey yok. Önceden batmaya başlayacak size. Siz hem kredi hem kira öderken onların evin keyfini sürmesi, kardeşlerin de el atmaması, sizin durumunuzun zorluğuna dair en ufak bir kelam etmemeleri zorunuza gitmeye başlayacak. Bütün kardeşler toplanıp alıyorsa başka ama tek evleneceğiniz kişiye kitlenecekse asla kabul etmeyin.

Su kardesler beraber ödesin isine de güvenmem ben..tanidigim annesini emekli yapabilmek icin kardeslere kredi cekelim yatiralim eksigi beraber öderiz dedi. Herkes ilk tabi tabi dedi. Kredi tanidigim üstüne cekildi. Kardesler iki ayi arka arkaya ödemedi ayliklari beraber. Paramiz yok diye biraktilar. Simdi tanidigim krediyi tek basina ödüyor

Türkiyedeki banka sistemini detayli bilmedigim icin bilemiyorum tabi, ama burda münkünse muhtemelen orda da olur. Banka kendini o durumda iki kat garantiye aliyor zaten.
Omen tonrem birde fazladan para verecek ultra akıllı 🤣🤣🤣 nerden buluyorlar boyle garibim kızları hic bilmiyorum. Ben elli kere cingar çıkarmıştım simdiye kadar

Omen tonrem birde fazladan para verecek ultra akıllı 🤣🤣🤣 nerden buluyorlar boyle garibim kızları hic bilmiyorum. Ben elli kere cingar çıkarmıştım simdiye kadar

Ben ailelere yardim etmeye kesinlikle karsi degilim. Darda birakmak kesinlikle yalnis olur, ama burda öyle bir durum yok. Evsiz degiller kiradalar. Kaldi ki maddi imkanlari iki evi gezindirecek sartlarda degil. Konu sahibi kendi evliliginde hem kirada oturacak (cünkü öyle büyük kredi cektikten sonra ikinci kredi cikmaz), hem harcamalarindan kismak zorunda kalacak. Yeri gelince dogum izini bile dogru dürüst alamayacak, ama sevgilisi "hayirli evlat" unvanina layik görülecek. Yapmak istiyorsa yapsin, ama kizin da affedersin hayatinin icine etmeye hakki yok. Kiz da ayni sekilde "aileme ev alicagim" dese tepkim ayni olur

Back
X