ev sahibi 15 gün için tam ay parası istiyor.

Yasal olarak yeterli bilgiye sahip degilim ama sizin yuzunuzden 15 gun kaybettim derken? Yerinize gelecek kiraci hazirdi, siz gec ciktiginiz icin mi kiraci yerlesemedi? Yoksa kayiplik durum goremedim. Onceden bu tarihte cikacaginizi konustuysaniz, oda yeni kiraciya evin bu tarihte bosalacagini soyler. Sizdende 15 gunluk kira alir. 1 aylik kirayi talep etmesi gereksiz.

Anahtarı verme, birkaç parça eşya bırak, son güne kadar beklet, kiralık ilanı da asma.

Ev sahibi hakli
Gununde cikmaliydiniz,sozlesmenizde bu madde yoksa bile yargiya dustugunde adam hakli cikar
Ben ay bitmeden bir gun once ciktim evi temizleyip teslim ettim

çakallık ediyor vermeyin. illa verecekseniz de anahtarı vermeyin

o ayın içine girip hala çıkmadıysan kira bedelinin tamamını ödemek zorundasın.O sana sadece 15 gün zaman tanımış.

Burda söz konusu ayın kaçında girdiği değil.Ayın 20 sinde girdiyse kira sözleşmesinde ayın 20 si yazıyorsa 21.günü zaten öbür aya geçer.
Kiralanan konut,günlük otel motel hostel değildir.Ayı içerisine girdin mi,o ayın kirasını ödemek zorundasın.Ev sahibi talep eder veya etmez kendi kiracısıyla olab ilişkileriyle de alakalı bir durum.Ama isteme hakkı var.Ve istiyor diye de suçlu değil. L lilith2013

Kontratınız var mı?

(Kamu spotu: Kendinizi korumak için mutlaka kontrat yapın ve orada yazanlara uygun davranın)

Benim de kirada evim var ve kontratta yazan şu: Kiracı evi boşaltmak isterse 2 ay önceden yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür. Eğer bildirmezse kontrat otomatik olarak yenilenir ve bir sonraki sene oturacak anlamına gelir.

Yasalara göre kiracı kontrat bitiminden önce evi boşaltsa bile kontrat tarihi bitimine dek kirayı ödemekle yükümlüdür.

Mesela benim kontratım Mayıs 2015-Nisan 2016 arası geçerli diyelim. Temmuz 2015'te evi boşaltsa bile ben ondan Nisan 2016'ya dek kira isteyebilirim. Tek istisnası yerine başka kiracı bulursam o zaman kira ödemekten kurtulur.

10 günlük- 15 günlük kira diye bir şey hukuki olarak yoktur. Kira sözleşmesinde aylık olarak belirtilen nazlideniz arkadaşın dediği gibi ayın 20'sinden diğer ayın 20'sine geçerlidir. Ama ev sahibi vicdanen 10 günlük alır, gerisini iade eder, o ayrı konu. Yasal olarak sizin 15 günlük ödeme hakkınız yok.

Bu arada inşallah evi boşaltacağınızı önceden yazılı olarak bildirmişsinizdir. Dediğim gibi tüm senenin de parasını almaya çalışabilir.

Kontrat bittiyse hiçbir şey vermesen de olur canım.Hiçbir şey yapamaz size.Ama elinde kontrat bitmeden 30 gün öncesinde çekilmiş bir protesto varsa oturduğunuz 15 günü verip çıkın tamamını istiyorsa sizde evde bir kaç eşyanızı bırakıp 15 gün daha bekleyip anahtarı öyle teslim edin. Bu sırada çilingirle vs kapıyı açtırırsa haneye tecavüzden hakkında işlem başlatın.Ve kontrat bitse dahi kendisine kirayı elden değil falanca ayın kirası diyerek ptt den ev sahibi adına yatırın.
Herşeyi usulüne göre yaparsanız ev sahibi suçlu olur.

bız sadece 15 gunluk vermıstık daha fazlasını alamaz
ne kadar oturduysan okadar uyanıklık yapmasın ev sahıbı
kabulde etmıyorsa 15 gun daha oturun ozaman oyle cıkın

bu kural değişti artık.kiracının lehine bir düzenleme yapıldı geçen sene.önceden bildirmek kaydıyla kontrat dolmadan çıkılabiliyor

Valla avrupada oyle, basladiginiz ayida oduyorsunuz isterseniz 5 isterseniz 20 gun kalin... Tabi anlasmaniza bakar ama Tr de yasa nedir bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…