Ev mi, araba mı??

gxuxlzeyno

ÜÇ GÜLÜM...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2007
1.974
0
116
Ankara
Diyelim ki evinizde arabanızda yok. Ama biraz birikmiş paranız altınlarınız var. Bu parayı ev mi araba mı alrak değerlendirmek istersiniz?

Kesinlikle ev. Basimizi sokacak kendimize ait bir evimizin olmasi ilk etapta en önemlisi.. Gelecegimizi bir sekilde garanti altina almis oluruz.. Araba ilerdede alinabilir..

Ev almak için üzerine bayaa eklemem gerekecekse ve bu da yıllarımı alacaksa arabamı alırım. Hem ev için ilerde satacağım birkaç milyarla zarar edeceğim bir yatırım olur. Yıllarca arabasız kalmaktan iyidir. Araba artık bir ihtiyaç özelliklede bebek sahibi olanlar için.

İkisi de var ,ama olmasaydı kesinlikle ev alırdım.İnsanın başını sokabileceği bir evinin olması bu devirde çok önemli.Biraz birikmiş parayla da ev alınır mı orası tartışılır.:uhm:

önce kafamı bi yere sokamk isterim tabi ki..
bi yerden bi yere otobüsle minibüsle de gitsem olur.. yeter ki dönecek bi evim olsunn
kaydirigubbakcemile3

Evle arabayı kıyaslamak biraz mantıksız olmuş, çünkü en ucuz ev (benim bulunduğum ilde) 100 milyar, sıfır arabalar ise (orta halli) 20-25 milyar arası. Yani birikmiş paramla ev ve araba arasında bir seçim yapamam çünkü ikisinin arasında dağlar var.
Ama diyelimki 100 milyarım var o zaman ev alırım. Ne yapıcam arabayı. Taksiiii diye seslendimmi tüm sarı arabalar benim oluyor nasıl olsa.

evet haklısın ikisinin arasında epey olduğu doğru ama arbayıda evide takstle albiliyosun pesinat vererek. Ben onu kastettim. Aslında bana fikir vermeniz açısından.

Diyelim ki evinizde arabanızda yok. Ama biraz birikmiş paranız altınlarınız var. Bu parayı ev mi araba mı alrak değerlendirmek istersiniz?

arabamız var çok şükür...
keşke onun yerine evimiz olsaydı...
oda inşallah birgün olur....

bende ev diyorum cunku basimi sokacak bi yerim yok yani kirada kalmak zor bi yandan
ama araba da guzel olur emme ne esimin ne de benim ehliyetimiz yok yani en once ev ardindan insallah ehliyet ve araba ama ev den once sanirsam bizim ehliyet almamiz gerekecek her neyse hayirlisi Allah'dan !!!!

kesinlikle ev derim bende çünkü ay dediğin hemen geliyo hiç anlamıyosun ve kirayı yatırırken için gidiyo.Allah olmayan herkese en kısa zamanda ev nasip eder inş

tabiki ev ev ev. her ay başkasının evine para yatıracağıma kendi evimde oturur paramı biriktiririm. araba olur nasıl olsa.

araç sektöründe olduğum için diyebilirimki araba durduğu yerde sürekli masraf çıkarıyor sana..
ayda 2 kez alınan bandrol,yılda bir kez yaptırılan trafik sigortası,periyodik bakımları ve herhangi bir arıza sonucu oluşan mecburi servis ücretleri..
birikimin varsa kira ödeyeceğin paranın birazcık fazlasını kredi ödediğin taktirde ev sahibi olabilirsin..
hem kira vermemiş olursun..
bende kesinlikle ev diyorum..

eğer birikmiş param ev almaya yetiyorsa ev alırdım.. ama ev için çok para biriktirmem gerekiyorsa buda zaman alacağı için araba alırdım para biriktirmeye devam eder arabayıda satar üzerine ekler yine ev alırdım..ama çocuklu aileler için özellikle araba lüks değil ihtiyaç bencede...

sana katılıyorum canım

bende ev almak isterdim
araba hani olmasada oluyor bir yerde
ama ev olmayınca kira falan bayagı yükseliyor.
Allahım inş. her isteyene ev nasip eder.

bencede ev tabiii...
zaten onun mücadelesini veriyorum...bir evim olsun istiyorum...
hiç kimsenin karışamadıgı bir ev.....

şimdi ev ile araba arasında ucurum var
bi 20,000 ytl varsa ev mev alamazsın
ama araba alırsın
sahsen ben o parayla arsa alır
değerlendirir
ev parasını cıkartırım :bbo:

bir kaç milyarmı:1shok:senin ikinci el piyasasından haberin yok sanırım:1closedeyes:
2 sene önce 35 milyara aldığım sıfır opel arabamı 2 ay önce güç bela 17 ye sattımbenneyaptımkibunun neresi yatırım...
birikmiş para miktarı ne olursa olsun arabaya yatırılmaz.yarısından fazla zarar edeceğin yatırımın anlamı yokki.üstelik böcüğün dediği gibi durduğu yerde çıkaracağı masraflar hariç...
ama ev durduğu yerde değer kazanır.
o yüzden ben birikmiş paramı bir evin peşinatını ödeyebilecek hale getirmeye çalışıp ev alırdım.kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…