ev mi düğün masrafları mı..

o parada hakkımız olmuyor çünkü.. hele mevzu anne baba olunca çookta karışamamk lazım.. tabiki herkesin yeri belli olmalı. ama yok sen niye yaptın nasıl yaptın demek annen sana niye baktı demekten farklı değil bence..

Aslında buradaki konuların çoğunun altına kopyala yapıştır yapılabilecek bir yorum
Aynen benim hayat felsefem budur zaten. O bunu yapar mı diye bekleyene kadar kendim yaparım .. Gelinliğini bile kendi parası ile almış biri olarak çok ta takmamak lazım yapılmış yapılmamış falan filan.. Yormaya gerek yok kendini

Kayınvalideniz ev almaya karar verdiğinde sizinde görmenizi isterse gider görürsünüz. Ama kendi beğendiği evi alma hakkına da sahip. Henüz sevgiliymişsiniz arada bir resmiyet yok yani. Ben kayınvalidenizin yerinde olsam oğlumun sevgilisinin evi görmesini ister miydim, yok sanırım öyle bir şey aklıma dahi gelmezdi. Ama oğlum nişanlı olsa ve sizin durumuzda olsaydık (yani beraber oturacak olsaydık) tabii geliniminde görmesini beğenmesini isterdim.

onu bilmiyorum artık ya yaşayıp görücem. peki evin yerine karışamamz myım ben acaba
Katkınız olursa karışırsınız ama onun dışında kendi evi olacağı için söz hakkınız yok bence.
Şu an kayınvalide size bakıyor konumunda ise buna şükredip oturmak lazım veya kendi paranızla konuşmanız lazım.

Ben bu siteyi okuyunca bazen kendimi enayi hissediyorum; sonra diyorum ki yok sen doğru yoldasın hiç bir şeyine kimsenin karışmaya hakkı yok; aksi halde her halta burun sokan insanlar ile ömür geçmezdiii

Amannn ev alsa keske cok daha iyi
Kira derdin olmaz..
Kayınvalıde ıle yasamamıs olursun hem cok nadır kısı gordum, duydum aynı evde sorun yasamayan..
Dugunu sız kendınız yapıverın
Biz dugun yapmadık nikah oldu sadece ve hıc pısmanlık duymadım tam tersıne eger borc harc yapsaydım pısmanlık duyardım
Tamam bır kere evlenılıyor dogru.. Ama kira her ay bası gelıyor valla
Gencız alırız dıyorsan evı bılemem gercı su sartlarda oda zor ancak ıyı maaslarınız olacak
Dugun falan vallahı hıkaye..tamam keske herkesın muhtesem dugunlerı olsa ama.. onemlı olan o bır gun olan dugun bıttıkten sonra omur boyu evdekı huzur, mutluluk
Hos suan sadece sevgılısınız sanırım nısan falan yok..
Ve bu sekılde herhangı bır sekılde soz hakkın yok
Kadını arasan kadın sana ' sana ne oluyor ' dıyebılır dese hakkı var
Onun parası

çünkü eşya borcu biter ama kiralarda sürünmek kolay kolay bitmez.
e okadarı var bence. 5 sene bu.. iki aylık sevgili değilsiniz evlenecek bi çiftsiniz. sevgilin annesine söylesin
doğru söylüyorsun canm ya bende uygun bir dille kendimi anlatıcam sevgilime. ev meselesi doğru galiba yanı kendi istediği neyse onu yapsın ikiside faeketmez benim için artık. mantığıma yattı evde ama sadece yeri hakkında fikrimi söylerim

evet canm artık tatlı tatlı bi şekilde anlatıcam

karışmak değil ama bunca zaman beklemişim artık ne yapmaya çalıştıklarını bilmeye hakkım yok mu

canım bunca zaman beklediysen senin ilk hakkın onların seni istemeye gelmesi seni birey olarak kabul etmeleri ev almaları aldıkları ev için fikrini almaları değil

evet onun parası nişan falanda yok ama ben ailenin hepsiyle tanışıyorum onların ailesi de benim ailemle tanışıyor. doğru karışmaya hakkım yok ama benim hayatımla da ilgili bi karar vermiş olacak çünkü aynı evde yaşıycaz. haklısınız ev yada düğün yada başka bişey ne isterse onu yapar ona karışamam.

herkese mesajları için teşekkür ederim. eğer kendisi ev almak isterse sadece evin yeriyle ilgili fikrimi söylerim. başkada karışamam haklısnız. sağolunn

ben hayatımı o kadar insanların eline bırakmam gayette hakkım var. bu hakkıda bana veren onlar. para onun napmak isterse onu yapar karışamam ama birlikte yaşıycağımız evin en azından yerine karışırım.

gelin ata binmiş ya nasip demişEminim erkek arkadaşınız anneme şurdan para gelicek burdan para gelicek diye sizi heveslendiriyordur sözleriyle.. elden gelicek paraya ben olsam güvenmezdim açıkçası

Kaynananızın parasıyla ne yapacağı hakkında bu kadar düşünmeniz hoş değil. Kaynananızın ev alması aslında iyi bir şey. Yaşlandığında sizinle kalması gerekmez, arada gidip ona yardım edebilirsiniz.
Düğün için harcanan para bana her zaman gereksiz masraf gibi gelmiştir. Sonrasında borç ödemektense sade bir tören yapmak ve sadece gerekli eşyaları almak daha mantıklı. Fazla harcama yapmamak için kira yerine kaynana evinde yaşayacak kadar ev geçindirmeye hazır değilseniz evlenmeyin zaten. Bu söylediğim size sert gelebilir ama maddi sorunlar evliliklerde daha büyük sorunlara neden oluyor. Kaynananızla birlikte yaşamak şimdi iyi gibi görünse de sonrasında sıkıntı yaşayacaksınız. İki kadının iktidar için çekiştiği evde huzur olmaz. Gerekiyorsa fazla seçici olmadan siz de bir iş bulun ama kendi evinizde kendi ailenizi kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…