- 3 Mayıs 2011
- 13.819
- 49.065
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
Evi karşı sokağımda. Bizim 4+1 onun 3+1. Çalıştığı sektörde 3.şubesini açtı yeniNerede kendi evi? Sizin evinizle aynı şehirde mi? Semt olarak uzak mı yakın mı? Ev sahibi çalışıyor mu? Çok ayrıntı var.
Ama çıkmayın. Çıkmıyoruz deyin, işine gelmiyorsa resmi yollarla çıkarsın.
Eşim demin mesaj attı. Çıkmıyoruz diye. Bakalım ne olacak.Hiç aramayın
Size çıkın diye 3 ay içinde ihtar göndermesi lazım.
Göndermezse oturun.
He onu bilemem işte. Yasal haklarını söylüyorum sana. Sözleşmeniz belirsiz süreliye döndüğünden ve aynı muhitte kendine yetecek bir evi olduğundan artık 10 yıldan önce kafasına göre çıkaramaz. Çıkmıycam dersen çıkmazsın yani. Ama rahatsız eder diyorsan takma görmezden gel derim. Huzursuz olurum yine de diyorsan diyebileceğim bir şey yokİşte bu da huzursuzluk
Ya taciz ederse... huzursuzluk verirse... kötü bişi yaparsa çünkü aynı sokakta oturuyoduz. Sık sık karşılaşıyoruz
Hayir diyemezler.Bende bunu merak ediyorum bir yil sonunda sözlesme bitince yenilemek istemiyorum çıkın diyebilirler mi kiraciya
Basıma geldiği için yazıyorum.Eşim demin mesaj attı. Çıkmıyoruz diye. Bakalım ne olacak.
Çıkartamaz o zaman mümkün değil.Evi karşı sokağımda. Bizim 4+1 onun 3+1. Çalıştığı sektörde 3.şubesini açtı yeni
Muhtemelen sizden aman çıkarmayın kirayı şu kadar yapalım gibi bir cevap bekliyor. Sizi çıkartamayacağını biliyor. 5 yıl dolmadan tüfe harici artış da yapamaz. Kuduruyordur ama milletin evi şu kadar oldu benimki bu kadar kirada diye. Bu iş iyice çığırından çıktı vallahi. Allah tüm kiracıların yardımcısı olsun. Bir an önce bizler de ev sahibi oluruz inşallah da artık onlar da kiraya mı verir duvarlarını mı kemirir kendileri bilir.Eşim bunu söyleyecek şimdi arayıp
Resmi imzalı vs belge göndersin
Bir de belli olmaz diyoe yaa
Taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz
Ahh kıyamam ya. Bizimki de bir kira soyleyecek yılan hikayesine döndü. İnsallah Mayıs'a kadar güzel bir yer bulursunuz. Yada burda kalırsınız. Gönlünüzden ne geçiyorsa o olsunSelam hanımlar
Şu an o kadar üzgünüm ki...
Oğluma oda yapmaya karar verdik
Haftasonu odasını boyadık
Odaya uygun mobilya aldık
Perde, duvara uygun duvar kağıdı..
Şimdi diyeceksiniz ki ev kira neden böyle yaptınız..
Biz taşınırken ev sahibinin şartı uzun süreli oturmamızdı.. yıllarca... hatta kontratı 2 3 yıllık yapalım demiştik ama senelik yaptık...
Demin eşimi aramış. Söylediği şu: 4 ay içinde oraya taşınabiliriz ama taşınmayabiliriz de... kesin değil... siz yine de mayıs ta çıkın...
Böyle bir adilik olabilir mi ya...eğer bu eve taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz? Bizi çıkarsa en az 2 katına kiraya verir, son dönemde malum kiralar uçtu...
Biz eve gül gibi baktık, kirayı hep birinde ödedik. Zammı üst sınırdan yaptık. Bizim şimdi haklarımı neler?
Boşuna odaya masraf ettim. Eşim prim almıştı. Bebeğimize güzel bir oda yapalım demiştik. Her şey elimizde kaldı.
Çok üzgünüm nedense....
+++ben taşınacağım diyip çıkarır ve başkasına kiraya verirse tam süreyi hatırlamıyorum ama belli bir sürenin kira tutarını size ödemek zorunda kalır.
kesinlikle kendisi taşınacağı için çıkardığına dair yazılı kanıt alın kuzum.
Söylediğiniz hak kiracıya ait. Ev sahibinin böyle bir hakkı yok. Ev sahibi 10 yıldan önce kafasına göre çıkartamaz. Hatta acaba yanlış mı hatırladım belirli sürelide de ev sahibi kafasına göre sözleşmeyi sona erdiremezdi diye düşünüp baktım gerçekten de öyleymiş. Şuraya bırakayım herkes faydalansın:Belirsiz süre diye bir şey duymadım hiç.
Sözleşme yenilenmediği sürece sadece birer yıl ileri atabiliyor.
Misal 2021 Nisan da biten sözleşme yenilenmediyse yada fesh edilmediyse 2022 Nisan'a kadar geçerli diye biliyorum.
2022 Nisan'da kiracı yada ev sahibi noterden sözleşmesi fesh edebilir yani.
Eşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demişHe onu bilemem işte. Yasal haklarını söylüyorum sana. Sözleşmeniz belirsiz süreliye döndüğünden ve aynı muhitte kendine yetecek bir evi olduğundan artık 10 yıldan önce kafasına göre çıkaramaz. Çıkmıycam dersen çıkmazsın yani. Ama rahatsız eder diyorsan takma görmezden gel derim. Huzursuz olurum yine de diyorsan diyebileceğim bir şey yok
Eşim çıkamıyoruz dedi. Eşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demişBasıma geldiği için yazıyorum.
Daha önce ki evime taşınalı 3 ay olmustum ki ev sahibi evi satıyorum çıkın dedi. Sonra dedim kontratım var . Aynı bina da olduğumuz için huzursuz olmak istemedim. Taşınma masraflarını karşıladı biz de çıktık.
Nisanda isterse ihtar ceker çıkarır , kontratınız bitince . Bulur bahane annem oturacak der , oğlum oturacak der. Oturup konuşun , Orta yol bulmaya çalışın .
Arap kültürünü benimsememiş olsaydık şahane milletiz oysa ki. Yererken d e överken de illa başka milletlerle kıyas etmek zorunda değiliz.Böyle adilik olur mu diye sormuşsun
Cevap bu millet üçkağatçı tacir kafalıdır
Olur bal gibide olur
Arap kültürünün bu özelliğini çok güzel benimsemişiz
Eşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demişÇıkartamaz o zaman mümkün değil.
Siz yine de oturup güzellikle bir konuşun mesele kira ise orta yolu bulalım diye. Ki muhtemelen mesele kira. Değil illa çıkın derse kiraya verdiği takdirde kendisini dava edeceğinizi de söyleyin. Muhtemelen cayar.
Aaaa adam sizi huzursuz edecek belli ki , tavsiyem orta yolu bulmaya çalışın.Eşim çıkamıyoruz dedi. Eşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demiş
yapsın bakalım yapabiliyor mu avukata verin tehditten ciddiyimEşime şimdi o evi yakarım, kilitleri değiştirir atarım seni demiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?