Ev sahibi çıkın dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki bir şey soracağım, bilmediğim için öğrenmek istiyorum. Şimdi siz kiracı olmanıza rağmen odayı boyamışsınız falan, ev sahibi bununla ilgili size bir yaptırımda bulunabilir mi? Bildiğim kadarıyla ev sizin değilse, kirada oturduğunuz evde böyle kalıcı değişiklikler yapılması sıkıntı oluşturabiliyor 😔
Bilmiyorum bunu

Selam hanımlar
Şu an o kadar üzgünüm ki...
Oğluma oda yapmaya karar verdik
Haftasonu odasını boyadık
Odaya uygun mobilya aldık
Perde, duvara uygun duvar kağıdı..

Şimdi diyeceksiniz ki ev kira neden böyle yaptınız..
Biz taşınırken ev sahibinin şartı uzun süreli oturmamızdı.. yıllarca... hatta kontratı 2 3 yıllık yapalım demiştik ama senelik yaptık...

Demin eşimi aramış. Söylediği şu: 4 ay içinde oraya taşınabiliriz ama taşınmayabiliriz de... kesin değil... siz yine de mayıs ta çıkın...

Böyle bir adilik olabilir mi ya...eğer bu eve taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz? Bizi çıkarsa en az 2 katına kiraya verir, son dönemde malum kiralar uçtu...

Biz eve gül gibi baktık, kirayı hep birinde ödedik. Zammı üst sınırdan yaptık. Bizim şimdi haklarımı neler?

Boşuna odaya masraf ettim. Eşim prim almıştı. Bebeğimize güzel bir oda yapalım demiştik. Her şey elimizde kaldı.

Çok üzgünüm nedense....
Yeni evde nasipse yine olur üzülmeyin

anlaşma da yazmıyorsa çivi de çakabilirsin.ama çıkarken o çivi deliklerini kapattırmalı ve evi boyatmalısın.ha evi boyasız teslim aldıysan sadece çivileri kapattır çık.boyatmak gerekmez o zaman.zaten depozitodan düşülecek evdeki zararlar
Evi boyatırsqm ne olayım
Bu adi depozitoyu da vermez

Benim arkadaşıma da evsahibi biz taşınacağız diyerek evden çık demişti, kız da iyi niyetli tabi çıktı hemen. Sonra yeni kiracı geldiği haberini aldı. Çok morali bozulmuştu haklı olarak. Hiç zamanı değildi. Ama bildiğim kadarıyla kanunda yaptırımı var yani ben taşınacağım diyip taşınmaz ise ev sahibi, ceza alıyor. Ben çıkmazdım.. kanuni olarak arasın haklarını, e masraf yapmışsınız sözüne güvenerek onları karşılasın en azından.
Kabul etmiyor ki
Güya o bize 2 yıl sonra çıkın demiş
Yok öyle bir şey
Demedi
Kim 2 yıllığına ev tutar allah aşkına
Sallayıp duruyor
Çok eminmiş öyle dediğine
Öyle dese turar mıydım bu evi

Son zamanlarda kiracisini cikartip daha cok kira icin baskasina vereni cok duyar olduk. Bir senelik kira kontrati bastan imzalamazdim sanirim. Türkiyede yasalar nasil bilmiyorum ama Almanyada mesela evde bebek varsa ve siz ev bulamasaniz ev sahibi hemen cikartamiyor. Böylece ama sadece zaman kazanmis olursunuz en fazla

Bence evde değişiklikler yaptığınız için çıkarmak istiyor olabilir. Duvarı boyayıp duvar kağıdına kadar değişiklik yapıyorsunuz. Belki bu durumdan rahatsız olmuş olabilirler. Genelde ev sahipleri bu tür şeyleri istemezler. Hele ki duvar kağıdı çok zor çıkan bişey. Benim arkadaşlarım kirada olduklari için çivi bile çakmıyorlar...

En azından bu kadar yozlaşmamış olurduk
Ne avrupalıyız nede ortadoğuluyuz arada kalmış kimliksiz yoz bir kültüre dönüşmüşüz
Ne dindarız nede laik
Camilerimizde din yok okullarımızda eğitim
Hukuğa dair tek övünmemiz gereken şey binalarımız ADALET SARAYI içinde adalet olmayan
Daha binlerce örnek

Cvp vermeyeceğim artık
Konuyu değiştirmeyelim
Bunun Araplarla ne ilgisi var. Cevap verin ya da vermeyin onlarca milletten oluşan bir devletiz. Arap bir arkadaşınız vardır haberiniz bile yoktur. İnsanların gönlünü kırmaya ne gerek var. Bir Alman bunu Türk için kullansa ırkçı olur, biz yapınca tespit yapmış oluyoruz. Bu da benim son sözüm. Her kötülüğü başkasından her iyiliği kendimizden bilmenin de bir sınırı vardır.

Birde adam mafya gibi geldi bana. Ben olsam uğraşmadan çıkardım sonuçta çocuğum var. Kocana da zarar verebilirler...

mahkemeye gitse bir şey tutturamayacağını biliyor çünkü.zorbalıkla terbiyesizlikle çıkaracak evinden
Cidden o kadar bıktım ki insanların terbiyesizliğinden ben artık bu tiplerle muhatap olmamayı seçiyorum. Çok zorlamazlarsa tersi durumda kısasa kısas yapıyorum. Ama konuda bende senin evini yakacağım denmez ki manyaga

Bence evde değişiklikler yaptığınız için çıkarmak istiyor olabilir. Duvarı boyayıp duvar kağıdına kadar değişiklik yapıyorsunuz. Belki bu durumdan rahatsız olmuş olabilirler. Genelde ev sahipleri bu tür şeyleri istemezler. Hele ki duvar kağıdı çok zor çıkan bişey. Benim arkadaşlarım kirada olduklari için çivi bile çakmıyorlar...
çivi çaktırmayan insanlar evini kiraya vermesin bir zahmet.memleketteki evimizin içini sıfırladık dolaptan parkeye kapıdan prize kombiye kadar.kiraya verdik elbette eskidi 5 yılda içi sıfır gibi kalır mı?içine geri çevirilemeyecek zarar vermedikçe kirasını ödediği sürece ev kiracınındır

Selam hanımlar
Şu an o kadar üzgünüm ki...
Oğluma oda yapmaya karar verdik
Haftasonu odasını boyadık
Odaya uygun mobilya aldık
Perde, duvara uygun duvar kağıdı..

Şimdi diyeceksiniz ki ev kira neden böyle yaptınız..
Biz taşınırken ev sahibinin şartı uzun süreli oturmamızdı.. yıllarca... hatta kontratı 2 3 yıllık yapalım demiştik ama senelik yaptık...

Demin eşimi aramış. Söylediği şu: 4 ay içinde oraya taşınabiliriz ama taşınmayabiliriz de... kesin değil... siz yine de mayıs ta çıkın...

Böyle bir adilik olabilir mi ya...eğer bu eve taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz? Bizi çıkarsa en az 2 katına kiraya verir, son dönemde malum kiralar uçtu...

Biz eve gül gibi baktık, kirayı hep birinde ödedik. Zammı üst sınırdan yaptık. Bizim şimdi haklarımı neler?

Boşuna odaya masraf ettim. Eşim prim almıştı. Bebeğimize güzel bir oda yapalım demiştik. Her şey elimizde kaldı.

Çok üzgünüm nedense....
Hiçte çikaramaz canım.
Benim ev sahibim fahiş fiyat arttırdı. O fiyati vermicem evden de çıkmam dedim.1 haftadır ses soluk yok.kafasına göre çikaramaz.

Kabul etmiyor ki
Güya o bize 2 yıl sonra çıkın demiş
Yok öyle bir şey
Demedi
Kim 2 yıllığına ev tutar allah aşkına
Sallayıp duruyor
Çok eminmiş öyle dediğine
Öyle dese turar mıydım bu evi
Yazsaymış sözleşmeye, tahliye taahhütnamesi imzalatsaymış.

Cidden şu durumda hiç bir şey yapamaz ama sen korkmuşsun bir kere.

çivi çaktırmayan insanlar evini kiraya vermesin bir zahmet.memleketteki evimizin içini sıfırladık dolaptan parkeye kapıdan prize kombiye kadar.kiraya verdik elbette eskidi 5 yılda içi sıfır gibi kalır mı?içine geri çevirilemeyecek zarar vermedikçe kirasını ödediği sürece ev kiracınındır
Valla bizim buradaki kiracılar resimleri duvara asmıyorlar bile kiradayız diye...

Bu arada eşimin yegeni var Almanya'da yaşıyor buradan ev alıp kiraya vermeyi düşünüyor Alman usulü sözleşme yapacam çivi dahi çakamayacak demişti.
Kiracı ev sahibi haklarını bilmiyorum ama adam evimden çıkmazsan asarım keserim diyorsa çıksın ne gerek var korkuyla yaşamanın...

Ev sahiplerinin son zamanlardaki tavırları açgözlü olmaları beni benden alıyor.
az önce de evimde köpek bağlasan durmaz ama kirayı arttırmam lazım diyen ev sahibesi bir hanım ablamız vardı.
annem ve babamın ev sahibi de babama mesaj atmış; geçen yıl mayıs ayında kira ödemediniz çıkın siz diye. Babam banka dekontu bulup kanıtlayarak bu sıkıntının üstünden gelmiş. Büyük ihtimal hayvandan daha aşağı olan ev sahibi kişisi önümüzdeki ay evi boşaltın sözleşme yok diyecek. Çünkü ülkemizde herrrkessss aşşşşırı iyi müslüman ev sahibeleri.
sözüm ev sahiplerine; karma yasası er ya da geç işleyecek başınız ağrıyacak.
ülke ekonomisi b.mb.k süreçten geçerken fırsat bilip sokağa attığınız insanlarla aynı duruma düşmenizi dilerim.
Oh içim rahatladı.

Konu sahibesi; mahkeme kararı çıkana dek zaten en az 2 yıl geçer. Kımıldama.

İşte bu da huzursuzluk
Ya taciz ederse... huzursuzluk verirse... kötü bişi yaparsa çünkü aynı sokakta oturuyoduz. Sık sık karşılaşıyoruz
Babamın kirada evleri var. Net biliyorum ondan. Kendisinin evi varsa ben oturacağım diyemez. Birinci derece yakınım oturacak diye çıkarır, oğlu kızı annesi gibi. Onda da başkasına kiraya verirse sizim dava açma hakkınız var.
Kiracı çıkarmak o kadar kolay değil. Çıkmıyoruz tahliye davası açın diyin. Açamaz çünkü kendi evi var, kira gününde ödeniyor, kira sözleşmesi zaten beş yıldam az. Bahanesi yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X