Ev mi araba mı?

Sizin ek dersiniz kursunuz vardı sanırım geçmişe sünger çekmek lazım herkesin ailevi durumu vs aynı olmayabiliyor.
O yüzden bence bundan sonra sıkı para biriktirin.
Çocuğunuz küçüktü sanırım .
Bildiğiniz devlet okuluna devam edebilir.
Keşke eşten de daha fazla nafaka alabilseniz.
Belli süre daha dişinizi sikiniz.
Keşke ailenizde kardeş vs destek olsa.

Yazın 600 TL nin ödemesi 11.300 fln da ne kadsr artmış Bir sürü de hesap yapmışsınız elinize sağlık.Bir yandan erise de birikime devam.Yuksek kredi oduyormuscasina birikim yapayım 5000 fln..Kredi odeyecek olsam nasıl olur provasını da yapmış olurum

Evet kurs veriyorum Ocak ayında 18-20 arası olur diye tahmin ediyorum maaş+ek ders+kurs+uzmanlık farkı+zam+yüzdelik dilim iadesi..Birikim miktarını ayda 5000 (5 Gr) olacsk sekilde artırmaya çalışacağım kredi oduyormuscasina

50 bin birikimle çok ciddi bir kredi ve faiz ödemek zorunda kalacaksınız ve aylık ödemesi de 10-11 bin gibi bir meblağ olacak
Bu devirde tek başına çocuk bakmak kreş masraf sizi bence biraz zorlar
İlk etap da araba alın, arabanın degeri artınca da eve girersiniz

İnanmıyorum demedim,peşinatsiz alınsaydı zaten iki sene önceki evi kacirmazdim.Pesinatsiz alan siz duydunuz mu anlamında yokladım
Peşinatsız ev almak kredinin peynir ekmek gibi dağıtıldığı dönemlerde mümkündü. O da nasıl? Daha yüksek faizle daha kısa sürede ödemek şartıyla peşinatı ihtiyaç kredisi olarak çekip hesaba aktarırlardı. İyi bir kredi notun ve gelirim varsa üzerine konut kredisi çekebilirdiniz. Şu an bu ihtimal sıfır. 1 milyonluk ev için minimum 300-400 bin hesapta olmadıkça konut kredisi çıkması ihtimali kırmızı kar yağma ihtimaliyle aynı. Yine eski zamanlarda aynı taktikle mükemmel finans durumunuzla bile bu peşinatı ihtiyaç kredisi çekmeyi deneseniz (yine kırmızı kar hikayesi) bunun ödemesini 12 ayda yapmalısınız. 400 bini 12 ayda ödemelisiniz üstüne de konut kredisiyle çektiğiniz 600 binin aylık taksidini.
Arabaya şu an maksimum 48 ay veriyorlar o da kasko değeri 400 bin ve altıysa. 5 yıllık araba kredisi yok yani.
Yine mükemmel Finans durumuna sahip olmanız dahilinde 5 yaş altında araçlar için taşıt kredisi verilebiliyor. Bunun ÖTV indirimiyle bulunması imkansız araçlardan biri olduğunu varsayalım ve 350 bin yazalım. 50 sizde var peşinat tamamlamak için 50 bin 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi çekeceksiniz, kalan 250 bini muhtemelen devlet bankalarından alamayacak özel bankalardan daha yüksek faizle borçlanacaksınız. Aynı zamanda taşıt kredisiyle alınan aracın kaskosunu her yıl banka yeniliyor. Bunu şart koşuyor. Hayat sigortası şu bu bir miktar da para kesiliyor. Kasko değerlerini duydunuz diğer iletilerde. Yani ödediğiniz rakama her yıl 20-30 bin ekleyiniz.
Daha önce de yazdım aylık 5-6 bin ödeyebilecekseniz ya 50 bin 12 aylık ya da 100 bin 24 aylık kredi seçeneğini kullanarak parayı değerlendirin.

Kredi çekip değerlendirmek mantıklı,kredi faizi çok olmayacaksa,bunu Birikim yapamayan biri değilim ama çok çok düşük bir faizi olursa değerlendirilebilir.
Maaş müşterisine de mi 300 üstü kredi vermiyor banka?
Banka kaskoyu zorunlu tutuyor demek,ne de olsa borcu bitinceye kadar onun tabi

Ev kredisini bilmiyorum. Aile geliri 32-35 bin civarında. Doğuda yaşıyoruz. Finansal sorunumuz yok. Hesabımızda bir miktar döviz, altın ve hisse senedi var. Bize 200 bin TL lik taşıt kredisi çıkmadı. Hikaye bu kadar:)
Ekleme: Düşük faiz veren kamu bankasından alınan sonuç bu. Daha yüksek faizli özel bankalar verebilir denildi.

Bir iki gündür 4 milyona kadar 0.69 üzerinden 4 milyondan fazla olan evler için ise 0.90 üzerinden konut kredisi verilecek diye haberler yapılıyor.

Devlet bankasından konut kredi çekmeye giden bir arkadaşımada acele etme yakında konut kredi faizleri düşecek demişler.Zaten onada 300 bin anca veriyorlarmış.Çok büyük ihtimal seçimlerden dolayı şimdi kısıtlama var .Seçime yakın stard verilecek ve faizler düşecek.

Araba kred
Aynı zamanda araba kredileride düşer .

Araç kredisi bu enflasyon ortamında daha da düşer ise ve dağıtırlarsa herkes krediye hücum eder. Parası olana iyi olmayana çok kötü haber.
2020 yılında olduğu gibi faiz düşüklüğünden dolayı yine hareketlilik olur.O zaman hele daha güzeldi.Çılgıncaydı.İlk sene ödemesiz 15 sene ödemeli.Peşinatta sadece yüzde on istiyorlardı.Neredeyse bedavaydı.Yeterki alın diyorlardı.Bankalar zarar edeceğiz diye isyan ettikçe şartları yavaş yavaş değiştirdiler.Kısa bir süre sonrada tamamen kaldırdılar.

Millet koştur koştur tapuya gitti yetişen aldı.

Yine hareketlilik olur.Ama işte o zamanki şartlarla şimdiki şartlar aynı değil. Enflasyondan dolayı evler bir senede inanılmaz arttı.250.000 lik ev 1.5 -2 trilyon ,700 binlik evler 3.5 trilyon oldu.En kötü 30 yıllık evler bile 900 .000 1 trilyon.

Ona bile peşinat için yüklü bir para lazım.Bu sistem köşede parası olana iyi.Hiçbir sorunum yok ama banka kredi vermedi ya da çok düşük kredi verdi diyenler o zaman düşük faizden yararlanıp rahat alabilir .Diğerleride peşinat biriktirmeye devam etmesi lazım.
Alabilenler karlı olacak alamayanlar için durum kötü maalesef.Evler pahalıydı zaten düşük konut kredisi olunca evlerin fiyatı dahada artacak.

Son düzenleme:
Araç kredisi bu enflasyon ortamında daha da düşer ise ve dağıtırlarsa herkes krediye hücum eder. Parası olana iyi olmayana çok kötü haber.
Kusura bakmayın siz araç diyorsunuz ben ev diyorum aklım hep evde olduğu için. Araçta yine aynı şekilde millet hücum eder.Çok düşük faiz olduğu için o zaman ihtiyaç kredisi çekip altın alanlar bile çok kar etti.

Araba al bence
Çocuğun var otobüslerde orda burda sürünmesin..
Evi de ilerde alırsın

İkisini de alma biriktirmeye devam et, extra emekli ikramiyesi gibi olsun bu paran emekli olunca ev alırsın belki emekli TOKİ fln çıkar, emeklilere full TOKİ çıktı şimdi.

Araba durduğu yerden masraf, benzini sigortası muayenesi arızası vergisi, benim var özel iş dışında kullanmıyorum ama düşün bu ay 400 TL gaz aldım, ( ucuz olsun diye tüp taktırdım düşün benzin değil ki tüp taktırmak da bi masraf ) ocakta temmuzda ayrı ayrı vergisi eylülde muayenesi kasgosu, arada arızası fln var. Taksi ile gitsem heryere daha ucuz ki ben masraf olmadan aldım bir de kredisi olsa artık mendil açar dilenirdim

Yine de basınıza ne gelirse gelsin çocuğa tek basınıza baktığınız halde güzel birikim yapmışsınız millet sonsuz borçlarda icralarda, motivasyonunuzu kaybetmeden biriktirmeye devam

Mantiklı,borç öder gibi kenara atin,hem ne kadar istikrarli olduğunuzu görmüş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…