• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev meselesi

Kardeşlerinin hakkını yiyemem derken ne demek istemiş arkadaş ben anlamadım evi siz alıcaksınız ödeyeceksiniz sonra kardeşlerinin hakkımı olacak. Ohh ne güzel hakmış öyle. Asıl sizin hakkınıza giriyor. Çalışmayan bir bayanda olabilirdiniz çok özür dilerim ama ozaman yermiydi ev almak.

Adam daha evlenmeden gelecekte ayrılma planını da yapmış belli.ev size gitmesin diye yapiyor bunu.evlenince altınları da alır kesin.hesaba kalmıştır onu da.sizi kullanacak net.devir ekonomi devri deyip sırtını sağlama alacak sanki.e böyle bir adamın evliliğinden de sadakat beklenmez gibi.her türlü yalana dolana döner bu bu iş maddi manevi bence

Bu adam çok kurnaz .sen eğer bununla evlenirsen düğünün hemen ertesi takılan bütün altinalrida alır krediye ara ödeme yapar bu yüzde yüz.sen kendini parçalasan aglasan yerede atsan altınlar gider . Tapudan dolayı bir hakda alamazsın .Erkekler artık seytanlasmis nelerin hesabını yapiyor.sakin böyle bir tuzağa dusme

Ben hukuksal olarak yorum yapmadım ki zaten. Kardeşlerin nasıl söz hakkı olabilir derken şundan bahsettim: Evin tamamını kimin ödediğini bilecekler, yıllarca şahit olacaklar sonra da bu paradan hak mı isteyecekler? Bir kardeşin, kendi kardeşine bu denli bir haksızlık yapacağını düşünemiyorum. Ama yorumlara da yazmışlar, yaşayanlar olmuş çok üzücü. Ben de sizin gibi varsayımlarla konusuyorum, maaşını bilmiyoruz, taksit oranını bilmiyoruz, konu sahibinin maaşını bilmiyoruz, evin fiyatı bilmiyoruz... bunlar belki sizin tahmininiz gibi değildir.
Bilemiyorum ben sadece ailesine yardım etme düşüncesini normal buluyorum, ki evleri bile yokmuş.
Ben de evliyim, ama kök ailemi de çok düşünürüm. belki ondan empati yapabildim, bilemiyorum.
Tutturmuşsunuz bir maaşı bilmiyoruz taksit oranını bilmiyoruz diye. İlk evliliklerini yapacak insanlar 30'lu yaş civarıdır. 50 bin TL mi oluyor o yaşta memur maaşı?? Güven diye bir şey var duydunuz mu? paradan önce geliyor. İnsan güvenemediği kendisini enayi gibi gören biriyle nasıl ömür geçirebilir? Kadın yine iyi niyetli tamam ama bizim üstümüze olsun ev demiş. Nişanlı kesinlikle olmaz babamın üstüne olacak diyor. Sizce bunu niye söylüyor? Hakkı hukuku düşünen insanlar ev sizin üstünüze olsun diye kendileri söyler. Babası niye kabul ediyor bunu, oğlum sen krediyi ödüyorsun ama geline de yazık bütün maaşını eve harcayacak, evde onun da hakkı olmalı niye demiyor? Ayrıca kredi ödüyorsan ya zaten o evin içinde oturuyorsundur ya da yatırım amaçlı almışsındır. Hem kredi ödeyeyim üstüne ev kirası ödeyeyim ama sonuçta sıfıra sıfır olayım.

Kardeşleri nasıl hak yer diyorsunuz da bu kardeşler de bir gün evlenecek. Eşleri çocukları olacak. Sonuçta babalarının evi olacak bu ev.

Hayat arkadaşı, çocuklarının babası olacak bu adam ama şimdiden hainlik peşinde. Hem krediyi hem ev kirasını nasıl ödeyecek? Düğün yapmayıp sade bir nikah bile yapsalar masrafı var. Ev kiralama eşya alma evi geçindirme işleri de kadına kalacak. Kredi bitsin öyle evlensinler yazmışsınız o da çok mantıklı, kadın otursun beklesin bir 10 sene. Anne olma yaşı evlilik hevesi geçsin. Niye? uyanığın biri ailesini ev sahibi yapsın diye.

Bu tarz da yeni türedi. Herkesin söylediğinin tersini söyleyeyim ve bunda ısrarcı olayım çok cool evet.

Şu zamanda Emekli olan bir insan bu zamana kadar ev almadıysa ya asker vs gibi göçebe bir mesleği vardır, ki istese yine alabilir bir ev, ya da çok tembel bir insandır. Şu zamanda çok zor gerçekten, yeni evlenip ev sahibi olmak isteyen gençlere Allah kolaylık versin diyorum ama bir 10 sene evvel ya da 20, ev almak bu denli zor değildi.

Yani demem o ki böyle tembel, ev alsın, şunu bunu alsın diye çocuklarından bekleyen, bencil bir aileye gelin gitmek istemezdim. İyi düşünün bu bir işaret olabilir 🤔

Zihnisihir proje.

Ay disarida taksi bekliyorum, sesli guldum, cok hossunuz 🤣🤣

Konu sahibi, dunya uzerinde en son yapacagim seylerden biri kayinbabamin uzerine ev almak olabilir. Esimin uzerine olur ev, biz de zorlanmiyorsak barinma ihtiyaclarini o evde karsilayabilirler ama diger turlu mumkunati yok.

Ay disarida taksi bekliyorum, sesli guldum, cok hossunuz 🤣🤣

Konu sahibi, dunya uzerinde en son yapacagim seylerden biri kayinbabamin uzerine ev almak olabilir. Esimin uzerine olur ev, biz de zorlanmiyorsak barinma ihtiyaclarini o evde karsilayabilirler ama diger turlu mumkunati yok.
Adamın çözümü dahiyane değil mi ama? Kendi maaşıyla ödeyecekmiş krediyi, sağ ol ya. :KK53:

Konu sahibi siz gayet mantıklı bir çözüm bulmuşsunuz bu konuda kararlı durun

Adamın çözümü dahiyane değil mi ama? Kendi maaşıyla ödeyecekmiş krediyi, sağ ol ya. :KK53:

Damat bey ufak bir ayrintiyi soylemeyi unutmus: Benim maasimla AILEMIN EVININ kredisini oderken, sen de benim ac karnimi doyurup, cebime harclik koyacaksin... bu dahiyane fikrin evlenmeye yakin ortaya cikmasi = sark kurnazligi.

Bir erkek evlenme niyetindeyse o zaman o kizin da karisma hakki doguyor, cünkü ev kredisi cekse en az 15 sene onun maasi ve kredi imkani oraya baglanmis olacak.

Bunların cevaplarını bilmediğimiz için varsayımlarla yorum yapıyoruz. Belki de adam, konu sahibinden daha çok maaş alıyor, ve taksit tutarı ailesine kesildiğinde maaşları eşitleniyor? Gayet yüksek memur maaşları da var, miktarları bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Ben sadece adamın ailesine ev alması, yardım etme fikrini anlayabiliyorum. Benim de ailemin evi olmasa belki ben de almak isterdim, daha evlenmediğim eşim de bana bu hesapları yapsaydı çok kırılırdım, sonuçta beni büyüten bana emek veren ailem...
Memur maaşları belli. Suan bir ev almak isterseniz birinin maaşı direk oraya gidiyor. Tek maaşla geçinilecek. Biz ev aldık benim maaştan ödeniyor hala maaşımı hiç göremedim. Esim evi gecindiriyor. Tatile çıkmayalı yıllar oldu. Birsey alinacakken kaç kere düşünüyorum. Suan 2 çocuğu doktora götürdük 500 tl ilaç parası ödedik. Oyle tek maaşla olmuyor. Aile önce çekirdek ailedir.

Ben de eşimin kardeşini, kendi kardeşim gibi düşündüm, dolandırılmış. Şimdi görüşmüyoruz.
Ben şuan soyle dusunuyorum . En fazla eş ve kardeşleri ortak , ailesine kira yardımında bulunmalı. Gerisinde siz olmamalısıniz.
Eşinizin sözleri karşısında net ayrilmalisiniz, yoksa sizi bir şekilde kandıracak.

Sizin ileriye dönük maddi kaygılarınız olmasını anlıyorum, herkes 2 maaşla daha rahat geçinmek ister.
Ama açıkcası henüz evlenmemişsiniz bile ve şimdiden müstakbel eşinizin parasını yönetmeye çalışıyorsunuz gibi geldi. Yorumları da şaşkınlıkla okudum, ne kadar ayıp şeyler yazılmış...

Eşiniz, onu büyüten belki zorluklarla okutan ailesine ev almak istiyor bunu da size açık açık dürüst bir şekilde evlilik öncesi söylüyor bence saygı duymalısınız bu isteğine. Bence önünüzde 2 seçenek var, ya eşinize saygı duyup onu destekleyeceksiniz ya da borçları bitine kadar evlenmeyeceksiniz geliriniz düşmesin istiyorsanız.
Bir insanın bu şekilde bir yorum yapması için ya aşırı derecede “saf” olması ya da buradaki müstakbel damat kafasında çok uyanık olması lazım. 3. Bir ihtimal yok.
Ay tam saç baş yolmalık yorum kim kimin parasını yönetmeye çalışıyor acaba. Adam tüm maaşıyla babanın üstüne ev alacak kızınki ile de geçinecekler. Adam kızın parasını yönetmeye kalkıyor resmen görmemek için kör olmak lazım.üstelik aldıkları ev de babanın üstüne olacak. Dünyanın binbir türlü hali var yarın öbür gün bir şey olsa kız hiçbir hak iddia edemeyecek. Hiçbir akıl ve zeka bu salak fikri kabul etmez

Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Senin anne babana da alacak misiniz? Yoksa cakal sevgilin sadece kendi ailesi icin mi dusunuyor evi?

Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Erkek arkadaşın niye ailesine ev alıyor? Siz evlenekmişsiniz, kendinize alsanız ya. Kirada mı oturacaksınız siz?

Zihnisihir proje.
Hayır biri bana böyle bir şey teklif etse aklımla dalga geçiyor sayıp hakaret olarak algılarım. Bu erkekler utanmıyorlar mi böyle bir şey teklif etmeye. Allahım benim de kızım var, ben kıyamıyorum saçının telini, ne hallerle büyütüyorum yarın öbür gün salak herifin birinin babasına ev alsın diye mi? Ey konu sahibi kendini düşünmüyorsan ananı babanı düşün

Iyi ki farkındasınız madem böyle talebi var bende aileme ev almak istiyorum diyin bakalım ne diyecek :)

Back
X