Ev nasıl taşınır?

yoygun0891

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
366
0
96
45
Konya
arkadaşlar gene ben gene ailevı bı konum var ve acilende yardıma ihtiyacım var ablam 16 senelık evlı 16 sene sonrada ilk kez evını tasıyacak bu gıbı konularda pek bı bılgısı olmadıgından dolayıda su anda panık halınde bendende yardım ıstıyor yardımımı elımden geldıgı kadar yapıcam ama benımde acıkcası pek bılgım yok eskı evını kolileyıpde toparlamak sorun degıl o kolay iş zor olanıda yenı evıne gectıgımızde yerleşimini nasıl yapıcaz ben cahıl ablam bendende cahıl bu konuda şimdi yenı bı eve gecıyorsunuz ve hıcbırseyın yerı bellı degıl duzenleme nasıl oluyor ilk önce nereden başlıyorsunuz yenı evi yerleştırmeye ben mutfakdan başlıyalım dıyorum en oyalayan zorlayan orası gıbı :40:ayyy yardım nolur bu pazar ev tasıyoruz:52: ha bu arada aynı sehırdeyız onuda not edeyımde

bu konularda uzman biri olarak yorum yapmak istedim:1:
yeni eve gelince önce mutfaktan başlayın orası halloldumu gerisi kolay ben daha sonra dolapları yerleştiririm,vitrini ,sonra eşyalrı oturttuktan sonra kafama göre değişiklik yaparım..
en son temizliği bitirir halıları sererim derken bi bakmışım hooop yerleşmişim:1:

canım öncelikle Allah kolaylık versin ....ev taşımak oldukça zor..ben bi ay uğraşıyorum yerleşene kadar...öncellikle bol bol koli edinin derim...kırılacakların üstüne yazın kırılabilir die...ve pıt pıtşlı naylon dioruz biz ondan da edin derim ben..can deri beyaz eşyaları bunlarla güzelce sararsanız çizilme vs..önlersiniz...yakın bş tarihse ufak ufak kolilerden başlayın toplamaya..taşındığınız eve gelince de orası daha kolay geliyo bana nedense..içine girildikten sonra yavaş yavaş yerleşirsin:61::61:

kolilerin üzerine mutlaka hangi odaya aitse yazın sonra bumu şumu oluyor ve mutfak eşyalarını ablanız kendisi yerleştirsin başkası yerleştirince çok uğraşılıyo bulmak için düzen oturtmak için bir daha indir kaldır yapmaz.kolay gelsiiiinnn

bu konularda uzman biri olarak yorum yapmak istedim:1:
yeni eve gelince önce mutfaktan başlayın orası halloldumu gerisi kolay ben daha sonra dolapları yerleştiririm,vitrini ,sonra eşyalrı oturttuktan sonra kafama göre değişiklik yaparım..
en son temizliği bitirir halıları sererim derken bi bakmışım hooop yerleşmişim:1:

ayy tecrubelı olmakda bu olsa gerek valla ben nedense rahat deyılım ablam panık olunca saol destegın için ılk yorum baya iç açıçı oldu benım ıcın :1:

canım öncelikle Allah kolaylık versin ....ev taşımak oldukça zor..ben bi ay uğraşıyorum yerleşene kadar...öncellikle bol bol koli edinin derim...kırılacakların üstüne yazın kırılabilir die...ve pıt pıtşlı naylon dioruz biz ondan da edin derim ben..can deri beyaz eşyaları bunlarla güzelce sararsanız çizilme vs..önlersiniz...yakın bş tarihse ufak ufak kolilerden başlayın toplamaya..taşındığınız eve gelince de orası daha kolay geliyo bana nedense..içine girildikten sonra yavaş yavaş yerleşirsin:61::61:

canım sen bır ay ugrasıyomussun allah bılır benım canım ablam ne kadar zaman ugrasacak bakalım bıde evde 3 cocuk ortam kalabalık yanı

kolilerin üzerine mutlaka hangi odaya aitse yazın sonra bumu şumu oluyor ve mutfak eşyalarını ablanız kendisi yerleştirsin başkası yerleştirince çok uğraşılıyo bulmak için düzen oturtmak için bir daha indir kaldır yapmaz.kolay gelsiiiinnn

evet cnaım herseyde cok haklısın benımde evıme gelırle mutfak duzenımı altust ederler bende delı olurum ben ablama elımden geldıgı kadar yardımcı olucam da elbetkı duzenını kendısı kuracak

Her kolinin üstüne hangi odaya ait olduğunu yazın.
Farklı odalara konacak eşyaları bir koli yapmayın.
Sonra çok zor oluyor.
Diyelim mutfağı dizmekten başlıyacaksınız mutfak yazan kolileri yanınıza alın.
Dizin bitirin sonra diğer odaya geçin.
Eğer sistemli bir şekilde toplanırsanız sistemli bir şekilde de yerleşirsiniz.
Biriniz kolileri açın biriniz yerleştirin.
Beraber yerleştirin daha hızlı olur.
O kolileri açmak çıkarmak falanda hep uzun sürüyor
Benim gibi yatak odası eşyalarıyla baska esyaları karıştırıp
Eline ne geçerse deli gibi o odayı yerleştirmeye gitme :83:

en mantıklısı mutfaktan başlamaktır hem kalabalığı çok olduğundan kolilerin çoğu ortadan kaybolur hem de en azından su içecek bardak bile bulamama sorunu ortadan kalkar sonra yatacak yer meselesini halledin çocukların odası mesela siz nerde olsa yatarsınız ama onlar sıkıntı olur. yatak odası da en geç üçüncü sıraya konulmalı (çocuk yoksa murfaktan sonra tabi) en fazla eşya bu iki yerde zaten gerisi 1 ayda da yerleşse olur yatacak ve pişirecek yer olduktan sonra

ahh ahhh taşınmaktan usanan ben taşınmamaın listesini çıkarsam var yaaa.. son durağım Kıbrıs :58: 4 yıl daha burdayım.

Neyse gelelim soruna; Ben önce salonumu toluyordum. Vitrinim içini vs. Sonra salonun halısını kaldırıp Bütün bantladığım kolileri eşyaları salona taşıyordum. Bitenler salonda olunca kalanları görmek plan yapmaki aklının karışmaması çok kolay oluyor. ilk kap kaçaklardan başla. Daha sonra yatak odasında. Perdeleri en son çıkar. Arkadaşların deidklerine katılıyorum. kutulara odanın ismini yaz. taşırken direk o odaya koy. İlk yerleştirkende evini mutfaktan başla.

Son düzenleme:
Yorulunca dinlenmek için koltukların üstü boş kalsın :)) odalara geçis yerlerinin önune bişey koymayın.. bi odadaan diğerine gecerken bıde sürüklemek zorunda kalmayın...

kolay gelsinn

Back
X