Ev mi, araba mı??

bu devirde tabiki ve kesinlikle ev diyorum bende...
eskiden araba lükstü,şimdi araba da çok ama çok ihtiyaç amaaa....
ev ilk sırada..kiralar almış başını gidiyor,
ay dediğin hemencecik geliyor,
ama birikiminizin üstünü tamamlayıp,eve girarseniz
belli bir zaman kendinize kira ödeyeceksiniz,sonrada rahat edeceksiniz...
araba durduğu yerde masraf,artı araba pirim yapmıyor,aksine
zaman geçtikçe aldığınız fiyata satamıyorsunuz bile...
ama ev öyle değil...
sevgiler...

canım bu senin elindeki paraya göre değişir
diyelimki alicağin ev 100 bin ytl civarı elindede 50-60 bin peşin var ozaman kesinlikle ev derim
diğer türlü paranın bir kimi ile araba alın derim geri kalanını ev için biriktirmeye devam edin
ama bu birazda ihtiyaç meselesi şuan arabaya gerçekten ihtiyacınız varsa alın yoksa ev için para biriktirmeye devam edin
kredi faizleri malum yani
araba çok önemli tabii insan biyerde nasılsa kirada oturuyorum yani benim olmasada kafamı soktuğum bir evim var ama kimse kimseye uzun vadeli arabasını vermiyor
biz önce araba aldık ama bunu yatırım olarak düşünmedik çünkü araba yatırım aracı değildir tam aksine hergün değer kayıpediyor
sonra allah nasip etti evimizi aldık

Bende ev diyen arkadaşlarıma katılıyorum.
Hem evin içinde oturursun hemde kredi taksidini ödersin. Ama sonucunda senin olduğunu ve borcunun biteceğini bilirsin. Araba öyle mi
gamyoncuiremsu

ev almak için peşinata yeterli ise birikiminiz hiç düşünmeden ev alın derim.ev çok daha önemli ve kiraya para vermektense evin taksitini ödemek çok mantıklı.ev için yeterli gelmeyecekse araba düşünülebilir ama arabanın da giderleri çok.zaruri değilse araba almayın derim ben.paranızı para olarak tutmanız daha akıllıca olur.

Bende ev alınmasından yanayım her halükarda ev daha mantıklı geliyor çünkü arabayı aldıktan sonrada masraf çıkıyor durduğu yerde para yiyor ama ev tam aksine değer kazanıyor .. Allahım bizede nasip etsin inşallah...:Saruboceq:

ev alırım...
her ay kira verirken içim yanıyor inanın, bir de elden teslim ediyorum düşünün artık.
ama araba da çok büyük zorunluluk..
hacettepe şehrin taa bir tarafında olduğundan ve arabam olmadığından yüksek lisans eğitimimi bırakmak zorunda kalmıştım..

ev tabiki.Bu devirde insanın kendi evi olması şart.Malum ay dediğin göz açıp kapatıncaya kadar geçiyor.Kira öde öde nereye kadar...

sende amma zarar etmişsin haa:mymeka:
opelin hangi modeliydi la o..opel arabaları yarı yarıya düşmez..
Allah bilir meriva filandır..CADIARZU:dilcikar:

Çok şükür kendime ait bir evim var.hihoyyyt
Ama birikmiş param olsa üzerinide tamamlar bir ev daha alırım.
Bu devirde bir maaş gibi kira girer evime.
İleride de çocuğuma veririm otursun diye.
Ama araba ölü yatırım masraf dan başka bişey değil.
Benzin fiyatları almış başını gidiyo zaten benzini en yüksek fiyattan alan ülke konumundayız.
Yok yok araba orda kalsın benim için...

Son düzenleme:
her ikiside yok birikmiş paramda yeterli olmasa dahi ama ikisinden birisi için borçlanıcaksam bunun ev için olmasını tercih ederim. sonuçta ev almasamda borçlanmış gibi kira ödemesi hiç bitmicek ve sonuçtada benim olan birşeyim olmıcak sonucu olmıyan bir para ödemiş olucam sürekli olarak ama kira yerine taksit ödeyerek ev sahibi olabilirim. ev ileridede kar edebilceğim bir mülk fakat araba ölü bir yatırım.

bence de öncelikle ev sahibi olmak önemli, kirada oturmak ev sahibiyle anlaşmak vs. zor durumlar, ev sahibi olduktan sonra araba kira için verilen para kadar taksit ödenerekte alınır, ben ev alana kadar araba almazdım çünkü araba almakla bitmiyor masrafı düşünüldüğünden çok oluyor

ben ev alırdım en azından kira günü kapımı çalan ev sahibim olmaz.. araba şimdi 10 mılyarada var ya ne olcakkı alırsın..

ev alırdım kesinlikle şu ana kadar kiraya ödediğim para 20.000 ytl yi geçmiştir sanırım 5 senede. bir de kirada oturduğun ev istediğin gibi olmuyor. otobüsle idare ediyorsun. acil durumlarda taksiler imdadına yetişiyor zaten. kafanı sokacak bir yuvan olmalı. aybaşı çabucak geliyor. üstelik çalışanlar otel gibi kullanıyoruz evi. sonunda kirayı ödeöde hiçbirşey sahibi olamıyoruz.
Allah herkesi ev sahibi yapsın inşalalh!

sende amma zarar etmişsin haa:mymeka:
opelin hangi modeliydi la o..opel arabaları yarı yarıya düşmez..
Allah bilir meriva filandır..CADIARZU:dilcikar:

hee merivaydı ne olacak:mymeka:
enjoy sport modeli,cillop gibi arabaydı valla:dilcikar:
ben galeriye verdim o yüzden 1-2 bin ytl daha ucuza gitti tabi
ama yinede müthiç bi zarar bencekaydirigubbakcemile

bu devirdee tabiki evv..arabada uyuyup misafir ağırlayıppp duş yapamicağımıza göree :) ev ev ev kesinlikle ev RABBİM TÜM EV ALMAK İSTEYENLERE EV NASİP EYLESİNN ÖZELLİKLEDE YENİ EVLENİCEKLERE VE KİRACI OLANLARAA

biz eşimle eve karar verdik ve ev aldık.arabayı almak daha kolay olduğu için evi tercih ettik.hemde oğlumuz içinde bir yatırım yapmış olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…