Ev sahibi çıkın dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evi karşı sokağımda. Bizim 4+1 onun 3+1. Çalıştığı sektörde 3.şubesini açtı yeni

Genelde ev sahiplerin tavrı budur ya oğlu gelecek ya avrupadan tanıdık gelicek yada kendi oturucak
Oysa kira 1000 tl ise ya 1500 tl ye ya 2000 tl ye verecektir.

Ona dokunan yok size zorluk olucağını düşünmez

İşte bu da huzursuzluk
Ya taciz ederse... huzursuzluk verirse... kötü bişi yaparsa çünkü aynı sokakta oturuyoduz. Sık sık karşılaşıyoruz
He onu bilemem işte. Yasal haklarını söylüyorum sana. Sözleşmeniz belirsiz süreliye döndüğünden ve aynı muhitte kendine yetecek bir evi olduğundan artık 10 yıldan önce kafasına göre çıkaramaz. Çıkmıycam dersen çıkmazsın yani. Ama rahatsız eder diyorsan takma görmezden gel derim. Huzursuz olurum yine de diyorsan diyebileceğim bir şey yok

Eşim demin mesaj attı. Çıkmıyoruz diye. Bakalım ne olacak.
Basıma geldiği için yazıyorum.
Daha önce ki evime taşınalı 3 ay olmustum ki ev sahibi evi satıyorum çıkın dedi. Sonra dedim kontratım var . Aynı bina da olduğumuz için huzursuz olmak istemedim. Taşınma masraflarını karşıladı biz de çıktık.

Nisanda isterse ihtar ceker çıkarır , kontratınız bitince . Bulur bahane annem oturacak der , oğlum oturacak der. Oturup konuşun , Orta yol bulmaya çalışın .

Kesinlikle kendi taşınmayacak daha fazla kiraya vermek için bahane

Evi karşı sokağımda. Bizim 4+1 onun 3+1. Çalıştığı sektörde 3.şubesini açtı yeni
Çıkartamaz o zaman mümkün değil.

Siz yine de oturup güzellikle bir konuşun mesele kira ise orta yolu bulalım diye. Ki muhtemelen mesele kira. Değil illa çıkın derse kiraya verdiği takdirde kendisini dava edeceğinizi de söyleyin. Muhtemelen cayar.

Eşim bunu söyleyecek şimdi arayıp
Resmi imzalı vs belge göndersin
Bir de belli olmaz diyoe yaa
Taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz
Muhtemelen sizden aman çıkarmayın kirayı şu kadar yapalım gibi bir cevap bekliyor. Sizi çıkartamayacağını biliyor. 5 yıl dolmadan tüfe harici artış da yapamaz. Kuduruyordur ama milletin evi şu kadar oldu benimki bu kadar kirada diye. Bu iş iyice çığırından çıktı vallahi. Allah tüm kiracıların yardımcısı olsun. Bir an önce bizler de ev sahibi oluruz inşallah da artık onlar da kiraya mı verir duvarlarını mı kemirir kendileri bilir.

Ahh kıyamam ya. Bizimki de bir kira soyleyecek yılan hikayesine döndü. İnsallah Mayıs'a kadar güzel bir yer bulursunuz. Yada burda kalırsınız. Gönlünüzden ne geçiyorsa o olsun

+++

Kendisinin tasinacagina dair yazılı belge alın taşınmazsa dava yoluyla alırsınız kira bedelini.
Sizi çıkarıp daha yüksek ücrette birini alacaktır oraya muhtemelen

Söylediğiniz hak kiracıya ait. Ev sahibinin böyle bir hakkı yok. Ev sahibi 10 yıldan önce kafasına göre çıkartamaz. Hatta acaba yanlış mı hatırladım belirli sürelide de ev sahibi kafasına göre sözleşmeyi sona erdiremezdi diye düşünüp baktım gerçekten de öyleymiş. Şuraya bırakayım herkes faydalansın:

Eşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demiş

Konu sahibi sizi çıkartamaz. Kendim oturacağım diye de çıkartamaz çünkü aybı bölgede 1 evi daha varmış. Sözleşme bitmeden birkaç ay önce ihtar çekse de çıkartamaz. Kiracıyı korumak için yapılan kanunlardan dolayı sözleşme 1 senelik gibi görünse de süresiz oluyor.

Sizi çıkartabilmesinin yolu:
-kirayı geciktirir ceya ödemezseniz. 2 kez bu olursa dava açar çıkartır.
- apartmanın sizden çok rahatsız olması. Yine dava ile çıkartır.
- 5.yılınızı doldurduğunuzda dava ile kiranızı çevredeki evlerin kirasına çıkarır. Bir anda inanılmaz zam olur ama isterseniz yine o zamlı evde oturabilirsiniz.
-10.yılınızı doldurduğunuzda sorgusız sualsiz çıkartır. Dava ile.
- Evi satarsa yeni alan sizi çıkartır.

Başka yolu yok. Yeni kiracı ile çok büyük dertler yaşadık oradan biliyorum :) bizimki hiç ödemiyordu, çıkartacaktık dava açtık ama o sırada satıldı kurtulduk. Yeni alan kiracıyı çıkartmış sonradan duyduk.

Eşim çıkamıyoruz dedi. Eşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demiş

Böyle adilik olur mu diye sormuşsun
Cevap bu millet üçkağatçı tacir kafalıdır
Olur bal gibide olur
Arap kültürünün bu özelliğini çok güzel benimsemişiz
Arap kültürünü benimsememiş olsaydık şahane milletiz oysa ki. Yererken d e överken de illa başka milletlerle kıyas etmek zorunda değiliz.

Eşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…