ev mi düğün masrafları mı..

kadinin parasina karisma hakiniz yok
ama sevgiline ev istedigin semti soyleyebilirsiniz,oda annesine bi sekilde iletir zaten
direk kayinvalideyle bu konuyu konusmayin

Kadının kendi parası söz hakkın olmaz şu durumda
Sevgililik isterse 10 sene olsun bi bağlayıcılığı yok, daha aileye bile girmedin.

yani kendisi de sonuçta sağda solda diyor bana büyük ev lazım beraber yaşıycaz falan diye. yani en azından yerine karışma hakkım olsun o kadarda ya

bende bu konuya benzer bi konu açmıştım da herkes üstüme gelmişti hiç bir söz hakkın yok sa na neee diye... benim 4 senelik sevgilimin parasına karıştğım için di üstelik evlilik için biriken parasına..

Yaşınız çok mu küçük?

Birlikte oturulacak ev alacak kv ama onun yerine düğün yapsın diyorsunuz

Ev alınacak para ile ne düğünü yapılacak; yalılarda düğün istemiyorum da demişsiniz

Benim anladığım kv şu an kirada; sizinle birlikte oturulacak ev alçak; sonra siz ayrılırsanız vs vs ama ev kv nin olacak

Siz de evleneceksiniz; düğün eşya vs düşünüyorsunuz

Ayrı kiraya çıkmayı gözünüz yemiyor ama kadının evine karışıyorsunuz

Ben sizin yerinizde olsam kv o para ile ev alsın; kendi hayatını kursun; önceki evine verdiği kirayı da yiyip geçinsin diye düşünürdüm

Biz de taksitle eşyamızı alır kirada otururuz, azıcık aşımız kaygısız başımız olur diye hayal kurardım

Ama siz düğün ve eşya diyorsunuz yeni ve yeni eşyayı da anladım da ev alınmayacaksa eski eve yeni eşya alsan ne almasan ne

Kv nin çamaşır makinası buzdolabı vs vardır; onlar bozulmadan sırf sen evleniyorsun diye onların yenilerini almak israf değil mi

Hadi yatak odası vs alınır diyelim de diğerleri zaten varken almak bence hazır parayı çöpe atmaktır

Kısaca kv ev alır; sevgiline alttan alta evin yeri konusunda fikirlerini söyle; hani şu taraflar güzel; orda da bu varmış vs şeklinde

Ama ki bu ama önemli; kv alıştığı semtten uzaklaşırsa sana daha çok sarar; hiç olmazsa şimdi oturduğu yerde eşi dostu; komşusu vs vardır; onlara gider gelir; çarşı pazar gezer. Yeni bir yerde hep sana bağımlı, hep seninle olabilir bunu da dikkate al derim ben

iyide senin ki sevgilinin evlilik için biriken parasıymış.bu bayanın kv toplu para alacakmış bir yerden.önce aileye girmeyi başarın sonra para pul işlerine karışın bence.daha istememişler ki kızı

ama biz onun parasını alıp ortada bırakçak gibi konuşmuşsunuz :) biz zaten beraber yaşıycaz yani bekar oğlu var onu evlendirmesi gerekmez mi evden önce
valla kimsenin kimseyi evlendirme ona ev alma lüksü yok .. bende anneyim benimde annem var eşiminde annesi var.. zaten yapabileceklerini yapmışlar.. evlenmek isteyen adam çalışır düğününü yapar ha aile yardım etmek isterse kendi bilir.. bu onun tercihidir.. ev konusundada kadın size değil kendine alsın bırakın yerine büyüklüğünede o karışsın.. sizin o parada zerre hakkınız yok konuşmanız bile ayıp benceki daha o ailede değilsiniz ki olup olmayacağınızıda allah bilir..
ha siz kalkıp bişey söylemeyi düşünüyorsanız bence 100 kere düşünün böyle bişeyle ben karşı karşıya kalsam fena patlarım.. madem öle aaa bak daha kolay bi çözüm var evi kadın alıyor düğünüde sizin aileniz yapsın madem.. sonuçta onlarda kızlarını evlendirmek zorunda..
ayrıca şimdiden böyleyseniz ben beraber oturma konusunda size değil kadına acıdım

Ev üstüne eve kurulmaz!! Sakın birlikte oturayım deme !!
Kayın validen alsın evini para onun parası değil mi?
Kadroya geçince de evlenirsiniz illa şaşalı bi düğün mü nikahtan evlenin para yine size kalsın(düğün masrafı nedir ?)paşalar gibi tutun evinizi ileride evinizi de alırsınızz

çok doğru söylemişsiniz

ya allahım sinir oluyorum.. kadının kimbilir ne parasıdır o aileden kalmıştır falandır filandır.. ooo gelin hanım şimdiden başlamış hesaba kitaba.. bi dur bakalım noldu .. yok ev alsın yok düğün yapsın kooca evlat büyütmüş bide parasının hesabına düşülüyor.. yazık ya..

eğer kv çok istiyorsa bu kızı ve sevgilisi bu kızla çok evlenmek istiyorsa en azından aileler tanışırdı.daha fol yok yumurta yok hanım kız kalkmış gelin güvey oluyor.belki kv istemiyor kızı.geleceğe yönelik çok plan yapmamak lazım

kız kendi ailesine bu kadar yüklenmiyor belli.neden illa erkek ailesi ev almak zorunda bunu da anlamıyorum

nasıl yani?
senin kazancın değil ki?
kadına belki miras kaldı, belki çalıştı kazandı. Sen de çalış sen de kazan.
Senin ailen yardım etsin madem o zaman, durumları yok mu?

Konu sahibinin yazdıklarına tek ben mi gıcık oldum?
hayır ben şuan çatlıyorum sinirden.. kayınvalidem çok sıkıştığımız bir anda parmağındaki yüzüğü çıkartıp vermiş eşime günlerce ağladım .. ne gerek var artık herkes başının çaresine bakmalı ama anne baba dayanamaz da bunu bunca suistimal etmek... orda durmak lazım..
aileye girmeyi başarmak mı?? yarış gibi...
alakası yok canım.. ama kısmettttt kısmet.. gelin ata binmiş hesabı.. ve bence kendi konunla karıştırma.. sen sizin için biriken bi paradan bahsediyordun bu kayınvalidesinin parası

iyide senin ki sevgilinin evlilik için biriken parasıymış.bu bayanın kv toplu para alacakmış bir yerden.önce aileye girmeyi başarın sonra para pul işlerine karışın bence.daha istememişler ki kızı

kız kendi ailesine bu kadar yüklenmiyor belli.neden illa erkek ailesi ev almak zorunda bunu da anlamıyorum
olmaz erkek ailesi yapmak zorunda o neden kadına yarın nolacağı bellimi.. isterse o gider gibi bi laf söylenmiş bi yerde ...
bizde bi laf var derki
"AYAĞIMA YER EDİM GÖR SİZE NE EDİM.. " Niyeyse o geldi aklıma kadına acıdım

yani evet bu kayınvalidenin parası benimki farklıydı sevgilimin parasıydı...ama sevgiliyiz diye nikahlı karı değilim diye onun da parasına karışamadım..yani açıkçası evet karı koca olmadan 10 sene de beraber olsak el iz.

Aileye girmeye başarmak mı yazmışım bir daha oku bence
Sizin orada aile nasıl olunuyor bilmiyorum ama bizim burada hukuken de sosyal olarak da evlenince adamın ailesi oluyorsun,
Evlenince parasına, ailesine ortak oluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…