- Konu Sahibi LolaBunnyy
-
2 senelik evli sayılırım.Şuan hiç istemediğim bir semtte, bütün hısım akrabanın tanıdığın yakınlarımda olduğu, kayınvalidenin üst katında ortalama 10-15 senelik müstakil bir evde oturuyorum. Bunu belirtiyorum çünkü insanlarla mesafeli olmayı tercih eden, gereksiz yakınlığı sevmeyen, sık sık karşılaşmaktan hoşlanmayan, insanların ağzına laf vermeyi sevmeyen bi yapım var. Bu yüzden tek hayaimdi birazda uzak bi semtte ev sahibi olmak.
Evlenirkenki hedefimiz eşimin zaten iyi olmayan işini düzene sokup 1-2 sene sonra ev almaktı.Düzene girmek bir yana eşimin işleri kötü gitti, iş değişikliği yaptı 4-5 ay oldu.Ha bugün ha yarın kendimizi toparlicaz derken ben, 2 senede 1 arpa boyu yol alamadık hatta geri adım attık.
Şimdi çocuk düşünüyoruz.Ben biraz daha bekleyebilirim aslında ama eşim çok çok istiyo. Çalışıyorum, doğumdan sonra çalışmaya devam edicem.
Bu konuyu çok düşündüm, fikirlerine güvendiğim birkaç yakınımada danıştım ama halen çok ikilemdeyim, bu yüzden sizlerede sormak istiyorum.
Gönlüm diyor ki; sık dişini Lola ama 3 sene ama 5 sene bu ev için bi harcama yapma çocuğunu doğur, işe başla eşinin işleride yoluna girsin (maaşlı çalışan değil eşim, günlük kazanıyor), sonra hayallerin olan evi al.eski bi evin içinde evliliğinin ilk yıllarını, eşyanın evinin hevesini alamadan geçir. Yani sabret.
Aklım ve mantığımda diyorki, Lola kendini kandırma. Şuan kendinizi zor geçindiriyorsunuz.Üstelik çocuk bile yokken.
Çocuk olacak onun masrafı olacak, benim aldığım maaş asgari ücretin az üstü, eşiminde şuan bundan fazla kazandığı söylenemez.
Eşimin işleri artacak,ben iş bulucam, şuan nekadar olduğu bile belli olmayan aylık gelirimiz net 3-4 bin olacak ki biz hem ev geçindirelim çocuk bakalım, hemde ev kredisi ödeyelim. Yani bu ihtimal bana çok uzak geliyor ne yazıkki.
Ve bu ihtimali düşünerek diyorum ki, eşimin ailesininde onayını aldıktan sonra çünkü başka kardeşleride var (birkere tmm yaptırın oturun derlerse bidaha çık demezler), Lola sen bu eve güzel bi tadilat yaptır, bu evi benimse ve otur. İleri doğru şartlar olgunlşaırda kredi ödeyebilecek duruma geldiğimizde gerekirse yatırım için küçük bi ev alırız.
Çok kararsızım. Evet kesinlikle burda oturmayı istemiyorum aslında ama ev alıcaz diyede hayal dünyasında yaşamak istemiyorum, gerçekçi olmaya çalışıyorum. Buyüzden realist görüşlere ihtiycım var.
Gönlümü dinleyip ev alacağımız o belirsiz zamanı mı beklemeliyim, yoksa gerçekçi olan aklım ve mantığım mı bu evi yaptırp benimsemelimiyim ?
Benim felsefem şu; kul kurar kader gülermiş.
Tedbirinizi alarak hayatı akışına bırakın, şu iki yılda görmüş olmalısınız herşeyin hayal ettiğiniz gibi olmadığını.
Kayınvalidenizle bir sorununuz yoksa cocuğunuzu dünyaya getirin sonrasın kısmet.
öncelikle bütün samimiyetimle cevaplamaya çalışıcam bende kayınvalidemin üstünde oturuyorum şuan önemli olmalı bizim için şuanki durumumuzu kabullenip benimsemek işimizi fazlasıyla kolaylaştırır ve güzelleştirir yarın için plan yapmak hayal kırıklığına uğratabilir çaba gösterilir fakat sonuc için bekleyip görmek en iyisi Allah en hayırlısını hayırlı vakitte verir çünki çocuk içinde kesinlikle bazen işide evide gelen çocuk getirir benim abimin işi yoktu evlendi evlendikten sonra iş kısmeti çıktı yani bazen nasibi çocuk evlilik getirir engellemeden çocuk bekleyin bence sonucun iyi hayırlı olucandan eminim Allaha inanıp teslim olmak en hayra ulaştırır zaten senin çocuğun olursa inanki hayırlısıymışki olmuştur
Ama bu çok ortada bi cevap olmuş.
Çocuğunuzu dünyaya getirin sonrası kısmet dediğiniz zaten ortalama 2 sene :)
2 sene bu eski evde oturmak demek evi benimsemeden diken üstünde gitmek hayaliyle oturmak demektir benim için.
Altı çizili cümleyi kurmanızdanda, gelecek beklediğiniz gibi olmayabilir yaptırın oturun demeye yoruyorum :)
Yani ne önerirsiniz,evi yaptırıp oturayım mı yoksa ev alma hayaliyle bekleyeyim mi. :)
ahahaahah evet yaa klasik kk yorumcusu gibi ortalama seyler yazmışım.
1- Ev kötü mü? Cok mu masraf istiyor
2- KV ile aranız nasıl?
3- İki yıl sonra eşinizin maaşlı ve düzenli bir işi olabilecek mi?
4- Cocuk yapmazsanız birikim yapabilecek misiniz
1- evimin fotoğrafları evim güzel evim bölümünde var. Ama benim yaptırmak istediğim kısım o görünen kısım değil mutfak ve banyo. Yani 10-15 binlik bi masraf ortalama. Ki tek birikimimi bu iş için harcamam gerekecek.
2- Kızdığım zamanlarda oluyor ama genel olarak çok sorunlu değiliz.
3-Hayır. Kendi işi ve asla kapatmaz. Bazen sır cep harçlığına çalıştığı günler bile oluyor neyazkki. 2 yıl sonrasını hiç göremiyorum malesef daha iyimi olur daha kötümü.
4-Çocuk yapmazsam hergün birbirimizi yicez çünkü eşim çok istiyor. Bende istiyorum açıkçası ama eşim çok baskın bu konuda.
1- evimin fotoğrafları evim güzel evim bölümünde var. Ama benim yaptırmak istediğim kısım o görünen kısım değil mutfak ve banyo. Yani 10-15 binlik bi masraf ortalama. Ki tek birikimimi bu iş için harcamam gerekecek.
2- kızdığım zamanlarda oluyor ama genel olarak çok sorunlu değiliz.
3-hayır. Kendi işi ve asla kapatmaz. Bazen sır cep harçlığına çalıştığı günler bile oluyor neyazkki. 2 yıl sonrasını hiç göremiyorum malesef daha iyimi olur daha kötümü.
4-çocuk yapmazsam hergün birbirimizi yicez çünkü eşim çok istiyor. Bende istiyorum açıkçası ama eşim çok baskın bu konuda.
2- Kızdığım zamanlarda oluyor ama genel olarak çok sorunlu değiliz.
3-Hayır. Kendi işi ve asla kapatmaz. Bazen sır cep harçlığına çalıştığı günler bile oluyor neyazkki. 2 yıl sonrasını hiç göremiyorum malesef daha iyimi olur daha kötümü.
4-Çocuk yapmazsam hergün birbirimizi yicez çünkü eşim çok istiyor. Bende istiyorum açıkçası ama eşim çok baskın bu konuda.
2 senelik evli sayılırım.Şuan hiç istemediğim bir semtte, bütün hısım akrabanın tanıdığın yakınlarımda olduğu, kayınvalidenin üst katında ortalama 10-15 senelik müstakil bir evde oturuyorum. Bunu belirtiyorum çünkü insanlarla mesafeli olmayı tercih eden, gereksiz yakınlığı sevmeyen, sık sık karşılaşmaktan hoşlanmayan, insanların ağzına laf vermeyi sevmeyen bi yapım var. Bu yüzden tek hayaimdi birazda uzak bi semtte ev sahibi olmak.
Evlenirkenki hedefimiz eşimin zaten iyi olmayan işini düzene sokup 1-2 sene sonra ev almaktı.Düzene girmek bir yana eşimin işleri kötü gitti, iş değişikliği yaptı 4-5 ay oldu.Ha bugün ha yarın kendimizi toparlicaz derken ben, 2 senede 1 arpa boyu yol alamadık hatta geri adım attık.
Şimdi çocuk düşünüyoruz.Ben biraz daha bekleyebilirim aslında ama eşim çok çok istiyo. Çalışıyorum, doğumdan sonra çalışmaya devam edicem.
Bu konuyu çok düşündüm, fikirlerine güvendiğim birkaç yakınımada danıştım ama halen çok ikilemdeyim, bu yüzden sizlerede sormak istiyorum.
Gönlüm diyor ki; sık dişini Lola ama 3 sene ama 5 sene bu ev için bi harcama yapma çocuğunu doğur, işe başla eşinin işleride yoluna girsin (maaşlı çalışan değil eşim, günlük kazanıyor), sonra hayallerin olan evi al.eski bi evin içinde evliliğinin ilk yıllarını, eşyanın evinin hevesini alamadan geçir. Yani sabret.
Aklım ve mantığımda diyorki, Lola kendini kandırma. Şuan kendinizi zor geçindiriyorsunuz.Üstelik çocuk bile yokken.
Çocuk olacak onun masrafı olacak, benim aldığım maaş asgari ücretin az üstü, eşiminde şuan bundan fazla kazandığı söylenemez.
Eşimin işleri artacak,ben iş bulucam, şuan nekadar olduğu bile belli olmayan aylık gelirimiz net 3-4 bin olacak ki biz hem ev geçindirelim çocuk bakalım, hemde ev kredisi ödeyelim. Yani bu ihtimal bana çok uzak geliyor ne yazıkki.
Ve bu ihtimali düşünerek diyorum ki, eşimin ailesininde onayını aldıktan sonra çünkü başka kardeşleride var (birkere tmm yaptırın oturun derlerse bidaha çık demezler), Lola sen bu eve güzel bi tadilat yaptır, bu evi benimse ve otur. İleri doğru şartlar olgunlşaırda kredi ödeyebilecek duruma geldiğimizde gerekirse yatırım için küçük bi ev alırız.
Çok kararsızım. Evet kesinlikle burda oturmayı istemiyorum aslında ama ev alıcaz diyede hayal dünyasında yaşamak istemiyorum, gerçekçi olmaya çalışıyorum. Buyüzden realist görüşlere ihtiycım var.
Gönlümü dinleyip ev alacağımız o belirsiz zamanı mı beklemeliyim, yoksa gerçekçi olan aklım ve mantığım mı bu evi yaptırp benimsemelimiyim ?
Valal bana cıkmanız cok zor göründü. Eşinizin işi de ortada, az kazansa bile alternatif düşünmüyor.
Evi de seni de hatırladım
Canım benim, bak, sen evini güzelleştir, baktım simdi cok hos esyaların fln. Elindekini oraya harca, para yine kazanılır.
2 yıl sonrasını düşünme, Allah bir yerden birşey verir 6 ay sonra da ev alabilirsin, bu işler gerçekten kısmet. İnsanların elinde milyarlar oluyor ama kısmet olmadığı icin alamıyorlar. Anlatabiliyor muyum?
Kısacası; evini yaptır, cocuğunu dene, hayatına bak :)
Eşyalarımı çok özenerek aldım, kısmet olursa doğum yapıcam gelenim gidenim olucak bu evde kendimi çok eski hissediyorum.
Ne yazıkki banada çıkmamız çok zor görünüyor, hayal dünyasında yaşamak ev alıcaz diye kendimi kandırmak istemiyorum. Ama okadar kararsızım ki anlatamam.
Çok samimi maddi durumumuzdan haberdar olan 2 arkadaşım, ev almak kolay değil yaptır otur evde diyorlar.
Annemse, burada oturmayı hiç istemediğimi bildiği için kocanın dükkanı daha yeni anca 2 senede oturur işleri, sende doğumdan sonra işe başlarsın alırsınız ev diyor ama buda ortalama 3 sene hamilelikle birlikte 4 sene yani :)
Merhaba
Benzer durumlarda kalmış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum
Ayrıca bende mesafeyi çok seven biriyimdir
Şu aile binası teklifini nişanlıyken reddettim bu yüzden.
Bi dünya borçla küçük bi ev aldık
Bizim de 2 yıl yeni bitti
Bulunduğum semt anneme de uzaktı, eşim de çocuk istiyordu
Bi dakika dedim, öyle istemekle olmuyo. Bi dünya borcumuz var, çocuk olsa bile çalışmam lazım ve annem uzak ( çocuk olursa annem bakar diye dedim ).
Arayışlara başladık, biraz daha kendimizi zorlayıp anneme yakına ve eşimin hayali olan üst kat bi eve taşındık ( daha önce en alt katta oturuyorduk )
Daha yeni bi durum olduğundan borçlar biraz zorluyor ama geçecek
Sende eşine çocuktan önce kazancı net bi iş bulmasını söyle bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?