Kontratınız var mı?
(Kamu spotu: Kendinizi korumak için mutlaka kontrat yapın ve orada yazanlara uygun davranın)
Benim de kirada evim var ve kontratta yazan şu: Kiracı evi boşaltmak isterse 2 ay önceden yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür. Eğer bildirmezse kontrat otomatik olarak yenilenir ve bir sonraki sene oturacak anlamına gelir.
Yasalara göre kiracı kontrat bitiminden önce evi boşaltsa bile kontrat tarihi bitimine dek kirayı ödemekle yükümlüdür.
Mesela benim kontratım Mayıs 2015-Nisan 2016 arası geçerli diyelim. Temmuz 2015'te evi boşaltsa bile ben ondan Nisan 2016'ya dek kira isteyebilirim. Tek istisnası yerine başka kiracı bulursam o zaman kira ödemekten kurtulur.
10 günlük- 15 günlük kira diye bir şey hukuki olarak yoktur. Kira sözleşmesinde aylık olarak belirtilen
nazlideniz
arkadaşın dediği gibi ayın 20'sinden diğer ayın 20'sine geçerlidir. Ama ev sahibi vicdanen 10 günlük alır, gerisini iade eder, o ayrı konu. Yasal olarak sizin 15 günlük ödeme hakkınız yok.
Bu arada inşallah evi boşaltacağınızı önceden yazılı olarak bildirmişsinizdir. Dediğim gibi tüm senenin de parasını almaya çalışabilir.