Benim gibiler nasıl? Biraz tarif eder misiniz?Ya işte senin gibilerle buradaki adam gibiler denk gelmiyor da böyle saf kızların başı yanıyor. Çok üzücü...
Ben konu sahibinde de bir saflık anlamadım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim gibiler nasıl? Biraz tarif eder misiniz?Ya işte senin gibilerle buradaki adam gibiler denk gelmiyor da böyle saf kızların başı yanıyor. Çok üzücü...
evlilik boyle bir sey degil. o kadar ana babasina kiyamiyorsa evlenmesin, omrunu onlara adasin.Ben yazılanlardan sizin kadar net anlamlar çıkarmadım açıkcası. Sondan başlayayım, kardeşlerinin nasıl insanlar olduğunu bilmiyoruz ki, belki de Allah korusun bir vefat durumunda kimse paydan söz etmeyecek, sonuçta kardeşler de kimin ödediğini bilecek. Nasıl söz hakkı olabilir ki?
Taksit miktarını da bilmiyoruz, nereden biliyoruz kadının tüm maaşının takside gideceğini? Belki adamın maaşının 1/3 oranı gibi takside gidecek, o pay da ailesine yardım gibi düşünüyor olabilir.
Babasının üstüne almak yerine kendi üzerine de alabilir tabi ki.
Ben sadece empati yapıyorum, benim sevgilim ben ona ilerideki planlarımı anlatırken bence babanın üzerine değil kendi üzerine yap, ilerde bizim olsun, kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım. Ve bu hesapları şimdiden yapan biri benim çok aklımı karıştırırdı. Tabi bu benim düşüncem, doğru budur demiyorum.
Ama adam için kötü niyetli ya da paranızı yiyecek, evlenmeyin vb yorumları da doğru bulamadım.
Siz ve ponçik çok anlayışlı mesajlarınızPolyannacılık yapmıyorum, benim bu konudaki fikrim bu şekilde.
Adamın maaşını bilmiyoruz, belki üst düzey bir memurdur, belki çok uygun fiyatlı bir ev alacaktır... Maaşının 3'te 1'i derken de zaten belki dedim.
Kardeşlerin nasıl söz hakkı olabilir mi? Mirastan bahsediyoruz. Asıl ayıbı adam tüm masrafı kadına yıkarak yapmış siz hala nasıl kardeşler mirasa ortak olabilir ki diyorsunuz bahsettiğimiz şey lafla ilerleyen değil hukukla alakalı bir durum babanın üzerine olan bir evi bal gibi de diğer kardeşler alır. Orada hakim '' parasını siz ödemişsiniz sonuçta size kalacak ev '' demeyecektir. Kardeşlerin en meleği bile sanmıyorum ki evi kabul etmeyecek. Zaten kardeşi mirası da geçtim karı kocanın bir emeği var ortada. Taksit işlerine nasıl girdiniz anlamadım farkında değilsiniz ama söyliyim yinede bir ev almak şuanda en ucuzundan ne kadar olur?Adam onu ödemekle uğraşacak kadınsa evin giderlerini karşılayacak bu zamanda daha ev almayı geçtim iki maaşla geçinmesi zorken birde üstüne babasının üzerine yapacağı evin giderini karşılacağı için ekstra dünya masraf çıkacak. Bunlar çok ciddi söylüyorum hafife alınacak basit ekonomik hesaplamalar değil hele ki çocuk olursa eyvah. Orada bir geçinemiyoruz kavgaları çıkacak zaten. Hayır benim size şaşırdığım şey eşim kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım diyorsunuz ama adamın evlilik sorumluluğundan bi haber şekilde babasına ev alacağını söylemesini ayıp bulmuyorsunuz bu beni adamdan daha çok şaşırttı açıkçası. Ve evet adam net olarak çıkarcı biri. Zaten bunca zaman ev almayıpta kadınla tanışınca ev alacağının tutmasından da belli oluyor niyeti.
Farklı düşünen diyelim. Evlenme arefesinde aaa ben anneme ev alacağım oynayanlar bir araya gelse bence sorun kalmaz.Benim gibiler nasıl? Biraz tarif eder misiniz?
Ben konu sahibinde de bir saflık anlamadım.
Adamın maaşı çok çok yüksek olsa kadın bu kadar dert etmez konuyu açmazdı bence. Üstüne bende yardımcı olacağım demezdi emin olun demek ki o kadar yüksek değil :)Polyannacılık yapmıyorum, benim bu konudaki fikrim bu şekilde.
Adamın maaşını bilmiyoruz, belki üst düzey bir memurdur, belki çok uygun fiyatlı bir ev alacaktır... Maaşının 3'te 1'i derken de zaten belki dedim.
Ya ahahahahah yeminle kahkaha attımBiz o kadar dil döküyoruz. Konu sahibi gidip willy i baz alır şimdi.
Ne kadar sinirli yazmışsınız, bir sakin :)Kardeşlerin nasıl söz hakkı olabilir mi? Mirastan bahsediyoruz. Asıl ayıbı adam tüm masrafı kadına yıkarak yapmış siz hala nasıl kardeşler mirasa ortak olabilir ki diyorsunuz bahsettiğimiz şey lafla ilerleyen değil hukukla alakalı bir durum babanın üzerine olan bir evi bal gibi de diğer kardeşler alır. Orada hakim '' parasını siz ödemişsiniz sonuçta size kalacak ev '' demeyecektir. Kardeşlerin en meleği bile sanmıyorum ki evi kabul etmeyecek. Zaten kardeşi mirası da geçtim karı kocanın bir emeği var ortada. Taksit işlerine nasıl girdiniz anlamadım farkında değilsiniz ama söyliyim yinede bir ev almak şuanda en ucuzundan ne kadar olur?Adam onu ödemekle uğraşacak kadınsa evin giderlerini karşılayacak bu zamanda daha ev almayı geçtim iki maaşla geçinmesi zorken birde üstüne babasının üzerine yapacağı evin giderini karşılacağı için ekstra dünya masraf çıkacak. Bunlar çok ciddi söylüyorum hafife alınacak basit ekonomik hesaplamalar değil hele ki çocuk olursa eyvah. Orada bir geçinemiyoruz kavgaları çıkacak zaten. Hayır benim size şaşırdığım şey eşim kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım diyorsunuz ama adamın evlilik sorumluluğundan bi haber şekilde babasına ev alacağını söylemesini ayıp bulmuyorsunuz bu beni adamdan daha çok şaşırttı açıkçası. Ve evet adam net olarak çıkarcı biri. Zaten bunca zaman ev almayıpta kadınla tanışınca ev alacağının tutmasından da belli oluyor niyeti.
Bilemiyorum, belki haklısınız. Konu sahibi açıklasın :))Adamın maaşı çok çok yüksek olsa kadın bu kadar dert etmez konuyu açmazdı bence. Üstüne bende yardımcı olacağım demezdi emin olun demek ki o kadar yüksek değil :)
İnşallah :)))Biz o kadar dil döküyoruz. Konu sahibi gidip willy i baz alır şimdi.
Sinirli değilimNe kadar sinirli yazmışsınız, bir sakin :)
Miras hukuku nasıl işliyor biliyorum, ben burada hukuksal bir şeyden de bahsetmiyorum ki, elbette kardeşler kötü niyetliyse söylediğiniz gibi olur.
Ben empati yapıyorum, ben aileme ev alacağım, benim de kardeşlerim tamamını benim ödediğimi bilecek, sonra ilerde evden pay isteyecekler ve alacaklar? Bu direkt haksız yere almak olur, kardeş kardeşe de bunu yapmaz herhalde. Ben sizin kadar net sonuçlar çıkarmadım.
Benim yorumuma da şaşırmanızı anlayamadım, henüz eşim erkek arkadaşımken ya da şimdi bile, evi şöyle yap sonra kardeşlerin pay istemesin deseydi ayıplardım.
Belki de siz haklısınız, adam tamamen kötü niyetlidir bilemem...
Büyük ortak arıyor yalnız oGelip gelip konuya gelen yeni yorumları okuyorum. Allah senin buraya sormanı nasip etmiş vallahi. Bunu bu mesajları memur olman için onca yıllık ailenin ve senin emeğini korumak için bir işaret olarak görmelisin.
Nişanlın ev için kendine yeni bir ortak baksın.
Yahu ev bizzat sizin adınıza bile olsa ne gerek var ev almaya, kaldı ki bir de kayınpederin adına olacakmış… Sizin kendi eviniz yokken böyle büyük bir jest yapabilecek durumda mısınız? Ayrıca sevgiliniz babasına ev almak için sizi mi beklemiş? Pek uyanık damat.Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?