Ev mi araba mı?

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.625
16.048
298
Merhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.

Ehliyetim var pratiğim yok ama arabam olsa direksiyon geliştirme dersi alırım.

Kiram şimdilik 1300,Şubat'ta zam gelecek,kreş 2300 TL,borcum yok.

2+1 lik 700 bin civarı daireler var yakınımda,kiraya verip onlardan mi alsam diyorum ama ev alırsam arabam asla olmayacak çocuğu olana lazım deniyor ileride okuluna getir götür yapmakta.Bu defa da çocuğun ihtiyaçlarına eğitim ödeneklerine yetişebilir miyim kafam çok karışık ..

Ocak ayında hem Ocak zammı hem uzman öğretmenlik farkına güveniyorum biraz,biraz cesaret geldi sanki..

Altın birikimi çok tatmin etmiyor beni iki adım ileri uç adım geri geliyorum sanki,somut bir şeyler yapmalıyım,ama ne ?

Cevap veriyorum, ben olsam kesinlikle araba alırdım .
Çünkü arabaya daha fazla ihtiyaç duyuluyor genelde .
Ev sahibin iyi vicdanlı birisiyse eger ,ver kiranı otur güzel güzel.
Ama araba öyle değil,

Önce araba alın derim, borcu bitince isterseniz ev için güzel bir peşinat olur. Arabayı satar ev alırsınız.

Kiranız en iyi ihtimalle 1600 olacak, 2300 daha 3900. Faturaları mutfak alışverişiydi 6'yı geçer diye düşünüyorum o da minimum bence ama yaşadığınız ile göre değişir. 40binin üstüne bir ev için ne kadar kredi çekilir bilmem ama çektiğiniz kadarın taksidi, -6 yapıldığında cebinizde kalır mı bilemedim Bütçesel olarak araba daha mantıklı şu durumda sanki

650 bin kredi cekecegine emin misin? Öğretmen kuzenim pesinatin çoğunu biriktirmisti, 250 binlik kredi çekmek istedi cekemedi. Ailesi falan ihtiyaç kredisi bilmemne bir şekilde toparladilar. Bence madem kiraya vereceksin başka şehirden daha ucuz,daha yatırımlık bir şey bakabilirsin:)
*Bahsi geçen kuzenim de İstanbul'da yaisyor,buradan ev almak imkansız olduğu için başka şehirden aldı. Zamanla onu satar peşinat yaparım falan diye

Konut kredisi cikicak filan deniliyodu, bunu bi arastirin derim. Suan bankalar 250 300 bin gibi ev alinamayacak krediler sunuyor ve faiz orani cok yuksek. Kredilere baktiniz mi ?

Kira sorunu daha onemli. Benim ev sahibim cook cok iyi olmasina ragmen bir anda cikmak zorunda kaldik. Kiralik ev bulamadik issizdik bi sekilde ev alma yoluna girdik aldik sukur. Bi anda hersey olabilir kucukde olsa kendine ait ev kimsenij cik deme gibi luksu yok paran bosa gitmiyor kendine ait ev daha mantikli. Araba surmek icin bile masraf yapacaksiniz arabada iyi yatirim yoksa ama hic kullanmasaniz bile surekli masrafi olacak sigorta muayene falan bunlar cok yuksek fiyatlar cunku .

1= 800 lira nafakaya sadece ben mi takıldım, şerefsiz eski kocanız ne is yapiyorda bir çocuğun hem tüm bakımını hem de masraflarini size kitliyor?
Biraz çirkefleşmenizi tavsiye ederim.

2= öğretmen maaşı max 12-13 olsa, yarısı yaşam masraflarina gitse bile o para ile ev alamazsınız, alacağınız araba da daha çok masraf çıkarır, yerinizde olsam fonlara bir bakarım birikimimi düzenli olarak yatirim fonlarina aktarırım iki üç sene daha dişimi sıkarım.
Evin için min 500, araba için de min 150 peşinatınız olmalı.

Evi alıp niye kiraya veriyorsunuz sizde kirada oturuyorsunuz.siz otursaniza
Baktığım evler hem okuluma dolmuş mesafesinde hem de bulunduğum muhit evi alabileceğim muhitten daha iyi daha işlek,evi oğlum da ben de çok seviyoruz, apartmanda çok samimi komşum da var bu sebeplerden.

40-50 binlik birikimle 700binlik ev alırsanız kredisi maaşınızdan fazla olabilir.
Şu durumda bana büyük bir riskmiş gibi geldi.
İşte bunu da araştırmam lazım,beni aşacak bir kredi mi olacak görmem lazim

İş ev kreş hepsi yakınmış, okul da yakın olur. Acil bir durumda taksi kullanırsınız, çünkü araba o kadar masraflı ki.
Yalnız 650 bin lira krediyi nasıl çekeceksiniz o var.
Ayrıca nafaka yükseltmek için dava açın. 800₺ neyini karşılıyormuş beyfendi?

Ev mi araba ikileminde ev derim her zaman ama ev almak için 50 bin peşinat çok az .650 binin ödemesine baktınız mı hiç ben şimdi baktım ozellerde 14-20 bin arası çıktı devlette 10 bin küsur çıktı hesaplama yerinden.

Pesinat harici,tapu masrafı,abonelikler vs gibi ihtiyaçlar için de para ayırmanız gerek.

Araba için de peşinatiniz az gibi duruyor arabaninda bir ton masrafı var paranızi en azından bir kaç sene altın hesabında biriktirin derim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…