Cevap veriyorum, ben olsam kesinlikle araba alırdım .Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
Ehliyetim var pratiğim yok ama arabam olsa direksiyon geliştirme dersi alırım.
Kiram şimdilik 1300,Şubat'ta zam gelecek,kreş 2300 TL,borcum yok.
2+1 lik 700 bin civarı daireler var yakınımda,kiraya verip onlardan mi alsam diyorum ama ev alırsam arabam asla olmayacak çocuğu olana lazım deniyor ileride okuluna getir götür yapmakta.Bu defa da çocuğun ihtiyaçlarına eğitim ödeneklerine yetişebilir miyim kafam çok karışık ..
Ocak ayında hem Ocak zammı hem uzman öğretmenlik farkına güveniyorum biraz,biraz cesaret geldi sanki..
Altın birikimi çok tatmin etmiyor beni iki adım ileri uç adım geri geliyorum sanki,somut bir şeyler yapmalıyım,ama ne ?
Önce araba alın derim, borcu bitince isterseniz ev için güzel bir peşinat olur. Arabayı satar ev alırsınız.Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
2+1 lik 700 bin civarı daireler var yakınımda,kiraya verip onlardan mi alsam diyorum ama ev alırsam arabam asla olmayacak çocuğu olana lazım deniyor ileride okuluna getir götür yapmakta.Bu defa da çocuğun ihtiyaçlarına eğitim ödeneklerine yetişebilir miyim kafam çok karışık ..
Ocak ayında hem Ocak zammı hem uzman öğretmenlik farkına güveniyorum biraz,biraz cesaret geldi sanki..
Altın birikimi çok tatmin etmiyor beni iki adım ileri uç adım geri geliyorum sanki,somut bir şeyler yapmalıyım,ama ne ?
Kira sorunu daha onemli. Benim ev sahibim cook cok iyi olmasina ragmen bir anda cikmak zorunda kaldik. Kiralik ev bulamadik issizdik bi sekilde ev alma yoluna girdik aldik sukur. Bi anda hersey olabilir kucukde olsa kendine ait ev kimsenij cik deme gibi luksu yok paran bosa gitmiyor kendine ait ev daha mantikli. Araba surmek icin bile masraf yapacaksiniz arabada iyi yatirim yoksa ama hic kullanmasaniz bile surekli masrafi olacak sigorta muayene falan bunlar cok yuksek fiyatlar cunku .Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
Baktığım evler hem okuluma dolmuş mesafesinde hem de bulunduğum muhit evi alabileceğim muhitten daha iyi daha işlek,evi oğlum da ben de çok seviyoruz, apartmanda çok samimi komşum da var bu sebeplerden.Evi alıp niye kiraya veriyorsunuz sizde kirada oturuyorsunuz.siz otursaniza
İşte bunu da araştırmam lazım,beni aşacak bir kredi mi olacak görmem lazim40-50 binlik birikimle 700binlik ev alırsanız kredisi maaşınızdan fazla olabilir.
Şu durumda bana büyük bir riskmiş gibi geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?